- הוסף לסימניות
העניין הוא לא המספרים......בלי לפגוע באף אחד
יש למישהו ספק שאחוזי האברכים הכי גדולים נמצאים בציבור הליטאי???
יש מספיק אברכים בעולם הכוללים שלא קבלו דירה מה שמוכיח שהנוסחה של דירה בשביל שילמד לא בהכרח נכונה או מדוייקת
העניין הוא לא המספרים......בלי לפגוע באף אחד
יש למישהו ספק שאחוזי האברכים הכי גדולים נמצאים בציבור הליטאי???
ברור שכן!וסתם שאלה, שאינני יודעת את התשובה לה: בחלק מהכוללים הליטאיים יושבים אברכים בני 50 ו 60 ויותר שלמדו כל חייהם עד כה, וגם לא רצו משרה. מדובר בכוללים שמקבלים בהם מעט מאוד, ומדובר לא בבודדים אלא ברבים. האם זה מצוי גם במקומות אחרים?
סליחה שאני אומר, אבל ברור שאי אפשר לומר לבחור חסידי שאינו בנש"ק אם תלמד טוב תהיה אדמו"ר, מה שאין כן בציבור הליטאי שכל בחור אם ילמד טוב-יכול להיות מגדולי הדור.זה גם בדיוק בגלל הסיבה שהדרך של החסידות היא לא ללמוד על מנת להתפרסם וד"ל.
מה לעשות שזו המציאות...בלי לפגוע באף אחד,
אמר מי שאמר שהאיכות חשובה יותר מהכמות...
משפט זה נכתב בציניות כתגובה למשפט מכליל שכותבו לא טרח כנראה לבדוק אם מתיישב עם המציאות ואין בו טענה למציאות חליפית אחרת, ט.ל.ח.
בפעם הבאה אולי תשקלו להוסיף את המשפט הנ"ל לתגובות שלכם.
וזה רק חלק מהבעיה .....סליחה שאני אומר, אבל ברור שאי אפשר לומר לבחור חסידי שאינו בנש"ק אם תלמד טוב תהיה אדמו"ר, מה שאין כן בציבור הליטאי שכל בחור אם ילמד טוב-יכול להיות מגדולי הדור.
זה שאת לא מכירה לא אומר שלא קייםלא מכירה בחורה ליטאית אחת שקנתה סטים של ברבר....
הביגוד החסידי, כמה הסטנדרט לשלם על בגד לבחורה בת 17, אצל חסידים מול ליטאים...
באיזה ענן את חיה???
אני חיה בענן ובתרבות ליטאית מאד (רוב חברותי היום וחברותי לעבודה הן ליטאיות)מה??
את רצינית????
תרבות הסטים המשפחתיים ממי הגיע (אמנם בהחלט כבשה חלק ניכר מהציבור, אבל בכל זאת...)
תרבות הבוגהבו??
לא מכירה בחורה ליטאית אחת שקנתה סטים של ברבר....
הביגוד החסידי, כמה הסטנדרט לשלם על בגד לבחורה בת 17, אצל חסידים מול ליטאים...
באיזה ענן את חיה?
בלי לפגוע באף אחד,בלי לפגוע באף אחד,
אמר מי שאמר שהאיכות חשובה יותר מהכמות...
משפט זה נכתב בציניות כתגובה למשפט מכליל שכותבו לא טרח כנראה לבדוק אם מתיישב עם המציאות ואין בו טענה למציאות חליפית אחרת, ט.ל.ח.
בפעם הבאה אולי תשקלו להוסיף את המשפט הנ"ל לתגובות שלכם.
למה מישהו חי פה בשביל להיות אדמו"ר או מרן?סליחה שאני אומר, אבל ברור שאי אפשר לומר לבחור חסידי שאינו בנש"ק אם תלמד טוב תהיה אדמו"ר, מה שאין כן בציבור הליטאי שכל בחור אם ילמד טוב-יכול להיות מגדולי הדור.
מעולה, אז הכל ממש מושלם. מסתבר שראשי הישיבה לא כאלו אכזריים ומאפשרים גם שקול דעת אישי.לא.
הר"י אמר אני רוצה שתדרשו איקס
והם אמרו אני לא מתכוון לדרוש בכלל אלא להתמקד בעקרונות אחרים ואהיה אסיר תודה על כל שקל
ולא אוריד שידוך רק כי הורי הבחורה אינם משופעים
והדבר התיישב על ליבו של ראש הישיבה.
אני מסכימה איתך לגמרי. כמעט בכל הודעה שכתבתי אמרתי שיש בעיה וצריך לפתור אותה.לכן יש לה מחירים כבדים בימינו. מחירים שלא ניכרו בשנות החמישים- שמונים בעידן של רנטות, משפחות קטנות בהרבה, קצבאות ומחירי דירות סבירים. אה וגם היעדר יתרון מספרי לבחורים.
יש לבחון זאת מול הנסיבות של ימינו
של הורים נאנקים מול יוקר מאמיר, מול מחירי נדל"ן הזויים ומול העובדה שמסלול זה שלא היה הוראה לרבים הפך לכזה.
אני ערה היטב לעובדה שפרט לתיבת הנוח של הישיבות והכוללים אין אלטרנטיבה טובה ושמורה יותר לגברים חרדים.
אבל אני ערה גם למחירים. אין טעם לעשות אידאליזציה לכל היבט של המציאות הזו. בעיני ההיבטים הפחות טובים הם תמצית הגלות.
א.אתה מוכיח את מה שכתבתי שהלימוד אצלכם זה כדי ללבוש פראקסליחה שאני אומר, אבל ברור שאי אפשר לומר לבחור חסידי שאינו בנש"ק אם תלמד טוב תהיה אדמו"ר, מה שאין כן בציבור הליטאי שכל בחור אם ילמד טוב-יכול להיות מגדולי הדור.
כתבתי שהבחורים האלו הם מתי מעט אז איך הכל מעולה? אגב איני מצפה לדבר מראשי הישיבות. בהם השיטה לא פוגעת.מעולה, אז הכל ממש מושלם. מסתבר שראשי הישיבה לא כאלו אכזריים ומאפשרים גם שקול דעת אישי.
מה שכן, עולה מדברייך שיש ראשי ישיבות שממליצים לדרוש סכום איקס? ספרי על זה ל@Korot הוא לא מאמין שהתופעה הזו קיימת.
אני מסכימה איתך לגמרי. כמעט בכל הודעה שכתבתי אמרתי שיש בעיה וצריך לפתור אותה.
רק לא מסכימה עם זה שזה מקרי, עדרי. זה מכוון ובואי, זה הוראה לרבים, כולנו יודעים זאת. ואפשר גם להבין את זה. החינוך הליטאי הוא להרבות תורה (הרבים) וראשי הישיבות וההנהגה הרבנית לשם מכוונים. כי אם הם יכונו לעוד כוונים השנויים יהיו דרמטיים. וככל ורצים שינוי וכולם מבינים שצריך שינוי השינוי צריך להיות למעטים.
ואנשים שזה לא מתאים להם צריכים להיות חזקים יותר ולתמוך ביוזמות כמו של נדוניה כהלכה. או דומות להם. ולא לצפות שראשי ישיבות ישנו את השיטה. שלרבים אחרים היא עדיין עובדת.
אז מה הפתרון לקחת משכנתא של עוד מליון ש"ח בשביל לגור בבית שמש?ודבר נוסף מדברים על פריפריה אז עדכון ברכסים המחירים מתחילים במיליון חיפה 850 אין דירות ב500 אין חייה כזאת אז גם מי שכר קיבל סכום ענק עדין צריך לקחת משכנתא ענקית כדי לגור בפרפריה
דבר נוסף איך מגיעים מהפריפריה למודיעין עילית שאין תחבורה ישירה באמצע השבוע וזה עוד קרוב מה עושים אלו שגרים בביתר או בית שמש הנושא הזה הוא מטורף מכל כיון שמסתכלים עליו ואין מה לעשות
טוב, אז אומר לך אני במקור מאזור מאד מרכזי בארץ,זה שאת לא מכירה לא אומר שלא קיים
מכירה בהחלט ולא מעט ...
אמנם רובם מאיזור מסויים בארץ, יתכן שאת מאזור אחר, ולכן פחות מכירה
כן גם אצלנו יש אברכים מבוגריםאת מבינה שעניתי על הטענות הרווחות באופן כללי. לא טענתי שכל מילה שכתבתי בדיון הארוך - נאמרה על ידך, ואם זה הובן כך, אני מתנצלת ומבקשת מחילה.
כן ציטטי בתחילה משפט שלך - שבעיניי לפחות הוא חמור ולא נכון, וקשור לאלה שיוצרים כנראה בשגגה - מסגור מוטעה שמהווה עלילה.
אני מעריכה מאוד כל חסידה שבעלה אברך וכל ספרדייה שבעלה אברך, כמו שאני מעריכה 'אברכיות' ליטאיות. עדיין, רואה לעיתים קרובות, שהן לא מבינות את הציבור האשכנזי הליטאי, כי המבנה הכללי שונה.
וסתם שאלה, שאינני יודעת את התשובה לה: בחלק מהכוללים הליטאיים יושבים אברכים בני 50 ו 60 ויותר שלמדו כל חייהם עד כה, וגם לא רצו משרה. מדובר בכוללים שמקבלים בהם מעט מאוד, ומדובר לא בבודדים אלא ברבים. האם זה מצוי גם במקומות אחרים?
1. הנחתי שאת ממרכז הארץטוב, אז אומר לך אני במקור מאזור מאד מרכזי בארץ,
הייתי כלה יחד עם עוד 3 בנות דודות,
-כולן חסידיות
המצב הכלכלי של המשפחה שלי , היה טוב יותר משלהן (סליחה על הפירוט , אבל זה היה המצב)
לא מכירה אף אחת מחברות כיתתי הליטאיות, שקנו רמה כזו של בגדים /מצעים/הלבשה לכל המשפחה, (הכיתה שלי בסמינר הכי מוכר בעיר מרכזית מאד במרכז הארץ...)
-כמו הבנות דודות החסידיות שלי שמגיעות ממשפחות טובות מאד ואיכותיות מאד!
מ2 סמינרים חסידיים הטובים ביותר!
וכשפתחתי עיניים, הם לא הבינו למה.. כאילו ברור שככה קונים לכלה...
(לגבי פאות את צודקת במאה אחוז! - והנה זה מעלה שאין אצל ליטאים הן באמת עם פאות צנועות יותר , וזולות יותר!)
נדיר ורחוק מאדד מכמה שזה רווח בציבור הליטאי.כן גם אצלנו יש אברכים מבוגרים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים