דרוש מידע מה אתם עושים עם כספי מעשרות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
עיין בשערי תורת הבית של הרב טשזנר שמאריך בזה,
ובפרט זהו ספר מומלץ גם בנידון הזה, מבאר ומפרט הכל בצורה ברורה עם מקורות.
צודק, מצאתי שם בספר בעמוד רל"ז סימן ט"ו סעיף ו'. וז"ל: כתבו הפוסקים שיזהר שלא יוסיף על המעשרות ולא יפחות. ואפילו מי שנותן חומש טוב יותר שיפריש שני פעמי מעשר (מהקרן) משיפריש חומש בבת אחת (זה יוצא בסוף אותו סכום).

• הוסף לסימניות
לידיעתכם מעשרות זה לא צדקה!
לא חייבים לתת דווקא לעניים או נזקקים, הרעיון הוא להכיר בזה שהכסף הוא לא שלנו אלא של הקב"ה
ואפשר אפילו להביא למישהו שתצמח לנו מזה טובת הנאה (כמו "שוחד" למישהו)
רחמנא ליצלן מהאי דעתא
1715028823047.png

• הוסף לסימניות
לידיעתכם מעשרות זה לא צדקה!
לא חייבים לתת דווקא לעניים או נזקקים, הרעיון הוא להכיר בזה שהכסף הוא לא שלנו אלא של הקב"ה
ואפשר אפילו להביא למישהו שתצמח לנו מזה טובת הנאה (כמו "שוחד" למישהו)
מאין זה??

• הוסף לסימניות
מה אומרים על גמ"ח אושר וכבוד??

• הוסף לסימניות
לחברים שצריכים
אם נותנים מעשר או תרומות לעמותות גדולות שנותנים קבלה לפי סעיף 45 א'
אפשר לבקש החזר מס על תרומות (אם ירד לכם בתלוש הרבה מס הכנסה, אפשר לקבל החזר גבוה ממש)

• הוסף לסימניות
ישנם 2 ספרים מאוד מומלצים, עם הוראות ברורות בנוגע להלכות מעשר כספים וצדקה: ספר "באורח צדקה", וספר "בצל הכסף". יתכן שישנם עוד, אך אני נפגשתי רק עם שניהם. ושניהם מעולים.

לענ"ד, אלו ספרים שהם ממש חובה, למי שמקפיד על נתינת מעשר, ורוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה והכי נכונה, מבחינה הלכתית וכו'.
מדוייק.
יש הלכות של קדימויות לגבי מתן מעשרות.
כמובן שהמשפחה קודמת.

• הוסף לסימניות
אין כמו לתת למישהו שצריך באמת ולא לאיזה....
כמובן שהכל לפי הקדימויות שיש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

שאלה דחופה
אני עזבתי עבודה לפני כ-5 חודשים
אני קבלתי מייל כזה מרשות המיסים:
שלום,
המעסיק XXX שהסתיימה העסקתך אצלו, דיווח על כספי הפיצויים העומדים לרשותך.
עליך לבחור מה לעשות עם הכספים,
לתשומת ליבך: היעדר בחירה עלול לפגוע בזכויות הפנסיוניות שלך.
בכבוד רב, רשות המסים.

נכנסתי לקישור שהיה בדף ואני רואה שרשום שמה שיש לי סכום מסוים של כספי פיצוים שהופרשו לי בתקופה שעבדתי אצל המעסיק הזה
חלק מהסכום אני יכולה להפקיד בקרן פנסיה וזהו
אבל חלק מהסכום(בערך שליש) זה כספי פיצוים במזומן, ואני לא יכולה להפקיד אותם בקרן פנסיה אלא רק למשוך או להפקיד בקופה אישית לפיצויים

מישהו נתקל בכזה דבר?
יודעים להגיד לי מזה הקופה האישית לפיצוים הזאת? האם זה שווה? או שעדיף לי למשוך את הכסף ולשים אותו בקופת גמל שלי?
באופן כללי אני לא כל כך מבינה מה הולך שמה, מצד אחד הם אומרים לי שאם אני מושכת את הכספים עכשיו יש לי פטור ממס מצד שני אם אני מנסה להמשיך רשום לי שמשיכת הכספים תפגע לי בפנסיה בעתיד

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה