מה אפשר להכין עם שומר?

• הוסף לסימניות
אני מאוד אוהבת את הירק הזה ושמעתי גם שזה מאוד בריא. עשיתי פעם סלט עם מיץ לימון וסוכר וגם עוף טעים טעים בשומר וכורכום (נראה לי של אביגיל מייזליק).
יש לכן עוד מתכונים מוצלים?

• הוסף לסימניות
משהו קל מאוד וטעים:
שומר וגזר בתנור (מתאים כתוספת)
אני לא יודעת להגיד לך כמויות, תנסי לעשות לפי מה שנראה לך
חותכים ראשי שומר לפרוסות בעובי של כ- 1/1.5 ס"מ
פורסים גזרים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ בערך
מקלפים שיני שום (הרבה!) שלמים
מערבבים בקערה מוסיפים שמן (עדיף שמן זית) מוסיפים מלח ופלפל גרוס
שמים בתבנית אפיה, אופים בתנור כחצי שעה, לקראת סוף האפיה מעבירים את התנור לגריל (כדי להשחים קצת מלמעלה) וזהו, זה צריך להיות אפוי אבל לא מידי רך

ד"א השומר הוא ירק מדהים!!! אני לא מוותרת עליו במשך החורף (זו העונה שלו) הוא טעים בעיקר חי כשהוא מתובל בשמן זית, לימון ומלח.

חשוב מאוד: צריך לבדוק אותו היטב, אני מצאתי כמה פעמים תולעים! וזה היה בשומר שנראה יפה ועסיסי, התולעת היא שקופה ובראש שלה יש נקודה ירוקה וממש קל לפספס אותה, אז מה שאני עושה- חותכת קודם כל את השומר ואח"כ שוטפת חתיכה חתיכה בזרם חזק,

אולי מישהו כאן יכול לבדוק בספר של הרב ויא מה הוא כותב שם על בדיקת שומר?

• הוסף לסימניות
לחתוך לרצועות מאורכות- שומר גזר וגמבה
לטבל בשמן זית, מיץ מלימון טרי, מלח ומעט כמון- סלט צבעוני וטעים.

כדאי להשרות מעט את השומר במלח לפני כן- זה מרכך אותו.

ו....
אני מצאתי פעם בשומר....ברל'ה! (חילזון)

• הוסף לסימניות
שומר טעים מאוד גם עם עלי שמיר קצוץ. כמובן בטיבול של מלח שמן ולימון

• הוסף לסימניות
הכל נשמע כאן מזה טעים... זה עושה לי חשק לרוץ לנסות - תודה!
כדאי לכולם להתנסות עם הירק הזה (כמובן אחרי בדיקה ושטיפה יסודית!)
בבישול הוא עדין, ובסלטים חיים הוא ארומטי ומיוחד!
גם בריא מאוד: אולי מישהו יכול להעלות כאן גם את התועלות הבריאותיות המיוחסות לו?

• הוסף לסימניות
בחיים לא טעמתי שומר.
מה הטעם שלו דומה למה?

• הוסף לסימניות
סלט ירוק חורפי

1-2 שומר
2-3 ביצים קשות
2 מלפפונים ירוקים
2 מלפפונים חמוצים
זיתים שחורים
שמיר

חותכים את השומר לרצועות, פורסים לפרוסות את הביצים הקשות, והמלפפונים הירוקים והחמוצים, מוסיפים זיתים שחורים ושמיר קצוץ. מתבלים עם פלפל, מלח ומעט מיונז.
והרי לכם סלט עם ביקוש!

(אני מוסיפה לעיתים גם רצועות חסה, וגם פרוסות אבוקדו אם הוא לא רך מדיי. חשוב לציין שהסלט טוב רק להגשה מיידית, ולא מחזיק במקרר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה