- הוסף לסימניות
מסכים עם כל מילה,סליחה על השאלה
למה אתם חושבים שאתם צריכים להיות שונים מהנהגת הקהלה שלכם
אצלינו לא נזהרים ואני לא פורש מהציבור ומהוראת האדמו”ר למרות שאני חושב קצת אחרת
למעט המשפט "למרות שאני חושב קצת אחרת"...
מסכים עם כל מילה,סליחה על השאלה
למה אתם חושבים שאתם צריכים להיות שונים מהנהגת הקהלה שלכם
אצלינו לא נזהרים ואני לא פורש מהציבור ומהוראת האדמו”ר למרות שאני חושב קצת אחרת
מתוך מאתיים בתי הכנסת שבביתר, רובם המוחץ של המאומתים החדשים מתפללים במיעוט מצומצם של בתי כנסת, וכמעט כולם מהחוגים שלא יצאו לרחוב עד עכשיו.איני מכיר את ערי הארץ
אני יודע שבביתר עילית יש קרוב למאתים בתי כנסיות ויותר משבע מאות חולים חדשים התגלו בשבוע האחרון.
בא נחלק אותם בין נשים לגברים = 350, נוריד חצי מהם ילדים =170 נוסיף את אלו שלא נבדקים, נגיע בממוצע שבכל בית כנסת התפלל השבוע לפחות חולה קורונה אחד.
(נכון שצריך להסיר מהמספר הזה את אלו שהיו בבידוד ולא הלכו לבית כנסת, אבל כמות ה"לא נבדקים" מתקזזת בזה הרבה מאוד.)
כל אחד יכול לעשות כזה חשבון פשוט לפי מספר בתי הכנסת שבעירו.
שאלה לי, אולי תעזור לי לפתור:מתוך מאתיים בתי הכנסת שבביתר, רובם המוחץ של המאומתים החדשים מתפללים במיעוט מצומצם של בתי כנסת, וכמעט כולם מהחוגים שלא יצאו לרחוב עד עכשיו.
רוב מוחץ של התושבים כבר עברו את הקרונה מזמן, והם לא חולים עכשיו.
אין שום סיבה בעולם שאני וחבריי, שכבר חלינו בגדול בתמוז - אגב, זה בלון נפוח כל הקורונה הזאת; כמה ימים עד שבוע של חום וחולשה, וקצת פחות תאוות אכילה - למה עלינו להימנע מלחוג את שמחת תורה כמתבקש, בשירה וזמרה וריקודי לכבוד התורה???? למה?????????
זו הטעות, אתם פשוט לא נבדקים ולכן מן הסתם אין אצלכם חולים...מכשירי הנשמה קנו בתמוז.
לא עכשיו.
עכשיו אין אצלנו חולי קורונה.
אם היית מציג אישורים שאתה וכל חבריך חליתם בתמוז היה על מה לדבר אבל מהשערות לא בונים מדינה אבל כן אנשים מתים בגלל זה.מתוך מאתיים בתי הכנסת שבביתר, רובם המוחץ של המאומתים החדשים מתפללים במיעוט מצומצם של בתי כנסת, וכמעט כולם מהחוגים שלא יצאו לרחוב עד עכשיו.
רוב מוחץ של התושבים כבר עברו את הקרונה מזמן, והם לא חולים עכשיו.
אין שום סיבה בעולם שאני וחבריי, שכבר חלינו בגדול בתמוז - אגב, זה בלון נפוח כל הקורונה הזאת; כמה ימים עד שבוע של חום וחולשה, וקצת פחות תאוות אכילה - למה עלינו להימנע מלחוג את שמחת תורה כמתבקש, בשירה וזמרה וריקודי לכבוד התורה???? למה?????????
כדי שיוכלו להשאיל לקהילות אחרותשאלה לי, אולי תעזור לי לפתור:
נציג מטעם-עצמו של קהילה מסוימת התראיין בתקשורת והסביר שהם בלי מסיכה כי לא צריך, הם כבר נדבקו בתמוז,
וחות מזה הם קנו מכשירי הנשמה (אולי התכוון למחוללי חמצן) כדי לא להזדקק לרופאים.
וכעת השאלה:
אם את המסיכות לא צריך כי כולם כבר נדבקו, מכשירי "הנשמה" למה?
תרגיע, תרגיע. אף אחד לא מת...אם היית מציג אישורים שאתה וכל חבריך חליתם בתמוז היה על מה לדבר אבל מהשערות לא בונים מדינה אבל כן אנשים מתים בגלל זה.
בביתר אין יהודי שנפטר מקורונה כי זו אוכלוסיה צעירה.תרגיע, תרגיע. אף אחד לא מת...
בביתר אין אפילו יהודי אחד שנפטר מקורונה.
לא להיסחף...
אנשים חולים כמה ימים, חשים חולשה וחוזרים לתפקד רגיל.
אצל אחרים, אנשים כבר מושבתים חצי שנה, חרדים, כואבים וכועסים כל הזמן,
הפתיל שלהם מתקצר והולך (וזה מורגש גם כאן, בפרוג),
הסבל שלהם הוא לאין ערוך גדול יותר משלנו. אז היינו כמה ימים במיטה, מה קרה???
ואנשים מביתר לא הדביקו אנשים ממקומות אחרים? אתם חיים על אי בודד?תרגיע, תרגיע. אף אחד לא מת...
לא להיסחף...
לא יאומן!תרגיע, תרגיע. אף אחד לא מת...
לא להיסחף...
אוכלוסייה צעירה? אתם מכירים את ביתר? יש כאן אוכלוסיות מכל הגילאים.בביתר אין יהודי שנפטר מקורונה כי זו אוכלוסיה צעירה.
אממה, אתם גם יוצאים מביתר לערים אחרות. ושם כן יש מבוגרים.
והיה כאן לפחות אשכול אחד עם עדויות על אנשים צעירים שלא חזרו לתפקוד רגיל.
ואנשים מביתר לא הדביקו אנשים ממקומות אחרים? אתם חיים על אי בודד?
איזו תגובה אינטליגנטית...לא יאומן!
די עם זה כבר. פשוט די להכחשה!יש להניח שהדביקו; ויש להניח שגם הם לא מתו.
בודדים מתו מקורונה, רוב הנפטרים הרשומים אכן היה להם קורונה אבל נפטרו ממחלות רקע אחרות, או מהזנחה במחלקות הקורונה.
שני בני זוג תושבי ביתר נפטרו מקורונה בהפרש של כמה ימים.בביתר אין אפילו יהודי אחד שנפטר מקורונה.
אל תבלבלו אותנו עם עובדות.שני בני זוג תושבי ביתר נפטרו מקורונה בהפרש של כמה ימים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים