- הוסף לסימניות
הכי חשוב, נפגשת/דיברת עם הבחור מאז..
מה קורה איתו?
מה קורה איתו?
הכי חשוב, נפגשת/דיברת עם הבחור מאז..
מה קורה איתו?
אם מותר לשאול, איפה ההורים בסיפור?
אני צריך לחדד זה לא שפגעו בבחור ברמה האישית והוא עכשיו יושב בחדר ובוכה, אלא דמות הרב שלו נפגעה, הדמות לחיקוי ולהערכה וממילא גם כל המושג של לשבת בישיבה וללמוד פתאום נהיה לו זר כי מה ההבדל ביני לבין בחור חילוני שיושב ולומד בפקולטה לתלמוד?לא הבנתי מה השאלה למעשה.
לא על כל דבר 'צריך לענות'.
עשית טוב שהקשבת לו, ושניכם יכולים להמשיך הלאה בחיים. לא נשמע שזאת בעיה אקוטית שדורשת 'פתרון', וגם אם כן לא אתה זה שאחראי עליו.
סיפור קלאסי שיש בישיבות כל יום עשרות כמותו, לפחות יש לבחור הזה מישהו שהקשיב לו...
הוא ביקש עזרה מה לענות לאותו בחור, לא בתור איש חינוך או יועץ אלא כאברך שלומד עם בחורים, הבחור צריך בכל אופן לפנות לטיפול מקצועי.הכי טוב להתייעץ עם איש חינוך ולא בפרוג ... זה נפשות
יש לא מעט אנשי חינוך בפרוג..הכי טוב להתייעץ עם איש חינוך ולא בפרוג ... זה נפשות
היית שם ?ידוע שיש גהנום מיוחד לאנשי צוות
ידוע שיש גהנום מיוחד לאנשי צוות כמובן הרוב מצוינים אני מכיר חבר שהמשגיח הכניס לו 2כפות קפה נמס לפה בבוקר מול הבחורים כי לא קם .......
אולי טראמפ ידע לענות לך על זה.היית שם ?
איך אתה יודע ?
בלתקשלום לכולם,
מתוקף תפקידי כאברך שלומד בחורים, מידי פעם בחורים משתפים אותי בקשיים שלהם...
לאחרונה דברתי עם בחור ממש טוב שדי נכנס למשבר התעניינתי בשלומו...
והוא אמר לי שנמאס לו ללמוד ובמיוחד לא בא להכנס לשיעורים כי היה לו איזה עניין עם הר"מ שלו שהתנהג בצורה ממש ממש לא ראויה (ואכהמ"ל).
בקיצור זה ממש שבר אותו שעם כל התורה שהוא למד ככה הוא מתנהג ועוד יותר הוא לא ראוי ללמד תורה.
כששאלתי אותו הרי תמיד היית נהנה מהשיעורים שלו אז מה השתנה בתוכן?
הוא ממש התעצבן עליי בטענה שישיבה זה אוניברסיטה ושמה אפשר להסתכל רק על הידע אבל בתורה נאה דורש ונאה מקיים
מקווה שהייתי ברור
תודה רבה
ברור שזה קשור. כמו שכבר כתבו פה, כל החיים לימדו אותו שהתורה מעדנת, ופתאום הוא נתקל בתלמיד חכם שמתנהג בצורה לא ראויה.בלתק
לא הצלחתי להבין איך זה קשור לחוסר רצון ללמוד
אם הוא נפגע מהר"מ או סובל ממנו - שיטפלו בזה,
זה לא קשור ללימוד,
ואולי כדאי (אם הוא כשיר לשמוע) לעמוד על זה בתוקף,
שיבין שזאת בכלל לא אופציה!
אין קשר בין פגיעה ללימוד תורה
בניגוד לדעת הקהל הרווחת היום...![]()
נראה לי שהוא קצת הגזים.בקיצור זה ממש שבר אותו שעם כל התורה שהוא למד ככה הוא מתנהג ועוד יותר הוא לא ראוי ללמד תורה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים