כללי מה אתם עושים כשהלקוח רוצה פונט סת"ם

• הוסף לסימניות
עיצבתי כריכה לספר. העיצוב יצא מקסים והלקוחה מרוצה. היא רק רוצה להחליף את הפונט לפונט סת"ם. היא נורא אוהבת את הפונט הזה.
מה עושים????

הערה: לספר אין שום הקשר לסופר סת"ם.

• הוסף לסימניות
שאלה נוקבת למנהלי חשבונות: מי יודע? כמה זה 2+2??

התשובה: לא תמיד 4, אלא כמה שהלקוח רוצה שזה יהיה...

אם אפשר להחכים אותו, הרי טוב, ואם לא - טעם הלקוח קובע... [ס"ה לא שמים קרדיט:( ]

• הוסף לסימניות
דרך אגב, חשוב לדעת שהלכתית יש עם זה בעיה. מכיון שהתורה נתנה בכתב אשורית, לכן יש לו קדושה. ואסור לכתוב אתו דברי חול.
אמנם מותר אם משנים מצורת הכתב.
אני מציע לשאול רב.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני יודע אסור להשתמש בכתב אשורי עם תגים לדבר שאינו תשמיש קדושה בו כותבים בד"כ בכתב אשורי.
אבל גם בלי התגים זאת בעיה.ואסור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;813803:
דרך אגב, חשוב לדעת שהלכתית יש עם זה בעיה. מכיון שהתורה נתנה בכתב אשורית, לכן יש לו קדושה. ואסור לכתוב אתו דברי חול.
אמנם מותר אם משנים מצורת הכתב.
אני מציע לשאול רב.
בהצלחה.

ספר קודש, זה חול??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נס ופלא;813812:
לפי מה שאני יודע אסור להשתמש בכתב אשורי עם תגים לדבר שאינו תשמיש קדושה בו כותבים בד"כ בכתב אשורי.
אבל גם בלי התגים זאת בעיה.ואסור.

אנו לא נהיה פוסקים קטנטנים - זה לא המקצענות שלנו, ניתן לרבנים לענות...
כלומר: כל אחד והמנהגים שלו...

• הוסף לסימניות
לא נאמר אם זהו ספר קודש או חול. רק רציתי להפנות את תשומת לב השואל/ת.
ואין כאן קשר למנהגים אלא למחלוקת פוסקי הדור לגבי עם או בלי תגים, כך זכור לי (ראה ספר גנזי הקודש, פר' יא').

• הוסף לסימניות
אומרים ללקוחה בחיוך "את נורא אוהבת פונט סת"ם? אני אשמח לעצב לך פוסטר לסלון עם פונט סת"ם [פאוזה דרמטית]. כשאני מעצבת ספר שפונה לקהל הרחב השיקול הוא לא איזה פונט אוהבים, אלא איזה פונט נכון ממגוון שיקולים עיצוביים ומקצועיים".

• הוסף לסימניות
ואם היא תרצה להחליף לטיימס ניו רומן שמן נטוי בגודל 28 עם קו מתחת? או לשים פרחים ופרנזים על הכריכה, ולהוסיף סוכריות טופי ודרז'ה?

לי אישית קשה לעצב כריכה או עיצוב שאני לא מתחבר אליהם... זה פשוט כמו משהו ממני...

צריך להסביר שאת מגיעה ממקום של הסתכלות גלובלית על כלל הכריכה ו'האמירה' שלה. ופונט סת"ם לא מתאים אלא לשימושים מאוד ספיציפיים (ועל דרך הצחות והמליצה - סתם הוא לא סתם).

בנוגע לפן ההלכתי, אין כאן מקומו, כי זוהי סוגייה די רחבה, אפילו לגבי אותיות מרובעות רגילות כשלל הפונטים, שידועה דעת הרמב"ם לאסור בזה (על פניו).

רוב נחת ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;813890:
אומרים ללקוחה בחיוך "את נורא אוהבת פונט סת"ם? אני אשמח לעצב לך פוסטר לסלון עם פונט סת"ם [פאוזה דרמטית]. כשאני מעצבת ספר שפונה לקהל הרחב השיקול הוא לא איזה פונט אוהבים, אלא איזה פונט נכון ממגוון שיקולים עיצוביים ומקצועיים".

אם אני הייתי הלקוח הייתי מאוד נעלב מהנימה הנשמעת מתנשאת.

אני בדר"כ פוטר בעיה כזו בכך שההלכה לא מאפשרת לי להשתמש בפונט זה אלא לפסוקים ממש בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;813897:
אם אני הייתי הלקוח הייתי מאוד נעלב מהנימה הנשמעת מתנשאת.

אני בדר"כ פוטר בעיה כזו בכך שההלכה לא מאפשרת לי להשתמש בפונט זה אלא לפסוקים ממש בלבד.

בדיוק בשביל זה החיוך.
צריך לשמוע את האינטונציה של זה בדיבור, לא בכתב.
אף לקוח עוד לא נעלב ממני, תאמין לי, והמסר עבר היטב.

ואולי היית פותר את הבעיה המקומית הזו, אבל לא את הבעיה העקרונית, שהלקוחה מכתיבה את סגנון העיצוב לפי שיקולים לא ענייניים.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לעשות ספציפית עם הלקוח הזה.... אבל כדי למנוע הערות מהסוג הזה...

למדתי ממורה שלי תמיד להשאיר טעות אחת לפחות בכוונה (שגיאת כתיב, טעות במספר טלפון, ל"שכוח" לשים לוגו, להשאיר בתמונה משהו שצריך ל"נקות" וכו' וכו')
כי כמעט כל לקוח, בפרט אם הוא מנהל הוא מחפש איפה להעיר ורוצה להרגיש ש"בזכותו" זה יצא מושלם.... ועדיף שיעיר על ה"טעויות המכוונות" מאשר שיתחיל לחפש איפה להוסיף wordart ויבחר את הפונט והצבע והעיצוב....

זה עובד יופי. תנסו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ruchama135;813947:
לא יודעת מה לעשות ספציפית עם הלקוח הזה.... אבל כדי למנוע הערות מהסוג הזה...

למדתי ממורה שלי תמיד להשאיר טעות אחת לפחות בכוונה (שגיאת כתיב, טעות במספר טלפון, ל"שכוח" לשים לוגו, להשאיר בתמונה משהו שצריך ל"נקות" וכו' וכו')
כי כמעט כל לקוח, בפרט אם הוא מנהל הוא מחפש איפה להעיר ורוצה להרגיש ש"בזכותו" זה יצא מושלם.... ועדיף שיעיר על ה"טעויות המכוונות" מאשר שיתחיל לחפש איפה להוסיף wordart ויבחר את הפונט והצבע והעיצוב....

זה עובד יופי. תנסו.

תמיד טענתי שגרפיקאיות חייבות להיות גם פסיכולוגיות... :D :) ;)

• הוסף לסימניות
טיפ: כשאני שולחת סקיצה אני בד"כ נותנת הסבר לאופי הסקיצה. למשל- פלאייר עם אופי קליל וגישה הומוריסטית. כמעט תמיד אני מפרטת גם סיבה לבחירה של הצבעים והפונט.
אם אני יודעת שיש משהו שהלקוח יראה כ'בעייתי' אני מפרטת למה עשיתי בשונה מהבקשה שלו בצורה נחמדה. לא לכתוב- אני יודעת שרצית חום אבל זה מזעזע יחד עם התמונה שבחרת אז עשיתי לבן,
אלא- כדי להדגיש את הנקיות ולתת תחושה מקצוענית נבחר הצבע הלבן.

ומה שאחד המרצים שלי אמר לנו- כשלקוח מבקש לעשות משהו שאתה לא מסכים איתו, תמיד אפשר לומר- אין בעיה אני אנסה. ויום אח"כ להתקשר ולומר- תקשיב, ניסיתי לעשות מה שאמרת וראיתי שזה נראה פחות טוב כי א ב ג
[ומרצה אחר אמר לנו לומר- אתה יודע, זה רעיון ממש טוב, גם אני חשבתי על זה בהתחלה! אבל אז הבנתי שלא בגלל ... אבל אני לא מציעה שתיישמי את זה על הגברת שסתם אוהבת פונט סת"ם]

• הוסף לסימניות
עוד טיפ טוב,
כששולחים סקיצה תמיד לשלוח שתיים כך הלקוח מרגיש שיש לו בחירה והוא הקובע - הרי בדרך כלל זה מה שהוא רוצה. ועוד אחרי שהוא בחר לשבח אותו שהבחירה שלו מוצלחת.:)
ובכך סוגרים לו את מגוון האפשרויות ומצמצמים אותם לשתיים.
התוצאה- ללקוח קל לבחור ולנו קל לבצע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה