דרוש מידע מה אתם עושים עם ה"סופים"/"כיפות" של הלחם?

• הוסף לסימניות
בל תשחית!
כואב לי הלב
זה ארוחה משביעה
אני שמה את זה כמה שעות בחוץ וזה מעט מתייבש ואז מפוררת עם ביצה ומטגנת
ארוחת ערב קבועה! הילדים חולים על זה
ואם לא אז אני עושה לעצמי טוסט עסיסי ונוטף גבינה....יוצא יותר טעים וקריספי מסתם פרוסה דקה..
נסתי לעשות עם זה כמה דברים, בהתחלה אהבו, אחר כך לא ממש,
פרורי לחם, פעם אחת הספיק לי, כל העבודה לא שווה את זה,
אולי אני ינסה טוסט, רעיון, תודה!

• הוסף לסימניות
יש הלכה פסוקה ברמב"ם שבל תשחית של הגוף חמור הרבה מבל תשחית במזון.
כלומר: אם נשארו מאכלים על השולחן, וכדי להמנע מבל תשחית את אוכלת אותם למרות שאינך רעבה, אז את עוברת על בל תשחית של הגוף משום שאכילה כזו איננה בריאה, וזה גרוע יותר מלהשליך אותם לפח.
גם שאריות שמתאמצים מאוד למחזר כמו סופי הלחם, למשל, יש פעמים שיצא שכרו בהפסדו לגמרי, כי את הכוחות והסבלנות שהתבזבזו לך בניצול השאריות יכולת לתעל לצרכים חשובים באמת.
מכירה מישהי חסכנית על גבול הקמצנות עם נטיה ניכרת לקמצנות, שהיתה שוטפת חד פעמי, עד שעשיתי לה חשבון שמי השטיפה כבר עולים יותר.
תשימו יפה בשקית ותניחו בפח בצורה מכובדת במקום לבזבז כוחות בלתי מיותרים.

• הוסף לסימניות
1. מוספיה לעיסת בשר טחון הרבה יותר טעים מפירורי לחם. פשוט מרטיבה וסוחטת היטב, מגרדת בפומפיה ומוסיפה לעיסה.
2. מטגנת לילדים-מחכים לזה יותר מאשר לסתם ארוחת ערב, מעדיפה לטגן פחות ולכן לא עושה זאת הרבה. מניחה בצלחת פרוסות לחם מטוגן, הררי גבינה/קוטג'... וירקות פרוסים.
3. חותכת לפיסות קטנות אוגרת במקפיא לשעת כושר אופה בוקר שלם בחום נמוך עד שמתייבש
טוחנת לפירורי לחם טעימים.

• הוסף לסימניות
לא צריך אפילו להכין מהם פירורי לחם.
תשאלו כל מאסטר שף-
מרטיבים את הכיפות היטב מתחת לברז,
סוחטים את המים
מגרדים עם היד/עם כף את החלק הלבן מבפנים
ומועכים אותו בתוך תערובת קציצות בשר/עוף/דג.

זה הרבה הרבה יותר מוצלח מפירורי לחם... תנסו תראו.

• הוסף לסימניות
לדעתי זאת חוצפה של המאפיות זה משהו כמו 20 אחוז מהלחם שאצל הרבה משפחות נזרק
נראה לכם שחסר להם סכינים?
צריך להתלונן אפשהו או להציע לאיזה ח"כ שיציע הצעת חוק פפופליסטית:)
יש כאלו שמאמינים שהאוכל את קצה הלחם זה קשה לשכחה.
כנראה מדובר ב"הידור" של המאפיות.
ויש לעיין אם אפשר לחתוך קצה אחרון של הקצה ולהוריד שם קצה מכל העובי...

• הוסף לסימניות
על קצה לחם טרי
למרוח חמאה וסחוג
הכי טעים שיש...

• הוסף לסימניות
כנראה שרק אצלי זה זכור לטוב...
אני ואחותי שמתחתי היינו מרוקנות את ה'כובע' ביום של ארוחת הערב שהיה צ'יפס (פעם בשבוע)..
וממלאות את הקצה כמו לפיתה פלאפל
שמות צ'יפס, ביצה קשה טחינה וכל העולה על החגיגה השבועית...
עד היום כשאנו נזכרות בזה אנו צוחקות וזה לא היה לפני הרבה שנים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה