קורונה מה היה קורה אילו לגמזו היו 5 ילדים בבית - טורו של מנחם גשייד בהמודיע

מצב
הנושא נעול.
אני לא רואה הבדל
זה בדיוק העניין !
שעל שיקולים כאלה האם יש או אין הבדל ישבו סנהדרין ולא ניקים בפרוג - חכמים חשובים ומכובדים ככל שיהיו.

אדגיש שאין כאן כל אמירה אישית, נטו נסיון לחדד את הדברים.

בלי להיכנס לעצם ההשוואה, אבל השאלה היא גם האם בגלל זה לא יתקנו יותר את הגגות או לא יעבדו עם פטישים? בגלל זה עכשיו לא ייצאו מהבתים?
ההדגשה היא שלמרות הציניות הנ"ל, יהודים ויתכן גם ת"ח "ישבו" בערי מקלט על כך שתקנו את הגג.

ועוד נקודה חשובה גם ל @נתל'ע , יש מושג של "מגלגלין זכות ע"י" וכו', אם מישהו נורא רוצה להכנס לר"ה כשהוא חייב בודאות, שיהיה לו בהנאה.

ההדגשה היא שלמרות הציניות הנ"ל, יהודים ויתכן גם ת"ח "ישבו" בערי מקלט על כך שתקנו את הגג.

ועוד נקודה חשובה גם ל @נתל'ע , יש מושג של "מגלגלין זכות ע"י" וכו', אם מישהו נורא רוצה להכנס לר"ה כשהוא חייב בודאות, שיהיה לו בהנאה.
ולכן מה? זו השאלה! ועל זה לא ענית. גם אם חס ושלום מישהו הדביק מישהו ועקב כך ההוא נפטר, א' בכלל לא ברור שהוא נחשב רוצח בשוגג, ב' מה אתה רוצה שיעשו בגלל זה? אולי גם נוריד את כל המכוניות מהכביש כי בגלל שהיו ה' ישמור רוצחים בשוגג בכביש?

טוב, כנראה שאנחנו מדברים על שתי מחנה יהודה
היא מדברת על שעות היום.
את מדברת על שעות הלילה.
הייתי בשניהם, שתיכן צודקות.
מה שהולךשם בלילה-הלם. כאילו עולם אחר

נערך לאחרונה ב:
יכול להיות.
רבים אחראיים מאד ולא נפגשים עם מבוגרים.
ופשוט שוהים בבידוד בזמן הצורך.

בכל מקרה. יש לזה משמעות עצומה.
במקרה של סגר, לא לעשות את המשך הפעילות המוסדות.

אי אפשר לדעת מי נדבק היכן.
אולי תושב עיר מבוגרת הדביק את תושב העיר הצעירה עוקבת אחר האופיה הצפוף, ברגע חצי שכונה נדבקה?

אם הבעיה היא המעברים ממקום למקום, אפשר לבצע עוצר כללי.
מובטח אז שיחשבו פעמיים לגבי ההכרחיות שלו.

סגר לא עוזר להוריד תחלואה (שכנים אצלנו נדבקו אחד מהשני הופך)
סגר לא מונע התפרצות חדשות עוצמתית במהרה, בית שמש ההוכחה.
סגר חונק כלכלה, חונק שפיות, פוגע במרקם החיים, הורג מבוגרים שילדיהם לא יכולים להגיע אליהם. סגר הוא לא תשובה לנגיף שצריך לחיות איתו.

עידוד הבדקות ותמרוץ בידוד. כן יכול להוריד אחוזי תחלואה בכל מגזר ובכל עיר.

ברור שאם יהיה שיפוי כנדר כל יום בידוד לעובדים או הורים שילדם דרוש בידוד, או פיצוי כלכלי נמוך יותר לצעירים "לא עובדים", שרשרת ההדבקות היו נקטעת.
והיו רואים ירידה דראסטית.

הציעו כאן תכנית רמזור לפי מספר החולים קשה ונפטרים.
לא מדברת מה שכבר כתבו, שזה אומר לחכות שבועות, ולא ממש רלוונטי.

מדברת על עוד עניין: מספר הנפטרים מעיר מסוימת איננו מעיד על רמת התחלואה בעיר!
כי בעיר צעירה, גם אם תהיה תחלואה גבוהה מאוד - מספר הנפטרים יהיה קטן מאוד. ובעיר מבוגרת - להפך.

כשיש תחלואה גבוהה - יש הדבקה גבוהה. לכן חייבים לדעת את רמת התחלואה בפועל, ואי אפשר כאמור לדעת אותה לפי כמות החולים קשה או הנפטרים. כי צעירים נפגעים הרבה הרבה פחות.
אז ייתכן שבביתר או במודיעין עילית יש 2 נפטרים - ובכל זאת יש שם תחלואה גבוהה יותר מעיר מבוגרת יותר, עם 50 נפטרים.

וכשיש תחלואה גבוהה, חייבים יותר הגבלות. זה הרעיון של תכנית הרמזור.
ולא משנה כמה חולים קשה או נפטרים יש שם.
תחלואה גבוהה - דורשת הגבלות גבוהות. כדי לעצור את ההדבקה הגבוהה שיש שם.

למה לעצור הדבקה גבוהה אצל צעירים? - כי הם נוסעים יום יום לערים אחרות, 'מבוגרות' יותר.
וערים מבוגרות יותר - לא יכולות להכיל רמת הדבקה גבוהה, כי זה יגרום חלילה לחולים קשה ונפטרים רבים.

אני לא בעד סגר. רק אם ממש אין ברירה.
רק ציינתי את העובדה, שאם ערים צעירות מעוניינות שלא תהיינה בהן הגבלות גם אם רמת התחלואה שלהן גבוהה - הן תצטרכנה להיות בסגר מוחלט לאורך זמן - כדי להגן על הערים האחרות.
וכל עוד זה לא אפשרי - חייבים להתייחס לכל הערים בשווה. אין אפשרות להתייחס שונה לערים צעירות, גם אם לא היה שם נפטר אחד.

ולכן מה? זו השאלה! ועל זה לא ענית. גם אם חס ושלום מישהו הדביק מישהו ועקב כך ההוא נפטר, א' בכלל לא ברור שהוא נחשב רוצח בשוגג, ב' מה אתה רוצה שיעשו בגלל זה? אולי גם נוריד את כל המכוניות מהכביש כי בגלל שהיו ה' ישמור רוצחים בשוגג בכביש?
אני מדברת על מניעה של אותם מקרי תמותה, אני לא הולכת לבנות לכם ערי מקלט.

לאשכול הזה יש פוטנציאל כמו של חבריו הקודמים
לפי הרגשתי, עד מחר--- והנ"ל ז"ל
מי שיש לו עדיין מה לומר- זה הזמן..

השאלה אם זה יקרה עם ניילונים או בלי..
רק על השאלה הזאת יפתחו אשכול חדש
רק המדהים בזה, איך מדיון על חמשת ילדיו של מר גמזו שאינם, הגיעו לפילוסופיה של הלכות קבורה ודיני נפשות
זה לא יאומן
הכשרון הזה...
מיוחד!!

נערך לאחרונה ב:
שלחתי לברר אצל איש ח"ק והתשובה שקיבלתי
אני לא יודע אבל אני לא מאמין שחרדי יסכים בשביל למנוע עיכוב שיקברו את אבא שלו בתוך נילונים
לא דיברתי על הבדיקה אחרי המוות, דיברתי על הבדיקה בכניסה לבית החולים

זה שיהיה סגר לא באמת ינקה את בתי החולים...
למה לא, בעצם?
גם ההתפרצות וגם הסגר הם כמו אבן שנזרקת למים ומשפיעה על כל המעגלים שסביב.
עצירת התחלואה בערים גוררת חד משמעית לצמצום החולים, צמצום הנדבקים החדשים,
הורדה באחוזים של החולים הקשים ושל מקרי התמותה.
חשבתי שכולם ראו את התוצאות של השמירה בגל הראשון.

כל יולדת וכל קשיש שנכנס לבית החולים אם הוא חרדי הוא נבדק מקורונה
אלו הם הנהלים כמעט בכל בית חולים
לי ידוע על הרבה בתי חולים שבודקים כל יולדת באשר היא.
לגבי קשישים - אני לא יודעת מה הנהלים, אבל מה שכתבת פה זה אולי בגדר ניחוש/השערה, בטח לא בגדר ידיעה לבנות עליה.

@מרחבית.
אי אפשר במדינה מתוקנת להתייחס לציבור כמקשה אחת.
קולקטיב.

אנחנו מדינה דמוקרטית.

בבית שמש לדוג' יש קהילות ששומרות ויש כאלו שלא.
איך אפשר להכניס את כולם לסירה אחת?
אז נעניש את כולם יחד?
תגידי שזה לא עונש, אלא תוצאה טבעית כדי להפחית תחלואה.
ובכן עד כמה? עד שיהיה חיסון? עד בכלל?
הרי רגע אחרי הסרת הסגר הכל חוזר על עצמו.

אז אולי כן כדאי לחשוב מחדש, איך אפשר לדרבן במדינה דמוקרטית, באופן דמוקרטי, ציבור בוגר, לגלות אחריות ולמנוע עצמו מחופש תנועה כדי להפחית תחלואה?

(אגב, יש חוק שמחייב בעלי תסמינים להיבדק?)

כולם נוכלים. כולם גנבים
כולם משתפים פעולה בשביל להזריק לנו דברים.
הכיוון ברור.

תתבגרו.
תלמדו לסנן מידע.
תלמדו להתעלם מחלקים לא רלוונטיים.
תלמדו לשאול שאלות ולא לקבל כל הוראה בלתי הגיונית כקדוש יאמר.

תמיד מסקרן אותי,
האם גם בפרשיית השחיתות 'ילדי תימן', היו אנשים במגזר שסבלו ולמרות זאת קיבלו את הוראות המדינה כעשרת הדיברות ואת המעלים שאלות ומבקשים הסברים אמיתיים הפכו לתמהונים בלתי נסבלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה