מהיום עגלות לא מחויבות בתשלום גם במצב פתוח

• פותח הנושא s_h
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1055249:
1.
2. מעניין, אני קראתי את הטענות להצעת החוק והדברים כתובים שחור על גבי לבן.
הדברים כתובים אך בלי ראיות או סימוכין, פשוט מניחים הנחה שזה יותר בטיחותי.
הייתי מצפה שיוגשו נתונים לפני תיקון חקיקה, אך מסתבר שדילגו על כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1055256:
הדברים כתובים אך בלי ראיות או סימוכין, פשוט מניחים הנחה שזה יותר בטיחותי.
הייתי מצפה שיוגשו נתונים לפני תיקון חקיקה, אך מסתבר שדילגו על כך.
כנראה שזה ברור מאיליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1054894:
מאותה סיבה שאנחנו קמים לאישה מבוגרת באוטובוס-

אני בדיוק מזדעזעת בימים האחרונים מההתנהלות הזו - איפה ה'מפני שיבה תקום'??
הילדים לא מזיזים את עצמם,והאמהות מסובבות את הראש לצד השני...משהו עלוב ועצוב ביותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1055285:
אני בדיוק מזדעזעת בימים האחרונים מההתנהלות הזו - איפה ה'מפני שיבה תקום'??
הילדים לא מזיזים את עצמם,והאמהות מסובבות את הראש לצד השני...משהו עלוב ועצוב ביותר.

מבלי להוריד מחומרת הדברים של לא לקום עבור אנשים מבוגרים אני חייבת לציין שיש כאן איזה עיוות של פרשנות למצווה של מפני שיבה תקום.
אגד משום מה "ניכסו" לעצמם את המצוה הזאת ונתנו לה פרשנות שהכוונה זה לקום ולוותר על מקומך באוטובוס עבור זקנים.
בוודאי זו מצווה לעשות כך אבל לא זו הכוונה של המצוה. הכוונה זה לקום לכבודו של בן אדם מבוגר וחכם ה שקנה חכמה) כאשר הוא נכנס לחדר...

אנחנו יודעים שלאגד מאוד "אכפת" שאנחנו נשמור על התורה.;) אבל אולי כדאי שיחזרו לחיידר קודם??? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;1055292:
מבלי להוריד מחומרת הדברים של לא לקום עבור אנשים מבוגרים אני חייבת לציין שיש כאן איזה עיוות של פרשנות למצווה של מפני שיבה תקום.
אגד משום מה "ניכסו" לעצמם את המצוה הזאת ונתנו לה פרשנות שהכוונה זה לקום ולוותר על מקומך באוטובוס עבור זקנים.
בוודאי זו מצווה לעשות כך אבל לא זו הכוונה של המצוה. הכוונה זה לקום לכבודו של בן אדם מבוגר וחכם ה שקנה חכמה) כאשר הוא נכנס לחדר...

אנחנו יודעים שלאגד מאוד "אכפת" שאנחנו נשמור על התורה.;) אבל אולי כדאי שיחזרו לחיידר קודם??? :rolleyes:

עזבי את אגד בצד,
זה הרי לא באמת משנה...:cool:
את רוצה להגיד לי שאם תשבי באוטובוס ותעלה אישה זקנה שאין לה מקום לשבת והילדים שלך תופסים 2 ספספלים,לא תקימי אותם מיד (או לפחות תצופפי אותם) בגלל שהאישה לא חכמה? או למדנית??
ואני מתכוונת גם לסבתל'ה מהמגזר החילוני לדוג'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1055297:
עזבי את אגד בצד,
זה הרי לא באמת משנה...:cool:
את רוצה להגיד לי שאם תשבי באוטובוס ותעלה אישה זקנה שאין לה מקום לשבת והילדים שלך תופסים 2 ספספלים,לא תקימי אותם מיד (או לפחות תצופפי אותם) בגלל שהאישה לא חכמה? או למדנית??
ואני מתכוונת גם לסבתל'ה מהמגזר החילוני לדוג'.
למה את מוציאה את דברי מהקשרם?
ציינתי 3 פעמים שאני לא מורידה מחומרת העניין שלא קמים באוטובוס למבוגרים. ושזה בוודאי מצוה לקום. אבל ציינתי שזה בלי קשר למצוה של מפני שיבה תקום. זה משהו אחר.
למה זה משנה???:confused: גיליתי שהרבה אנשים חושבים שהמצווה של מפני שיבה תקום זה לקום למבוגר באוטובוס... זה פשוט עיוות. ממתי אגד נהיו מפרשים על התורה??? (וזה בכלל לא קשור לעניני דיומא זה סיפור ישן...)

המצוות של התורה הם לא סלוגנים לשימוש חופשי למי שזה מתאים לו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;1055303:
ציינתי 3 פעמים שאני לא מורידה מחומרת העניין שלא קמים באוטובוס למבוגרים. ושזה בוודאי מצוה לקום. אבל ציינתי שזה בלי קשר למצוה של מפני שיבה תקום. זה משהו אחר.
למה זה משנה???:confused: גיליתי שהרבה אנשים חושבים שהמצווה של מפני שיבה תקום זה לקום למבוגר באוטובוס... זה פשוט עיוות. ממתי אגד נהיו מפרשים על התורה??? (וזה בכלל לא קשור לעניני דיומא זה סיפור ישן...)

זה נכון, זה נכון לגמרי, ועדיין אנו חייבים לקום ולהקים את ילדנו בכניסת מבוגר, גם אם קנה חכמות גויים או לא קנה חכמה כלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1055306:
זה נכון, זה נכון לגמרי, ועדיין אנו חייבים לקום ולהקים את ילדנו בכניסת מבוגר, גם אם קנה חכמות גויים או לא קנה חכמה כלל.

נכון מאוד ולא אמרתי שלא דווקא ציינתי שכן.:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;1055303:

נו,בסדר...:)
זה כמו להסביר שהסטיקר של אגד : 'ואהבת לנהגך כמוך' הוא לא מצווה מהתורה...;)
דווקא פה אגד יצאו בסדר,לפחות יקרו דברים טובים מהסטיקרים האלה...מה רע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;1055317:
נו,בסדר...:)
זה כמו להסביר שהסטיקר של אגד : 'ואהבת לנהגך כמוך' הוא לא מצווה מהתורה...;)
דווקא פה אגד יצאו בסדר,לפחות יקרו דברים טובים מהסטיקרים האלה...מה רע?
אם זה שאלה רטורית אז אני לא אענה ;)
אם באמת את שואלת אז אני אסביר.
בדוגמה האחרונה שהבאת זה פחות בעייתי כי זה לא ממש ציטוט מהתורה והרוב יודעים ומבינים שזה משחק מילים שהומצא לצורך העניין. אבל זה עדיין בעייתי כי התורה הקדושה היא לא משחק או מקור השראה לסיסמאות. היא תורת אלו-קים וחלילה מאיתנו להוזיל אותה ע"י עיוותים מסויימים לצרכים צדדיים, נעלים ככל שיהיו...

ואגב גם בלימודי קופירייטינג אחד מה"לא תעשה" זה לא לצטט פסוקים...

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם מרב שזה לא בסדר לעלות לאוטובוס ולצפות שמישהו יקום בשבילך. (לדוגמא לאשה בהריון) ... הוא אמר שזה יכול להיות אפילו בגדר גנבה!
כולם שילמו למקום שלהם, מה הזכות שלי להכריח אותם לקום בשבילי? (וילדים גם משלמים.)
אם רואים שאין מקום לא עולים!

מצד השני של התמונה, בוודאי שאין חיוב לקום אבל אם רוצים זה אולי לפנים משורת הדין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo snaps;1055477:
שמעתי פעם מרב שזה לא בסדר לעלות לאוטובוס ולצפות שמישהו יקום בשבילך. (לדוגמא לאשה בהריון) ... הוא אמר שזה יכול להיות אפילו בגדר גנבה!
כולם שילמו למקום שלהם, מה הזכות שלי להכריח אותם לקום בשבילי? (וילדים גם משלמים.)
אם רואים שאין מקום לא עולים!

מצד השני של התמונה, בוודאי שאין חיוב לקום אבל אם רוצים זה אולי לפנים משורת הדין.
???
תמוה מאוד בעיניי.
מעניין איזה רב אמר את זה.

• הוסף לסימניות
נכון שזה לא חיוב. אבל זהו חסד בגופו. ונניח לגבי אוטובוס בינעירוני- זה הגיוני באמת שאם אין מקום - מי שמעונין וצריך לשבת בכל מחיר- שלא יעלה על אוטובוס מתוך תכנון שיקומו לו. אבל באוטובוס עירוני- מלבד ילדים קטנים או מבוגרים וכדומה- אין סיבה לא לקום. ואם אנחנו מן הצד של אלה שיושבים ברור שעלינו לחנך את ילדינו ואת עצמנו לקום לכל מי שזקוק, כי פעם אתה הנותן ופעם המקבל וזהו תיקון העולם.

• הוסף לסימניות
האם החוק נכנס לתוקפו?

עליתי היום על אוטובוס של אגד תעבורה,
והנהג טען שהחוק ייכנס לתוקף רק בעוד שלושה שבועות.
בינתיים הוא לא אישר לי להשאיר עגלה פתוחה ללא תשלום.

ואם מישהו חושב שהחוקקים ריחמו עליו...

לפי דברי הנהג,
הם אלו שייצאו מורווחים מהסיפור הזה,
פחות קנסות על עגלות:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1055497:
???
תמוה מאוד בעיניי.
מעניין איזה רב אמר את זה.

גי', יש נוסעים שקבוע עולים על בסיס 'מקום פנוי'.
הרי ברור שכולנו רחמנים בני רחמנים...איזו אמא לא תקים את ילדיה או תצופף אותם בקומות למען נוסעים אלו, הרי חונכנו אחרת.
תרבות ה'סמוך' מכוערת מאד!

[יש יוצאים מן הכלל- שהנאמר לעיל לא תקף]

• הוסף לסימניות
בקי וג'י- הכל תלוי מאיזה כיוון אתה נמצא. אם אתה המקבל- באמת גועל נפש לבנות על חסדי אחרים. אם אתה הנותן- אל לך לעשות חשבונות של המקבל.
כל אחד ילמד את ההלכות הנוגעות אליו :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1055510:
בקי וג'י- הכל תלוי מאיזה כיוון אתה נמצא. אם אתה המקבל- באמת גועל נפש לבנות על חסדי אחרים. אם אתה הנותן- אל לך לעשות חשבונות של המקבל.
כל אחד ילמד את ההלכות הנוגעות אליו :)

יירבו כמותך:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo snaps;1055477:
שמעתי פעם מרב שזה לא בסדר לעלות לאוטובוס ולצפות שמישהו יקום בשבילך. (לדוגמא לאשה בהריון) ...

רק קחו בחשבון שלפעמים אנשים ישארו בתחנה לנצח אם הם יחכו לאוטובוס עם מקומות פנויים.
ולפעמים הם חייבים למהר ואין להם ברירה.

ומענין אם תמצאו רב אחד שיגיד שזו לא מצוות חסד לקום. הגיוני שלא חייבים, אבל ברור שאם עושים, זו מצוה של ממש, לא מעשה מעורפל של לפנים משורת הדין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;1055507:
האם החוק נכנס לתוקפו?

עליתי היום על אוטובוס של אגד תעבורה,
והנהג טען שהחוק ייכנס לתוקף רק בעוד שלושה שבועות.
בינתיים הוא לא אישר לי להשאיר עגלה פתוחה ללא תשלום.

ואם מישהו חושב שהחוקקים ריחמו עליו...

לפי דברי הנהג,
הם אלו שייצאו מורווחים מהסיפור הזה,
פחות קנסות על עגלות:)

הנהג 'שלי' לא ידע אפילו את ענין שלושת השבועות שהזכרת,
הוא פשוט אמר שהחוק לא נכנס וזהו.
ושאשלם בכל מקרה פעמיים כי עליתי עם שניים, (מתחת לגיל 5 - אבל שניים) אז העגלה נשארה פתוחה בכל מקרה... (:

מה שפייר בחוק הזה, בעיני,
זה שגם כשאת משלמת על עגלה פתוחה הרבה פעמים את נאלצת לסגור אותה בגלל חוסר מקום - ואז למה ועל מה?

• הוסף לסימניות
מכירים את הבעל שאמר לאישתו- "איזוהי אישה כשרה שעושה רצון בעלה". ענתה לו הרבנית- קודם תקיים 'מכבדה יותר מגופו' :)

הווי אומר- יש הלכות מקבילות שכל אחת מהן נועדה לאזניים אחרות. רק שימו לב לא להתבלבל... ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה