התייעצות מה אתם משאירים אחריכם בדירה שהתארחתם בה בשבת?

כאחת שנותנת את הדירה המון ולא משתמשת בכלים כלל הם נזרקים לפח וחבל וכל פעם זה מטרד ממש
למה לזרוק? לא חבל?
תעבירי למארחים שלך
הם בתורם יעבירו הלאה
אולי בסוף המתנה תגיע לאורח הראשון שקנה אותה במיוחד למארחיו

אנחנו מאד משתדלים להשאיר דירה מצוחצחת כשאנחנו לוקחים דירה לשבת/ חג.
בד"כ משאירה מכתב תודה חמוד ומתקשרת לומר למארחים איזה דירה יפה השאירו וכל זה.. (לדעתי נחמד לקבל מחמאות על שהבית יפה ומטופח, יותר מלקבל שוקולד)

פעם אחת אחרי שחזרנו לבית המארחת התקשרה לומר שהשארנו מאד יפה את הדירה וזה ממש ריגש אותי, כי אחרי הכל גם אני עבדתי קשה כדי שהם יחזרו לדירה נורמלית (אז מה אם שילמתי מחיר מלא..)

בבקשה ממש...ממש..
אל תשאירו כלי או כל מוצר שהיה לכם בבית וניסיתם להתפטר ממנו. כי אני לא פח זבל שלכם!!!
כאחת שנותנת את הדירה המון ולא משתמשת בכלים כלל הם נזרקים לפח וחבל וכל פעם זה מטרד ממש
לא נעים לי לפני זה להגיד שלא יתנו כלום וכשנותנים אני ממש מצטערת
נ.ב. אני בדיאטה כך שגם שוקולדים לא רלוונטיים לי
אני הכי שמחה במכתב שירשמו שהיה נעים ונקי כמו שאני משאירה
מרגיש לי קצת כפיות טובה 😞
בנ"א רצה לשמח, למה ככה?

אנחנו משאירים שוקולד
בד”כ לא מאורגנים עם דף ועט
אבל כשאנחנו השארנו דירה במחיר סמלי והשאירו מחיר עם מכתב קצר של תודה ממש חימם את ליבנו

למה לזרוק? לא חבל?
תעבירי למארחים שלך
הם בתורם יעבירו הלאה
אולי בסוף המתנה תגיע לאורח הראשון שקנה אותה במיוחד למארחיו
גועל נפש
סליחה על הביטוי
קיבלתי לחתונה (בעשור האחרון) סט כלים משנות תרפפ"ו
לך תדע כמה זוגות זה "שימח"

סליחה שהגעלתי את נפשך בערב יום כיפור. כתבתי בהומור שיש שהבינו אותו...
או שכעסת משום שהמתנה שקיבלת כה עתיקה, עד שגם אם תגלגל הלאה לא תגיע לקוניה המקוריים, משום שנשמתם צרורה בצרור החיים זה עידן ועידנים.

אגב באמת אני נגד זריקה - אפשר להניח על גדר או ספסל ומי שירצה יקח. הזבל של האחד הוא האוצר של השני.

נערך לאחרונה ב:
מהאשכול אני מבין שיש כאן הרבה זוצים ואין ברירה וחייבים להשיג דירה או לתת לקבל בשביל להתארח אצל ההורים.

רק לשתף ב2 סיפורים .
חבר סיפר לי שחזר לדירה ואז היה לו ההוצאה לא צפויה של תיקון תריס חשמלי ב1600 שח בגלל שהילדים של האורחים שיחקו עם זה ופשוט הרסו את התריס.

אנחנו גם נתנו את הדירה לידידינו אבל ברוב טיפשותו התקשר לברר אחרי כמה זמן מי היה הצלם של החתונה שלנו שראה האלבומים והתמונות ממש ברמה גבוהה וד"ל אז בשביל שלא יחטטו בארונות אנחנו מעדיפים שצירי הארון ינוחו פעם ב....

עולם חסד יבנה... גם לאשה מגיע מידי פעם חופש מלנקות את הדירה

מדגיש שלא כולם ככה וברוב המקרים המצב א כך אבל מה לעשות ששי גרמא לגרמא.

גמר חתימה טובה

סליחה שהגעלתי את נפשך בערב יום כיפור. כתבתי בהומור שיש שהבינו אותו...
או שכעסת משום שהמתנה שקיבלת כה עתיקה, עד שגם אם תגלגל הלאה לא תגיע לקוניה המקוריים, משום שנשמתם צרורה בצרור החיים זה עידן ועידנים.

אגב באמת אני נגד זריקה - אפשר להניח על גדר או ספסל ומי שירצה יקח. הזבל של האחד הוא האוצר של השני.
סליחה שלא הבנתי את הציניות...

אם היה צריך "לשלם" לי על שעות עבודה זה לא היה מסתכם ב50 או 100 ש"ח
לוקח לי את כל היום שישי כדי להשאיר פיקס כמו שאני אוהבת (זה כולל שלא ישאר שום פריט בשום מקום ושום כביסה לא מקופלת ושום פינה לא מצוחצחת)
80 ש"ח לשעת ניקיון כפול לפחות 7 שעות שווה-?...
(והבית שלי בד"כ גם נקי... רק שאני לא מסוגלת להשאיר דירה לא מיליון אחוז)
אבל בסוף ניקיתי את הבית שלי, לא של מישהו אחר, ואנחנו נהנה בסוף מהניקיון היסודי לפחות שבוע... נכון שזכיתי לנקות לכבוד אורחים, אבל זה הבית שלי, ואי לא רואה סיבה לשלם על כך.
ואגב, אף פעם לא החזירו לי דירה לא נקייה (צריכה בד"כ לעבור על השירותים וזה בהחלט לא נחמד אבל עדיין הניקיון בבית נשאר)
יכול להיות שזה תלוי למי נותנים, כשמבקשים ממני אנשים פחות מתורבתים אני אנסה להתחמק מלתת...
את כל כך צודקת, רגע לא חושבת ש100 ש"ח זה "תשלום" כלשהוא.
וגם אני כשאני משאירה דירה, אני כמעט בחרדות להשאיר אותה "נקיה לפסח". ולהעלים כל מיני דברים...
אולי זה חלק מהקושי שלי בלתת דירות.
לא נתתי לאנשים "לא מתורבתים". נתתי, למשל, לשכנים שביקשו בשביל זוג הוריהם.
בסוף, כשכבר הייתי מחוץ לעיר, הם הכניסו לשם משפחה. כי בעצם אם אפשר...
וכל מיני כאלה דברים.
אישית באמת קשה לי עם הנושא הזה.
מצד אחד, חסד עצום לתת, וגם אני אתקל/נתקלת בצורך לבקש מאחרים. (כמעט ולא, אגב, מעדיפה לקחת בתשלום.)
מצד שני, באמת קשה לי עם זה. החדירה לפרטיות, הלחץ לנקות פיקס ולא לשכוח שום דבר אישי בחוץ (אפילו לא פתקים מסוימים על המקרר, תזכורות וכדו'),
זה עוד לפני קשיים שמתעוררים כשנותנים לאנשים מסוימים.

בלת"ק

א) זה לא שאלה מחזירים תבית בדיוק כמו שקיבלנו .....

ב) מכתב !
מצורף לרוב כלי הגשה ואם לא הצלחנו אז שוקולד אבל מהשווים...

לא נתתי לאנשים "לא מתורבתים". נתתי, למשל, לשכנים שביקשו בשביל זוג הוריהם.
בסוף, כשכבר הייתי מחוץ לעיר, הם הכניסו לשם משפחה. כי בעצם אם אפשר...
למה אנשים לא קולטים שאם סיכמו אתם למי מביאים את הדירה הם לא יכולים לשנות את זה על דעת עצמם
אם הם סיכמו שמגיע זוג הם לא יכולים להביא זוג עם ילד
או שאם סיכמו שמגיע זוג מבוגרים אז פתאום גם הנכד בא לישון איתם
זה שיש מקום זה עוד לא הופך את זה לאפשרי
אני כמעט בטוחה שגם הלכתי זה בעיה

זכור לי שהייתי ביסודי, נתנו את הדירה- ובמוצ"ש חזרנו והתעודה שלי הייתה על השולחן בסלון (סוג היה מייד אחרי תעודות)
לא אומרת שזה המקרה אצלך,
אבל לי זה הזכיר שבאחת הפעמים הנדירות מאד מאד שהתארחנו בדירה של משפחה,
שמרתי מכל משמר שהילדים לא יגעו בכלום ולא יזיזו כלום, רוב הזמן היינו איתם מחוץ לבית (שבת שמחה),
במוצ"ש אני מגלה איזשהו חפץ של הילדים שלהם (לא זוכרת מה זה היה, אבל לא משהו אישי בכלל) על המכתבה בחדר,
או שזה נפל מאנשהו, או שאחד הילדים ניצל שניה של חוסר תשומת לב,
היה לי כ"כ לא נעים ולא ידעתי לאן להחזיר את זה,
הביך אותי שיחשבו שחיטטנו והוצאנו והתעמקנו.. בפרט שכ"כ נזהרנו
חושבת אפילו שציינתי את זה בפתק תודה שכתבנו להם..

בלתק
אנחנו ב"ה מאושרים להשאיר את דירתנו לשבתות (זוכים להשאיר המון)
אני חושבת ששום מתנה לא תשווה ערך למצוות הכנסת אורחים זו,
גם מבחינה רגשית להשאיר את 'הארמון' הפרטי שלך למישהו לא ידוע... וגם פיזית- מינימום 5 שעות סדר וניקיון!!!! וזה לא כולל את הניקיון אחרי השבת! וכמובן עם פיצקלעך בין הרגליים!
אנחנו לא מצפים לשום דבר, וגם לא רוצים למכור את המצווה החשובה הזו בעד כל הון שבעולם.
רק משהו אחד, רצוי להשאיר מכתב מעריך ומחמם את הלב, אפשר עם איזה שוקולד או משהו קטן,
לא כתמורה, אלא כהערכה.
כשאנו חוזרים ואין שום דבר, אנחנו כמובן דנים לכף זכות שלא היה דף/ עט/ זמן / חשבו שהמארחים שילמו כסף וכדו'.
אבל זו תחושה לא נעימה, עבדנו כל כך הרבה בשביל להשאיר את הדירה- נשמח לשמוע איך היה...
שנזכה תמיד להיות מן הנותנים ולשמח את אבינו שבשמים

בלת"ק
אנחנו היינו בשנה ראשונה אצל השוויגער ממש רק ביחידות ולא היה לי מספיק מודעות לא הייתי משאירה כלום, רק כמובן ממש נקי ונוצץ !!! כמו שנתנו לנו לפחות (אם כי לא ניקיתי אף פעם שירותים או שטיפה וכד' כי מרגיש לי קצת מוזר להגיע לבית של מישו ולהתחיל לחפש אצלו מגב סמרטוט אקונומיקה וכו ... או להגיע עם המגב מהבית? ..)

כיום שאני משאירה המון את הדירה , ממש משתדלת אם אני יוצאת לתת למישו, כי אני יודעת כמה מחפשים וכמה זה קשה (השוויגער שלי ממש שנאה את זה..) ושזה חסד עצום,
אני מאוד שמחה שמשאירים כמובן נקי (ב"ה אף פעם לא היה בעיה עם זה ! ואני לא מצפה לשטיפת שירותים וכד') וגם מכתב שכותבים כמה הבית מטופח ונקי, זה ממש כיף לי. ושוקולד זה מפנק. אבל גם מי שלא משאיר כלום אני מבינה אותו לפעמים זה פשוט ענין של חוסר מודעות.
היום נדיר שאני מתארחת בבתים שנותנים (גדלתי מהשלב הפינוקיסטי שלא ישנים בבית של השוייגער..) אני מבינה את הצורך ותמיד מביאה משהו להשאיר ומשתדלת גם לכתוב מכתב (מצחיק אבל זה יותר קשה לי מהשוקולד שפשוט מכניסים למזוודה).

בבקשה ממש...ממש..
אל תשאירו כלי או כל מוצר שהיה לכם בבית וניסיתם להתפטר ממנו. כי אני לא פח זבל שלכם!!!
לא נעים לי לפני זה להגיד שלא יתנו כלום וכשנותנים אני ממש מצטערת
נ.ב. אני בדיאטה כך שגם שוקולדים לא רלוונטיים לי
אני הכי שמחה במכתב שירשמו שהיה נעים ונקי כמו שאני משאירה
כמה אנשים יפסידו שוקולד טוב כי מעכשיונחשוש שזו את....😉

אשכול שהוא נכס לעתיד.
כל מי שמשאיר דירה לאי מי מהניקים בפורום שיבדוק כאן באשכול איך אותו ניק משאיר דירה :ROFLMAO:

ויישר כח לכל הנותנים בלב רחב ובנפש חפצה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה