התייעצות מה אתם עושים כשהמשפחה כופה עליכם הוצאה שאתם לא עומדים בה?

לא חושבת כלום, את מוזמנת לחזור להודעה שעליה הגבתי ולראות כמוני שכתו בה "יש הרבה שיכולים לחיות ככה אבל הם לא רוצים",
מובן מאוד למה לא רוצים.
"אני לא מאשימה את מי שלא חי ככה".
זה כנראה עניין של התבטאות.
ומאמינה שגם הנ"ל. התכוונה לומר כנראה: "יש הרבה אנשים שיש להם את האפשרות לגמור חודש ב150 שח אם הם יתאמצו כמו שאנחנו מתאמצים, ומי שלא חי ככה, כי יכול אחרת, אשריו"
כתבתי, ואדגיש שוב - מי שנצרך, שיהיה לא לבריאות 365 יום בשנה, הכל טוב, אבל זה לא אידיאל להתבסס על זה.
זה ברור.
(התכוונת שיהיה *לו* לבריאות, נכון? כי אם לא זה משנה את התמונה)

מובן מאוד למה לא רוצים.

זה כנראה עניין של התבטאות.
ומאמינה שגם הנ"ל. התכוונה לומר כנראה: "יש הרבה אנשים שיש להם את האפשרות לגמור חודש ב150 שח אם הם יתאמצו כמו שאנחנו מתאמצים, ומי שלא חי ככה, כי יכול אחרת, אשריו"

זה ברור.
(התכוונת שיהיה *לו* לבריאות, נכון? כי אם לא זה משנה את התמונה)
טוב, זה כבר עניין של פרשנויות, אני הגבתי למה שראיתי שכתוב. אם כך - אנחנו באותה דיעה.
וכן - מדובר בטעות הקלדה, כבר לא יכולה לערוך.

טוב, זה כבר עניין של פרשנויות, אני הגבתי למה שראיתי שכתוב. אם כך - אנחנו באותה דיעה.
וכן - מדובר בטעות הקלדה, כבר לא יכולה לערוך.
נכון. זה פרשנות שלי.
כי אני לא יכולה להאמין שמישהו בוחר לחיות ככה.

ואם טעיתי, זה עוד יותר עצוב.

נכון. זה פרשנות שלי.
כי אני לא יכולה להאמין שמישהו בוחר לחיות ככה.

ואם טעיתי, זה עוד יותר עצוב.
אאל"ט אותה ניקית גם ציינה שהם חוסכים בעלויות של אוכל בשביל מגורים יקרים במרכז ליד ההורים.
בסופו של דבר הכל עניין של סדרי עדיפויות:
להלן הציטוט מההודעה שלה:
מדובר בזוג זהב שמוכן לחסוך כדי לגור ליד ההורים (כי זה עושה להם טוב) ולשלם משכנתא גבוהה,
והם עושים את זה בשמחה!

נערך לאחרונה ב:
בלת"ק חלקי.....
בנסיבות הרגילות,חנוכה,פורים,שבע ברכות,וכו......
כולי הערכה למארגן,אני יודע שזה קשה מאוד.......
הבעיה שמתחילים לחדש דברים,וזה דברים שלא מקובלים על כולם......
מפגשים מוזרים,הוצאות מיוחדות,מתנות מעניינות........
סתם דוגמא,עלה רעיון במשפחה שכל אחד יביא סכום שייכנס לקופה,ומזה יקנו כשצריך......
שלא יצטרכו כל הוצאה[קטנה]להתעסק עם כולם.....
רק זה היה חסר לי שאפילו לא ישאלו.רק שאני יידע בדיעבד שהחליטו........

פשוט יש כאן אנשים משתי גלקסיות מקבילות,
אלו שלא מבינים מה הבעיה לתת מתנות בשווי 500 שקלים כל חודש בשביל האחדות המשפחתית,
ואלו שיורדים לחייה של הגננת שלוקחת שאריות אוכל מהצהרון וכותבים עליה שהיא גוזלת אוכל מפיהם הרעב של ילדי הגן.
אבל הרוב אי שם באמצע
ובל נשכח ההגיוני שחלק גדול מהילדים שרוצים עוד מנה ולא מקבלים. הם לא מי ש500 שח לא מורגש אצלו. כך שאם בגללה הילדים לא מקבלים מספיק זה עצוב ממש

מוזמנות לעבוד בצהרון ולהיווכח במו עיניכם..
הרב פעמים האוכל לא אכיל ולא מגרה כלל.. (צריך לעבור טיפול מחדש...)
היא אמרה לי שהיא מתחננת לילדים שיטעמו לפחות.
מי שמכירה, יודעת.

לקחת מחלוקות זה לא ליפול לנטל על הציבור. ממומן מכספי גבירים בארה"ב.
למען הסר ספק
אני בעד שיקחו אוכל שאמור ללכת לפח
אך כשאני עבדתי כמחליף זמני במקום דומה (בתלמוד תורה)
ביקשתי מהעובד הנוסף שהוא יחלק עוד לילדים המבקשים, כי אני יש לי אינטרס בתת מודע שהם יקבלו רק קצת

יום אחד העובד הנוסף מיהר מאד ואני הייתי חייב לחלק
החלטתי מראש שהיום אני לא לוקח את השאריות ואכן כך עשיתי
בתודה עמוקה לבורא עולם היום אני במצב אחר לגמרי מבחינת כלכלה

לדעתי גבירים מאמריקה הם גם חלק מהציבור שאין ליפול עליהם נטל אלא במקום הצורך
אלה שחוסכים בצד על חשבון הגבירים מאמריקה גורמים שהגבירים יפסיקו או ימעטו לתת

אלה שכן נצרכים קחו בלב בטוח - בדיוק בשבילכם זה מיועד
ואל תבושו מפני המלעיגים ש...אתם נופלים נטל על הציבור
כי בדרך כלל אלה שכותבים זאת - הם לא מהציבור שנותן

מכירים את הרב יעקב שקולניק האלוף?
(לדעתי הוא מספר 1 בתחום התקשורת האנושית.)

ולשיטתו - אמנם בזוגיות, אבל ניתן לתרגום לנושא הכאוב הנ"ל,
להיות גלוי ופתוח, זה אמנם מצריך אומץ, אבל כשמדברים על הקושי האישי שלנו,
זה מעורר הבנה והסכמה, מומלץ בחום, זה שריר שניתן לפתח. - תקשורת

היית רוצה שבעלך כל שנה לא יתן לך מתנה ליום הולדת/יום נישואין ורק' יכתוב מכתב ואף פעם לא ייתן לך מתנה?
לא נראה לי שפעם בשנה מתנה מכל הילדים בסכום סביר הילדים ימותו מזה

יותר אצטער שהילדים לא ירצו לוותר על הדמי חנוכה בשביל ההורים . לא מדברת על ילדים קטנים שה5 שח זה הכסף היחיד שלהם.
אני יותר יצטער אם הבן/הבת שי יכריחו את האחים שלהם להוציא סכום למתנה בשבילי בלי להתייעץ איתם כמה מתאים להם בנקודת זמן הזו.

לא שווה לי בחיים שום מתנה שהיה מאחריה ויכוחים עם בני/בנות הזוג, עוגמת נפש וילד שהוציא את הסכום מהלחם והחלב שלו רק כי אחותו החליטה שצריך לפרגן להורים, ואם הוא לא נותן אז הוא לא מפרגן.....

אנחנו אנשים בוגרים, יוזמות הן דבר מבורך, מתנות והערכה להורים הן גם לדבר מבורך.
יחד אם זאת- ללא שום סתירה יש עניין של לראות את האחר, את הקושי שלו (הכלכלי/מול הבעל/האשה שלא הבינו למה צריך להוציא מתנה כ"כ יקרה רק כי איזה גיס החליט).

אני מתמודדת עם הבעיה הזאת במשפחה של בעלי.
עושה כל שביכולתי לחנך את ילדי להוקיר את ההורים (קונה להם מתנות! והרבה! , אבל מתי שמתאים לי ובתקציב משתנה מזמן לזמן)
אבל בשום פנים ואופן!!!! לא להגיע למצב שלא רואים או מתחשבים באחר.... זה אלף בית של ואהבת לרעך כמוך.

למען הסר ספק
אני בעד שיקחו אוכל שאמור ללכת לפח
אך כשאני עבדתי כמחליף זמני במקום דומה (בתלמוד תורה)
ביקשתי מהעובד הנוסף שהוא יחלק עוד לילדים המבקשים, כי אני יש לי אינטרס בתת מודע שהם יקבלו רק קצת

יום אחד העובד הנוסף מיהר מאד ואני הייתי חייב לחלק
החלטתי מראש שהיום אני לא לוקח את השאריות ואכן כך עשיתי
בתודה עמוקה לבורא עולם היום אני במצב אחר לגמרי מבחינת כלכלה
מרגש מאד לקרוא על נקיות הכפיים ועל המודעות העמוקה. שתזכו תמיד להיות במקום טוב מכל הבחינות, רוח וגשם.

מכירים את זה שאף אחד לא כפה עליכם כלום, אבל בעצם כן כפו עליכם?
המשפחה המורחבת נוסעת לשבת. כל משפחה צריכה לשלם סכום, שאין לכם מושג מאיפה לגרד אותו. תיאורטית, אתם לא חייבים לנסוע. אבל...
כמה אחים החליטו, שלרגל יום הולדת חמישים, חייבים לקנות ביחד מתנה גרנדיוזית לאמא. אתם לא חייבים להשתתף... אבל ירשמו בברכה את השמות של אלו שכן השתתפו...
ועוד כהנה וכהנה.
השאלה היא - מה עושים?????
הבו עצה הלום!
אשכול בן 246 תגובות - וואוהו.
באמת, נתן? נראה לך שיש משהו שלא נאמר בו עדיין?

האמת - לא...
שלום!

אשכול בן 246 תגובות - וואוהו.
באמת, נתן? נראה לך שיש משהו שלא נאמר בו עדיין?

האמת - לא...
שלום!
בכל זאת, נראה לי שהאשכול עדיין מחכה לפאנץ' שלך....

בכל זאת, נראה לי שהאשכול עדיין מחכה לפאנץ' שלך....
האמת שתמיד ידעתי שיום יבוא ויהיה מישהו כמוך.
אחד, זה הכל, שיגיד: כן! כן!
ישששש....

ר' אביגדור מציע להגיד כל יום למישהו אחד דבר עידוד קטן. בהצנע. למען השגת גדלות רוחנית. אתה יכול לסמן היום V!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה