מידע שימושי מה את נותנת להם בבוקר או- כל כך מתוקים אז למה הם לא מתרכזים?

עקרונית זה נשמע לי נכון,
אבל במציאות, בפרט בהקשר של האשכול הנוכחי,
פחות נראה לי שאמהות מוטרדות מזה שהילד אכל רק את השניצל או רק את הסלט ;)

(אחד הילדים שלי בררן קיצוני, אוכל כמעט רק פחמימות, אז אני מתנחמת בזה שבקמח הלבן גם יש חלבון...)
האמת שלא קראתי את כל האשכול :sneaky:

ואצלי יש בררנות כללית (פחמימות יותר קשה להאכיל אצלי) אז אני מחשבנת גם פחמימות שיש בכל דבר

ממנחה הורים, קצת מאכזב לשמוע משפט כזה שמרדד הכל ל"יש דבר אחד חשוב ולא משנה מה תעשו עם כל השאר
טוב כמובן שלא אמרתי שתפקידי מיותר או שאין לנו עוד מה ללמוד.
פשוט עיני הרואות איך שהאשכול הזה קצת מבטא את מה שנהיה מאיתנו, אנחנו דואגים מאד ומנסים לעשות להם טוב אבל קצת בחרדתיות וקצת במקום הפחות נכון בעיניי.
תארו לעצמיכם על כל הזמן הזה שתצטרכו לבזבז על האוכל הבריא שיידרוש ממכם יותר פניות, כוחות, אנרגיה וזמן ,האם זה באמת לא יהיה בסוף על חשבונם, על חשבון הסבלנות הרבה שהם דורשים מאיתנו,-
כוונתי שאילו היינו משנים את הגישה אליהם למשל מעמידים גבולות ללא התערבות אישית או רגשית שלנו , מעמידים את הגבולות בשכל ולא ברגש ואת הרגש היינו משאירים, אוהבים ללא גבול גם בהעמדת הגבולות הברורים שהם חלק שכלי שצריך לבא חד משמעית יחד עם האהבה האין סופית שלנו אליהם, ולא מגיבים בעיקר מהרגש להעיר או למנוע התנהגות היינו היום עם ילדים בריאים יותר עם כל המתועש.

איזו הגזמה! ברור לגמרי שאת לא יודעת במי מדובר, הרופא הנ"ל משתמש לרוב ברפואה קונבנציונלית וגם במקביל נותן הנחיות מאוד חשובות של תזונה וויטמנים מה שכמעט אף רופא לא עושה וחבל, לגבי חלבי הוא לא אוסר באופן גורף אבל הרבה ילדים שיש נטייה לדלקות גרון, אוזניים, או כאלו שסובלים משקד שלישי ובעיות גדילה החלבי עלול להשפיע ולהחמיר את מצבם, כנ"ל לגבי תינוקות שסובלים מריפלוקס וכדו.
ונראה לי שמישהו שיש לו באיזור ה10 אלף מטופלים (לפי מה שידוע לי) יודע קצת יותר טוב ממך.
לרוב זו מילה רחבה.
כפי שכבר ציינתי מכיר מצוין את האיש ופועלו.
הילדים שלו לא מחוסנים, צריך עוד הסברים?
צויין בשמו טענות גורפות יותר על האיסור בחלב מחמת שהוא שוחח עם אחראי במשרד הבריאות על תזונת הפרות וכדו.
(למרות שהוא יכל ללכת מביתו אל הרפת ביסודות בקלות ולהיווכח.)
אין לי עניין לדון בו, אבל אם הוא הרופא שמדבר על העניין אני מעדיף את רופאי הגסטרו שזו ההתמחות שלהם.

רק על זה-
זה באמת חשוב אבל דיאטנית ילדים אמרה לי שבמקרה שילדים פחות בקטע של לאכול, אפשר גם להתייחס למנות חלבון/פחממה/ירק בחלוקה יומית או אפילו סוג של שבועית ולא בחלוקה של ארוחות.
זה נכון
ויהיו כאלה שגידו לך שעדיף, להפריד בין הפחמימה לחלבון לשתי ארוחות נפרדות..
יש לך מתכונים לעוגות שיוצאות טעימות עם מרכיבים בריאים? אשמח
דבר ראשון אפשר להמיר במתכונים הרגילים את הסוכר הלבן לסוכר קנים, את השמן לשמן זית או שמן קוקוס ואת הקמח לקמח כוסמין
כבר קיבלת מוצר ברמת בריאות הרבה הרבה יותר גבוהה (כמובן עתיר קלוריות אבל זה נושא נפרד)
מתכונים בריאים יותר יש באתר של שירה אזולאי מתכונים מעולים, וגם אצל אסי רוז, שם צריך יותר בזהירות לנסות כמויות קטנות ולראות אם אהבנו כי יש לה שפה מפתה וציורית לכל מתכון אבל בפועל לא כל אחד יתחבר לכל מתכון-זה מנעד טעמים חדש שצריך להתרגל אליו (במיוחד הדברים הטבעוניים שלה)
תארו לעצמיכם על כל הזמן הזה שתצטרכו לבזבז על האוכל הבריא שיידרוש ממכם יותר פניות, כוחות, אנרגיה וזמן ,האם זה באמת לא יהיה בסוף על חשבונם, על חשבון הסבלנות הרבה שהם דורשים מאיתנו,-
משפטים כאלה גורמים לרפיון ויאוש מראש. הכנת אוכל בריא לא באה על חשבון הפניות לילדים!!
הפניות לילדים תלויה בהורה. חשוב לו? זה יקרה.
וזה שהאמא שופכת לסיר אורז בסמטי הודי במקום אורז פרסי (הידעת? הוא האורז המועדף ביותר!) ומכניסה את השניצלים לתנור במקום למחבת (היי! זה הרבה יותר מהר!! מה נעשה עם הזמן שהתפנה?) ומכניסה לילד תמר לשקית של הביסקוויטים לא אומר שאין לה פניות לילדים שלה
להיפך, אם היא רוצה זמן איכות עם הילד אז היא תבשל ביחד איתו (בריא או לא בריא זה לא קשור), ותקפל איתו כביסה, ותצא איתו לקניות, (כמובן כל פעם עם ילד אחר...יא?) ותיתן לו (להם) אוכל שיתן לו כוח וחיות ואנרגיה טובה, ותקשיב לסיפורים שלו ותשתף אותו בסיפורים שלה ותלמד אותו לחתוך ירקות ולקרוץ עוגיות ולהפריח בלונים.
הנקודות שאתה מעלה חשובות מאוד בהקשר של הורות אבל אין להם שום קשר למודעות לבריאות וחבל להכניס אותם לאשכול הזה.

זה טענה של כל חובבי הקונספירציות, שנעשו מחקרים אבל משתיקים אותם. בינינו, את קוראת כתבי עת מדעיים ויודעת לבדוק אם זה נכון או לא?
לא :)
(גם אני לא).
אולי תצטטי את המחקרים.
אני הבאתי לפני כן סיכום יפה מאוד כולל ביבליוגרפיה.
והמסקנה איכשהו הייתה בדיוק להיפך
"הדיון בשאלה האם צריכת חלב טובה לבריאות ממשיך לתפוס כותרות ברחבי העולם. כעת מצביע מחקר רחב היקף, שנערך בשוודיה על פני שני עשורים כי שתייה מרובה של חלב עשויה לגרום לעצמות להיות שבירות יותר ואף לסכן את בריאות האדם.

במשך שנים טוענים חוקרים ברחבי העולם כי צריכת קלציום במוצרי חלב מונעת אוסטיאופורוזיס ומחזקת את העצמות, משום כך חלב ומוצריו מומלצים על ידי משרדי בריאות ואף ניתנים לילדים בבתי ספר ברחבי ארה"ב. אך מחקר חדש המתפרסם החודש מראה כי נשים וגברים שצורכים חלב בכמות גדולה נמצאים בסיכון גבוה יותר למוות וכן הסיכון לשבור ולסדוק עצמות בקרב הנשים עולה.

"מכפיל את הסיכוי לסרטן"

לטענת החוקרים נשים ששתו יותר משלוש כוסות חלב ביום כמעט והכפילו את הסיכון למוות והסיכון לחלות בסרטן עלה ב-44% בהשוואה לנשים ששתו פחות מכוס חלב אחת ביום. בקרב גברים ששתו יותר משלוש כוסות חלב ביום הסיכון למוות עלה ב-10% בהשוואה לגברים ששתו פחות מכוס חלב אחת ביום.

בנוסף, נמצא כי שתיית חלב מרובה מעלה את הסיכון לשבור ולסדוק עצמות בקרב נשים. הסיכוי לסדוק עצמות עלה ב-16% בקרב נשים ששתו יותר משלוש כוסות חלב ביום, והסיכוי לשבור את עצמות הירך עלה ביותר מ-60%. לגבי גברים לא נצפה שינוי בסיכוי לשבור עצמות בהשוואה בין אלה ששתו יותר משלוש כוסות חלב לאלה ששתו פחות מכוס חלב אחת ביום."

זה סתם מלמעלה כזה מתוך אתר מאוד אמין, הבעיה שרוב המחקרים באנגלית כי בארץ יותר קשה למצוא מחקרים שנעשו והתפרסמו, וכן, אני שוחרת ידע בנושא הבריאות ואני קוראת מחקרים לפני שאני מצטטת. שוב אני לא נגד חלבי בכלל אבל אני כן בעד לעורר מודעות ולשלב תזונה עשירה בחלבונים ושומנים שלא באים רק ממוצרי חלב.

לרוב זו מילה רחבה.
כפי שכבר ציינתי מכיר מצוין את האיש ופועלו.
הילדים שלו לא מחוסנים, צריך עוד הסברים?
צויין בשמו טענות גורפות יותר על האיסור בחלב מחמת שהוא שוחח עם אחראי במשרד הבריאות על תזונת הפרות וכדו.
(למרות שהוא יכל ללכת מביתו אל הרפת ביסודות בקלות ולהיווכח.)
אין לי עניין לדון בו, אבל אם הוא הרופא שמדבר על העניין אני מעדיף את רופאי הגסטרו שזו ההתמחות שלהם.
חחחחח אני שאלתי את אחת הבנות שלו ואמרה שהיא כן מחוסנת וגם חיסנה את הילדים עם הסכמה שלו...
מדהים אותי איך שמועות מתגלגלות

אולי תצטטי את המחקרים.
אני הבאתי לפני כן סיכום יפה מאוד כולל ביבליוגרפיה.
והמסקנה איכשהו הייתה בדיוק להיפך
זה טענה של כל חובבי הקונספירציות, שנעשו מחקרים אבל משתיקים אותם. בינינו, את קוראת כתבי עת מדעיים ויודעת לבדוק אם זה נכון או לא?
(גם אני לא).
הנה עוד קטע:
יותר מ-61,000 נשים ו-45,000 גברים מעל לגיל 39 השתתפו במחקר שנערך בשוודיה, במהלכו הם מילאו שאלונים בנוגע לתזונה שלהם. מיכאלסון אומר כי "העלייה בסיכון למוות שראינו יכולה להיות מוסברת על ידי רמות הסוכר הגבוהות שחלב מכיל, בייחוד לקטוז וגלקטוז. הוכח שגלקטוז גורם להזדקנות מואצת בעכברי מעבדה וכן כי חלב מקדם דלקות".

אולי תצייני מאיפה מקור?
ולא תאמרי אתר מאוד מהימן...
יש חשיבות לאיזה ז'ורנל פירסם איזה מאמר.
יש לציין שמה שהבאתם נשמע ציטוט מעיתון ולא ממאמר רפואי.

סה"כ לפי המאמרים המצוטטים פה, בעדינות אומר, הדברים שלכם מבוססים על טעות.

חחחחח אני שאלתי את אחת הבנות שלו ואמרה שהיא כן מחוסנת וגם חיסנה את הילדים עם הסכמה שלו...
מדהים אותי איך שמועות מתגלגלות
הבנו הוא הרופא הקלאסי
שסובל מהתנגדות של העסקנים הרפואיים (כגון עזר מציון ורגוביי)
כי הם ממומנים ע"י חברות החלב הישראליות והעולמיות.
ולכן הרפואה האלטרנטיבית שהוא מביא היא ואין בלתה.

נ.ב. יש לי עדויות אחרות מבני המשפחה אבל זה כבר מתחיל להרגיש שיח של צהובון זול

תותים? אף פעם לא שמעתי על בעיה בריאותית בהם
אולי זו טעות? או שלא הבנתי נכון
כמויות הריסוס שיש בתותים הם הבעיה הענקית, לא התות עצמו טעים ובריא.
זה מה ששמעתי ממנו המווון.
(גם אני לא).
הוא מותיב לה והוא מפרק לה.
אהבתי!

אולי תצייני מאיפה מקור?
ולא תאמרי אתר מאוד מהימן...
יש חשיבות לאיזה ז'ורנל פירסם איזה מאמר.
יש לציין שמה שהבאתם נשמע ציטוט מעיתון ולא ממאמר רפואי.

סה"כ לפי המאמרים המצוטטים פה, בעדינות אומר, הדברים שלכם מבוססים על טעות.
אינפומיד מספיק מהימן עבורך? בכל אופן נסכים שלא להסכים, עושה רושם שאתה מסוג האנשים שלעולם לא יסוגו בויכוח אז זה חסר טעם.
בהצלחה.

זה סתם מלמעלה כזה מתוך אתר מאוד אמין, הבעיה שרוב המחקרים באנגלית כי בארץ יותר קשה למצוא מחקרים שנעשו והתפרסמו, וכן, אני שוחרת ידע בנושא הבריאות ואני קוראת מחקרים לפני שאני מצטטת. שוב אני לא נגד חלבי בכלל אבל אני כן בעד לעורר מודעות ולשלב תזונה עשירה בחלבונים ושומנים שלא באים רק ממוצרי חלב.
זה אתרים פופולריים, לא ספרות מחקרית.
(אגב ספרות מחקרית היא באנגלית גם כשהיא תוצר עבודה של חוקרים ישראלים, בוודאי במדעי החיים).
אני לא אומרת שכל אדם צריך לדעת לקרוא ספרות מחקרית, אבל אני כן חושבת שלאדם הרגיל אין כלים לדעת כמה מחקרים קורים ואיזה מתפרסמים, רק על בסיס אתרים פופולריים כאלה.

אינפומיד מספיק מהימן עבורך? בכל אופן נסכים שלא להסכים, עושה רושם שאתה מסוג האנשים שלעולם לא יסוגו בויכוח אז זה חסר טעם.
בהצלחה.
אני לא נסוג מהאמת.
בודאי ובודאי כאשר השקר מובא לרוב ע"י קונספירטורים שימושיים
אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה

בהצלחה.
אני לא נסוג מהאמת.
אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה
בטוחני שאין כאן משהו אישי.
אך עדיין זה לא נעים,
כל אחד יכתוב מה שהוא חושב ומאמין יכבד את זולתו וזהו.

וברור שאף אחד לא ישתנה בגלל מאמרים כלשהם לכאן או לכאן.

ממש חלב על הזמן.. 😂

הורה משפיע עד גיל מאוד מסויים וזהו.
תזונה זה הרגל שיחסית מאוד קל לשינוי (לכיוון מתירני, כמובן) כך שהשפעת ההורים מאוד מוגבלת.
רואה את זה על עצמי וגם על הילדים הגדולים. לא נשאר הרבה מההרגלים בבית.
עדיין, בשנים הקריטיות של בניית הגוף להורים יש שליטה כמעט אבסולוטית על תזונת הילד ומחובתם לוודא שהוא מקבל את כל הנדרש.
זה לא נכון בכלל
אני גדלתי בבית אם מודעות לבריאות ובעלי לא
עד היום אני יאכל פירות וירקות להנאתי ובעלי לא
אני יכין לילדים אוכל בריא לארוחת צהריים,ערב וגיסות שלי יכינו פסטות ומלא ג'אנק פוד
גם אם בשנות הבחרות כאילו גיליתי עולם בסוף חזרתי למקורות....

אין צורך לראות באשכול
כל מי שיביט סביב יראה.
אני פשוט רואה מה מתחולל סביבי.

במאמר המוסגר ללכת אחרי כל תיאוריה טבעית לא מוכחת זה אחד הדברים שיגרמו בהכרח לכילוי גמור של הזמן
לא רואה שוםםםםםםם בעיה וגם לא לוקח לי זמן לא לתת לילד חלב ולתת משהו אחר
אגב הבעיה שהלכתי עם הילד נפתרה בזכות זה - רואים על היציאות ופסקו הכאבי בטן ואין הוכחה יותר גדולה מזו

אני לא נסוג מהאמת.
אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אדבר
דבר אחרון בנושא: אתה כל הזמן מדבר על קונספירציות אז אני אספר סיפור שקרה לי באופו אישי, במסגרת לימודי המקצוע שלמדתי הביאו לנו דיאטנית (מאוד נחשבת) להרצות והיא חילקה לכל הבנות פרוספקטים עם לוגו של תנובה...
האם זה לא ניגוד אינטרסים מוחלט? שדיאטנית שאמורה להיות אובייקטיבית כנראה מקבלת תשלום מחברת חלב? לא משנה שהיא גם דיברה הרבה שטויות ואמרה שאין בעיה לאכול לחם לבן , ולא צריך לדאוג לאכול מספיק חלבונים כי בכל המאכלים כמעט יש חלבון- כנראה היא לא מודעת זה שיש משפחות שאוכלים בשרי רק בשבת וארוחות צהריים אצלם מורכבת רק מפחמימות. בכל אופן אני בטוחה שכמוה יש רבות והעולם שלנו מלא באינטרסנטים שמטייחים או מייפים את המציאות.

לא מצליחה כ"כ לעקוב אחרי האשכול, אבל הרבה שינויים תזונתיים בריאים לא לוקחים יותר זמן.
זה כן לרוב יותר יקר, אבל מבחינת הזמן של העדפת מוצר איקס על מוצר וואי זה רק עניין של חשיבה.
מה שכן לוקח יותר זמן זה להכין ארוחות ממרכיבים טבעיים ובמצב גולמי במקום לשים שניצל סויה בתנור וחבילת אטריות בסיר, ולחתוך פירות במקום לפתוח אריזת חטיף.
אבל הזמן הזה לא בהכרח על חשבון הילדים...
ואם כבר יש הרגל, אז זה גם הקושי של לשנות הרגלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה