קורונה מה היה קורה אילו לגמזו היו 5 ילדים בבית - טורו של מנחם גשייד בהמודיע

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
השאלה הכי קשה, היא איך מקריאתי למנחם גשייד לבור את המוץ מתוך התבן, ואם הוא רוצה שישתכנעו ממנו, נא שיכתוב את הטענות האמיתיות, ולא דברי דמגוגיה, הבינו שכתבתי משהו אחר.
תגיד מה שתגיד, וכתבת די לעניין לטעמי, עדיין ניכר מבין ריסי דבריך עניין רגשי נגד הכותב.
תגובתך, ככל שניסתה להיות עניינית, הצליחה בכך חלקית בלבד. לדעתי.

• הוסף לסימניות
יש טעם בלכתוב "פשוט לא נכון?"
אז הנה, כתבתי.
רק אני ראיתי התקהלויות המוניות סביב המחסומים?
וזה בלי המנינים והגינות שהיו כמימים ימימה?
זה מה שראו עיני בבית שמש ובירושלים יכול להיות שהיכן שכבודו מתגורר זה היה נראה אחרת

• הוסף לסימניות
איזו נחיתות....
מה ההתכחשות לעובדה שאצלנו החרדים יש תחלואה גבוהה יותר משאר האיזורים עקב אופי החיים שלנו ( ילדים ,קהילתיות וכדו')
מה הקשר למיעוט ?????
צריך פתרון לבעיה שלנו ואם זה על ידי סגר כן אז יהיה אצלנו סגר, מוכנים לספוג את זה בשביל חיים של עוד כמה אנשים !!!!!
תוכיחו את עצמכם במעשים.
ותלכו כל החיים עם מסיכה ובריחוק.
כי אין ספק שאחרת אתם מעבירים נגיפים מסתוריים ושפעות שבתכלס ישנם שבסוף השרשרת מתים מזה.

• הוסף לסימניות
תגיד מה שתגיד, וכתבת די לעניין לטעמי, עדיין ניכר מבין ריסי דבריך עניין רגשי נגד הכותב.
תגובתך, ככל שניסתה להיות עניינית, הצליחה בכך חלקית בלבד. לדעתי.
אם קיבצתי לעצמי קצת אמון כאן בפורום, הריני להקדיש את כל כולו להצהרה:
אין לי שום היכרות נגטיבית או פוזיטיבית עם מנחם גשייד. חוץ מדיווחים בתקשורת על פעלו מידי פעם, וקריאת מאמריו באותו הקצב.

הקריאה לו בשמו, והכתרתו כפיקח, הן לא יותר מטקטיקות כתיבה חביבות (שהשתמש בהם גם גשייד מול גמזו, אגב, מה שנקרא על דאטפך אטופך... לדעתי, אין לגשייד שום דבר נגד גמזו האיש, כפי שלי אין שום דבר נגד גשייד האיש). לא יותר.

• הוסף לסימניות
יש טעם בלכתוב "פשוט לא נכון?"
אז הנה, כתבתי.
נכון.
כי ההתקהלות באוטובוסים לדוגמה העתיקו את מקומם לתחנות.

והתקהלות בסופר, העתיקו את מקומם לכניסת החנות.
וכן על זה הדרך.

כולנו היינו שם, אולי פספסתם את זה, אז אי אפשר לספר סיפורי מופת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מסכות ברחוב:
בארץ זה נהפך לצערי למשהו שקשור לחוק לכן הרבה אנשים מורידים את המסיכה כשנכנסים לשטח סגור כי אין שם המשטרה.
בבלגיה למשל (ואולי בעור מקומות, לא בדקתי) החובה ללבוש מסיכה הינו רק בשטח סגור, אך הפלא שהרבה אנשים הולכים גם ברחוב למרות שאין חובה... כי הבינו שלא חייבים וזה לא קשור לקנס...

סגר:
כמובן שמנחם גשייד ואחרים לא יכתוב את כל הטיעונים בכדי לא לקלקל וד''ל, אך על היעילות בסגר אמיתי עוד ניתן להתווכח אם יעיל או לא (ואני משאיר זאת למומחים), אך בסגר המדובר לא צריך מומחים בשביל לומר שזה לא יעיל כלל וכלל, ואציין חלק מהסיבות.
1. תחבורה ציבורית פעילה וכל מי שרוצה לצאת מהעיר עושה זאת ללא שום בדיקה ותישאול.
2. בחלק מהערים שהיה סגר ביטלו את כל תחנות האוטובוס בעיר וכולם התרכזו בתחנה אחת ובצפיפות הן ביציאה מהעיר והן בכניסה לעיר, וזה גרם להתקהלויות המוניות.
3. היציאה מהעיר ללא שום בדיקה ותישאול ברוב זמן הסגר.
4. בתוך העיר לא היה שום מגבלה בחנויות ועסקים ועוד.

ולכן המסקנא המאוד ברורה שהסגר בערים החרדיות לא יעיל!

וברור לכולם: שע''פ הוראת הרבנים חייבים לשמור על כל כללי הבריאות.

• הוסף לסימניות
לא היה קל ונכון יותר להעמיד שלשה חיילים ליד כל בנין כזה, מאשר להטיל סגר על העיר כולה?
אם גמזו היה מחליט להעמיד שלושה חיילים ליד כל בנין כזה הוא היה מקבל שבחים מהעיתונות החרדית, נכון?:cool:
האם כל חודשיים יטילו סגר על ריכוזים חרדיים, רק כי אנחנו מיעוט במדינה?
באמת ? הנתונים בתל אביב רמת גן רעננה דומים בדיוק לנתונים בבני ברק ומשכך הסיבה היחידה להטיל סגר על בני ברק היא בגלל שאנו מיעוט במדינה. הסקת מסקנות נבונה.
מדוע תוכנית הרמזור שלו מתייחסת למספר המאומתים ולא למספר החולים הקשים והנפטרים? לו תוכנית הרמזור היתה מתייחסת למספר החולים קשים, ההחלטות היו שונות לחלוטין.
מהפירסום אתמול על כמות הנפטרים לפי ערים, הרי שערים בני ברק וירושלים מותירים הרחק מאחור את הערים החילונית בכמות הנפטרים, ומשכך למה ההחלטות היו שונות לחלוטין?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני לא מבין רק לפני כמה שבועות אמרו רוב ההדבקות בבתים
זה נתון ואמרו שלכן סגר יכול להזיק

אז יעשו לנו סגר ורוב החרדים ידבקו???

• הוסף לסימניות
אני לא מבין רק לפני כמה שבועות אמרו רוב ההדבקות בבתים
זה נתון ואמרו שלכן סגר יכול להזיק

אז יעשו לנו סגר ורוב החרדים ידבקו???
בינינו, רוב החרדים כבר נדבקו...
השלב הבא יהיה מאד מעניין, וזה נראה קרוב מתמיד,
כשאצל החרדים העסק יירגע, ואצל החילונים העסק יתעורר...
כבר עכשיו יש מגמה כזאת, כשעיקר הנדבקים השבוע זה מחוץ לאיזורים האדומים....

• הוסף לסימניות
כבר עכשיו יש מגמה כזאת, כשעיקר הנבדקים השבוע זה מחוץ לאיזורים האדומים....
עכשיו זה שלב קודם
רוב האיזורים של החרדים שלא הקפידו על הכללים מא"ש בית שמש חלקית וירושלים חלקית הקורונה הלכה פה ושם שומעים כל מישהו עם קורונה כי הציבור שם מחוסן
עכשיו הקורונה במקומות שכל הזמן שמרו ועכשיו קצת התרופף להם העניין
ואולי שלב הבא זה יהיה אצל החילונים

• הוסף לסימניות
כבר עכשיו יש מגמה כזאת, כשעיקר הנדבקים השבוע זה מחוץ לאיזורים האדומים....
בינינו אני יודע משהו אחד!!
כול ההכיפה בנגיף הקורונה מהסגרים עד חבישת מסכות
מלווה בשנאה לציבור החרדי
השבוע הלכתי ברחוב (ספורט ללא מסכה)
עוצר אותי שוטר ושואל מסיכה אני עונה לו שאני בספורט
אז שואל בזלזול ספורט לבית כנסת
כנראה שלצחוק ולזלזל בחרדים גם זה רק נגד הנגיף??

• הוסף לסימניות
באמת ? הנתונים בתל אביב רמת גן רעננה דומים בדיוק לנתונים בבני ברק ומשכך הסיבה היחידה להטיל סקר על בני ברק היא בגלל שאנו מיעוט במדינה. הסקת מסקנות נבונה.
אני חושב שזה הטענה הכי צודקת כאן
בכל העולם יש שכונות של מיעוטים שע"פ רוב הם צפופים יותר משאר חלקי הארץ כמו בארה"ב האפרו אמריקנים וכן בכל העולם
אף אחד לא מעיז לעשות שם סגר מהבנה מאד פשוטה שלא מספיק שהם צפופים כי אנחנו לא נותנים להם מספיק משאבים והם פחות מתקבלים לעבודות בגלל שהם מיעוט עוד לעשות סגר עליהם כדי שאנחנו לא נידבק?

רק פה בארץ אפשר לעשות רמזורים וכבישים

אין אף אחד שטוען שסגר על בני ברק יוריד שם את התחלואה!!!
מקסימום זה יוריד את התחלואה מתל אביב!!!
וזה הדבר הכי לא מוסרי בעולם לסגור אנשים חלשים סוציאלית ממילא כדי שהעשירים לא יפגעו!!!
לא תקום פעמיים צרה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה