מהרהורי ליבי לאור המקרה המזעזע שקרה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;605278:
אם יש לך בעיה בצניעות אז גם קבלה שביום רביעי את 100% היא יפה ומכובדת.
בנ"א צריך לשאוף להיות מושלם אבל מה לעשות אנחנו עדיין לא.

ולכן אם יש מי שהנסיון שלה זה ללכת בצהריים בצורה יותר צנועה אז זה לא רע אם היא תקבל ששעה היא מקפידה ללכת מושלם. (כאילו מישהי מאיתנו יכולה לחתום שהיא צנועה 100%)

ולכן מי שקיבל על עצמו לשמור לשון הרע בצורה מושלמת בשעות שהן יותר קשות זה נראה לי מכובד.
תחשבי שיושבים בשולחן שבת ומדברים על משהו זאת השעה שהתחייבת את ישר מעוררת לעניין וממילא נכסך כאן לשון הרע של מספר אנשים. (יכול להיות שככה צריך להיות כל היום אבל יש אנשים שעדין לא כ"כ צדיקים..) וידוע שלשון הרע זה נסיון מאוד קשה וגם על זה אני לא חושבת שיש כאן משהו או מישהי שיכולים להעיד על עצמם שהם 100% ואפילו לא 90% אז למה להיתמם ולקרר את הרצון של אנשים להשתפר לקבל על עצמם יותר.

צר לי, אך את טועה.
בכל מה שנוגע להלכה מפורשת אין פשרות ואין בערך. אנחנו צריכים לעשות השתדלות 24 שעות ביממה. אם זו הלכה אין שום היתר להקפיד עליה רק חלק מהיום!
אף אחד לא מיתמם, כל הדור נגוע בלשון הרע, ולכן ראוי ואפילו חובה לקבל להשתדל יותר להזהר בלשון הרע, אך כשיוצאים בהצהרה על שעה מסוימת יש כאן בעיה.
ושוב, שמעתי את זה מכלי ראשון ממישהו שאחד מגדו"י אמר לו זאת. אינני מעונינת לכתוב מיהו, אך מוכנה לכתוב לך זאת באישי אם זה מעניין אותך.

• הוסף לסימניות
האשכול הזה כבר מכיל 2 נושאים:

א. שמירת הלשון - מקבלת על עצמי בעז"ה ובל"נ בין 12-13 כל יום לחודש.

"על כל רגע ורגע שאדם חוסם פיו זוכה בשבילו לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריה יכולים לשאר"

בדיוק בנושא הזה נתנו לנו להבין מה ערך של כל רגע. גם אם יש לך לשון הרע עסיסי לספר והתאפקת מאד (לאו דווקא בגלל השעה שלך) ובסוף לא עמדת בזה וסיפרת, על רגעי הגבורה שלא דיברת תקבלי את מלא השכר: על. כל. רגע. ורגע. זוכה. בשבילו. לאור. הגנוז. שאין. כל. מלאך. ובריה. יכולים. לשאר. ...

בנוגע לערך של שעה שקיבלת על עצמך, השעה הזו מיד מונעת המוני רגעים שלך ושל אחרים. ומנעת סיפורים והשמצות שהצלחת לגמרי להימנע מהם, זיכית את הרבים, כל מי שעמד בסביבתך/דיבר איתך בטלפון/התכתב איתך בפרוג באותה שעה, זכה לקבל התעוררות בנושא שמירת הלשון בדרך נעימה וגם בד"כ להימנע אפילו רק בכדי לא להכשיל אותך...
והבנאדם בעצמו ברגע שהוא קיבל על עצמו שעה כזו, מיד הוא הביא את הזהירות בשמירת הלשון לקדמת המוח. עכשיו כל מה שהוא ידבר/לא ידבר יעבור דרך המסך הזה שמהבהב לו 24 שעות שמירת הלשון שמירת הלשון ובאופו אוטומטי כל מילה שהוא שומע/קורא/אומר מקבלת קטלוג אם מותר או אסור והתועלת עצומה.

תנסו אפילו לשבוע רק בשביל להבין כמה זה לא נכון המשפט: (שבאותו משפט שאתה אומר שקיבלת על עצמך שעה, שומעים את זה שאתה מתכוון לדבר בשעות האחרות, סליחה אם הציטוט לא מדויק)

ואם היה גדול שתמה על כך כנראה זה היה רק מהסיבה שהוא פשוט לא הבין איך אפשר לא לשמור על הלשון 24 שעות... כמו שאנחנו לא נבין איך אפשר לא לאכול בשר חזיר רק שעה ביום, עניין של רמה רוחנית. והלואי ונגיע לקצה דרגתו של אותו גדול.

ב. כולנו צריכים לעשות השתדלות בכל התחומים, אבל בלי אמונה שד' מוביל אותנו ולנו אין שום אפשרות לשנות את רצונו, לא עם קצת השתדלות ולא עם הרבה, לא שייך לשרוד בעולם הזה.
אדם שחגר את עצמו ואת ילדיו כראוי ובכל זאת, איבד רח"ל את בנו בתאונת דרכים, יכול להיקרע מיסורי מצפון על כך שבכלל יצא לדרך הזו באותו יום, ואין לדבר סוף.
תחגרו בדרכים, תזהירו את הילדים, תשגיחו כמה שתוכלו, אבל שומר פתאים ד' ואי אפשר לדעת מאיפה הסכנה/הנס יכולים לצוץ.

גם האימא של הילד לייבי ז"ל אם תבחר בדרך הזו תוכל למצוא לעצמה מליון סיבות ליסורי מצפון, אבל מה שיחזיק אותה על פני המים יחזק אותה ויתן לה את הכח להמשיך לחיות בשמחה ולגדל את המשפחה שלה מתוך אושר זו רק האמונה שהקב"ה רצה שכך יקרה ולא משנה אם היתה מלווה את הילד ולא נותנת לו ללכת לבד, אם זה מה שנגזר עליו זה מה שהיה קורה בכל מקרה.

ככה גם במקרים הרבה פחות חמורים. יסורי מצפון, טובים ומועילים כל עוד יש מקום לשפר ולתקן, אבל ברגע שהם יצאו מכלל זה, הם רק נותנים לנו לגיטימציה לתחושה פנימית קטנה שאומרת לנו שבידנו לנהל את העולם.
לפעמים זה כמו סם הרגעה של כוחי ועוצם ידי במינון נמוך לתחושת החידלון. זה הרבה יותר קל מלעבוד על מידת הביטחון.

• הוסף לסימניות
בענין שמירת הדיבור יש התחזקות ויש מניעה,
התחזקות תמיד ניתן לקחת שעה/ שעתיים של תענית דיבור, אמירת תהילים, או זמנים בהם אקפיד במיוחד לומר מילים טובות ומחזקות לסביבתי. (כמובן כמו במשל חוק כלים שלובים ברור שהוא ישפיע על שאר היממה לפה נקי ושמור יותר)
איסור שמיה"ל ורכילות תקף 24 שעות ביממה לומר עכשיו לא אדבר ולהציץ בשעון מתי כבר נגמרות השעתיים האלו... - יש סברה שזהו מומר לדבר אחד...
לכן גורסים שאין לומר בחצי שעה זו אני לא מדבר לשה"ר... כי את זה צריך לומר על כל היממה ממש כפי שלא תאמר בחצי שעה זו אני נמנע מלחלל שבת... (אבל כן יש כאלו שמקבלים ע"צ כמה דקות של לימוד הלכות שבת וממילא הם משתפרים יותר כך גם בשמיה"ל)

כן לקבל על עצמי בחצי שעה זו אני נמנע מלדבר בטלפון... (כללי), או אני מקבלת על עצמי להימנע מלדבר על אנשים בגינה... (טוב ורע) וכד' בשביל שאזכור להשתדל יותר בכל היממה כי כל דבר קל של התחזקות משפיע.

• הוסף לסימניות
אם לא הובנתי נכון
וודאי שכוונתי היא להתחזק בכל היום ובכל השנה אלא כפי שכבר כתבו פה בטוב טעם כמה אנשים שבשעות אלו אדם מתחזק ושומר על עצמו יותר ואז וודאי שהוא יתחזק וישמר גם בשאר היום
ולדוגמא : כתוב והגית בו יומם ולילה .. כמה אנשים באמת הוגים יומם ולילה ??? הרי זו מצווה מפורשת ?? ומה התועלת לקבל על עצמי שעה או שעתיים או יותר ללמוד בהתמדה ובתענית דיבור ? הרי חובתי לעשות זאת כל היום ? אלא ברור שמתנה גוררת מצוה ומההרגל אדם מתעלה בעבודת בוראו ולכן הלוואי ונלמד תורה ונשמור על לשוננו כל היום , ובנתיים נתחיל לטפס בסולם
כמובן שאלה מהחברים שזכו כבר לשמור על לשונם כל היום הלואי ויהא חלקי עמהם .. אני דיברתי לעצמי ולשכמותי  

• הוסף לסימניות
כאשר מישהו מקבל על עצמו למשל שעתיים ביום להקפיד יותר על שמירת הלשון זה לא אומר שבשאר הזמן הוא מתיר לעצמו לדבר לשון הרע. אלא מאי?
זה כמו שכאשר אני ארצה להתחזק בצניעות אני לא יכולה להחליף ביום אחד: פאה, נעליים, חצאית, גרביים, תכשיטים, איפור ועוד... משום שאז זה יחזיק מעמד בערך שעתיים....
אלא, עושים זאת בשיטת צעד אחר צעד, אך נכבש מבצר אחר מבצר של היצר הרע עד להצלחה בקרה כולו! זאת אומרת: קודם מקבלים שעתיים שמירת הלשון וכאשר מצליחים להתמיד בכך חודש, מוסיפים עוד שעה, ושוב ממתינים תקופה עד שההישג אכן יציב (בדרך כלל ביהדות נמצא שכדאי לקבל קבלה ל -40 יום כדי שזה יהפוך לטבע. עיין ב"צעטיל קטן" לרבי ר' אלימלך מליז'ענסק) וכך עד שבסיעתא דשמיא שומרים את הלשון 24 שעות ביממה כמו שהתורה אכן מצווה. (אני רוצה לראות מישהו שהתחיל יום שלם שמיה"ל וזה החזיק מעמד ליותר מיום...)
לסיכום: "גם מסע בן אלף קילומטרים מתחיל מצעד אחד" "תפסת מרובה - לא תפסת" "לאט, אבל בטוח" ו"הבא ליטהר מסייעין בידו".
אז בהצלחה לכל אלו שתפסו אומץ להתחיל במסע - מאחלת שלבסוף תגיעו לפסגה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;605278:
אם יש לך בעיה בצניעות אז גם קבלה שביום רביעי את 100% היא יפה ומכובדת.
בנ"א צריך לשאוף להיות מושלם אבל מה לעשות אנחנו עדיין לא.

משהי סיפרה לי שלא היתה מסוגלת לחשוב על להוריד פאה. יום אחד היא שמעה הרצאה כמדומני מגב' ליבי צין שיש ערך לכל פעם שמקפידים על צניעות ומי שקשה לה לקבל על עצמה לתמיד לפחות שתחליט על זמן מסוים בו היא הולכת יותר בצניעות אז היא החליטה שמתי שתוכל שתלך עם מטפחת: למכולת, לאירוע לא המוני, למפגש אם חברות מסוימות שלא מתביישת לידם וכו'
רק בזכות האופציה הזו, היא העזה להתחיל. היום, מלבד אירועים בודדים בהם קשה לה מאד לבוא במטפחת, היא תמיד בלי פאה.
תגידו שאסור להיות לא צנועים כל היום? (בלי להיכנס לדיון מה בגדר צנוע ומה לא) אז מה עדיף שעד היום היא היתה נשארת באותו מצב, כי היה לה קשה לבוא לשמחות משפחתיות עם מטפחת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;605580:
משהי סיפרה לי שלא היתה מסוגלת לחשוב על להוריד פאה. יום אחד היא שמעה הרצאה כמדומני מגב' ליבי צין שיש ערך לכל פעם שמקפידים על צניעות ומי שקשה לה לקבל על עצמה לתמיד לפחות שתחליט על זמן מסוים בו היא הולכת יותר בצניעות אז היא החליטה שמתי שתוכל שתלך עם מטפחת: למכולת, לאירוע לא המוני, למפגש אם חברות מסוימות שלא מתביישת לידם וכו'
רק בזכות האופציה הזו, היא העזה להתחיל. היום, מלבד אירועים בודדים בהם קשה לה מאד לבוא במטפחת, היא תמיד בלי פאה.
תגידו שאסור להיות לא צנועים כל היום? (בלי להיכנס לדיון מה בגדר צנוע ומה לא) אז מה עדיף שעד היום היא היתה נשארת באותו מצב, כי היה לה קשה לבוא לשמחות משפחתיות עם מטפחת?

הדוגמא שהבאת לא רלוונטית לחלוטין.
אני מדברת על הלכות. זו דוגמא למנהג.
אפשר ורצוי לקבל קבלות טובות בהחמרות של צניעות, בהתחזקות. הלכה - זו חובה בכל רגע ורגע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mc;605586:
הדוגמא שהבאת לא רלוונטית לחלוטין.
אני מדברת על הלכות. זו דוגמא למנהג.
אפשר ורצוי לקבל קבלות טובות בהחמרות של צניעות, בהתחזקות. הלכה - זו חובה בכל רגע ורגע.

צניעות זה לא מנהג זו חובה.
שמירת הלשון זו אותה חובה. אלא שבשמירת הלשון, היצר הרע מצליח גם בלי לערב את המנהגים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;605588:
צניעות זה לא מנהג זו חובה.
שמירת הלשון זו אותה חובה. אלא שבשמירת הלשון, היצר הרע מצליח גם בלי לערב את המנהגים

נכון מאד, אך הבאת דוגמא לחבישת מטפחת שהיא לא הלכה אלא מנהג.(לדעת חלק גדול מהפוסקים) ולכן מי שמקבלת על עצמה בחלק מהזמן לחבוש מטפחת תבוא עליה ברכה. בעניני צניעות שהם הלכה ממש אין ענין בחלק מהזמן. כך גם לגבי לשון הרע.

• הוסף לסימניות
ולדעת החלק הגדול השני של הפוסקים, זה חיוב, ואני סתם נגררת לויכוח שהוא לא עצם הענין...

• הוסף לסימניות
גם הטיעון שאדם לא מושלם לא רלוונטי, כי הקב"ה הוא זה שברא את האדם כך ובמקביל ציווה אותו לקיים מצוותיו בשלמות...

אז אם כפי שכתב פה מישהו להתחיל בשעה ע"מ להמשיך ולהוסיף זה נשמע בסדר,
אבל לא זה מה שמשתמע...
הרבה הגבילו את השעה בזמן- למשך חודש...

זה נשמע כאילו אם מדברים לשוה"ר זה לא נורא,
אבל אם מקבלים לא לדבר לשוה"ר ולא שומרים (בשעה המסוימת כמובן) אז זה אסור...

ברור שכוונות כולם טובות,
רק בנושא זה קם מישהו והחליט החלטה תמוהה והעם נוהר אחריו...
הקטע המצחיק שכבר כמה פעמים שמעתי אנשים שאומרים עכשיו אני לא יכול לדבר זו השעה שלי...
או- למה את מתקשרת בדיוק בשעה שלי :)

המישהו יעלה בדעתו לפני ר"ה לקבל על עצמו להקפיד בשמירת שבת (למשל) למשך חודש????

• הוסף לסימניות
כאשר מחלקים את שעות היממה לשעות וכל אחד מקפיד בשעה מסוימת, ביחד שומרים על 24 שעות שבהם יש יהודים שלא מדברים לשוה"ר - כל ישראל ערבים ויש לסנגוריה על מה להיתפס כמו שהעולם מתקיים על לימוד תורה של יהודים בכל קצוות העולם בכל שעה. (כשבארץ ישראל ישנים, לומדים באמריקה וכו')

ועוד יופי יש לחלוקה של קבוצה מסוימת לשעות, שכך כל חברי הקבוצה הנמצאים בקשר יושפעו וישמרו גם כן ע"מ לא להכשיל את חברם.

דפדפתי אחורנית וראיתי שבאשכול זה לבד התחיל לצמוח משהו יפה כזה הוי אומר שבפרוג לבד לא יהיה מצב להיכשל בלשון הרע מחשש שמא כעת גולש אחד הניקים אשר התחייב לשמור על לשונו בשעה הזו מילאו כאן כבר כחצי יממה של שמירת הלשון לאתר פרוג ועדיים אפשר להצטרף
יש לציין, ככל שיהיו יותר מקפידים על שעה מסוימת, יש יותר סיכוי שהם יגלשו בדיוק בשעה הספציפית הזו ויזכירו לנו.
החצי השני של היממה, הלילה, עם עדיפות לציפורי הלילה...

בנתיים התחיבו לחודש הקרוב עד טו באב תשע"א:

8:30 - 7:30 - yeoodit
9:00 - 8:00 - רייצל
10:00 - 9:00 - מירי ו.
11:00 - 10:00 deby
12:00 - 11:00 זו יכול/ה להיות את/ה!
13:00 - 12:00 - 22
14:00 - 13:00 ???
15:00 - 14:00 ???
16:00 - 15:00 - תאוצה
17:00 - 16:00 - מעינות
18:00 - 17:00 - מעינות, דניאל
19:00 - 18:00 - דניאל
20:00 - 19:00 - ???
21:00 - 20:00 -???
22:00 - 21:00 - תרצה
23:00 - 22:00 - ליקי
24:00 - 23:00 - זוהר טל
1:00 - 24:00 ???
2:00 - 1:00 ???
3:00 - 2:00 ???
4:00 - 3:00 ???
5:00 - 4:00 ???
6:00 - 5:00 ???
7:00 - 6:00 ???
7:30 - 7:00 ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;605595:
כאשר מחלקים את שעות היממה לשעות וכל אחד מקפיד בשעה מסוימת, ביחד שומרים על 24 שעות שבהם יש יהודים שלא מדברים לשוה"ר - כל ישראל ערבים ויש לסנגוריה על מה להיתפס כמו שהעולם מתקיים על לימוד תורה של יהודים בכל קצוות העולם בכל שעה. (כשבארץ ישראל ישנים, לומדים באמריקה וכו')

ועוד יופי יש לחלוקה של קבוצה מסוימת לשעות, שכך כל חברי הקבוצה הנמצאים בקשר יושפעו וישמרו גם כן ע"מ לא להכשיל את חברם.

הכל טוב ויפה,
רק במקום לומר בשעה זו אני נזהר מלדבר לשה"ר שזה חיוב לכל הזמן,
אפשר לקרוא לזה שעה של דיבורים מתקנים... שעה של דיבורים טובים,
זה גם נשמע אחרת, גם עשה טוב... וממילא "סור מרע"
בלי להיכנס לפינות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;605594:
גם הטיעון שאדם לא מושלם לא רלוונטי, כי הקב"ה הוא זה שברא את האדם כך ובמקביל ציווה אותו לקיים מצוותיו בשלמות...

אבל לא זה מה שמשתמע...

חובה לשמור את לשוננו 24 שעות תמיד.
חודש, שעה, זה רק מקל עלינו להיכנס לעניין ולהתחיל לעבוד על עצמינו. זו שיטה שלא קמה היום יש עניין גדול בהתזחקות במשהו למשך 40 יום במטרה להתמיד.

לדוגמא ללמוד על גנות הכעס כל יום במשך 40 יום.
לכעוס - אסור מהתורה ואף פעם, אבל את ההתחזקות קבלנו על עצמינו ל40 יום בתקוה שנשתפר ונפסיק לכעוס לתמיד.

שמירת הלשון בצורה הזו לא נועדה כמשתמע מדבריך "לא לשמור בשעות האחרות או בגמר החודש" אלא למנוע כמה שיותר לשון הרע בין אם ממי שקיבל על עצמו ובין אם מהסובבים אותו.

הקטע המצחיק שכבר כמה פעמים שמעתי אנשים שאומרים עכשיו אני לא יכול לדבר זו השעה שלי...
אילו באמת לא התבטאויות נכונות, אך זה לא מוריד את הערך של השעות הללו. אדרבה מי שלא יכול לא לדבר לשון הרע בשום אופן, לפחות שבשעה הזו לא ידבר רק מכח ההתחיבות שלו, וחלק נכבד של דיבורים כבר לא יהיו רלוונים בגמר השעה. כך ששוב: קחי את זה כצבירת זכויות לעם ישראל, כל אמירה אסורה שנכסכת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;605602:
הכל טוב ויפה,
רק במקום לומר בשעה זו אני נזהר מלדבר לשה"ר שזה חיוב לכל הזמן,
אפשר לקרוא לזה שעה של דיבורים מתקנים... שעה של דיבורים טובים,
זה גם נשמע אחרת, גם עשה טוב... וממילא "סור מרע"
בלי להיכנס לפינות.
את צודקת!
אבל כל הדיון הזה בזמן שאנשים רוצים להיות יותר טובים.
לא נראה לי מועיל אולי אפילו טיפה מזיק...
בכ"א התחושה שלי היא שכולם כל היום שומרים על הלשון וזה בכלל לא נסיון ואילו אנחנו (כל מי שקיבל על עצמו) זה מראה כאילו הוא לא בסדר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;605594:

אבל לא זה מה שמשתמע...

ברור שכוונות כולם טובות,
רק בנושא זה קם מישהו והחליט החלטה תמוהה והעם נוהר אחריו...

בגלל שזה לא השעה שלי :D
ארשה לעצמי קצת להתרעם ..
בכנות שכל כוונתי הייתה לטובה ותחשבי טוב עם עצמך האם בהודעתך הייתה כוונה זהה
הדגשתי שם שורה שמראה לך דוגמא שאינה לשה"ר אולם אם היית לוקחת את השעות האלו אולי היית נזהרת יותר במקלדתך
הדיון הזה קצת מוזר .. הרי ברור שמי שלקח על עצמו להשתדל בשמירת הלשון לא חיפש להקל אלא רק להחמיר .. ממילא לא הבנתי לא את חותרת ? התכוונת שאת כן נזהרת בלשונך ? ב100 אחוז כל היום ?? אם כן ... אבל אם גם לך יש נפילות כמו לכל יהודי אז מה הבעיה להשתדל כל היום ובשעה מסוימת להקפיד יותר מכל היום ? ברור לי שלא יצא מקבלה כזו שום דבר רע
חבל שזה הכיוון ...

• הוסף לסימניות
ודרך אגב וודאי שיש אנשים שמקבלים על עצמם להתחזק בשמירת השבת יותר בתקופה מסוימת
לדוגמא התחזקות בלימוד ההלכות - דיבורי חולין- ושאר דברים שאדם דש בעקביו
אני לא חושב שאדם מקבל על עצמו קבלה על מנת להוריד מעצמו ולו במשהו
הווי דן את כל האדם לכף זכות ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;605668:
ודרך אגב וודאי שיש אנשים שמקבלים על עצמם להתחזק בשמירת השבת יותר בתקופה מסוימת
לדוגמא התחזקות בלימוד ההלכות - דיבורי חולין- ושאר דברים שאדם דש בעקביו
אני לא חושב שאדם מקבל על עצמו קבלה על מנת להוריד מעצמו ולו במשהו
הווי דן את כל האדם לכף זכות ..

התכוונתי להגיב ובטעות נתתי לך תודה. לא נורא זה יהיה לכוונה הטובה שוודאי יש כאן...

הדוגמא שנתת שוב מוכיחה את מה שכבר אמרתי, להתחזק בלימוד הלכות? מצוין!
לשמור שבת שעה אחת- אין דבר כזה.
כנ"ל שמיה"ל, כמו שכתבה מיג. להתחזק שעה ביום לא לדבר על אנשים כלל אפילו דברים טובים וכד' - מעולה. להשתדל להמנע מדיבורים אסורים - חובה כל הזמן!
ולא, אני לא נאיבית, רוב האנשים נכשלים בזה, זה עדיין לא מתיר לדבר כל היום מלבד שעה אחת.

(בכל מקרה, תודה רבה לך, פותח האשכול, אני קיבלתי על עצמי, בזכותך, להשתדל יותר להמנע מלשון הרע, ושעה ביום לא לדבר על אנשים כלל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mc;605677:
התכוונתי להגיב ובטעות נתתי לך תודה. לא נורא זה יהיה לכוונה הטובה שוודאי יש כאן...

הדוגמא שנתת שוב מוכיחה את מה שכבר אמרתי, להתחזק בלימוד הלכות? מצוין!
לשמור שבת שעה אחת- אין דבר כזה.
כנ"ל שמיה"ל, כמו שכתבה מיג. להתחזק שעה ביום לא לדבר על אנשים כלל אפילו דברים טובים וכד' - מעולה. להשתדל להמנע מדיבורים אסורים - חובה כל הזמן!
ולא, אני לא נאיבית, רוב האנשים נכשלים בזה, זה עדיין לא מתיר לדבר כל היום מלבד שעה אחת.

(בכל מקרה, תודה רבה לך, פותח האשכול, אני קיבלתי על עצמי, בזכותך, להשתדל יותר להמנע מלשון הרע, ושעה ביום לא לדבר על אנשים כלל)

התודה שלי לא בטעות :D
כולם לדעתי מתכוונים לאותו דבר וכי יש יהודי שביודעין רוצה לדבר לשון הרע ???
כולנו התכוונו על התחזקות מיוחדת בשעות אלו היה פה צדיק אחד שקיבל על עצמו לימוד משניות . וכי לרגע חשבנו שהלימוד שלן מסתכם בזה ותו לא ?? כל כוונת כולם הייתה התחזקות נוספת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mc;605677:

חזקי ואמצי בדרך שבחרת בה. כולנו עם אותה מטרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה