מה הדין/חוק/מותר

• הוסף לסימניות
דוגמה לצלם כללי שלא צלם אירועים.
היה לי מקרה מעניין שבו צילמתי ראיון עם רב מכובד עבור מגזין מסוים והגרפיקאי אחרי איזה מספר שנים עבד עבור מערכת מגזין אחר ו...השתמש בתמונה שמכרתי אז עבור מגזין אחר.
אמרתי לו שאת התמונה מכרתי עבור מגזין X ולא עבור המגזין הזה וזכויות היוצרים שייכים לי.
הגרפיקאי בתחילה היה בטוח בעצמו עד שהוכחתי לו שהוא לא צודק. למרות הנ"ל לא אתבע אותו, כי אני לא מחפש מלחמות ורוצה להתפרנס בכבוד ללא עוגמת נפש של אף אחד.

במקרה שלך, מדובר בצילומי משפחה שבו יש יותר נטיה לומר שזה נקרא צלם אירועים פרטיים.
עדיף לצאת בכבוד עם הרגשה טובה לכולם.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;990874:
רצית ניסוח?
"כל שימוש בחומר שאינו שימוש פרטי ו/או לצורך מסחרי- יעשה בתיאום עם הצלם ובכפוף לתנאים שיעמיד הצלם".

הניסוח מבלבל ולא מובן
זה יכול להתפרש גם כ- כל שימוש שאינו פרטי/מסחרי - יעשה בתיאום עם הצלם...
כלומר שימוש מסחרי מותר.

• הוסף לסימניות
אוקיי, מתוקן-
"כל שימוש בחומר לצורך מסחרי או למטרה אחרת מלבד שימוש פרטי- יעשה בתיאום עם הצלם ובכפוף לתנאים שיעמיד הצלם".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;990813:
אוקי עם זה הסתדרתי אנ י יודעת כמה מגיע לי בתור צילום לשער עיתון

זה שווה? :)

• הוסף לסימניות
ואם לקוחה שלי שמה תמונות שצילמתי את הילד שלה על הכרטיס ביקור שלה,ועל המודעות שלה,
נכון זה בקטן, אבל זה מפרסם את המוצר שהיא מוכרת, אז מה?
אני אומרת לה שילמת על התמונה 10 שקלים כדי לפרסם? לפחות תכתבי קרדיט,
היא אומרת לי אולי אבל קניתי את זה כמו שקניתי את הבגד של הילד ואת הנעליים שלו....
וכשאת מפרסמת ילד שצילמת עבור הסטודיו שלך,את כותבת קרדיט לנעל ולבגדים?
כבר לא היה לי מה לענות לה, והיא ממשיכה עם הפירסום הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה