מה הייתם עושים מול רב'ה בחידר שנותן סטירות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לתומי חשבתי שהתופעה עברה מן העולם, מתברר שלא!
הילד מספר שהרב'ה מרבה לתת סטירות לילדים, והוא עצמו קיבל אפילו שתי סטירות - לדבריו חזקות מאוד.
הרגעתי את הילד והוא קיבל נשיקות וממתק והשתתפות ברגשותיו.
אני כל כך רותחת, שפוחדת שתגובתי תצא מכלל פרופורציה (ואולי שום תגובה היא לא חריפה מדי בשביל זה).
יש טעם לדבר עם רב'ה כזה? לדבר עם ההנהלה? לאיים בפנייה למשטרה?...:confused:
אגב, מדובר בילד טוב ושקט וללא בעיות מיוחדות.

• הוסף לסימניות
השם ישמור .
היה פה לא מזמן אשכול כזה.. רחמנות על הילדים שם.

• הוסף לסימניות
היום בכל מקום זה אחרת , יש מקומות שזה כבר לא קיים ויש מקומות שיש את זה הרבה

• הוסף לסימניות
נשמע נורא!
אך לפני הכל, מומלץ שתשוחחי עם עוד הורים לשמוע האם גם אצלם הילדים התלוננו על כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה1234;1470049:
לתומי חשבתי שהתופעה עברה מן העולם, מתברר שלא!
הילד מספר שהרב'ה מרבה לתת סטירות לילדים, והוא עצמו קיבל אפילו שתי סטירות - לדבריו חזקות מאוד.
על מה? הוא אפילו לא יודע. הרב'ה הוציא אותו מהכיתה ונתן לו שתי סטירות ללא אומר ודברים.
הרגעתי את הילד והוא קיבל נשיקות וממתק והשתתפות ברגשותיו.
אני כל כך רותחת, שפוחדת שתגובתי תצא מכלל פרופורציה (ואולי שום תגובה היא לא חריפה מדי בשביל זה).
יש טעם לדבר עם רב'ה כזה? לדבר עם ההנהלה? לאיים בפנייה למשטרה?...:confused:
אגב, מדובר בילד טוב ושקט וללא בעיות מיוחדות.

דברי עם אמהות נוספות,
ואפילו אמהות לילדים בכיתות אחרות,
ככה תקבלי אינדיקציה לגבי מה שקורה שם.

• הוסף לסימניות
אם זה היה הילד שלי- בלי משחקים, משטרה ודי!!

• הוסף לסימניות
פונים ישירות למורה או להנהלה ומתריעים בהם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1470059:
אם זה היה הילד שלי- בלי משחקים, משטרה ודי!!

ח"ו היל"ת בלי היתר מרב!!!

חוץ מהעניין ההלכתי שבעניין, הרבה חילול ה' רח"ל יכול לבוא מזה.

כלי התקשורת חוגגים על כל סיפור כזה, ועושים ממנו מטעמים!

כמובן, העונש ליהודי חרדי שסיפורו עבר ניפוח בכלי התקשורת, הוא ללא פרופורציה כלל.

• הוסף לסימניות
למה ישר לפנות משטרה??? ומה עם חילול ה'??? ומדוע ישר להפליל מלמד??
צריך קודם לברר אצל אמהות נוספות, אצל המנהל בחיידר ורק לאחר שאין ברירה ומקבלים היתר מרב פונים למשטרה

• הוסף לסימניות
משטרה?
מה זה יתן לך אם הוא ישב בכלא?
זה נובע מתאוות הנקמה בלבד.
יש עוד כמה שלבים לפני.
לברר אם הסיפור נכון, למשל.
לפנות לרבה עצמו.
לפנות להנהלה.
לפנות לרב השכונה.

לא להיות חמומי מוח, ולרוץ ישר לערב את התקשורת, המשטרה וראש הממשלה.

• הוסף לסימניות
ומה עם פנייה ישירה לשמוע את הצד של המלמד?
חבר'ה, אין מה להתבייש!!!
אני עומדת הרבה בצד של "המלמד" וצריכה להסביר להורים דברים שנשמעים להם לא הגיוניים.
לפעמים מקבלים את דעתי ולפעמים אני מתנצלת ומשנה תגובה.
אבל- אני אוהבת את ההורים שמבררים ומגלים אחריות כלפי הילד שלהם!!!

• הוסף לסימניות
לאלו שחושבים שנכון לפנות למשטרה האם הם לא פוחדים שבאם ירביצו לילדם לצורך חינוך הילד ילך למשטרה?.............?

• הוסף לסימניות
מה הגיל של המלמד?
המבוגרים שבהם (יחסית) עדיין לא הפנימו את השינוי...
כדאי לשוחח עם המלמד על הנושא
יתכן שזה לא ימוגר לגמרי אבל לפחות יחסך מהילד שלך !
(הבן שלי התלונן תקופה ארוכה שהמלמד צובט אותו בפנים
לקח לנו הרבה זמן לקלוט שמדובר בצביטות חיבה בלחי...)

• הוסף לסימניות
חד משמעית!!!!!! להזמין לו משטרה!!!!!!
ובכך לגמור עם הסיפור הזה, ולהגן על ילדים אחרים!! למה שילדים אחרים יסבלו??!!???!?!!
אני מזועזעזת, את נראית אמא טובה שמגינה על ילדיה, אבל אולי יש ילדים עם תנאים קשים שממודדים - דבר כזה מוריד את הבטחון העצמי של הילד וה' ישמור עד לאן זה יכול להגיע....
ה' יעזור לכלולכם

• הוסף לסימניות
בירור ישירות מול המלמד והמנהל, בירור עמוק לשלול טעות חלילה! ואם זה נכון הסבר פשוט שבפעם הבאה זה תלונה במשטרה
ואם אכן תהיה פעם נוספת - פניה למשטרה (ומעבר לבית ספר אחר, כי לצערנו הילד עוד יסבול מזה..)

הפניה למשטרה היא בשביל למנוע את הרס הנשמות של הבאים בתור, לא בשביל הילד שכבר הוכה.

וכל אלו שנבהלים מפניה למשטרה - אתם שותפים מלאים בכל ילד שניזוק וכל הדורות אחריו!
די להשתקה המאפשרת צמיחת תופעות מחליאות במחנינו!
לא, אני לא אומר שהחברה שלנו פחות טובה מאחרות, ההיפך הוא הנכון, זו החברה האיכותית ביותר, אבל תופעות מסוימות שיש בהן הורדת ילדים ועתידם שאולה (לא פחות!) דינה להתבער מן העולם ומהר!

מי שירים יד על ילד כלשהו לעיני - אני באופן אישי אתלונן עליו במשטרה.
וכן, במקרים קשים - גם אם זה אבא שלו.

אני לא אהיה שותף ברצח הזה
ואני ממש לא מתלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1470120:
חד משמעית!!!!!! להזמין לו משטרה!!!!!!
ובכך לגמור עם הסיפור הזה, ולהגן על ילדים אחרים!! למה שילדים אחרים יסבלו??!!???!?!!
אני מזועזעזת, את נראית אמא טובה שמגינה על ילדיה, אבל אולי יש ילדים עם תנאים קשים שממודדים - דבר כזה מוריד את הבטחון העצמי של הילד וה' ישמור עד לאן זה יכול להגיע....
ה' יעזור לכלולכם
תקראו למשטרה! ואז מה?
תבדקו דרך הנהלת בית הספר וכדומה. בלית ברירה, כשכלו כל הקיצין, תערבו את רשויות החוק.
תמנעו מכם הרבה עגמת נפש כמו שבסיפור דלקמן:
מכיר אישית מחנך שהורי אחד הילדים "פתחו לו תיק" על אשמה שכביכול ההורים חשדו בו.

אי אפשר לתאר את הסבל ואת הבושות שעברו משפחתו במשך כל זמן ה'בירורים'.
מערכת הצדק והמשפט בארץ ידועים ב'סחיבות' עד שה'צדק יצא לאור'.
לסוף, האדם נבדק בפוליגרף ויצא נקי. ב"ה, נוקה מכל האשמה וממשיך ללמד באותו מקום.

אני יודע על האיש הזה שב'קריאת שמע שעל המיטה' הוא מדלג על הקטע של 'הריני מוחל לכל מי ש.....' הוא פשוט לא יכול להוציא דבר שקר מפיו ומאידך קשה לו לסלוח....

• הוסף לסימניות
קודם כל - בן כמה הילד????????? יש ילדים שחושבים שהרביצו, שאמרו שירביצו וו ועוד...
שמעתי לאחרונה מרב'ה שהסביר לילדים מה יכול לקרות אם יעשו כך וכך (סוג של תוצאה לא נעימה) ולמחרת שמעתי מאמא של אחד הילדים שזה מה שהרב'ה עשה להם (כאילו בתור עונש...)
אז בבקשה קודם לברר טוב טוב את הנושא .
ואז לפנות למלמד , אם לא הולך לפנות למנהל .
ורק אז לשקול אפשרות של משטרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה