אפשר להשמיט את השורה הזו, כי היא תוקעת כאן יותר מידי אנשים...
עזבו כרגע את נושא זכיית מנהל המיזם. חישבו על המיזם בעצמו, או קי?
מנהל המיזם גם לא מעניין אותי, אין לי שום אינטרס איתו... בודקת נטו את ההצעה.
אין כאן כל תועלת בשותפות, (מלבד 30% הזוכים המאושרים
כפי שכתבתי, 30% הראשונים מרוויחים בגדול. (מקבלים הלוואה בתנאים מצויינים, תנאי משכנתא ללא הון עצמי. דבר לא מציאותי)
ובנוסף- אחוזים גדולים מאד יזכו בתשואה גבוהה. (שנכון, יכלו להשקיע בשוק ההון אבל המציאות מוכיחה אחרת, כפי שכתב גדול ממרן שמו.)
לגבי האחוזים שבסוף לא זכו בתשואה של 7%? נכון, אבל עדיין כאמור יוצאים בתשואה יפה מאד! השקיעו סכום שכמעט הכפיל את עצמו במשך השנים...
ולא נכון לחשב את ההפסד פעמיים ולטעון שהפסידו רווח של 7% תשואה וגם הפסידו מכך שערך מחיר הדירות עלה.
מי שקונה דירה- לא מרוויח עליה 7%, הוא מרוויח מעצם העלאת שווי הנכס. (ואנחנו לא מדברים כאן על אנשים שיכולים לאפשר לעצמם דירה באופן אחר, כן? אין הון עצמי. נקודה.)
מי שהשקיע את כספו בשוק ההון- ממילא לא היה קונה דירה, עד להצטברות סכום נאה מאד, קרוב יותר לעשרים שנה...
(שבשלב כזה, כאמור מי שלא זה עדיין בדירה כבר לא צריך כמעט לשלם)
כך שלא יתכן לומר שהוא הפסיד מכך שלא השקיע בשוק ההון, וגם מכך שערך הדירה שיכול היה לקנות- זינק.
ובשורה התחתונה, גם אלו שיישארו בסוף- שילמו סכום שכמעט הכפיל את עצמו לאחר שלושים שנה. רווח נאה בהחלט. (לא, לא 7%. מה לעשות?)
שוב, יש כאן מה לפתח והרבה. יש כאן המון שאלות ונקודות לבדיקה וחובה על המיזם שיתנהל בצורה מסודרת, חוקית וברורה מאד.
אבל אי אפשר לפסול על הסף כי מפריע לי שבעל המיזם יעשה עליי קופה, או כי מישהו אחר יזכה יותר ממני אולי.