מהיום עגלות לא מחויבות בתשלום גם במצב פתוח

• פותח הנושא s_h
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo snaps;1055477:
מה הזכות שלי להכריח אותם לקום בשבילי? (וילדים גם משלמים.)
אם רואים שאין מקום לא עולים!

מה תעשה למשל גברת שאמורה לעלות על האוטובוס לירושלים במחלף אלוף שדה, תיסע לבני ברק? תצא שעה קודם מהבית כדי לתת צ'אנס לכמה אוטובוסים מלאים לעלות לבירה בלעדיה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;1055508:
גי', יש נוסעים שקבוע עולים על בסיס 'מקום פנוי'.
הרי ברור שכולנו רחמנים בני רחמנים...איזו אמא לא תקים את ילדיה או תצופף אותם בקומות למען נוסעים אלו, הרי חונכנו אחרת.
תרבות ה'סמוך' מכוערת מאד!

[יש יוצאים מן הכלל- שהנאמר לעיל לא תקף]
אני מסכימה מאוד עם אפרתה (! :)) וגם עם נחל.
יש נסיעות שבד"כ האוטובוס מלא החל מתחנה מסויימת, ואין ברירה אלא לעלות על בסיס מקום פנוי.
מה את רוצה, שמבוגרים יחכו בתחנה עד כלות?
יש, לדוגמא, בנות סמינרים (לא כולן) שעולות בתחנות הראשונות, ואחר כך לא רואות לעצמן חובה לקום ולאפשר להם לשבת (הן בטח מסתמכות על דברי הרב הנ"ל שאמר שזה לא בסדר לעלות ע"ס שאחרים יקומו עבורך. אז אם המבוגר עשה משהו לא בסדר, למה לקום בשבילו?)

• הוסף לסימניות
פניתי ל"בטרם" עם השאלה הבאה:
עברה לאחרונה הצעת תיקון חקיקה שעוסקת בנסיעה בתח"צ.
ומטרתה לגרום לכך שהורים שנוסעים עם עגלת תינוק פתוחה, יהיו פטורים מתשלום.
המציעים נימקו את ההצעה כי מטעמי בטיחות עדיף כי התינוק ישכב בעגלה המצויידת במעצור, מאשר יהיה מוחזק ע"י ההורה, כמו כן הם טענו כי המעבר בין העגלה אל ידי ההורה הינו מסוכן.
השאלה שלי היא האם ההנחה הזאת מגובה בנתונים, או שהיא נשענת על הנחות בלבד.
אני טוען כי הסעת תינוק בתוך עגלה היא מסוכנת בהרבה. מהסיבות הבאות:
1. עגלות אמבטיה אינן כוללות כל אמצעי רתימה לתינוק, ומעצור הגלגל יכול לגרום להתהפכות העגלה ולנפילת התינוק.
2. פגיעה באנשים אחרים ע"י גוף העגלה.

מה שצריך לתקן זה לאפשר להורים פרק זמן לקפל את העגלה, כשהאוטובוס עומד, ורק אז הנהג יחל בנסיעה. וכן שילוט המורה על תיעדוף במקומות ישיבה להורים על תינוקות.
בברכה

התשובה שקיבלתי ממומחי בטרם:
שלום ותודה על פנייתך.

מבדיקה שערך ארגון 'בטרם' לגבי השאלה כיצד בטוח יותר להסיע ילדים באוטובוס – עם עגלה פתוחה או סגורה, עלה שסוגיה זו טרם קיבלה מענה מסודר בספרות המחקרית.

כמו כן, המלצנו לוועדה שדנה בהצעת החוק להתייחס לנושאים הבאים:

• להדגיש בפני הורים (למשל בשילוט) את חשיבות חגירת הילדים בתוך העגלה. יש לציין כי לא בכל העגלות יש אפשרות לחגור ילדים (למשל בעגלות אמבטיה) ומוצע להדגיש כי עדיף שימוש בעגלה עם חגורה.
  • לבחון מול מומחים בנושא את האפשרות לעגן עגלות בחגירת עגלות נכים הן מבחינה בטיחותית והן מבחינה טכנית (זאת מכיוון שלא בטוח שברקסים ימנעו נפילה של עגלה בזמן עצירה פתאומית).
  • במידה ויש חגורת בטיחות באוטובוס – מוצע להדגיש כי הדרך הבטוחה ביותר היא להושיב את הילד במושב בטיחות מתאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1055752:
פניתי ל"בטרם" עם השאלה הבאה:
עברה לאחרונה הצעת תיקון חקיקה שעוסקת בנסיעה בתח"צ.
ומטרתה לגרום לכך שהורים שנוסעים עם עגלת תינוק פתוחה, יהיו פטורים מתשלום.
המציעים נימקו את ההצעה כי מטעמי בטיחות עדיף כי התינוק ישכב בעגלה המצויידת במעצור, מאשר יהיה מוחזק ע"י ההורה, כמו כן הם טענו כי המעבר בין העגלה אל ידי ההורה הינו מסוכן.

הבעיה היא לא מה יותר בטוח בנסיעה, (כידוע שעצירה פתאומית חזקה או בהתנגשות תינוקות אינם בטוחים על הידיים שהרפלקס במקרה זה הוא פתיחת הידיים וממקרה שנכחתי שפעוט אכן נפל)

הבעיה היא סבלנותם היתרה של נהגי האוטובוסים בישראל שרוצים שתוך כדי נסיעה, תוציאי את התינוק, תקפלי את העגלה, תושיבי את האחים, תשלמי, ועוד היד נטויה...
כאשר לפעמים מדובר במס' תחנות מצומצם אך רחוק למדי בהליכה רגלית, או קשה טופוגרפית ואקלימית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1054886:
אתם באמת לא בעד החוק הזה?????
אני לא מאמינה אז יהיה קצת דחוק אבל נסתדר
ברור שזה עדיף על לשלם בשביל תחנה אחת

את כנראה לא היית מהאלה שנופלים, נחבלים (ובמקרה הטוב נקרעת הגרב מזיז של העגלה....), ולבסוף גם נסגר להם הדלת של האוטובוס כי הם לא הצליחו להגיע בזמן לדלת...
אומנם זה קשה, אבל צריך לדאוג לא רק לאמהות, גם לנוסעים הנוספים...

• הוסף לסימניות
נסעתי היום פעמים באוטובוס עירוני- בכל פעם היו 5 (!) עגלות פתוחות, לא נראה לי שהנוסעים הרוויחו מהתקנה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיות;1055842:
נסעתי היום פעמים באוטובוס עירוני- בכל פעם היו 5 (!) עגלות פתוחות, לא נראה לי שהנוסעים הרוויחו מהתקנה....

קחו בחשבון שהחוק תוקן בחופש
בלימודים לרב תהיה עגלה אחת פתוחה מקסימום שתיים...(יותר טוב!?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;1055850:
קחו בחשבון שהחוק תוקן בחופש
בלימודים לרב תהיה עגלה אחת פתוחה מקסימום שתיים...(יותר טוב!?)
כנראה שאת לא משתמשת בתחבורה הציבורית, או שאת גרה באיזור בלי ילדים, המצב תמיד כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1055853:
כנראה שאתה לא משתמש בתחבורה הציבורית, או שאתה גר באיזור בלי ילדים,
המצב תמיד כך.

לא תמיד, זה תלוי בשעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1055857:
לא תמיד, זה תלוי בשעות.
בביתר אולי רק בין 10:00ל 12:00 בבוקר האוטובוסים יותר ריקים, בשאר היום תמיד מפוצץ (אפילו אם האוטובוס לא מלא, אבל תמיד יהיו 3-4 עגלות לפחות)

• הוסף לסימניות
טוב, זה לא עובד...
אמש בירושלים, קו 32 21:30
נחסמו לתנועה כל הצירים באוטובוס, 2 עגלות תאומים פתוחת בדלת האמצעית
2 עגלות רגילות על יד הדלת האחורית.
אין יוצא ואין בא, עומס כבד נרשם בין הדלת הקדמית לאמצעית.
בעל העגלה שעמד לי הדלת האחורית, הוריד והעלה את העגלה בכל פעם שמישהו היה צריך לעבור, באיזה שהוא שלב הילד שישב בעגלה נפל ממנה והתחיל לבכות..

וכל זה כמובן "לטובתינו" ו "מטעמי בטיחות".
תוך כמה שבועות תתחילו להרגיש את ה"נוחיות", או שמא את ה"אנוכיות" (למעט מקרים ספציפים שקשה וכו'...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1058020:
טוב, זה לא עובד...

תוך כמה שבועות תתחילו להרגיש את ה"נוחיות", או שמא את ה"אנוכיות" (למעט מקרים ספציפים שקשה וכו'...)[/QUOT]

זהו... אכן,
יהיה פה מבחן אישי- אישיותי של מידות טובות וד"א
עליתי אתמול לאוטובוס מפוצץ בעגלות ואנשים,
גם אני הייתי עם עגלה, ניסיתי לעבור- בדרך עמדה עגלה ריקה(!!!)
הילד ישב ליד אביו וזה, לא הסכים לסגור את העגלה (הריקה!)...
הוא אומר לי תנסי לעלות מהדלת השניה...
בלי להתבלבל.
כל הדרך אנשים ניסו לעבור, כדי לעלות ולרדת והעגלה עמדה פתוחה...

מה תגידו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;1058061:
נכתב ע"י קקטוס;1058020:
טוב, זה לא עובד...

תוך כמה שבועות תתחילו להרגיש את ה"נוחיות", או שמא את ה"אנוכיות" (למעט מקרים ספציפים שקשה וכו'...)[/QUOT]

זהו... אכן,
יהיה פה מבחן אישי- אישיותי של מידות טובות וד"א
עליתי אתמול לאוטובוס מפוצץ בעגלות ואנשים,
גם אני הייתי עם עגלה, ניסיתי לעבור- בדרך עמדה עגלה ריקה(!!!)
הילד ישב ליד אביו וזה, לא הסכים לסגור את העגלה (הריקה!)...
הוא אומר לי תנסי לעלות מהדלת השניה...
בלי להתבלבל.
כל הדרך אנשים ניסו לעבור, כדי לעלות ולרדת והעגלה עמדה פתוחה...

מה תגידו?

אני אומר על זה שלצערנו במרחב הציבורי שלנו אנשים נוהגים לפי הכלל "שלי שלי, ושלך - שלי"
ואז כולם אומרים לי היי, אני מוחה, אבל זו המציאות מה לעשות??

• הוסף לסימניות
לכל מקרה יש שתי צדדים!!
והאם האב עם התינוק על ידיו ועוד ילדים סביבו צריך עכשיו לקום באמצע נסיעה ולקפל עגלה?

מידות טובות?
מה זה קשור? אם אפשר לקפל בנוחות ובביטחון - נקפל.
אבל אם זה מסורבל למה שיקפל? כדי שאגד יוכלו לדחוס עוד 50 איש באוטובוס אחד?
או שאולי בכלל תדרשו מאנשים עם עגלות לנסוע במונית? וכך יהיה יותר פנוי ונח באוטובוס ללא עגלות בכלל....

אם לא צריך לשלם, אדם לא צריך לטרוח!
כפי שלא מחויבים לעלות עם עגלה מקופלת... למרות שלפעמים זה מסרבל את כל התנהלות האוטובוס והנוסעים כשנוסע רוצה לקפל את העגלה בתוך האוטובוס...

שוב בהדגשה, אם הנתונים האחרים מאפשרים, והנוסע יכול לתת את הילד לבן זוגו, ובבטחה לקפל את העגלה כדי לאפשר לעוד אנשים להידחס אל האוטובוס - טוב ויפה שיעשה זאת.
אך אם לא יכול - אין זה אומר שהוא אנוכי!
[זה אומר שהחושבים על החוק לא מכירים את האוטובוסים מבפנים!!!]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058084:
כפי שלא מחויבים לעלות עם עגלה מקופלת... למרות שלפעמים זה מסרבל את כל התנהלות האוטובוס והנוסעים כשנוסע רוצה לקפל את העגלה בתוך האוטובוס...

הוא חייב לקפל אם זה מפריע למעבר!!
עד שלא תהיה זקנה שתשבור את האגן,
או אישה במצב שתשתרע מלא קומתה בעקבות ההיתקלות,
זה לא יהיה ברור?????

• הוסף לסימניות
כל הנושא הזה רק בוחן אותנו כמה אנחנו בני אדם, מעבר לחוק היבש.

המצווה הראשונה הבלתי כתובה בתורה היא: "אל תהיה סכל".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1058085:
הוא חייב לקפל אם זה מפריע למעבר!!
עד שלא תהיה זקנה שתשבור את האגן,
או אישה במצב שתשתרע מלא קומתה בעקבות ההיתקלות,
זה לא יהיה ברור?????

נכתב ע"י מילה בסלע;1058096:
כל הנושא הזה רק בוחן אותנו כמה אנחנו בני אדם, מעבר לחוק היבש.
המצווה הראשונה הבלתי כתובה בתורה היא: "אל תהיה סכל".

אז כדי להיות בן אדם אנושי ואיכפתי וטוב, אצטרך לקחת מונית!!!
רק כך אף אחד לא יתקל בעגלה שלי!!!!!
הרי אם יש שתי עגלות מקופלות אפילו, אז העגלה השלישית המקופלת שוכבת במעבר!!!
למה את זה לא דורשים מאיתנו?

[חוץ מהפעמים שיש הרבה בני זוג באוטובוס והגברים מסדרים את העגלות בערמות ענק של 4 עגלות אחת ע"ג השניה...]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058101:
הרי אם יש שתי עגלות מקופלות אפילו, אז העגלה השלישית המקופלת שוכבת במעבר!!!
למה את זה לא דורשים מאיתנו?

[חוץ מהפעמים שיש הרבה בני זוג באוטובוס והגברים מסדרים את העגלות בערמות ענק של 4 עגלות אחת ע"ג השניה...]

יחי ההבדל בין דילוג מעל מטריה מקופלת,
מאשר על טיולון פתוח...
לא דורשים ממך לרחף, דורשים ממך לעשות ה-ש-ת-ד-ל-ו-ת שקיפול ההעגלה עדיין חלק ממנה.

על מה בדיוק ההיתממות?

(לא הכוונה אליך אישית אלא לטענה שאם לא חייבים אז לא צריך, ואני אומרת את זה ב"ה כאם לקטנטנים שיודעת מה זה לנסוע לבד, להושיב ילדים, להחזיק תינוק לקפל עגלה וכו'... )

זה לא הגיוני לנצל את ההטבה בכל מצב, חייבים להיות ערניים למה שקורה באוטובוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058101:

אוי באמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058084:
מידות טובות?
מה זה קשור? אם אפשר לקפל בנוחות ובביטחון - נקפל.
אבל אם זה מסורבל למה שיקפל? כדי שאגד יוכלו לדחוס עוד 50 איש באוטובוס אחד?
או שאולי בכלל תדרשו מאנשים עם עגלות לנסוע במונית? וכך יהיה יותר פנוי ונח באוטובוס ללא עגלות בכלל....
המשפט האחרון מקומם אותי, לכך בדיוק כוונתי שהשתמשתי בביטוי "אנוכיות"
ולעניינינו, אגד לא יכולה לדחוס עוד אנשים, אלא מה שקורה זה שהאנשים ברי המזל שהצליחו לעבור את המחסום, יושבים בנחת על שני מושבים, וכל השאר נמעכים בחלק הקדמי למרות שיש מושבים פנויים בחלק האחורי.
והצעה למי שלא רוצה לקפל, ניתן לנסוע במונית עם עגלה פתוחה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה