- הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;605278:אם יש לך בעיה בצניעות אז גם קבלה שביום רביעי את 100% היא יפה ומכובדת.
בנ"א צריך לשאוף להיות מושלם אבל מה לעשות אנחנו עדיין לא.
ולכן אם יש מי שהנסיון שלה זה ללכת בצהריים בצורה יותר צנועה אז זה לא רע אם היא תקבל ששעה היא מקפידה ללכת מושלם. (כאילו מישהי מאיתנו יכולה לחתום שהיא צנועה 100%)
ולכן מי שקיבל על עצמו לשמור לשון הרע בצורה מושלמת בשעות שהן יותר קשות זה נראה לי מכובד.
תחשבי שיושבים בשולחן שבת ומדברים על משהו זאת השעה שהתחייבת את ישר מעוררת לעניין וממילא נכסך כאן לשון הרע של מספר אנשים. (יכול להיות שככה צריך להיות כל היום אבל יש אנשים שעדין לא כ"כ צדיקים..) וידוע שלשון הרע זה נסיון מאוד קשה וגם על זה אני לא חושבת שיש כאן משהו או מישהי שיכולים להעיד על עצמם שהם 100% ואפילו לא 90% אז למה להיתמם ולקרר את הרצון של אנשים להשתפר לקבל על עצמם יותר.
צר לי, אך את טועה.
בכל מה שנוגע להלכה מפורשת אין פשרות ואין בערך. אנחנו צריכים לעשות השתדלות 24 שעות ביממה. אם זו הלכה אין שום היתר להקפיד עליה רק חלק מהיום!
אף אחד לא מיתמם, כל הדור נגוע בלשון הרע, ולכן ראוי ואפילו חובה לקבל להשתדל יותר להזהר בלשון הרע, אך כשיוצאים בהצהרה על שעה מסוימת יש כאן בעיה.
ושוב, שמעתי את זה מכלי ראשון ממישהו שאחד מגדו"י אמר לו זאת. אינני מעונינת לכתוב מיהו, אך מוכנה לכתוב לך זאת באישי אם זה מעניין אותך.
הנושאים החמים