נכתב ע"י tamar;604976:אני בעז"ה אשתדל יותר בשמירת הלשון
(לא נעים לי לשאול, אבל מה ז"א לקבל ע"ע לזמן מוגבל משהו שחייבים מהתורה למשך כל היום??
לא שאני יכולה לומר שאין לי מה לתקן...
אבל מה ז"א לומר אני מתחייב לא לומר לשוה"ר בין 7 ל-8?? באותו משפט שומעים את הלא מתחייב על השעות האחרות...
נשמע לי מוזר)
מה שמקבלים כאן זה שבשעה הספציפית לא אתן לעצמי להכשל ואהיה ב"כוננות על". ברור שחייבים כל היממה לשמור.נכתב ע"י mc;605027:את צודקת.
לשון הרע זה איסור מהתורה, זה לא מנהג או חומרה.
זה כמו שאקבל על עצמי להתלבש בצניעות כל יום רביעי, או להקפיד מאד על דיני שבת בין חמש לשש.
דרך אגב, שמעתי על אחד מגדו"י שסיפרו לו על שעת שמירת הלשון שסמינר אחד קיבל על עצמו ואמר את מה שכתבתי למעלה....
נכתב ע"י tamar;604976:לא נעים לי לשאול, אבל מה ז"א לקבל ע"ע לזמן מוגבל משהו שחייבים מהתורה למשך כל היום??
אבל מה ז"א לומר אני מתחייב לא לומר לשוה"ר בין 7 ל-8?? באותו משפט שומעים את הלא מתחייב על השעות האחרות...
נשמע לי מוזר)
נכתב ע"י mc;605027:את צודקת.
זה כמו שאקבל על עצמי להתלבש בצניעות כל יום רביעי, או להקפיד מאד על דיני שבת בין חמש לשש.
דרך אגב, שמעתי על אחד מגדו"י שסיפרו לו על שעת שמירת הלשון שסמינר אחד קיבל על עצמו ואמר את מה שכתבתי למעלה....
נכתב ע"י mc;605027:את צודקת.
נכתב ע"י bbr;605328:גם אצלי הילדים עדיין קטנים, אבל אני רואה המון הורים מסביבי ששולחים את הילדים לבד, אני לא יודעת מה אפשר לעשות אבל אני כל פעם אומרת לשכנות ששולחות את הילדים לבד, שהשאלה שאני שואלת את עצמי לפני שאני מחליטה אם אפשר לשלוח ילד לבד היא: האם עשיתי את המקסימום השתדלות שאם חלילה וחס יקרה משהו לא יהיו לי נקיפות מצפון או לא אתחרט על זה??? ואז אני מגלה הרבה פעמים שזה נובע מעצלנות וכדו'
לכן אני לאחר המקרה ישבתי עם הילדים, (בני חמש ומטה) והסברתי להם שבשום אופן לא הולכים עם בן אדם זר גם אם הוא נותן ממתקים וכדו' ואמרתי שיש אנשים רעים, שנותנים גלידה וממתקים ואחרי זה לוקחים לבית שלהם ומרביצים מאוד חזק והילדים קיבלו את זה בהבנה.(אני חושבת שגם הבן שלך, ליקי יבין את זה ולא ישאל יותר לעומק) זה לגבי הילדים.
אבל לגבינו ההורים כמה פעמים שולחים ילדים לבד מעצלנות בתירוץ שאנחנו דואגים לעצמאות שלהם, פעם היה דיון בנושא בין כמה שכנות בבנין 2 ששולחות את הילדים חופשי, ואני ועוד אחת "חרדתיות כרוניות" ואני הפחדתי שכנות עם סיפורים מזעזעים באיזור שאני גרה (שה' ישמור אולי עדיף שיהרגו את הילדים אחרי שעשו להם מה שעשו, מאשר שהם חיים ואין להם חיים, אסור לכתוב את זה אבל זו המציאות, זה ילדים שלא יוצאים מזה לעולם!!!)ואני לא גרה באיזה חור אני גרה באיזור חרדי למהדריןצריך להזהיר אותם לא פחות מאנשים חרדים כי מחילונים או תמהוניים הם כנראה יזהרו לבד... אני חוזרת לסיפור עם השכנות- השכנה השניה אמרה שהיא בדבקות לוקחת בוקר וצהריים את הילדים למוסדות ולא שולחת לבד גם לא לגינה וכדו' ואמרו לה השכנות מה עם העצמאות של הילדים, ואמרה שכנה אחת: הבת שלי לא מסכימה שאני יבוא לקחת אותה מהגן היא מתביישת שרק אמא שלה תבוא לקחת אותה, כי כל הילדות הולכות לבד... ענתה לה השכנה אם את חזקה בזה גם לילדה אין שום בעיה והיא אפילו שמחה שבאים לקחת אותה... ואני רואה שבאמת הילדים של השכנה הזו לא חסר להם עצמאות ולא בטחון עצמי!
אבל השאלה העיקרית היא: אם חס וחלילה יקרה משהו את יכולה להשאר רגועה ולהגיד אני עשיתי את המקסימום בשמירה על הילדים שלי??? ברור שלא צריך לכלוא אותם בבית ולהחזיק אותם כל הזמן מתחת לסינר שלנו, אבל האם נוכל להגיע לפני בי"ד של מעלה ולומר שעשינו את המקסימום??? אני בטוחה שהרבה הורים בציבור שלנו לא יכולים לענות תשובה חיובית החלטית על השאלה הזו, לצערנו הרב אנחנו נוהגים לסמוך על ניסים ונפלאות. ולהגיד שהקב"ה שומר עליהם, אבל אנו חייבים לעשות את ההשתדלות המקסימלית...
נכתב ע"י bbr;605351:ולך ליקי- אמרת שאת לא יודעת מה להגיד לילד, אז כתבתי לך מה אני אמרתי, ואני לא מבינה למה כל אזהרה לילד, נקרא להכניס אותו לחרדות, מה את רוצה לספר לו באמת מה האנשים האלה עושים... ואז הוא לא יהיה בחרדות...
גם התורה לפעמים מפחידה אותנו בכל מיני עונשים, תפתחי את פרשות התוכחה ויסמרו שערותיך, בגלל זה אסור ללמוד תורה, כי זה יכול לגרום לחרדות... נראה לי שקצת נסחפנו עם הצמר גפן שאנו מגדלים בו את הילדים מצד אחד וההפקרות מהצד השני... איבדנו לגמרי את האיזון...
אני רואה בכל בוקר בבנין שלי מגיע ילד שנראה כבן 5 עם ילד בערך בן 3 מביאים את התינוקת בת השנה למשפחתון... ואח"כ עולים לאוטובוס ונוסעים לחיידר... מה קרה ההורים כבר לא יכולים לקחת את הילדים שלהם למשפחתון ולגן... יקומו כאן כאלה שיגידו: מה קרה גם אנחנו גדלנו ככה ולא קרה לנו כלום...
אז מה בגלל זה מותר ככה להפקיר את הילדים? רק אחרי שקורים כל מיני סיפורים אנשים נזכרים להתעורר...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים