נכתב ע"י הגפן;1470159:
אנחנו יהודים של הלכה (מקווה שאתה גם) ושום דבר מסוג זה לא עושים ללא שאלת רב, נקודה.
ביעור רע מן העולם עושים רק בדרך התורה!
ולצערנו מכל מיני כאלו בעלי השקפות, כבר יצא בעבר הרבה חילול ה', ובמדינה הזאת שופטים אנשים לפי ההשקפה החילונית, שתמיד התלמיד צודק. שהיא מאד מאד רחוקה מדרך התורה הק'.
(יש כאלו שמתפלאים למה לא מקבלים ילדים מסוג מסוים בת"ת ובתי"ס חרדיים מסוימים.
זוהי דוגמא אחת של שוני בהשקפות תהומי ביותר, שאף שהמשפחה בכללות ירא"ש והאבא לומד אפי' בכולל יום שלם, המוסדות לא רוצים להשלים עם השקפות כאלו שהם הרסניות ביותר ויכולות להחריב מוסד שלם, וקשה להשלים עימם.)
תיארתי לעצמי שהדבר יתגלגל לכדי קיטלוגים מגזריים / השקפתיים / בעלי ניחוח התנשאות של זה שיודע שהוא הצודק וכל השאר סוג ב
מטעם זה גם להודעה זו חשבתי לא להגיב בכלל, את שלי כבר אמרתי, אבל אולי אחדד קצת בכדי שלא ישתמעו מדברי דברים אחרים שלא להם התכוונתי.
לא אכנס לנושא של שאלת רב, רק אומר שמה שכתבתי - שמעתי מרב חשוב (שענה על מקרה ספציפי, לא כהוראה כללית שיש מחיר קיטלוגי בצידה.. ולא ארחיב)
כמובן שיש לשאול פוסק בכל צעד משמעותי בחיים, אין על כך חולק.
הדגשתי שיש קודם כל לברר היטב מה היה בדיוק, וגם אחר שהוברר שהמעשה חמור - יש לפנות למלמד עצמו וגם למנהל ע״מ לעצור זאת. היה ומתברר שדרך זו לא הועילה - משמע שלא משם תבוא הישועה ואז יש להשתמש בנשק יום הדין, קרי משטרה, ולמי שתמה מה זה יועיל - זה מאוד יועיל, מאוד.
ושוב, כמובן שרק על פי דעת תורה, כמו כל דבר בחיים, צריך לומר זאת שוב?
ציינתי גם שזה עבור האחרים שטרם נפגעו, הילד הפגוע לא ירויח מכך דבר, הוא רק עלול לסבול (לצערי, עקב דפוסי החשיבה האוטומטיים בחברה, שאין להם שום קשר לדעת תורה או משהו, לא על זה אני מדבר)
אני רק מקוה שאתם לא מניחים קודם כל שאין מצב לפנות למשטרה בכל מקרה, וגם הרב שיורה על כך ׳יחטוף׳ על ענייני השקפה.. וד״ל
אני כותב מתוך כאב, כאב שלצערי הרב כל כך נעדר ממחוזות החינוך בחלק מהמקומות, ולא נפתח פה את הנושא, רק אדגיש לכל מי שרומז או אומר במפורש (למרבה הזוועה) שזה בסדר להכות תלמיד וכו׳ - מחנך שנזקק למכות - הוא נכשל! והוא צריך לחפש עבודה אחרת. וזה ממש לא משנה מי התלמיד.
שמעתי פעם משפט באיזשהוא פאנל של מחנכים (אינני זוכר בשם מי)
נגר שטועה - דורך על חתיכות נסורת
זגג ששוגה - דורך על חתיכות זכוכית
מחנך שטועה - דורך על חתיכות של נשמות!
קל להיתפס לגילגולי עיניים, להמעיט בחומרת העניין ולחפש ציטוטים
ילד שהוכה - שום דבר לא יחזיר אותו לאחור!
וזה לא פחות חמור ממה שהתקשורת תגיד עלינו... לא ממש נראה שאכפת לנו ממה שחושבים עלינו בהתנהלויות אחרות שלנו... אז בואו לא ניתמם רבותי.