- הוסף לסימניות
האמת נכון. לא חשבתי על זה, אבל משחזור מהיר יש הרבה סירופ תירס ברכיבי מוצרים (אני קוראת ביסודיות רכיבים של כל מוצר(.באפייה ביתית משתמשים בסוכר קנים
באפייה תעשייתית משתמשים המון בסירופ תירס.
זה ההבדל.
ולמה סירופ תירס גרוע יותר?
האמת נכון. לא חשבתי על זה, אבל משחזור מהיר יש הרבה סירופ תירס ברכיבי מוצרים (אני קוראת ביסודיות רכיבים של כל מוצר(.באפייה ביתית משתמשים בסוכר קנים
באפייה תעשייתית משתמשים המון בסירופ תירס.
זה ההבדל.
את וכנראה עוד רבים וטובים.אני חושבת שאת טועה בזה.
האמת שאני בכלל לא בטוחה שזה גרוע יותרהאמת נכון. לא חשבתי על זה, אבל משחזור מהיר יש הרבה סירופ תירס ברכיבי מוצרים (אני קוראת ביסודיות רכיבים של כל מוצר(.
ולמה סירופ תירס גרוע יותר?
תקראי קצת על תמרים, הם פצצת בריאות.אבל אני גם, ופה חזרנו להודעה הקודמת, לא מבינה למה תמר עדיף על טופי...
כל הסוכר הלבן הוא סוכר פירות.גם הספיגה של סוכר פירות היא מהירה מאוד.)
מענין שגם זאתי שאני מטפלת אצלה עם הילדים שלי בבעיות גובה חושבת שזה בריא...תנובה טרה ויוטבתא הם היחידים שחושבים שזה בריא...
רק אני מרגישה פה עליונות וקצת זלזול?כמה צפוי זה היה שאנשים יגיבו פה בקיצוניות
(מענין מי הקיצוני פה)די להיות שחור ולבן
הנושא הבא הלוואי ויהיה איך להפחית את כמויות הממתקים ההזויות שמחלקים במוסדות לימוד...
זה נכון שזה עלול להיות קשור אבל לא בהכרחא. הן קשורות למוח, ותזונה משפיעה על המוח כך שוודאי יש קשר לפחות חלקי, והשפעה חלקית (ויש קשר גדול אבל זה לא לפה)
זו תשובה דמגוגיתב. לכל ההורים שחושבים שהילדים שלהם מאושרים מלהתקלח מוזמנים לראות מה קורה כשהם לא בבית בערב ואין מי שיכריח אותם להתקלח
(מתעלמת מהזלזול בידע שלי)תקראי קצת על תמרים, הם פצצת בריאות.
ואם עדיין לא תביני אולי תלמדי עוד עד תזונה בכלליתזונה נכונה | שירותי בריאות כללית
תזונה נכונה היא חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא. אז מה מומלץ לאכול ובפני אילו מאכלים עדיף לסתום את הפה?www.clalit.co.il
![]()
זה מה שדר פקטרוביץ אמר לי על חלבטוב בואי רגע נעשה סדר
בחלב יש כמות יפה של חלבון, סידן ווטימינים מסויימים
שנצרכים ביותר לגוף שלנו
אבל-
הוא מכיל גם כמות גדולה של הורמונים שמזיקים מאוד לגוף
כך שאם את יודעת לתת לילדים שלך את הנ"ל בלי התוספת ההורמונלית המזיקה- מה טוב
(לא נכנסת פה לגישה שטוענת שגם בלי קשר להורמונים זה לא בריא...)
חחח לא את, אני זוכרת מי זאת הייתה.מפחדת שזאת אני![]()
הבנתי נכון?חחח לא את, אני זוכרת מי זאת הייתה.
אבל אדרבה, אמציגה לך עוד זוית
שזה במידה מסוימת יכול להחליש גם אם הדברים נכונים.
איזה אשכול מבלבלהבנתי נכון?
את בעצם מעדיפה דמגוגיה?
לדעתי כדאי לראות נכוחה ולהחליט לפי ידע מה שיותר מבוסס.
(וופלים ובמבה הם דוגמה טובה. את יכולה להעדיף לחשוב ששתיהם ממתקים מזיקים אבל לדעתי כדאי לדעת את ההבדל התהומי ממש ביניהם. לידע יש המון כח)
בלי לזלזל בד"ר החשובזה מה שדר פקטרוביץ אמר לי על חלב
הוא ממש נגד ואמר לי שאחראי במשרד הבריאות על המוצרי חלב אמר לו שהוא לא שותה חלב כי הוא יודע מה שמים לפרות
הוא יותר התכוון לחלב הניגר ולא לשאר המוצרים
פרי - חד משמעית!איזה אשכול מבלבל
אפשר הסבר מה קורה כאן?
החלפתי את הקרונפלקס בפרי או בלחמניות ביתיות (לא כולם אוהבים פרי)
זה גרוע ועדיף להישאר עם הקרונפלקס?
כי מהקרונפלקס הם אוכלים מעט יותר, אז אולי עדיף?
למה מבלבל?איזה אשכול מבלבל
אפשר הסבר מה קורה כאן?
החלפתי את הקרונפלקס בפרי או בלחמניות ביתיות (לא כולם אוהבים פרי)
זה גרוע ועדיף להישאר עם הקרונפלקס?
כי מהקרונפלקס הם אוכלים מעט יותר, אז אולי עדיף?
ועל תמרים אני בדעה דומה, הם כמו טופי לגמרי בהרבה מובנים.
אגב לפי הרמבם לא אוכלים תמרים על הבוקר, אולי כשהם טחונים ועם עוד דברים זה אחרת, צריך בדיקה.
אני אומרת שלא כל דבר נכון לכתוב ולא בכל סיטואציה.הבנתי נכון?
את בעצם מעדיפה דמגוגיה?
לדעתי כדאי לראות נכוחה ולהחליט לפי ידע מה שיותר מבוסס.
(וופלים ובמבה הם דוגמה טובה. את יכולה להעדיף לחשוב ששתיהם ממתקים מזיקים אבל לדעתי כדאי לדעת את ההבדל התהומי ממש ביניהם. לידע יש המון כח)
ההבדל הוא שמטופי לא יודעים שובעה. הוא לא נותן באמת שום דבר חוץ ממתיקותעדיין לא מבינה איך פצצת סוכר (ובריאות) שנדבק ומזיק לשיניים ומרגיל את החיך למתיקות מוגזמת מקבל כזה יח"צ.
איך הוא מבחינת ויסות חושי? יש הרבה ילדים שחלק מהבעיות תחושה שלהם זה שהם לא מסוגלים לאכול מרקמים מסוימים. (אני עצמי- אוהבת אוכל שרוף/ צלוי/ יבש. פחות רך)אני הייתי שמחה לקבל רעיונות איך להכניס פירות וירקות לילד שלא נוגע בשום פרי או ירק (גם טחון הכי חלק שיש) ,וגם סתם עושה בעיות עם הרבה מאוד סוגי מאכלים....
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים