קורונה מה דעתכם על מתווה "הקפסולות"?

• הוסף לסימניות
אבל ישיבה שלמה? אין.
אפילו לא אור ישראל.
נראה לי שזה ההבדל באופן קבלת הרעיון בינינו.
אף אחד לא חולם על ישיבה שלמה. אפילו לא קרוב לזה. העשרה אחוזים של סורוצקין זה נראה לי הישג יפה שגם הישיבה לא היתה רוצה שיהיה גדול מדי.
ברור שזה לא יעבוד במתכונת של מאות בחורים. וברור שזה גם לא יעבוד לא בפונוביז' ולא בחברון.
קבוצות קטנות בתוך ישיבות סגורות. זה המקסימום שאפשר להשיג במתוה הזה. וכמובן שאלו שרחוקות ממרכזי ערים מתאימות יותר (חדרה (שכבר התחילה ולמרות שבחורים מתחננים לבא כרגע לא מכניסים חדשים), תפרח, אור ישראל ועוד) שם הבחורים פחות מתבססים על רוגלך בחוץ וגרביים בהשלמה מהסדקית הקרובה.
אגב כמו שאנחנו מבינים שהכל יהיה שונה. אני בטוחה שיהיה גם פתרון לקניות קטנות של בחורים, זה כבר סעיף קטן להוסיף ואפשר לפתור את זה.

• הוסף לסימניות
לא מבין מה הבעיה, כמו שאפשר לפתוח עסקים עם שמירת מרחק, למה ישיבות לא יפתחו עם שמירת מרחק המקסימלי האפשרי?
אם לכל בחור או אברך אכן היה אפשרות לשבת בבית מדרש ובחדר אוכל במרחק 2 מטר מחברו, לא היתה בעיה.

• הוסף לסימניות
אתה הכרעת ואחרי זה אתה לא נותן לאחרים להכריע כי גדולי הדור מכריע
לא הכרעתי.
גדולי התורה חלקם הכריעו, אבל כאן חכמים יותר.
תנסו למצוא פתרונות, ואם גדולי התורה יתנגדו זה לא יהיה.

• הוסף לסימניות
את לא יכולה להכליל לפי ישיבה ליטאית ליד הבית שלך את כל הישיבות הליטאיות נכון???
אני מאמינה שיש כאלה שגרים ליד ישיבות חסידיות וספרדיות שיאמרו אותו דבר...
מה שכן אני מאמינה
שאם בחור שחשוב לו מאוד לחזור לישיבה
ויתחייב לשמור על הכללים הוא יעשה את זה
ולכן לדעתי המתווה ישים
נכון.
זו כן ישיבה שיחסית מייצגת את עולם הישיבות הליטאי על עצמאות ודעתנות בחוריו.
מאמינה שיש בחורים שחשוב להם מאד לחזור לישיבה מכל מיני סיבות, אבל יתקשו לשמור על הכללים לאורך זמן.

• הוסף לסימניות
נכתב בכאב....

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה ההבדל באופן קבלת הרעיון בינינו.
אף אחד לא חולם על ישיבה שלמה. אפילו לא קרוב לזה. העשרה אחוזים של סורוצקין זה נראה לי הישג יפה שגם הישיבה לא היתה רוצה שיהיה גדול מדי.
ברור שזה לא יעבוד במתכונת של מאות בחורים. וברור שזה גם לא יעבוד לא בפונוביז' ולא בחברון.
קבוצות קטנות בתוך ישיבות סגורות. זה המקסימום שאפשר להשיג במתוה הזה. וכמובן שאלו שרחוקות ממרכזי ערים מתאימות יותר (חדרה (שכבר התחילה ולמרות שבחורים מתחננים לבא כרגע לא מכניסים חדשים), תפרח, אור ישראל ועוד) שם הבחורים פחות מתבססים על רוגלך בחוץ וגרביים בהשלמה מהסדקית הקרובה.
אגב כמו שאנחנו מבינים שהכל יהיה שונה. אני בטוחה שיהיה גם פתרון לקניות קטנות של בחורים, זה כבר סעיף קטן להוסיף ואפשר לפתור את זה.
אם מדובר רק ב10 אחוז אז אין בעיה לפתוח כרגיל בלי מגבלות של עוצר.
כל בחור בחדר לבד, יושב בשלחן לבד ובספסל לבד.
למה צריך לסגור אותם?

• הוסף לסימניות
הפיתרון טוב ויעיל
לחלק מהישיבות (תלוי במבנה, בשטח הפתוח, במרחבים)
ולחלק מהבחורים (תלוי באישיות, תלוי באפשרויות בבית)
וזה לא אומר שזה מתווה לכולם
מי שמתאים לו מצוין
מי שלא מתאים לו - שינסה למצוא פיתרון אחר
ומי שיפר את ההוראות הישיבות יסגרו וידו במעל

• הוסף לסימניות
אם מדובר רק ב10 אחוז אז אין בעיה לפתוח כרגיל בלי מגבלות של עוצר.
כל בחור בחדר לבד, יושב בשלחן לבד ובספסל לבד.
למה צריך לסגור אותם?
קדם כל מדובר בלהתחיל, אם זה יצליח בהמשך יצטרפו אליהם עוד.
מה שאת מציעה יש להם בבית. הם רוצים ללמוד בחברותא בתוך אוירה וברען של לימוד, ואחרי החברותא לדבר על זה בקבוצות. ככה הם לומדים טוב, מתוך הנאה בלימוד.
סדר בישיבה לא נראה כמו משרד אדריכלים. וגם לא כמו כתת לימוד בחיידר. ומי שרוצה ליצור משהו כזה באמת מיתר את הישיבה.
וכן, הם גם רוצים להיות עם הבחורים בתוך חברה. אולי לא כל הבחורים. אבל יש כאלו בחורים שהחברה בישיבה היא ממש משפחה בשבילם. קבוצת תמיכה שמלוה אותם שנים במשך שבועות עם הפסקות קלות.
נראה לי מאד סביר שבחור בן 19-20 וגם פחות וגם יותר שנמצאים שנים בישיבות מרגישים שם יותר בבית מבבית. והנוכחות הארוכה בבית לא כיפית להם שלא לאמר לא טובה ולא בריאה. וברור שזה לא כולם וברור שזה אינדודואלי. אבל יש כאלה ולהרגשתי הם לא מעטים. בחורים כאלו ירצו לחזור לישיבה.

אגב זה לא רק הבחורים. יש גם צוותות של ישיבה שרוצים להחזיר את הבחורים מתוך חשיבה שהמסגרת בישיבה יותר מחייבת. שמירה על זמני תפילות, שמירה על סדרים, מונחות בלימוד. דברים שבבית חלק מהבחורים מתקשים עם זה (ונכון שגם בישיבות... אבל עדיין הישיבות מתנהלות גם בשגרה לפי מי שכן ולא לפי מי שלא אלו הבחורים שמיצרים עבורם מתווה)

• הוסף לסימניות
יש לך בעיה בהבנת הנקרא או שאת פשוט מסיקה מסקנות יותר מדי.
כתבתי שאני כותבת על ליטאים כי אותם אני מכירה.
ייתכן שחסידים או ספרדים גם לא יצליחו.
אם את ממש שואלת לדעתי.
אז ספרדים אותו דבר.
רק אולי חסידות גור תצליח לשלוט על בחוריה, אבל היא למרבה הפלא, לא חושבת בכיוון כעת.

ולכל האלה שכתבו שבחורים יאמצו את המתווה בשתי ידים.. ברור, עד שיעבור שבועיים בתוך הקפסולה, ואז הם יהיו חייבים לנשום אויר בחוץ רק בשביל לקנות כמה רוגעלך, כי הם מתים מרעב... או שהם חייבים השלמת ציוד של גרבים (כמובן לא מדברת על סיגריות ח"ו)...
הם לא יודיעו לאף אחד שהם יוצאים. כי הם לא רוצים באמת לחזור הביתה.
הם פשוט ימצאו את הדרך לצאת בהתארגנות קלה של 2 בחורים בלי לספר לאף אחד...
ויהנו מההתגנבות מהגטו..
סיפורי התגנבויות מבני ברק יחוירו לעומת הסיפורים שיהיה לבחורים לספר על ההתגנבויות שהם עשו מהישיבה.. ממש חגיגה תהיה שם.
נכון, הם מתים לחזור, ומוכנים למסור את נפשם ברמה שהם לא חלמו לפני חודשיים, אבל הם עדין בני טיפשעשרה שלחופש נולדו, ואחרי גג שבועיים בתוך הישיבה (ואני נדיבה) הם ימצאו את הדרך להערים על המערכת.
ייתכן שיש בחור ישיבה או אפילו כמה שכן יכולים לעמוד בזה.
אבל ישיבה שלמה? אין.
אפילו לא אור ישראל.

אגב סורוצקין, יש לו מבנה יחודי של כפר נוער מרוחק מישוב, ולכן הוא היחיד שיותר יכול לעמוד בזה. אבל גם שם בחורים ימצאו את הדרך לנשום אויר.

בעלך ר"מ.. אמרת הכל.
מילא היית אומרת שיש לך 5 אחים בישיבות..
יש את הדרוש ויש למעיישה..

בחור שיודעים שהוא יצא.
הם יותר טפשים ויותר מחוכמים כדי למצוא את הדרך לצאת בלי שמישהו ידע על זה, ולחשוב שהם סדרו את המערכת.

הם אכן יבחרו ללכת עכשיו, אחרי חודש וחצי בבית, כי הם חייבים לנשום אויר.
עוד שבועיים אחרי שהם מלאו את צמאונם מהחברים והחברה, הם רק יצטרכו טיפה לנשום אויר בלי שאף אחד ידע.
את בהחלט צודקת.
בד"כ בחורים הם עם בלי הרבה אחריות (למשל להכנס לשחות בחוף לא מוכרז, נכון שהרבה נטבעו- אבל לי זה לא יקרה)

בעיקרון במתווה הקפסולות אמור להיות שומרים 24 שעות ביממה- כך אני מקווה שהם יצליחו לצאת,
וכן כל הורה נדרש להפקיד צ'ק (או משהו כזה) ובמקרה של אי ציות להוראות פשוט גובים סכום מסוים- מקווה שזה יהיה מספיק מרתיע

• הוסף לסימניות
שתי נקודות חשובות (ואני כותב את זה מידיעה ברורה מאד)
א. כל מתוה הקפסולות שנבנה ע"י הצוות שעסק בזה לא נבנה בגלל שהם מאמינים בזה, ושוחחתי עם אחד מהם, אלא עקב הוראה מכמה מגדולי ישראל וראשי ישיבות שביקשו לתאם מול משרד הבריאות מתוה כל שהוא שיהיה אפשרי לפתוח משהו מהישיבות. הם יודעים היטב שכמעט כל הישיבות לא יכולות לעמוד בזה, אבל על זה נאמר בדיוק ועשית ככל אשר יורוך.
ב. סורוצקין מעטרת שלמה הציע רעיון שלדעתי הוא גאוני, הרי בכל ישיבה יש באזור 10 אחוז שיכולים לעמוד בתנאים של הקפסולה, והם נוהגים פחות או יותר כך גם בלי קורונה. ולכן במקם שכל ישיבה תדון אם תיפתח או לא, לפתוח 4-5 ישיבות מרוכזות לסגנון בחורים הזה, ישיבה לכל מגזר, והוא הסכים לקחת על עצמו את הפרויקט הזה. אם יש מקום לדחוף לדעתי זה לכיוון הזה, שמצד אחד לא יתבטלו לגמרי הישיבות בזמן קיץ הקרוב, ומצד שני זה יהיה מיועד רק למי שזה מתאים.

• הוסף לסימניות
תמיד יהיו בחורים כמו הרב וואזנר בשעתו שלא יצא מבנין ישיבת חכמי לובלין, נדמה לי במשך שנתיים, וכמו הרב שך בזמן מלחמה"ע הראשונה בעזרת נשים, וכו' וכמו הרב עובדיה בשנות בחרותו, (נו.. יצאתי יד"ח?)
אך נראה שכ"א מבין שאין אפשרות לקיים מסגרת של קפסולה בכפיה ולכל סוגי הבחורים ואפילו לא לרובם,
אך בכל אופן קיים רצון עז לחדש את פעילותם של היכלי הישיבות וכו' ולכך עושים כל מאמץ ומאמצים כל מתווה הזוי ככל שיהיה, העיקר שנוכל לראות סוף סוף ישיבה פתוחה. הרי הטובים לומדים בכל מקרה ולחלשים זה לא מתאים.
והשאלה היא האומנם שווה לשלם כל מחיר בשביל שיקרא שעולם הישיבות שוב פועל? אין לי ספק שהכוונה חיובית ובתכנון חשבו אולי שאחוזים גדולים יותר יוכלו לפעול עם התוכנית, מה שמצביע אולי על חוסר היכרות עם עולם החינוך במקרה הטוב.
אך מי ערב בעדינו שהתוכנית לא תהווה אמצעי לאיסוף מידע על בחורים שאינם מתמידים כל כך, ומכאן הדרך קצרה לנסות ולפתותם ללכת לכל מיני מסלולים אלטרנטיביים?
האם הצלחתם למצוא איזה שהוא בדל הגיון למה בדיבורים על חזרת מערכת החינוך העל יסודית בציבור הכללי לא מציעים אפילו בצחוק להכניס אותם לקפסולות?
ובמטותא אם אפשר להתייחס בענייניות לכל הנושא ולא להיגרר למחוזות אישיים או רגשיים.
ו..עוד משהו, אין מה להביא שוב את הדוגמא של ישיבת תפרח, שם דובר על מסיבות פורים לגמרי טרום המודעות.
גוט שבת והרבה בריאות לכל חברי הפורום הנכבדים
והצלחה בשטייגען לכל הבחורים באשר הם.​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....