מידע שימושי מה את נותנת להם בבוקר או- כל כך מתוקים אז למה הם לא מתרכזים?

חשוב להדגיש
במיוחד בגלל שיש מקרים כאלו של הזנחה בדבר הכי בסיסי שנקרא תזונה
את תאוריית הצרכים של מאסלו שאפשר אולי לדון עליה. אבל הבסיס לכאורה מוסכם על כולם.
כך שהורה נורמטיבי יצמד לפרמידה הגיונית כלשהי.
לא נראה לי שמי שנותן לילדיו מזון מתועש לא עומד בשלב בראשון של הפירמידה.
אבל מאוד יכול להיות שמי שמשתגע לעמוד בכל רעיון טבעי שצץ, הפניות שלו לשלבי הביטחון ונתינת התנאים לגיבוש הזהות העצמית נמוכה משמעותית.
(אגב, ברור שהיא תיאוריה שלא תואמת את המציאות שלנו, והמלחמה האחרונה מוכיחה זו יפה מאוד)

בקשר לחלבי, מי שלא נראה עליו השפעה חיצונית לא טובה ממוצרי חלב, מה זה אומר?

עם זה אני מסכימה לחלוטין!
אבל- וזה אבל ממש חשוב
ההורות כוללת אחריות עצומה להמון המון תחומים בחיי הילד
כאשר אוכל בריא- כמו שאת תופסת אותו- הוא רק חלקיק קטן באחריות שיש לנו על הילדים שלנו,
והורה ששולח ילד עם קורנפלקס ללימודים- ממש לא מועל בתפקידו ובאחריותו לילדו! בטח לא בצורה החריפה בה את כותבת זאת!
כי יש כ"כ כ"כ הרבה תחומים שההורה צריך להשקיע בהם,
פיזי, נפשי, בריאותי, חברתי, התנהגותי, אישיותי, רוחני ועוד ועוד,
את החלטת להשקיע בפן הבריאותי של המאכלים? יופי,
אמא אחרת משקיעה בטיפוח ובנקיון של הילדים והבית,
עוד אחת משקיעה בחיי החברה של הילדים ומארגנת להם ימי הולדת המוניים,
אחרת משקיעה בפן הלימודי
עוד אחת- משקיעה זמן איכות יומי עם כל ילד וילד,
מישהו נוסף- שולח למגוון חוגים מפתחים,
אם נוספת- עושה שמחות מושקעות
ואין סוף לדוגמאות,
ובסוף- כל הורה מחליט מה חשוב לו יותר ומה פחות, אף אחד לא משקיע בהכל ומצד שני אף הורה לא מזניח הכל (הורה נורמטיבי)
אלא כל אחד מחליט מה לדעתו חשוב יותר ומה פחות
תחשבי שאם את לדוג' (ורק דוג' כן?) לא חוזרת אף פעם עם הילדים על מה שנלמד בבית הספר
ואשה פה תפתח אשכול איזו הזנחה נוראית זו אמא שלא לומדת עם ילדיה למבחנים ומועלת באחריות העצומה שניתנה בידיה, כי בזמן הזה היא מכינה עוגיות בריאות (שוב- זו דוג')- לא תתקוממי?
ואגב הדוג' שלך לא ממש מדויקות- דלקות בדוג' שאת נותנת קורות בגלל שלל סיבות ולא ניתן להוכיח קשר ישיר בין מי שאכל- אויה-קמח לבן למי שחלה חלילה בדלקת אוזניים...

משום מה גם אני זוכרת :)
ניק שכותב בחריפות ציטוטים בשם גורמים מאד שנויים במחלוקת, ודוקא בנושא ספציפי
ואח"כ הוא מכחיש קשר אליהם- אנשים עם זיכרון סביר זוכרים זאת...
ההבדל ביני לבינך ולבין עוד הרבה הורים פה בפורום זה שאני רואה תזונה בריאה כמשהו בסיסי, ולא כשהקעה
כמו שלא תגידי יש אמא שבוחרת להלביש לילדים שלה בגדים מכובסים ויש אמא שלא רואה צורך במכונת כביסה...
כך אני רואה את נושא התזונה-כמשהו בסיסי שמחייב אותנו להזין את הגוף של הילדים באוכל מזין ובריא.
מכאן ואילך יש סקאלה, יש אמא שמכבסת כל יום, שמפרידה צבעים ושמגהצת כל בגד ויש אמא שהעיקר הבגד נקי, השאר לא משנה או לא אפשרי...
גם כאן אחרי שבבסיס נתת לילד שלך מה שהגוף שלו זקוק לו, תבחרי עד איפה את רוצה להשקיע יותר וזה בסדר שכל אמא תעשה את הבחירות שלה. אבל כן יש דברים שהם בסיסיים והם בהחלט נמצאים בתחום האחריות שלנו כל עוד הילד בשליטתנו.
וכל המטרה של האשכול הזה הייתה בסך הכל לעורר תשומת לב למה אנחנו נותנים לילד בבוקר רק מכוח האינרציה וההרגל, ואפשר דקה אחת לעצור ואולי לעשות שינוי קטן-שעבור הילד שלנו יהיה משמעותי הרבה יותר מהמאמץ שנידרש לזה.

אבל כמו תמיד כאן אנשים (לא את:)) תמיד אוהבים לקחת דברים קיצוני ולהשתיק את המצפון שלהם בכל מיני טענות של אין מה לדחוף לילד לחם שחור ואת כל התפוחים הילדים זורקים בפח של החיידר ואת לא מבינה מהחיים שלך מה שייק חסה עכשיו, ולמה אי אפשר לתת מידי פעם שוקולד...

פותחת האשכול הציפה נושא מאד חשוב.
חבל לאבד את האפקט החיובי עם מלחמת החורמה חסרת הביסוס המדעי נגד חלב.
חלב היה ונשאר אחד ממקורות התזונה החשובים ביותר בעולם ואי צריכתו או צריכה של מוצרים משלימים ומאזנים, עשויה לגרום לחסרים ונזק בלתי הפיך.
בשנים האחרונות התפתחה דיעה שלילית עוד יותר על החלב לאור ריבוי האלרגיות.
האם חשבתן למה במדינות המתפתחות אין אלרגיה לחלב?
היום נחקר לעומק הקשר לחשיפה של התינוקות במערב לחלב בבית בחולים והמעבר החד להנקה מלאה בלי שום חשיפה לחלב....

אבל מאוד יכול להיות שמי שמשתגע לעמוד בכל רעיון טבעי שצץ, הפניות שלו לשלבי הביטחון ונתינת התנאים לגיבוש הזהות העצמית נמוכה משמעותית.
(אגב, ברור שהיא תיאוריה שלא תואמת את המציאות שלנו, והמלחמה האחרונה מוכיחה זו יפה מאוד)
למה אם את שופכת לעוגה שמן קנולה, ואני שמן זית, אומר שאת נורמלית ולא משתגעת ואני משתגעת ולא פנויה לספק לילד שלי צרכים אחרים?

חשוב להדגיש
במיוחד בגלל שיש מקרים כאלו של הזנחה בדבר הכי בסיסי שנקרא תזונה
את תאוריית הצרכים של מאסלו שאפשר אולי לדון עליה. אבל הבסיס לכאורה מוסכם על כולם.
כך שהורה נורמטיבי יצמד לפרמידה הגיונית כלשהי.
הפירמידה מדברת על הזנה
ודברנו על הורים נורמטיבים,
כך שזו קצת הוצאת הדברים מהקשרם,
כי הורה נורמיטיבי מזין את הילד שלו באוכל מזין וטוב,
וגם לפי הפירמידה המהוללה הוא עמד בה בכבוד גם אם נתן חלילה לילד שלו לשתות בבוקר כוס שוקו עם חלב פרה
ולא חלב עיזה ביתית במו ידיו,

שאלה
האם ראית משהו קיצוני או 'משתגע' בכל האשכול הזה? יש משהו רע באמא שתחליף וופלה בפרי בזכות האשכול?
סה"כ אשכול שמכניס למודעות וכל אחד כפי יכולתיו, לא?

הפירמידה מדברת על הזנה
ודברנו על הורים נורמטיבים,
כך שזו קצת הוצאת הדברים מהקשרם,
כי הורה נורמיטיבי מזין את הילד שלו באוכל מזין וטוב,
וגם לפי הפירמידה המהוללה הוא עמד בה בכבוד גם אם נתן חלילה לילד שלו לשתות בבוקר כוס שוקו עם חלב פרה
ולא חלב עיזה ביתית במו ידיו,
נכון מאד
הכוונה הייתה על הזנה בכללי
ולהסב את תשומת הלב נטו למה חשוב בהתמקדות ההורים.

לא,
אני קראתי באשכול שהורה שלא מזין את ילדיו כפי שכמה ניקים פה חושבים "מועל בתפקידו ובאחריותו כהורה, וגורם להם למחלות ולדלקות...",
יש כאן המון שיפוטיות,
המון דעות שמוצגות כעובדות- למרות שאין להן שום ביסוס מדעי או רפואי,
שלילת והצגת אחרים באור מגוחך,
התעלמות מנתוני חיים והרבה ביטחון עצמי שמה הצליח והתאים לי חייב לעבוד לכולם ומי שלא פשוט לא רוצה ולא ניסה,
וחבל...

(כותבת כאחת שממש מקפידה על תזונה מאונזת ובריאה,
והמון משפטים אשכול הזה פשוט מקוממים)

נערך לאחרונה ב:
למה אם את שופכת לעוגה שמן קנולה, ואני שמן זית, אומר שאת נורמלית ולא משתגעת ואני משתגעת ולא פנויה לספק לילד שלי צרכים אחרים?
הפניות שלנו היא משאב מוגבל ואנחנו בוחרים האם לתעל אותה לשימת לב לדברים זניחים (והם זניחים, ההבדל הוא מינורי ממש) כמו ההבדל בין מקור השמן.
או לשימת לב לכל צורך רגשי של הילד.
האם במקום לקרוא על תזונה פשוט לשבת עם הילד ושלחק איתו
להשקיע בזוגיות ואינסוף דברים אחרים.
ואם נאמר אנחנו לא חיים בשביל להיות בריאם אנחנו חיים למשמעות רחבה יותר.
הדרך עוברת ותלויה בבריאות אבל זו לא אג'נדה.

שאלה
האם ראית משהו קיצוני או 'משתגע' בכל האשכול הזה? יש משהו רע באמא שתחליף וופלה בפרי בזכות האשכול?
אין צורך לראות באשכול
כל מי שיביט סביב יראה.
אני פשוט רואה מה מתחולל סביבי.

במאמר המוסגר ללכת אחרי כל תיאוריה טבעית לא מוכחת זה אחד הדברים שיגרמו בהכרח לכילוי גמור של הזמן

ההבדל ביני לבינך ולבין עוד הרבה הורים פה בפורום זה שאני רואה תזונה בריאה כמשהו בסיסי, ולא כשהקעה
כמו שלא תגידי יש אמא שבוחרת להלביש לילדים שלה בגדים מכובסים ויש אמא שלא רואה צורך במכונת כביסה...
כך אני רואה את נושא התזונה-כמשהו בסיסי שמחייב אותנו להזין את הגוף של הילדים באוכל מזין ובריא.
מכאן ואילך יש סקאלה, יש אמא שמכבסת כל יום, שמפרידה צבעים ושמגהצת כל בגד ויש אמא שהעיקר הבגד נקי, השאר לא משנה או לא אפשרי...
גם כאן אחרי שבבסיס נתת לילד שלך מה שהגוף שלו זקוק לו, תבחרי עד איפה את רוצה להשקיע יותר וזה בסדר שכל אמא תעשה את הבחירות שלה. אבל כן יש דברים שהם בסיסיים והם בהחלט נמצאים בתחום האחריות שלנו כל עוד הילד בשליטתנו.
וכל המטרה של האשכול הזה הייתה בסך הכל לעורר תשומת לב למה אנחנו נותנים לילד בבוקר רק מכוח האינרציה וההרגל, ואפשר דקה אחת לעצור ואולי לעשות שינוי קטן-שעבור הילד שלנו יהיה משמעותי הרבה יותר מהמאמץ שנידרש לזה.

אבל כמו תמיד כאן אנשים (לא את:)) תמיד אוהבים לקחת דברים קיצוני ולהשתיק את המצפון שלהם בכל מיני טענות של אין מה לדחוף לילד לחם שחור ואת כל התפוחים הילדים זורקים בפח של החיידר ואת לא מבינה מהחיים שלך מה שייק חסה עכשיו, ולמה אי אפשר לתת מידי פעם שוקולד...
יפה,
אז אם נמשיך עם הדוג' שלך
אשה שהחליטה שהיא לא מפרידה את הבגדים בכסיבה לצבעים שונים,
לא משנה למה,
הילדים שלה כמובן הולכים עם בגדים נקיים ומכובסים אבל פחות "מושלמים" מילידים שאמא שלהם מכבסת בנפרד כל סריג,
ואשה נחמדה כאן תפתח אשכול:
רק רציתי להעלות למודעות שיש ילדים מוזנחים נורא,
שרואים שמכבסים את הסריגים שלהם יחד עם החולצות והסריג דוהה,
ומסכן הילד,
זו אמא מזניחה נוראות,
מה תגידי?
ככה יש ניקים שתופסים את ההתדדינות הקטנונית אם לתת ביום 2 תמרים או תמר ואגוז,
כי במקביל למשל הבגדים הנקיים- אף ניק פה לא כתב שהוא נותן לילדים שלו טופים במקום ארוחות, נכון?
אז אם חצי כוס חלב ביום מזיקה או לא - זה כבר שיך בעיניי לקטגוריה של השקעה בכביסה שתצא מושלמת או לא...
ולא לקטגוריה של האם בכלל לכבס בגדים

אין צורך לראות באשכול
כל מי שיביט סביב יראה.
אני פשוט רואה מה מתחולל סביבי.
כלומר בסביבה הפיזית?
הסביבה של המיינסטרים רחוקה מזה וקיצונית לפעמים לצד אחר
אבל מעניין ממש.
תוכל לפרט?

כלומר בסביבה הפיזית?
הסביבה של המיינסטרים רחוקה מזה וקיצונית לפעמים לצד אחר
אבל מעניין ממש.
תוכל לפרט?
כפי שכבר ציינתי עיסוקי הוא בתחום הרפואה.
אני פוגש כל הזמן אנשים רבים מכל העדות והחוגים, חרדים וחילונים וחלקם עונים לתיאור שציינתי.
אני אומר זאת חריף קצת ישנם עובדי ע"ז לבריאות
ובמקום כלי לעבודת ה' להשתמש בבריאות
הם רותמים את כל הישות שלהם להגדרת זהות עצמית שאני פשוט שונה / טוב יותר מכולם.
חלקם עושים זאת ע"י מאבק לא מוסבר בכל מה שקשור למדע או למשהו שלא מגיע כצורתו מהקרקע

חזרתי להודעה הפותחת, לבדוק אולי שכחתי מה כתבתי וכתבתי שם קיצוני ושיפוטי.
1737358041048.png

אולי יעזור אם אני אקריא את זה בקול?
נכון,
אבל צריך לדעת איך להציף דברים- בצורה נכונה,
ולא בנחרצות ושלילת כל מי שמביע את דעתו
אשמח שתראי לי איפה מצאת נחרצות שלילית בבקשה.
הפניות שלנו היא משאב מוגבל ואנחנו בוחרים האם לתעל אותה לשימת לב לדברים זניחים (והם זניחים, ההבדל הוא מינורי ממש) כמו ההבדל בין מקור השמן.
או לשימת לב לכל צורך רגשי של הילד.
האם במקום לקרוא על תזונה פשוט לשבת עם הילד ושלחק איתו
להשקיע בזוגיות ואינסוף דברים אחרים.
ואם נאמר אנחנו לא חיים בשביל להיות בריאם אנחנו חיים למשמעות רחבה יותר.
הדרך עוברת ותלויה בבריאות אבל זו לא אג'נדה.
טוב אני אדון אותך לכף זכות שאת פשוט לא יודעת מה ההבדל בין שמן קנולה לשמן זית, כי אם היית יודעת לא היית מכניסה את זה הביתה. :)
ואני לא דוברת של אף אחד אחר, אני לפחות, כאחת שכן מקפידה על תזונה בריאה יכולה לומר לך בבירור שרוב ההבדל הוא פשוט בלהחליף ולשנות מוצרים ומנות שאנחנו רגילים לאכול, וזה לא דברים שדורשים ממך יותר זמן אלא מודעות.
וקצת מצחיק לומר אני לא אתמקד עכשיו בתזונה בריאה כי זה יבוא על חשבון הזמן איכות עם הילד... או לא אוכל לשים לב לצורך רגשי של הילד.
בואי, אם יש לך זמן לשבת להגיב כאן מאמינה שזה לא בא על חשבון תשומת הלב שלך לילד שלך...
וכדי לחיות למשמעות הרחבה שאני לגמרי מסכימה איתך, אנחנו פשוט צריכים להיות בריאים כדי שנוכל להתמקד בתפקיד העיקרי והחשוב שלנו בעולם. להיות חולים ודאי לא יועיל לזה...

למה אני מרגישה שתמיד כשמדברים על בריאות אנשים ישר לוקחים את זה לקיצון של הכל או כלום, טבעוני מנביט שחולב את העיזה בחצר או ביסלי ושוקו לארוחת בוקר? למה כדי להיות בריא צריך להזניח רגשית את הילדים לשבת יומם ולילה לקרוא מאמרי בריאות משמימים וללכת לשוק לקנות חסה ופטרוזיליה לשייק?
באמת, תקראו שוב את ההודעה הפותחת, לאט לאט ועדיף גם בקול.

כפי שכבר ציינתי עיסוקי הוא בתחום הרפואה.
אני פוגש כל הזמן אנשים רבים מכל העדות והחוגים, חרדים וחילונים וחלקם עונים לתיאור שציינתי.
אני אומר זאת חריף קצת ישנם עובדי ע"ז לבריאות
ובמקום כלי לעבודת ה' להשתמש בבריאות
הם רותמים את כל הישות שלהם להגדרת זהות עצמית שאני פשוט שונה / טוב יותר מכולם.
חלקם עושים זאת ע"י מאבק לא מוסבר בכל מה שקשור למדע או למשהו שלא מגיע כצורתו מהקרקע
תודה על הפירוט
נשמע מאד מעניין
וגם ברור עכשיו
מה היית אתה ממליץ ונותן השראה וכח באשכול הזה?

יפה,
אז אם נמשיך עם הדוג' שלך
אשה שהחליטה שהיא לא מפרידה את הבגדים בכסיבה לצבעים שונים,
לא משנה למה,
הילדים שלה כמובן הולכים עם בגדים נקיים ומכובסים אבל פחות "מושלמים" מילידים שאמא שלהם מכבסת בנפרד כל סריג,
ואשה נחמדה כאן תפתח אשכול:
רק רציתי להעלות למודעות שיש ילדים מוזנחים נורא,
שרואים שמכבסים את הסריגים שלהם יחד עם החולצות והסריג דוהה,
ומסכן הילד,
זו אמא מזניחה נוראות,
מה תגידי?
ככה יש ניקים שתופסים את ההתדדינות הקטנונית אם לתת ביום 2 תמרים או תמר ואגוז,
כי במקביל למשל הבגדים הנקיים- אף ניק פה לא כתב שהוא נותן לילדים שלו טופים במקום ארוחות, נכון?
אז אם חצי כוס חלב ביום מזיקה או לא - זה כבר שיך בעיניי לקטגוריה של השקעה בכביסה שתצא מושלמת או לא...
ולא לקטגוריה של האם בכלל לכבס בגדים
איפה ראית שכתבו פה שאמא שנותנת שוקו בבוקר זו אמא מזניחה נוראות?
אני לפחות לא כתבתי את זה ולא זוכרת שנתקלתי בכזו תגובה.
אפשר פשוט לשמוע משפט של "אמא יקרה, כנראה לא חשבת אף פעם כמה השוקו של הבוקר מקשה על הילד שלך להתרכז אחר כך בשיעור, מה דעתך לנסות להחליף את זה במשהו אחר?"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה