קורונה מה היה קורה אילו לגמזו היו 5 ילדים בבית - טורו של מנחם גשייד בהמודיע

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
תמיד שנאתי שממשילים משל כדי להסביר איזה ענין, זה לא פייר כי המשל הוכן בשביל המסר שיולבש עליו.
וגם עכשיו ההקבלה משונה בעיני
בכל יום ויום יש ברחוב בשעה 4 הכי הרבה אנשים משאר השעות ביממה, אז מה לא הגיוני כאן? ומה לא הגיוני בנמשל שלך?
לא 'לא הגיוני', לא מציאותי. אין היתכנות שזה יעבוד.
כמו שגם אם חייבים לצאת לקניות עכשיו ברחוב הלוהט אין סיכוי, כי פשוט רותח. כך גם אם חייבים לעשות סגר זה פשוט לא מציאותי, כי זה לא יקרה.
והמשל, אם שנאת, נכתב בסיום התרוצצות נוראה בין האנשים הלוהטים ברחובות בני ברק. אחח. היה חם.

• הוסף לסימניות
בינינו, נמאס כבר מהטיעונים המופרכים של הנציגים החרדיים והתקשורת החרדית בכל מה שקשור לקורונה
הם הגזימו לגמרי
בהתחלה זה היה "לא הסבירו לנו מספיק דברו איתנו דרך הרבנים"
עכשיו שכולם כבר מוסברים ועומדים אז גמזו הפך לאיזה עמלק שכל הצרות מתחילת ונגמרות בו
כלל יום עומד ראש עיר אחר ומצהיר שהעיר שלא בכלל לא אדומה והנציגים במשרד הבריאות מצצו מהאצבע העיקר לדפוק את החרדים,
אחי, אם העיר שלך לא אדומה אז איזו עיר כן אדומה?
וההתנפלות של העתונות החרדית על גמזו נשמעת כמו החרם שעשו ילדי הכתה על ילד אומלל כשהייתי בגן
ועוד דבר, מי שלא יודע להתראיין כמו שצריך ולהציג טיעונים רציונאליים
שיפסיק כבר להתראיין ולעשות בושות
למה נמאס?
זה בדיוק מה שכולם עושים, לא רק החרדים.
רוצים לסגור מסעדות? המסעדנים רותחים.
רוצים לסגור אולמות? בעלי האולמות עולים להתקפות.
רוצים לסגור מועדונים? הם קופצים בין האולפנים בזעקות שבר.
רוצים לסגור ערים? ראשי הערים מתנגדים בתוקף. מה לא בסדר?

וחוץ מזה, קצת להסתכל קדימה. אין ספק שאם החרדים יאפשרו יד קלה על ההדק כלפיהם, גמזו ושות' ישתוללו עוד ועוד, כמה טוב להם לעשות הגבלות מצד אחד, ולא להרגיז את הציבור מצד שני. לכן, חובה על הנציגות החרדית להקשות עליהם כל צעד, להערים מכשולים לפני כל החלטה, כדי שלא יתרבו ה'צעדים' הללו.

ומי שלא יודע להתראיין? ברור שלא יתראיין. לא רק בנושא הזה.

• הוסף לסימניות
(מאשכול סמוך)
חוץ מהתיסכול שאני מרגישה ששמים את כולנו בכלא. כן, תיסכול עמוק עד דמעות. ואני מרגישה בימים אפלים, במחילה. ואני מתביישת מהעובדים איתי, מהפוזה ששמו בה את הציבור שלנו. בושה עמוקה. שנתניהו הוא האשם, ולא אף אחד אחר. ואל תתחילו להגיד לי שהציבור אשם, כי מהכרות עם הציבור שלהם הם לא מקפידים יותר. ובכלל, מה גודל הפער באחוזים ביננו לבינהם?? מעניין כמה זה מצדיק. ואחר כך גם יש אויבים מבית, וזה פשוט מתסכל!
וכולי קנאה על הנאורים שביננו, שלא זכו להרגיש את אותו תסכול שבאפליה. אשריהם. באמת. ומצליחים לראות את האמתת שבתוך האפילה והאפליה.

זה תהיה אולי ההודעה הכי מרגיזה שכתבתי. אבל היא הודעה חשובה. כדאי לכם לקרוא אותה.

ישנם אנשים, יקרים וטובים וחכמים, שציפרנם עבה ממקלדתי, שחושבים שהסגר הממשמש ובא עלינו (על חלקנו) מקורו באפליה. זה דבר חמור מאוד כמובן; עניין אחד הוא שמפלים אותך בתקציבים, נניח, ועניין אחר שמפילים עליך סגר בגלל אפליה.

(התחושה הפרטית שלי, אגב, היא אחרת בכלל. אם נניח אגיע יום אחד לבית רפואה (למטרות משמחות, אמן) ויתברר שבגלל הפחד שהחרדים ידביקו את החילונים בקורונה, מכניסים אותם ספיישל לפני התור. ברור שלא יהיה כ"כ אכפת לי אם זה בגלל אפליה או לא, נכון? מכיוון שנראה לי שסגר (בעיקר סגירת מערכת החינוך, איסור התקהלויות, הגברת אכיפה) הוא דבר שמועיל לעצירת המגיפה, פחות חשוב לי לרוץ ולוודא אם זה אפליה או לא. זה רק במאמר המוסגר).

אז קחו נקודה חשובה. צידה לדרך הכואבת של הסגרים.

הרב יחיאל יעקבסון מספר שאחרי הגירוש מגוש קטיף, היה כידוע למגורשי הגוש שבר גדול. הדובדבן שבקצפת השבר, היו כמובן הילדים והנוער. דכאונות, נשירה, מה שלא תרצו.

כמה אנשים ניסו לטפל קצת בצורה מערכתית לראות איך מטפלים קצת בשבר הזה. ביקשו ממנו שיעזור.

הוא אומר שמכל הגוש, הקהילה היחידה שהילדים שם יצאו בלי שריטה, הייתה קהילה שהרב שלהם לקח עמדה חריגה. הוא שידר לתלמידיו, מסר שאומר "היינו בגוש בשביל לעבוד את השם, אם השם ירצה לצערנו שנעבוד אותו במקום אחר - נעבוד אותו במקום אחר.
זהו. לא "לא יהיה", לא "על גופתנו יוציאו אותנו מהגוש".

והתברר, שהילדים חווים חוויות אך ורק דרך מה שההורים שידרו להם.

הרב יעקבסון מסיים כמובן - אינני מביע שום עמדה אידאולוגית על הסוגיה כשלעצמה, על ההתיישבות ועל העקירה ועל איך צריך להלחם בפינוי יישובים. מבחינה חינוכית נטו - זה מה שעבד.

אז הנה. הילדים צריכים להיות בבית. בשבילם - ורק בשבילם - אסור להם לשמוע ולהרגיש שיש מדינה רשעית שסגרה אותנו בבית כדי שיהיה לנו עצוב. אסור אסור אסור אסור.
אז אפשר קל ופשוט, יש קורונה ולכן עדיף להיות בבית.
ואם זה עולה לכם בריאות להציג את זה כענייני - אז סתם, המדינה מחליטה לפעמים לסגור אזורים מסויימים. רוצים שנהיה איתך קצת בבית, לאהל'ה מותק. מזמן לא היינו יחד. (כן היינו, היה חופש. לא חשוב.)

ואפילו אם, נניח, דווקא חשוב לכם להכניס לילד עמדה אידאולוגית, נניח שלילית על המדינה, או מפקפקת במערכת הבריאות, תעשו את זה בהזדמנות אחרת. לא להכניס בבית אווירת אבל ותסכול בימי הסגר המתסכלים מצד עצמם.

זהו. זה כמובן תלוי גיל. ואין לי זמן עכשיו להאריך יותר. אבל זה העקרון.

מנחם גשייד הזכיר את הילדות שלנו, זה די ברור, סתם כטקטיקת כתיבה. אבל אם כבר הם הוזכרו, יש כאן נקודה חשובה. דיברו הרבה (אולי לא מספיק) שאסור לילדים לספוג חרדה מקורונה - צריך לדבר גם שאסור להם לספוג תסכול מסגרים.

זהו. היה לי אלף סיבות לא לכתוב את ההודעה הזו. היא הודעה מטיפנית. והיא הודעה מטיפנית לאנשים שכועסים. אנשים שכועסים עלי בלאו הכי, מפני שעומד מישהו ומלקה אותם בשוטים לחים, ואני פקפקתי, ולו במעט, בחומרת המעשה שלו. ואין דבר יותר מרגיז מזה.
אבל אם לאהלה אחת תודה לי יום אחד, היה שווה.

ו...

בנימה בלתי חגיגית, אכתיר הודעה זו כאחרונה (שלי) על הקורונה. עם כל הכבוד, יש לי עוד כמה עניינים.

ובאמת סליחה אם (הלוואי "אם") הכאבתי למישהו. השתדלתי בעקשנות לברוח מדיון על קהילות וציבורים. ובכלל לברוח מעמדה שיפוטית.
כן ניסיתי לבסס ולהתווכח ולהגן על עמדה חשובה, שיש בה חשיבות לחיינו. בלי דמגוגיה. (שלא קשורה, באופן עקרוני, לחוגים וקהילות. לדעתי לפחות).
כשלתי בלשוני לפעמים, נכון. אבל, אם זה כף זכות, תאמינו לי שיש לי לשון חריפה. ובהודעות המחוקות שלי יש כמה מילים לא כל כך. (הלוואי ואין כאן סל מחזור)
סליחה ומחילה. ומי שדנני לכף זכות, ידינו המקום לכף זכות.

ושוב תודה לכל מי שצלצל, ואף טרח לכתוב. זה נתן לי כח, וגם תמיד נעים לגלות שהעמדה שלך מקובלת. מה לעשות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה נמאס?
זה בדיוק מה שכולם עושים, לא רק החרדים.
רוצים לסגור מסעדות? המסעדנים רותחים.
רוצים לסגור אולמות? בעלי האולמות עולים להתקפות.
רוצים לסגור מועדונים? הם קופצים בין האולפנים בזעקות שבר.
רוצים לסגור ערים? ראשי הערים מתנגדים בתוקף. מה לא בסדר?

וחוץ מזה, קצת להסתכל קדימה. אין ספק שאם החרדים יאפשרו יד קלה על ההדק כלפיהם, גמזו ושות' ישתוללו עוד ועוד, כמה טוב להם לעשות הגבלות מצד אחד, ולא להרגיז את הציבור מצד שני. לכן, חובה על הנציגות החרדית להקשות עליהם כל צעד, להערים מכשולים לפני כל החלטה, כדי שלא יתרבו ה'צעדים' הללו.

ומי שלא יודע להתראיין? ברור שלא יתראיין. לא רק בנושא הזה.
החלק הראשון אמיתי ופשוט.
החלק השני גישה מעניינת. גם נתנה לי הבנה על כמה חכי"ם.
תודה!

• הוסף לסימניות
אגב, אני רוצה לגלות לך שהטענה על חוסר ההסברה מצד משרד הבראות לציבור החרדי
הגיעה כי רצו יותר כסף ממודעות ופרסום ביומונים החרדיים
אני אומר את זה בתור אחד שעובד באחד מכלי התקשורת החרדיים

• הוסף לסימניות
אגב, אני רוצה לגלות לך שהטענה על חוסר ההסברה מצד משרד הבראות לציבור החרדי
הגיעה כי רצו יותר כסף ממודעות ופרסום ביומונים החרדיים
אני אומר את זה בתור אחד שעובד באחד מכלי התקשורת החרדיים
כן, ברור, זה היה שקוף מאוד.
וגם שאר הטענות, ממש לא משנה אם זה צודק או לא, לתקוף חייבים. אם לא תתקוף תהפוך להיות השעיר לעזאזל. תהיה תמיד הראשון שיגבילו אותך ויסגרו אותך על כל שטות.

• הוסף לסימניות
וגם שאר הטענות, ממש לא משנה אם זה צודק או לא, לתקוף חייבים. אם לא תתקוף תהפוך להיות השעיר לעזאזל. תהיה תמיד הראשון שיגבילו אותך ויסגרו אותך על כל שטות.
אין ברירה, חייבים ללמוד לתקוף לפחות עם תגובות עניניות ומשכנעות
ולא עם הצהרות מצחיקות כמו: 'פוריקטור או פוליקטור' גמזו לא לטובה' פרובוקטור הקורונה' 'לא עשה כלום' 'לא מבין מהחיים שלו'

• הוסף לסימניות
אז הנה. הילדים צריכים להיות בבית. בשבילם - ורק בשבילם - אסור להם לשמוע ולהרגיש שיש מדינה רשעית שסגרה אותנו בבית כדי שיהיה לנו עצוב. אסור אסור אסור אסור.
ואם זה עולה לכם בריאות להציג את זה כענייני - אז סתם, המדינה מחליטה לפעמים לסגור אזורים מסויימים. רוצים שנהיה איתך קצת בבית, לאהל'ה מותק. מזמן לא היינו יחד. (כן היינו, היה חופש. לא חשוב.)
כדרכך, כתבת רהוט ויפה.
הגישה הזו היא הגישה הנכונה בחינוך הילדים באופן כללי, ובפרט בזמן הקורונה
לגדל ילדים מתוך תחושת מירמור ושנאה למערכת לא יוביל לשום מקום
רק מה...
כתבת נכון לשכל, לא לרגש.
אנשים כבר איבדו את כוח הסבל, ולכן ללכת ולשדר לילד במה שאתה לא מאמין- זה ינחל כישלון
לכן אולי טוב שהוספת:
זה כמובן תלוי גיל.
ילדים לא טיפשים, הם קולטים טוב טוב מה לא נאמר ומה מרגישים ההורים, ככה שאולי הפעם הגישה הזו קצת קשה ליישום.

ולסיכום:
תאמינו לי שיש לי לשון חריפה. ובהודעות המחוקות שלי יש המון מילים לא יפות.
''אשרי נשוי פשע כסוי חטאה'' ;)

• הוסף לסימניות
(מאשכול סמוך)

זה תהיה אולי ההודעה הכי מרגיזה שכתבתי. אבל היא הודעה חשובה. כדאי לכם לקרוא אותה.

ישנם אנשים, יקרים וטובים וחכמים, שציפרנם עבה ממקלדתי, שחושבים שהסגר הממשמש ובא עלינו (על חלקנו) מקורו באפליה. זה דבר חמור מאוד כמובן; עניין אחד הוא שמפלים אותך בתקציבים, נניח, ועניין אחר שמפילים עליך סגר בגלל אפליה.

(התחושה הפרטית שלי, אגב, היא אחרת בכלל. אם נניח אגיע יום אחד לבית רפואה (למטרות משמחות, אמן) ויתברר שבגלל הפחד שהחרדים ידביקו את החילונים בקורונה, מכניסים אותם ספיישל לפני התור. ברור שלא יהיה כ"כ אכפת לי אם זה בגלל אפליה או לא, נכון? מכיוון שנראה לי שסגר (בעיקר סגירת מערכת החינוך, איסור התקהלויות, הגברת אכיפה) הוא דבר שמועיל לעצירת המגיפה, פחות חשוב לי לרוץ ולוודא אם זה אפליה או לא. זה רק במאמר המוסגר).

אז קחו נקודה חשובה. צידה לדרך הכואבת של הסגרים.

הרב יחיאל יעקבסון מספר שאחרי הגירוש מגוש קטיף, היה כידוע למגורשי הגוש שבר גדול. הדובדבן שבקצפת השבר, היו כמובן הילדים והנוער. דכאונות, נשירה, מה שלא תרצו.

כמה אנשים ניסו לטפל קצת בצורה מערכתית לראות איך מטפלים קצת בשבר הזה. ביקשו ממנו שיעזור.

הוא אומר שמכל הגוש, הקהילה היחידה שהילדים שם יצאו בלי שריטה, הייתה קהילה שהרב שלהם לקח עמדה חריגה. הוא שידר לתלמידיו, מסר שאומר "היינו בגוש בשביל לעבוד את השם, אם השם ירצה לצערנו שנעבוד אותו במקום אחר - נעבוד אותו במקום אחר.
זהו. לא "לא יהיה", לא "על גופתנו יוציאו אותנו מהגוש".

והתברר, שהילדים חווים חוויות אך ורק דרך מה שההורים שידרו להם.

הרב יעקבסון מסיים כמובן - אינני מביע שום עמדה אידאולוגית על הסוגיה כשלעצמה, על ההתיישבות ועל העקירה ועל איך צריך להלחם בפינוי יישובים. מבחינה חינוכית נטו - זה מה שעבד.

ואפילו אם, נניח, דווקא חשוב לכם להכניס לילד עמדה אידאולוגית, נניח שלילית על המדינה, או מפקפקת במערכת הבריאות, תעשו את זה בהזדמנות אחרת. לא להכניס בבית אווירת אבל ותסכול בימי הסגר המתסכלים מצד עצמם.

זהו. זה כמובן תלוי גיל. ואין לי זמן עכשיו להאריך יותר. אבל זה העקרון.

מנחם גשייד הזכיר את הילדות שלנו, זה די ברור, סתם כטקטיקת כתיבה. אבל אם כבר הם הוזכרו, יש כאן נקודה חשובה. דיברו הרבה (אולי לא מספיק) שאסור לילדים לספוג חרדה מקורונה - צריך לדבר גם שאסור להם לספוג תסכול מסגרים.

זהו. היה לי אלף סיבות לא לכתוב את ההודעה הזו. היא הודעה מטיפנית. והיא הודעה מטיפנית לאנשים שכועסים. אנשים שכועסים עלי בלאו הכי, מפני שעומד מישהו ומלקה אותם בשוטים לחים, ואני פקפקתי, ולו במעט, בחומרת המעשה שלו. ואין דבר יותר מרגיז מזה.
אבל אם לאהלה אחת תודה לי יום אחד, היה שווה.

ו...

בנימה בלתי חגיגית, אכתיר הודעה זו כאחרונה (שלי) על הקורונה. עם כל הכבוד, יש לי עוד כמה עניינים.

ובאמת סליחה אם (הלוואי "אם") הכאבתי למישהו. השתדלתי בעקשנות לברוח מדיון על קהילות וציבורים. ובכלל לברוח מעמדה שיפוטית.
כן ניסיתי לבסס ולהתווכח ולהגן על עמדה חשובה, שיש בה חשיבות לחיינו. בלי דמגוגיה. (שלא קשורה, באופן עקרוני, לחוגים וקהילות. לדעתי לפחות).
כשלתי בלשוני לפעמים, נכון. אבל, אם זה כף זכות, תאמינו לי שיש לי לשון חריפה. ובהודעות המחוקות שלי יש כמה מילים לא כל כך. (הלוואי ואין כאן סל מחזור)
סליחה ומחילה. ומי שדנני לכף זכות, ידינו המקום לכף זכות.

ושוב תודה לכל מי שצלצל, ואף טרח לכתוב. זה נתן לי כח, וגם תמיד נעים לגלות שהעמדה שלך מקובלת. מה לעשות.
כל מילה...
כמו הסיפור עם הרב שך והיתומה...

• הוסף לסימניות
סתם כך הכותרת מרושעת מאין כמותה, רוני גמזו לא נפקד בילדים משך שנים רבות, הניסוח של הכותרת מהווה זריית מלח על הפצעים.

גם מנחם גשייד....

• הוסף לסימניות
סתם כך הכותרת מרושעת מאין כמותה, רוני גמזו לא נפקד בילדים משך שנים רבות, הניסוח של הכותרת מהווה זריית מלח על הפצעים.
התוכן מאד ענייני
אין שום קשר בין מצבו המשפחתי של גמזו לבין הכותרת
לבוא ולהאשים את גשייד שהוא ידע מכך ולכן 'תפר' כותרת 'מרושעת' זו גם עלילה!!

• הוסף לסימניות
אני מבין שלדעתך הכותרת היתה צריכה להיות 'פוצי מוצי רוניל'ה חמוד'.

• הוסף לסימניות
כתושב אחת הערים ה"אדומות" לכאורה ואחרי שכל הדברים שלעיל כבר ידועים ופשוטים לכל או כמעט לכל הציבור החרדי, הגיע הזמן להגיד לנו הציבור החרדי מזל טוב. הגיע זמן עצמאותינו בתוך המדינה. החילונים הולכים ללמוד בימים הקרובים כמה דברים שפשוט לא ידעו עד עכשיו או שלא כל כך רצו לדעת. אותנו מנהיגים הרבנים ולא מנהיגי המדינה במקרה הזה גמזו (לא כל כך לטובה) וכו'. בניסן אייר וכו מי שעשה את הסגר האמיתי אצלינו זה הרבנים גדולי וצדיקי הדור, הם קבעו שזה מסוכן בבית הכנסת, במקווה, במוסדות החינוך, וכו' הם קבעו שזה עבירה ולא מצווה ללכת לשם. עכשיו משום מה הם פוסקים אחרת כידוע לכולנו. (כל רב וצדיק לפי שיטתו אבל כולם לא כפי המדינה) עכשיו נראה לכולם שהמדינה לא תהיה ה"פוסק" של הציבור החרדי נקודה. מקסימום אם יירצו דווקא אז יציקו קצת אם הם יכולים, ויקבלו מלחמה שערה כמה שאנחנו יכולים. אבל סופית יבינו שאצלינו הבעל הבית הוא הרב קנייבסקי, הרב שלום כהן, האדמורי"ם, ושאר גדולי וצדיקי הדור שליט"א. גמזו לא רלוונטי, המשטרה לא רלוונטית, שוב אולי להצקות לא לקביעת מדיניות התנהגות בציבור החרדי. מזל טוב !!

• הוסף לסימניות
כן, ברור, זה היה שקוף מאוד.
מממ....
למדתי לא לקחת את הטענות ברצינות.
לפחות מהיום והלאה.
(עד היום חשבתי שהכותבים בעיתונות החרדית מאמינים לעצמם, אני מבינה שגם זה לא.)

• הוסף לסימניות
התוכן מאד ענייני
אין שום קשר בין מצבו המשפחתי של גמזו לבין הכותרת
לבוא ולהאשים את גשייד שהוא ידע מכך ולכן 'תפר' כותרת 'מרושעת' זו גם עלילה!!
אפשר לעשות גוגל על בן אדם לפני שכותבים עליו אישית...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה