כותבת את ההודעה הזו אחרי שקראתי את השרשור הארוך על הקשיים בהתארגנות עם הילדים בבוקר
ונקודה שחזרה על עצמה שוב ושוב שם הציפה לי את הנושא והרגשתי חייבת לכתוב
והלוואי ויהיה ילד אחד שזה יעזור לו, וכמאמר הכתוב-והיה זה שכרי...
אקדים ואומר שכל מה שאני כותבת מתבסס על מידע שלמדתי בלימודי תזונה ובריאות,
ומזמינה כל אחד ללכת לבדוק וללמוד גם בעצמו.
המוח שלנו-האיבר הזה שאנחנו כל בוקר מחדש מלאי ציפיות ממנו-
שיתרכז,
שיחשוב,
שיקלוט,
שיבין,
שיזכור,
שישלוף,
שילמד... ניזון בעיקר משומן
וניזוק בעיקר מסוכר
הידעתם שאלצהיימר מכונה סוכרת סוג 3?
זאת אומרת שאם אני רוצה שהרכב שלי יסע-
אני אתדלק אותו בסוג הדלק שמתאים לו, ואמנע ממנו את סוג הדלק שמזיק לו...
שימי לב:
מה הילדים שלך אוכלים בבוקר? (בבית ואח"כ במקום הלימודים)
שתיה- שוקו/קפה/מיץ תפוזים/חלב
אוכל- דגני בוקר/ביסקוויטים/בייגלאך/חטיף/עוגיות/עוגה/לחם עם ממרח מתוק/שוקולד/חטיף אנרגיה בואו נעשה דקה חשבון קצרצר ופשוט:
במשקאות הנ"ל יש לכל הפחות כפית סוכר לכוס, בד"כ 2 ואפילו 3...
בדגני הבוקר (בחישוב גס של 420 גר סוכר ל100 גר) יש במנה של 30 גרם שזה אני מקווה בערך הכמות שהילד שלכם אוכל, לפחות 1.25 כפיות סוכר...
אכל גם דגני בוקר וגם לקח איזה 2 עוגיות לדרך? ושקית ביגלאך (במקרה הטוב) או קורנפלקס (במקרה המצוי) לגן/כיתה?
ובלחם (הקנוי, מלא או לבן-מכיל סוכר ובכמות לא מועטה...) מרחת לו שוקולד/חלווה/ריבה וכדומה?
ומה מנשנש בשאר ההפסקות אני לא רוצה לחשוב... עצרת שניה לחשוב עם כמה סוכר הוא מתחיל את היום?
כשהגבול שקבע איגוד הלב האמריקאי לתוספת סוכר (כי אנחנו באמת לא צריכים שום סוכר מעבר למה שמגיע אלינו מהפירות...) היא עד 38 גר' לנשים, ו25 גר לגברים. ליום!!
ובכל! מוצר מעובד שאנחנו קונים (לחם, רטבים, ממרחים, חטיפים, פתיתים, עוגות, עוגיות, קרקרים וכו) יש סוכר, כך שאנחנו עוברים את הכמות הזאת...בקלי קלות בלי לשים לב בכלל...
אז הילדים גם מלאי סוכר,
ועוד לא דיברנו על זה שכמעט כולו סוכר מתועש מהסוג המסוכן ביותר,
וגם מתחילים איתו את היום
ובמקביל חסרים כל כך בשומן איכותי ובאומגה שלוש
ואז תוהים למה הילד לא מרוכז, לא מקשיב, לא מבין, מתקשה,
למה יש כל כך הרבה מאותגרי קשב ברמה כזו או אחרת
למה?
זו התשובה.
נסו חודש לתת לילד כל בוקר4-5 אגוזים (מלך בעיקר) לפני שאוכל את שאר המאכלים ותחזרו לעדכן
ואם את רוצה לחזור בתשובה באופן מעשי
נסי לאט לאט לעבור לקונספט הבא: (במיוחד אם הילדים שלך הם ילדי קש"ר, מאובחנים או לא, אבל זה נכון לכולם)
הקפידי לתת לילדים כל בוקר אגוזי מלך, שעשירים באומגה שלוש
ואגוזים נוספים המספקים שומן איכותי
כמה שפחות סוכר, והעדיפי פירות-שיתנו אנרגיה נכונה ומותאמת (הסוכר שבפירות הוא הסוכר הבריא והנצרך לגוף שלנו, שמגיע יחד עם הסיבים (ולכן מיצי פירות זה פייק...) שמאזנים את ההתפרקות שלו בדם)
חפשי תחליף לכל מאכל עתיר סוכר כמו דגני בוקר, עוגיות קנויות ושוקו רעיונות:
*שימי בכוס הבלנדר-חופן אגוזי מלך, חופן שקדים, פירות קפואים טעימים (תותים/בננות/תמרים/פירות יער)
מלאי מים לכיסוי והפעילי
והנה שייק מפנק מפנק, עשיר בשומן ובסוכר איכותי ועם קש הוא בכלל הופך ללהיט
וכבר התחלנו את הבוקר אחרת, גם אם אחר כך הם יקחו שקית קורנפלקס...
*נסי להחליף את העוגיות הקנויות בעוגיות ביתיות, שגם אם הן עשויות אפילו מקמח לבן (ועדיף כוסמין) וסוכר לבן הן עדיין עדיפות פי אלף על הקנויות שעשויות מהרבה יותר סוכר, ומסוג סוכר הרבה יותר מזיק.
לא הצלחת לאפות השבוע? לא נורא
אל תזלזלי בכל פעם שכן תצליחי, יש לזה משמעות והשפעה עצומים!
*תמר עם אגוז או לחילופין- ממתק של אימהות שאני נותנת רק לילד שהתארגן בזריזות-מה שהפך אותו לנחשק ביותר
כדורי תמרים ואגוזים על שלל המתכונים הקיימים (אני פשוט מכניסה למעבד מזון תמרים, מפעילה לפחות 5 דק על מהירות נמוכה, קוצצת אגוזים ושקדים מכל הסוגים, מערבבת עם התמרים וממשיכה כדלהלן) בקיצור דרך נמרץ:
עושה גליל ארוך, מצפה בקוקוס קלוי למי שאוהב, מקפיאה ופורסת לפרוסות.
לילדים שלא אוהבים כדאי להכין ממתכון שכולל גם אבקת קקאו שנותנת טעם שוקולדי
נסו לראות מה זורם אצלכם יותר- שהאגוזים טחונים לגמרי, קצוצים גס או כמעט שלמים שנחתכים לפרוסות (בזהירות עם הקטנים!)
*יוגורט (על אף שמלא סוכר, עדיף בהרבה על החלב) עם גרנולה ופירות (נסו לאפות את הגרנולה בחום נמוך כדי למנוע התחמצנות של השומן שבאגוזים)
*פרי (אפשר לחתוך בלילה צלחת פירות ולשמור במקרר) וכוס חלב שקדים (אם תבקשו יפה אני אספר לכם כמה קל להכין כזה בבית)
תזכרי-כל דבר טוב שהם יאכלו יבוא על חשבון מאכל מזיק, כך שאל תזלזלי גם בפלח תפוח אחד...
ועם האוכל לאט לאט יבוא התאבון...(לבריאות)
יש לך ילדים קטנים? זה בדיוק הזמן להקנות להם מראש הרגלים חיוביים ולהקל עליהם בהמשך החיים!
מקווה שהצלחתי להעלות קצת את המודעות ואם הצלחתן לעשות שינוי כלשהו נשמח שתכתבו פה כדי לתת כוח אחת לשניה!!
רק בריאות!
וואו! כל מילה נכונה, אני רואה כל כך הרבה ילדים שמוגדרים עם קשיי התנהגות אבל בתכלס זה רק בגלל שהם לא אוכלים תזונה נכונה ומפוצצים בסוכר, והכי עצוב שאין מודעות לזה! מבחינת הורים מסוימים אם הוא אכל דגני בוקר זה מעולה, או לחם עם שוקולד זה אחלה. למה לא להביא בבוקר איזה דייסת קוואקר או חביתה? הלוואי שזה יעורר מודעות
נעשו הרבה מחקרים על חלב וגילו שלרוב האנשים זה לא בריא, הבעיה שחברות החלב מגלגלות מליארדים אז הם משתיקים את זה, אנחנו היונקים היחידים שממשיכים לצרוך חלב אחרי גיל הינקות. התפיסה המוטעית שזה בריא, אולי פחות גרוע מסוכר ומאכלים תעשייתים אבל בגדול חלב זה לא באמת בריא.
כפי שכבר ציינתי עיסוקי הוא בתחום הרפואה.
אני פוגש כל הזמן אנשים רבים מכל העדות והחוגים, חרדים וחילונים וחלקם עונים לתיאור שציינתי.
אני אומר זאת חריף קצת ישנם עובדי ע"ז לבריאות
ובמקום כלי לעבודת ה' להשתמש בבריאות
הם רותמים את כל הישות שלהם להגדרת זהות עצמית שאני פשוט שונה / טוב יותר מכולם.
חלקם עושים זאת ע"י מאבק לא מוסבר בכל מה שקשור למדע או למשהו שלא מגיע כצורתו מהקרקע
ובגלל שיש אנשים כאלה אז כל מי שמדבר על בריאות הוא בהכרח כזה?
בכל תחום יש קיצוניים, והם אינם מלמדים על הכלל
יתכן שבגלל שאתה נתקל בהם הרבה זה כבר יוצר רושם שהם הרוב או הרוב הנורמלי...
סביבי לא מכירה אפילו לא אחד כזה, ומכירה הרבה אנשים עם מודעות לתזונה בריאה כל אחד ברמתו ויכולותיו בנורמליות מלאה.
טוב שהוספת, ולילדים קטנים אפשר אם רוצים לשלב אגוזים טחונים (נניח על השוקולד שבלחם...)
ואני אוסיף שתקופה ארוכה הצעתי לבן שלי אגוזים (מלך בעיקר) והוא לא רצה.
לא הכרחתי, כי אני לא מכריחה כלום ולא מאמינה בלהכריח, המשכתי לאכול ולהציע לו
עד שיום אחד השרתי את האגוזים והם עמדו בקופסא על השיש
לא ברור לי מה גרם לו לטעום אבל טעם-והתלהב, עכשיו אני צריכה לעצור אותו מלאכול יותר מידי
מתברר שאחרי ההשריה הם הרבה יותר טעימים וגם המרירות שלהם פגה כמעט לגמרי...אימצתי.
נעשו הרבה מחקרים על חלב וגילו שלרוב האנשים זה לא בריא, הבעיה שחברות החלב מגלגלות מליארדים אז הם משתיקים את זה, אנחנו היונקים היחידים שממשיכים לצרוך חלב אחרי גיל הינקות. התפיסה המוטעית שזה בריא, אולי פחות גרוע מסוכר ומאכלים תעשייתים אבל בגדול חלב זה לא באמת בריא.
תודה על הפורום,
אנחנו גם משתדלים להכניס הביתה כמה שפחות סוכר,
ואין אצלי בכלל ממרח שוקולד והבת שלי לא מבקשת למרות ששאלתי אותה ופעם אחת הכנתי לה משוקולד שהמסתי היא אכלה ולא סימה לא התלהבה בכלל,
מה שאני באה לומר זה שהילדים שלנו נולדים בריאים וחבל להרוס להם ולהרגיל אותם לסוכר,
הבת שלי פעם ראשונה שניסיתי לתת לה מעדן שוקולד היא לא רצתה, כי היא מרגישה את הסוכר וזה לא טבעי.
היא כן אוכלת לבן תות ולא מסיימת בדרך כלל עם לחם וירקות
העיקר זה האיזון, לא צריך להתנזר לגמרי מסוכר [למרות שמי שיכול זה עדיף]
כמה שנקנה ונכניס לבית ולהרגל יותר פירות וירקות זה מה שיאכלו,
אם יהיה בבית כמויות של סוכר זה מה שיאכלו,
ואגב למי שרוצה מקורות יש את הספר "שנה ללא סוכר"
רק אני מרגישה שהאשכול פשוט סוטה שוב ושוב ממטרתו?
המטרה- להעלות מודעות לבריאות, ולהשפעה הרעה של סוכר מתועש בכמויות ומתוך כך-
מי שמתאים לו, יתחזק במה שמתאים לו...
אני הכנתי בוקר אחד השבוע שייק בריא, עם אגוזים,
(והוספתי גם קצת סילאן כי רגילים אצלי למתוק יותר... ) והתודה מגיעה לאשכול הזה
גם נתתי לילדי השבוע יותר פירות וירקות
ובפרט בבוקר-
מה שמסתדר לי. אבל כשיש מודעות- ומודעות צריך לתחזק- (לא, לא מדברת עכשיו על למגר את רוב המצרכים בבית ולהחליף בכל מיני טבעיים שקונים רק בחנות טבע. אלא אם כן מתאים לכם ולמשפחה שלכם, יופי לכם) המודעות עוזרת לנו כמו שאמרו פה, לחתוך תפוח, לקלף בננה וכו במקום לשלוף חטיף. כשאפשרי לנו. או להוסיף לארוחה ירקות חתוכים, להניק ככל שמסתדר, להפחית חלב כשרואים שהוא מזיק(איך רואים? מנסים אם הפסקה זמנית עוזרת) וכל אחד מה שמתאים לו.
אף אחד לא חשב שהורים מאכילים רק ממתקים, אבל לרובינו יש מקומות להשתפר כמעט בלי מאמץ.
עוד כמה דוגמאות קטנות להרגלים יותר בריאים-
-פעם הייתי מכינה קציצות ברוטב משילוב של בשרי טחון, ביצה וקמח מצה / פרורי לחם בעיקר. היום הפחתתי את כמות הפחמימה, ואני שמה גזר וקישוא מגורדים.
-אורז ופתיתים- כשיש לי עוד כמה דקות, אני מוסיפה להם בצל, גזר קצוץ ועוד כיד הדמיון הטובה. מוסיף ממש בטעם, והרבה יותר בריא
-ככל שקטנים יותר בד"כ קל להרגיל אבל לא מכלילה כל ילד הוא שונה. אבל כדאי לנסות- להרגיל למגוון ממרחים, חומוס גבינה וכו, חטיפי חלוה אישיים, ארבעס כשיש, יוגורט לבן ללא תוספות, חסה כרוב נבטים ובכללי לחשוף להרבה טעמים טובים ובריאם. לא מכינה במיוחד פשוט מביאה לילדה שלי כשהכנתי במילא.
חמותי חתכה לילדים הרבה ירקות ופירות וסלט, ועד היום בעלי ממש מתפנק מסלט או פירות חתוכים, יותר מעוגה נוטפת שוקולד
ואני מאד מעריכה את זה
התסכול הוא של הרבה אימהות טובות ומסורות
שניסו ומנסות, ואולי אפילו הצליחו קצת עם הילדים הראשונים
אבל עם השנים, והילדים שגדלים, זה פחות ופחות הולך
ולא יכולה לשים גזר ובצל באורז, אם חצי מהילדים לא יגעו
ולא מבזבזת זמן בבוקר על שייק שרובם לא ישתו (אפילו שזה טעים נורא)
ולא חותכת ירקות שיחזרו לי מקוצצים ומעוכים בתיק
וכן הלאה
וכן הלאה
כן מתנחמת בכל פיסת בריאות שמצליחה לתת, ובכל הרגל חשוב שנקנה
כשמתכנתים נלחמים על כל משרה וה-AI כותב קוד מקצועי, הכסף הגדול עבר לאנשי האוטומציה. הכירו את N8N, הכלי שמאפשר לבנות מערכות טכנולוגיות אדירות בלי קוד. פרוג הקימה את הקורס המתקדם ביותר בישראל כדי להעניק לכם מקצוע רווחי עם סילבוס שחי את השטח.
מי שאוכל מוצרי חלב ולא נראה שזה משפיע עליו לא טוב (בדיקות דם תקינות, אין נזלת חריגה, או כל תופעה חיצונית שמראה על רגישות וכו') זה אומר שלו אין בעיה לאכול מוצרי חלב או שיש השפעות נוספות ולכן גם הוא צריך להימנע ממוצרי חלב?
מקריאה של העמודים האחרונים בעיקר, אני שם לב שאין מחלוקת קיטובית בין הכותבים.
ודרך האמצע היא תמיד טובה לכולם.
לתת מודעות לבריאות המאכלים שנכנסים לגוף.
בעיקר לנו כציבור מאמין בחיים ובמתנת שמים כדי שנוכל לעבוד עבודת הקודש בלי שום טרדה - וודאי שזה כולל גם את תחום הבריאות -
לכולי עלמא המזון שנכנס לגוף ומשם לדם משפיע על
ה כ ל
רק יש קושי בליישם (את הרצוי לרוב הציבור)
וחושבני שזו מטרת האשכול.
אמנם יש כאלה שכבר נמצאים על הגל והצליחו בזה ואשריהם,
אך יש כאלה שעדיין לא, ולא שמים בזה את עיקר משאביהם, וזה בחירתם.
וכמובן אין מצווה לעשות עבודה זרה מדברים אלו בנחרצות גורפת עד כדי איבוד הילדים ושלום הבית, כי בזה רב ההפסד על התועלת ומה הועילו חכמים בתקנתם?!
תמיד בליבי כעסתי על נותני הכשרויות שהם יתנו את הדין ע"כ על מכלול הנזקים שגורמים המוצרים המתועשים והמעובדים הללו.
וזה ידוע מגורמי רפואה קונבנציונליים.
אגב, לא פעם מזהיר מו"ר הגרב"צ מוצפי שליט"א שפרופסורים בהדסה ושערי צדק ומומחים גדולים אמרו לו על סכנת אכילת צ'יטוס וחטיפים ותותים וזה סכנה ברורה ומוצקה וזה לא גרמא..
מי שאוכל מוצרי חלב ולא נראה שזה משפיע עליו לא טוב (בדיקות דם תקינות, אין נזלת חריגה, או כל תופעה חיצונית שמראה על רגישות וכו') זה אומר שלו אין בעיה לאכול מוצרי חלב או שיש השפעות נוספות ולכן גם הוא צריך להימנע ממוצרי חלב?
לא יודע, ואיני מוסמך להחליט.
לי הגסטרולוג אמר לי לא ליגוע בחלב כי זה הבסיס שעליו יושב חיידק ההליקובקטר.
לרבות הסובלים מבעיות שומן/כולסטרול שמעל 5% זה בעייתי.
הסוברים שחלב לא טוב, טעמם לפי שמערכת העיכול שלנו לא יכולה להכיל ולפרק אותו.
שוקולד בריא- שמן קוקוס + קקאו (עדיף כמה שיותא אחוזים) + סילאן\ ו דבש \ ו חמאת בוטנים \ ו כל ממרח אחר כשלהו נוזלי .
מזלפים לתבניות של פרלינים ומקפיאים .
יוצא שוקולד בריא וטעים מאוד שמהווה תחליף נהדר לשוקולדים.
ואני לא חסידת בריאות לצערי אבל כן מנסה לווסת.
הסבתות שלנו מימי אברהם אבינו טענו שזה בריא. הטבעוניים טוענים שלא. מה שמצחיק זה שהטבעוניים דוגליםן בלחיות כמו פעם, חוץ מהחלב (גידול אורגני, פחות בשר יותר ירקות- עד כאן ככה אכלו אבותינו. בלי חלב? זה הם כן אכלו, והרבה יותר ממנו. כמה שאנחנו אוכלים בשר ודגים הם היו אוכלים חלב)
איזו הגזמה! ברור לגמרי שאת לא יודעת במי מדובר, הרופא הנ"ל משתמש לרוב ברפואה קונבנציונלית וגם במקביל נותן הנחיות מאוד חשובות של תזונה וויטמנים מה שכמעט אף רופא לא עושה וחבל, לגבי חלבי הוא לא אוסר באופן גורף אבל הרבה ילדים שיש נטייה לדלקות גרון, אוזניים, או כאלו שסובלים משקד שלישי ובעיות גדילה החלבי עלול להשפיע ולהחמיר את מצבם, כנ"ל לגבי תינוקות שסובלים מריפלוקס וכדו.
ונראה לי שמישהו שיש לו באיזור ה10 אלף מטופלים (לפי מה שידוע לי) יודע קצת יותר טוב ממך.
יפה,
אז אם נמשיך עם הדוג' שלך
אשה שהחליטה שהיא לא מפרידה את הבגדים בכסיבה לצבעים שונים,
לא משנה למה,
הילדים שלה כמובן הולכים עם בגדים נקיים ומכובסים אבל פחות "מושלמים" מילידים שאמא שלהם מכבסת בנפרד כל סריג,
ואשה נחמדה כאן תפתח אשכול:
רק רציתי להעלות למודעות שיש ילדים מוזנחים נורא,
שרואים שמכבסים את הסריגים שלהם יחד עם החולצות והסריג דוהה,
ומסכן הילד,
זו אמא מזניחה נוראות,
מה תגידי?
ככה יש ניקים שתופסים את ההתדדינות הקטנונית אם לתת ביום 2 תמרים או תמר ואגוז,
כי במקביל למשל הבגדים הנקיים- אף ניק פה לא כתב שהוא נותן לילדים שלו טופים במקום ארוחות, נכון?
אז אם חצי כוס חלב ביום מזיקה או לא - זה כבר שיך בעיניי לקטגוריה של השקעה בכביסה שתצא מושלמת או לא...
ולא לקטגוריה של האם בכלל לכבס בגדים
היו פה כמה שרשמו שעדיף שילד שלא אוהב לאכול יאכל ביסקויט לפחות וזה חוסר מודעות נורא, לדעתי באמת הכי חשוב שהילדים יאכלו ארוחות מסודרות שמכילות את אבות המזון, למשל שניצל ופתיתים זה ארוחה, פתיתים לבד- לא ארוחה! לחם עם חמאת בוטנים- ארוחה , לחם לבד- לא ארוחה! וכו' וכו' , אין בעיה מידי פעם לתת להם משהו מתוק, או חטיף, גם אנחנו צריכים את זה מידי פעם-
אבל-
שיקבלו גם ערכים תזונתיים בסיסיים. ולא יתפקדו על אנרגיה של פחמימות ריקות בלבד.
אגב זה גורם לנפילות סוכר משהו מאוד שכיח אצל ילדים ומזיק להתפתחות התקינה.
רק על זה-
זה באמת חשוב אבל דיאטנית ילדים אמרה לי שבמקרה שילדים פחות בקטע של לאכול, אפשר גם להתייחס למנות חלבון/פחממה/ירק בחלוקה יומית או אפילו סוג של שבועית ולא בחלוקה של ארוחות.
רק על זה-
זה באמת חשוב אבל דיאטנית ילדים אמרה לי שבמקרה שילדים פחות בקטע של לאכול, אפשר גם להתייחס למנות חלבון/פחממה/ירק בחלוקה יומית או אפילו סוג של שבועית ולא בחלוקה של ארוחות.