מה גובה הריבית המינימלית שאפשר להוציא בהלוואת גישור לרכישת נכס

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
חשוב לי לדעת מה גובה הריביות המינימלי שאפשר להוציא בהלוואת גישור לתקופה של 4 שנים
תודה רבה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
חשוב לי לדעת מה גובה הריביות המינימלי שאפשר להוציא בהלוואת גישור לתקופה של 4 שנים
תודה רבה
יותר חשוב לוודא של תהיה עמלת היוון על ההלוואה.
בגדול בקל"צ 5.1% תהיה הצעה טובה מאד!

• הוסף לסימניות
עמלות פירעון מוקדם.
יש בנקים שיש בהם, ויש בנקים שאין בהם.
יכול להיות הרבה מאד כסף!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
קיבלתי לפני כמה חודשים קל"צ ב- 4.9
לשנתיים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מנצל"ש...
מה הייחודיות של הלוואת גישור?
זה שהיא לזמן קצר? או שאין תשלום חדשי?
ואם אין לי בעיה לשלם בינתיים תשלום חדשי? אז שווה לקחת הלוואה רגילה ולפרוע אותה כשאני רוצה, וככה לקבל ריביות יותר טובות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לפני 2 חודשים..
לא כזה הרבה
אז מצטער לומר, אבל גם שבועיים בעידן של ימינו יכול להיות הרבה!
ואגב, מיד אחרי פסח היית קפיצה גדולה, וזה בדיוק הזמן שאתה מדבר עליו.
אני יודע שזה קצת מעצבן לכתוב את זה..
אבל, בריביות חייבים להיות מעודכנים ממש אונליין - במערכת הבנקאית.
מה שהיה אתמול, יכול להיות אחרי העלייה של היום כבר לא רלוונטי!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מנצל"ש...
מה הייחודיות של הלוואת גישור?
זה שהיא לזמן קצר? או שאין תשלום חדשי?
ואם אין לי בעיה לשלם בינתיים תשלום חדשי? אז שווה לקחת הלוואה רגילה ולפרוע אותה כשאני רוצה, וככה לקבל ריביות יותר טובות?
הלוואת גישור / בלון, מיועדת כאשר ישנו מקור סילוק של סכום גדול בעתיד הקרוב [טווח של עד 5 שנים בדר"כ].
בדר"כ משלמים בינתיים רק את הריביות, וזה נקרא בלון חלקי. בסיום התקופה - הבלון מתפוצץ, ויש להחזיר את ההלוואה בשלימותה. אם אין מקור סילוק קרוב אמיתי, אין טעם לקחת בלון, אלא לעשות גרייס - דחיית תשלומי הקרן במשכנתא רגילה, בתום תקופת הגרייס, מתחילים לשלם קרן + ריבית כרגיל.

בחלק מהבנקים - על בלון אין עמלות פירעון מוקדם, מה שאין כן במשכנתא רגילה [ללא קשר לגרייס].

• הוסף לסימניות
מה לגבי צמודה למדד?
כדאי?
אני מבינה שגובה הריבית החודשי לא משתנה רק בפרעון מהקרן

השאלה עד כמה זה נכון או לנכון לקחת צמודה למדד?

ושאלת השאלות - מה גובה הריבית המינמלית שניתן להשיג על גישור אם לוקחים צמוד מדד?

• הוסף לסימניות
בחלק מהבנקים - על בלון אין עמלות פירעון מוקדם
וחוץ מזה - יש עדיפות להלוואת גישור? או ההפך? (מבחינת ריביות ההגיון אומר שבגישור יהיו ריביות גבוהות יותר כי הבנק ירצה ל"פצות את עצמו" על הטווח הקצר), כי את היתרון הזה ניתן להשיג בעקיפין ע"י ריבית משתנה נניח כל 5 שנים, וכך לייצר תחנת יציאה ללא עמלות היוון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום וברכה
לכלל יועצי המשכנתאות של פרוג.....
אשמח לקבל את עצתכם ותבונתכם

יש לי משכנתא כיום בפועלים ביתרה ע"ס 640000 ש"ח
(כ30% מערך הדירה כיום וכ55% אחוז מערך הדירה בלקיחת המשכנתא)
שזה כ3600 החזר חודשי
כמו"כ יש לי הלוואה משלימה שעומדת כיום ע"ס 50000 ש"ח בהחזר של כ1000 ש"ח בחודש
מאחר וההחזר החודשי הכולל של ההלוואה והמשכנתא בתוספת כמה החזרי חובות נוספים ממש מעיקים עלינו
חשבתי לגשת בנק ולבקש הוספה של כ100000 ש"ח במשכנתא לצורך כיסוי ההלוואה והחובות נוספים
למיטב הבנתי כל 100000 זה החזר של כ500 ש"ח בחודש
שזה אומר שההחזר שלי יהיה ס"ה כ4000 לחודש
האם זה מומלץ?
ואם כן איך התהליך ומה אני צריך לשים לב?
כמו"כ יש לי משכנתא שנלקחה בתנאים טובים אבל יש בה שליש פריים
וחשבתי על הדרך לסדר גם את העניין הזה (מצ"ב דו"ח יתרות המשכנתא)
מה כדאי לי לבקש?
ובכלל אשמח לכל עצה ותבונה בזה
והאם שווה לי לקחת רק בשביל זה יועץ?

חשוב לציין שייתכן מאוד שבטווח של 3 שנים אני ימכור את הדירה ובכל מקרה יעשה משכנתא חדשה

תודה מראש
בהערכה גדולהדוח הלוואה.png2.png1.png
שלום וברכה לכל חברי הפורום.
רציתי לשאול אני לקראת תהליך של הרחבת הדירה הקיימת בעוד 70 מ"ר בערך, פלוס בנייה על הגג.
ואני בתהליך הוצאת משכנתה, קיבלתי אישור עקרוני מדיסקונט. במל"צ 60 אחוז 4.51. בקל"צ 40 אחוז 4.55, והמשכנתה היא לעשרים שנה או פחות. בסכום של תשע מאות אלף.
השאלה אם נראה לחברי הפורום שאפשר לשפר את ההצעה.
חשוב לציין שמבחינת הכנסות אני בסדר, אבל קיים כבר משכנתה על הנכס הקיים בשווי 400000 אלף בדיסקונט, לכן חשבתי גם עכשיו לקחת שם כדי לא לעשות דרגה שנייה.
עוד דבר רציתי לשאול לגבי שמאות האם ניתן לקחת אך ורק את השמאים שברשימה של האישור עקרוני שהבנק נותן או שניתן אף שמאים אחרים.
עוד דבר כשניתן הכסף בשתי פעימות, מה השמאי עושה כשמגיע הפעימה השניה הוא בודק שמה? (בעצם השאלה היא אם אני חורג האם זה בעיה, וכיצד אפשר להסתדר.
עוד דבר רציתי לשאול לגבי החוזה שהבנק דורש חוזה מקבלן האם ניתן להביא כל חוזה מקבלן או רק קבלן רשום?
עוד דבר ההרחבה על הגג היא על גג לא צמוד והבנתי מהשמאי שאע"פ שיש לי היתר בנייה מכיון שהגג לא צמוד לא מחשבים אותו, האם זה דבר ידוע, והאם ניתן לחשב אותו בערך מופחת או שבכלל לא
תודה רבה לכולם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה