- הוסף לסימניות
למה ע"ח הילדים ?אוכל מהצהרון
לפעמים, ואולי אפ' הרבה פעמים
זה ע"ח הילדים של הצהרון
וד"ל
בדרך כלל זה מה שנשאר אחרי שהילדים אכלו.
למה ע"ח הילדים ?אוכל מהצהרון
זה ע"ח הילדים של הצהרון
וד"ל
מתקמצנים להביא להם כי מזה חיים אחכלמה ע"ח הילדים ?
בדרך כלל זה מה שנשאר אחרי שהילדים אכלו.
שטויות,מתקמצנים להביא להם כי מזה חיים אחכ
זה הפסטותהמקומונים מלאים בהודעות של מסירה אוכל מצהרונים,
את הבת שלי מגבילים!שטויות,
המקומונים מלאים בהודעות של מסירה אוכל מצהרונים,
שולחים לגנים כמויות שאנשים מבוגרים קשה להם לגמור.
לדעתי (ואני מדגיש לדעתי)מנין לך מה מצבי הכלכלי???
יתכן סיטואציות שאכן אין לי אפשרות כלכלית,
אז יש לי כמה אופציות:
1. להבין שהפעם אין לי אופציה להשתתף.
2. להגיע אפילו שהמחיר הכלכלי הכבד ונסתדר עם המינוס בבנק..
3. לפנות למארגנים בצורה נעימה, לעדכן שהיינו רוצים להגיע, אבל המחיר לא מתאים לנו. יתכן מאוד שימצאו פתרונות שיתאימו לכם ויאפשרו לכם להשתתף (כמובן בלי שכל המשפחה מודעת לסיפור)
4. שיטת "הכל או לא כלום" - להוציא את כולם הרעים והלא מתחשבים. להוציא לכולם את המיץ, אם אני לא נהנה, אז אף אחד לא יהנה וכו' וכו'
ממש לא לחיות על השקלואוהו...
אם האמא הזו חיה על השקל, אז לא בשבילה המשפטים הבאים, אבל רוב האנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא שקל,
איך לסדום יש מילים יפות על ספיגת פערים וכו.
אפשר וצריך לדבר על התחייבות מעבר למקובל מצריכה אישור של אמא וכו
אבל, ספיגת פערים????
אנחנו חונכנו להיות בצד הנותן, מניחה שהייתי קופצת כילדה להתחייב על השקל ואמא הייתה משבחת אותי על שהבנתי שזה סכום קטן ונידבתי אותו לטובת הכלל. וחיינו על השקל משפחה ברוכת ילדים. כן, ללמוד לתת בדברים הקטנים היה חשוב לאמא שלי (כי כספים הגדולים לא יכולנו, באמת חיינו על השקל).
וההפך מסדום:
באתי מבית שחיו על השקל פשוט כמשמעו, אחים ואחיות שלי חיים כך גם היום. מתנה להורים היא פעם במיליון שנה, ומתקבלת עם פרצוף עצוב של אמא "למה אתם מוציאים עלי כסף?" ותשובת המארגן "אמא, רק מי שיכל השתתף, אל תדאגי", אבל היא עדיין דואגת "מה עם x?", אל תדאגי, הבהרנו מראש לכולם שכמה מאיתנו השלימו סכום כי בסוף לא היה מספקי כסף, ודאגנו מראש לבקש מכולם סכום נמוך מאוד, ומי שידענו שיש לו או שיהיה כנה לומר אין לי כרגע גששנו בעדינות אם יכול לקחת על עצמו להוסיף.
זהו, אמא נרגעת.
מניחה שילדים כאלה לא יגדלו לאמא שמחנכת על ספיגת פערים חברתיים על חשבונך....
תסלח לי אבל אני משער שלא ארגנת בחיים כלוםתמיד זה המארגן שגורף את התשומת לב על חשבון הארנק של האחרים,
שטויות,
המקומונים מלאים בהודעות של מסירה אוכל מצהרונים,
שולחים לגנים כמויות שאנשים מבוגרים קשה להם לגמור.
אז זה מה שצריך לעשות? ליפול נטל על הציבור לפני שיש ממה לחסוך כי חיים מראש על הציבורתודה על התגובות המחממות....
א. החלוקות מתבצעות ע"י אנשים שזו זכות בשבילם להחזיק באברכים.
ב. הם לא לוקחים מההורים כסף. מה שנשאר משבת, למה לא?
ג. בדר"כ אלו שלא יודעים לחסוך בסוף נופלים לנטל על הציבור, וד"ל
נ.ב. אחרי שרואים את התגובות שלכם, אפשר להבין למה לא רציתי לכתוב את זה פה.
עבדתי בעבר בצהרון לא בגנים, וגם הייתי מגיעה לבית ספר אחרי גמר הצהרוןאוכל מהצהרון
זה ע"ח הילדים של הצהרון
וד"ל
נכון אתה המארגןתסלח לי אבל אני משער שלא ארגנת בחיים כלום
תמיד זה ההוא שמתלונן על כל דבר ויש אותו כמעט בכל משפחה / קבוצה
ומוציא למארגן את המיץ, המארגן צריך להיות חכם להקשיב לרוב התגובות החיוביות והמרוצות
טיפ חשוב למארגנים:
אם אין כמה תגובות חיוביות
משכו ידיכם מלארגן דברים דומים כי כנראה הציבור לא מרוצה
ומנסיון אני אומר שהציבור מצביע בצורה בלתי פורמלית דרך התגובות
מי נתן את הסכום הראשוני?לא יודעת אם אתם עדיין על זה אבל נראה לי לתועלת.
אצלינו במשפחה יש קופה של הלוואות.
חשבון בנק שלכולם יש גישה ויכולת להלוות ולהחזיר בלי שכולם ידעו...
כמובן שלפני כל מתנה/שבת/הוצאה גדולה מתייעצים עם כולם בצורה גלויה ופתוחה.
ואם מסתדר לכולם גם מי שכרגע פחות מתאים לו יכול לקחת מחשבון ההלוואות שיש למשפחה.
חוצמיזה מהכסף הזה לוקחים את הכסף למתנות קטנות כדי שלא יצטרכו לאסוף כל מעט זמן וזה מכביד מאד...
לפעמים ההורים לפעמים מישהו שיש לו קצת בצד וכרגע לא זקוקמי נתן את הסכום הראשוני?
על שם מי מתנהל החשבון?
מה קורה עם משהו לווה ולא מחזיר?
יפהלפעמים ההורים לפעמים מישהו שיש לו קצת בצד וכרגע לא זקוק
החשבון מתנהל ע"י האח הרווק בן 18 שנשאר בבית יש מלא נשואים...
ב"ה לא קרה שלוקחים ולא מחזירים...
שמח מאד לעזור ושומר על פיו...יפה
והבחור חברמן...
גם מה שלוקחים מההורים עולה כסףתודה על התגובות המחממות....
א. החלוקות מתבצעות ע"י אנשים שזו זכות בשבילם להחזיק באברכים.
ב. הם לא לוקחים מההורים כסף. מה שנשאר משבת, למה לא?
ג. בדר"כ אלו שלא יודעים לחסוך בסוף נופלים לנטל על הציבור, וד"ל
נ.ב. אחרי שרואים את התגובות שלכם, אפשר להבין למה לא רציתי לכתוב את זה פה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים