מה הייתם עושים מול רב'ה בחידר שנותן סטירות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקופלת;1470139:
קודם כל - בן כמה הילד????????? יש ילדים שחושבים שהרביצו, שאמרו שירביצו וו ועוד...
שמעתי לאחרונה מרב'ה שהסביר לילדים מה יכול לקרות אם יעשו כך וכך (סוג של תוצאה לא נעימה) ולמחרת שמעתי מאמא של אחד הילדים שזה מה שהרב'ה עשה להם (כאילו בתור עונש...)
אז בבקשה קודם לברר טוב טוב את הנושא .
ואז לפנות למלמד , אם לא הולך לפנות למנהל .
ורק אז לשקול אפשרות של משטרה.

יש כאן דוגמאות לרוב. אחת לדוגמה:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1457935&postcount=2858

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1470134:
וכל אלו שנבהלים מפניה למשטרה - אתם שותפים מלאים בכל ילד שניזוק וכל הדורות אחריו!
די להשתקה המאפשרת צמיחת תופעות מחליאות במחנינו!
לא, אני לא אומר שהחברה שלנו פחות טובה מאחרות, ההיפך הוא הנכון, זו החברה האיכותית ביותר, אבל תופעות מסוימות שיש בהן הורדת ילדים ועתידם שאולה (לא פחות!) דינה להתבער מן העולם ומהר!

מי שירים יד על ילד כלשהו לעיני - אני באופן אישי אתלונן עליו במשטרה.
וכן, במקרים קשים - גם אם זה אבא שלו.

אני לא אהיה שותף ברצח הזה
ואני ממש לא מתלהם.

אנחנו יהודים של הלכה (מקווה שאתה גם) ושום דבר מסוג זה לא עושים ללא שאלת רב, נקודה.

ביעור רע מן העולם עושים רק בדרך התורה!

ולצערנו מכל מיני כאלו בעלי השקפות, כבר יצא בעבר הרבה חילול ה', ובמדינה הזאת שופטים אנשים לפי ההשקפה החילונית, שתמיד התלמיד צודק. שהיא מאד מאד רחוקה מדרך התורה הק'.

(יש כאלו שמתפלאים למה לא מקבלים ילדים מסוג מסוים בת"ת ובתי"ס חרדיים מסוימים.
זוהי דוגמא אחת של שוני בהשקפות תהומי ביותר, שאף שהמשפחה בכללות ירא"ש והאבא לומד אפי' בכולל יום שלם, המוסדות לא רוצים להשלים עם השקפות כאלו שהם הרסניות ביותר ויכולות להחריב מוסד שלם, וקשה להשלים עימם.)

• הוסף לסימניות
רק אני חושבת ש"חוסך שבטו שונא בנו" שייך גם לרב'ה ??
כמובן כשזה לא מוגזם, לא במידה ולא בעוצמה. ועל מנת לחנך, ולא כשק חבטות של רב'ה מתוסכל
אבל ילדים (בנים ! ) זקוקים לפעמים לפאצ'....

• הוסף לסימניות
אצלנו אומרים על הבנים מה שלא נכנס מלמעלה נכנס מלמטה.....
כמובן שרק במקרים מסוימים ולא מכעס ועצבים
לבדוק למה הרבי נתן אם בכלל ובאיזה עוצמה
אם זה חריג ההנהלה אמורה לטפל בזה....

• הוסף לסימניות
צריך כמובן לבדוק מה היה בדיוק.
אבל לפי ההלכה, מלמד שמכה חזק - מותר לפטר אותו מיידית בלי פיצויים (שו"ת שערי שלמה של הגרש"ז גרוסמן שליט"א).

אני מכיר אישית מקרה שמלמד היכה ילד בצורה חזקה, ההורים התלוננו למנהל, והרב'ה פוטר תוך שלשה ימים. חיידר ליטאי.
מה שכן - לבדוק בשבע בדיקות שהמקרה אכן אירע, וגם אחר כך לגשת לרב ולקבל היתר להתלונן. קפידה של מישהו שקיפדו את פרנסתו לשווא - זו הקפידה הגדולה ביותר.

• הוסף לסימניות
לנסות לברר עם הילד כמה שניתן (בן כמה הוא?)
סטירות חזקות נשמע מפחיד (מאוד!)
אבל יכול גם להיות שהרבה נותן סטירה כזו של חיבה ולילד זה לא נעים.
בטח לא לרוץ למשטרה לפני שיודעים בודאות מה היה
וחשוב - לדבר עם ההנהלה.
מנהל שאכפת לו השם של המוסד החינוכי לא ישתוק על דבר כזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1470159:
אנחנו יהודים של הלכה (מקווה שאתה גם) ושום דבר מסוג זה לא עושים ללא שאלת רב, נקודה.

ולצערנו מכל מיני כאלו בעלי השקפות, כבר יצא בעבר הרבה חילול ה', ובמדינה הזאת שופטים אנשים לפי ההשקפה החילונית, שתמיד התלמיד צודק. שהיא מאד מאד רחוקה מדרך התורה הק'.

זוהי דוגמא אחת של שוני בהשקפות תהומי ביותר, שאף שהמשפחה בכללות ירא"ש והאבא לומד אפי' בכולל יום שלם, המוסדות לא רוצים להשלים עם השקפות כאלו שהם הרסניות ביותר ויכולות להחריב מוסד שלם, וקשה להשלים עימם.)

אם הייתי יכולה הייתי מצלצלת לך כמה פעמים!

• הוסף לסימניות
אני מכירה משפחה מכובדת בירושלים
שהילד שלהם (בן 9) למד בת"ת מוכר מאוד
יום אחד ה"מלמד" שלו נתן לו סטירה חזקה
הילד הגיע הביתה וסיפר לתומו שקיבל סטירה
ההורים היו בהלם!
באותו היום ההורים יצרו קשר עם כמה הורים וילדים
ושאלו מה קורה בשיעורים של אותו "מלמד"
והבינו שהעסק מורכב ממה שחשבו...
לאחר מכן יצרו קשר עם המנהל (אגב, שכן וידיד טוב של אותה משפחה, תבינו עד כמה זה לא נעים...)
והסבירו לו בעדינות מה קרה
ומה היה יכול לקרות אילו היו פונים למשטרה על כזה מחדל בת"ת שלו...
מיד המנהל דיבר עם אותו מלמד
ה"מלמד" התנצל מאוד ובא לבקש סליחה מההורים ומהילד
אבל ההורים החליטו בעצת מחנכים ורבנים להעביר את הילד לת"ת אחר
ברוך ה' היום הילד בסדר.

תחשבו רגע, זה מקרה אחד מתוך מאות ילדים
לפעמים ההורים טרודים ואין להם זמן לשמוע מה הילדים מספרים
ואז התוצאות לגבי הנפש של הילד הרסניות...

אין צורך לפנות למשטרה, זה גורם רק לחילול ה'.
קודם להשיג הידברות
אם אין עם מי לדבר אז הבעיה ממש גדולה
צריך לפנות לרבנים ויועצים חינוכיים...

בהצלחה לכולם ושנשמע רק בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1470159:

תיארתי לעצמי שהדבר יתגלגל לכדי קיטלוגים מגזריים / השקפתיים / בעלי ניחוח התנשאות של זה שיודע שהוא הצודק וכל השאר סוג ב

מטעם זה גם להודעה זו חשבתי לא להגיב בכלל, את שלי כבר אמרתי, אבל אולי אחדד קצת בכדי שלא ישתמעו מדברי דברים אחרים שלא להם התכוונתי.

לא אכנס לנושא של שאלת רב, רק אומר שמה שכתבתי - שמעתי מרב חשוב (שענה על מקרה ספציפי, לא כהוראה כללית שיש מחיר קיטלוגי בצידה.. ולא ארחיב)
כמובן שיש לשאול פוסק בכל צעד משמעותי בחיים, אין על כך חולק.

הדגשתי שיש קודם כל לברר היטב מה היה בדיוק, וגם אחר שהוברר שהמעשה חמור - יש לפנות למלמד עצמו וגם למנהל ע״מ לעצור זאת. היה ומתברר שדרך זו לא הועילה - משמע שלא משם תבוא הישועה ואז יש להשתמש בנשק יום הדין, קרי משטרה, ולמי שתמה מה זה יועיל - זה מאוד יועיל, מאוד.
ושוב, כמובן שרק על פי דעת תורה, כמו כל דבר בחיים, צריך לומר זאת שוב?

ציינתי גם שזה עבור האחרים שטרם נפגעו, הילד הפגוע לא ירויח מכך דבר, הוא רק עלול לסבול (לצערי, עקב דפוסי החשיבה האוטומטיים בחברה, שאין להם שום קשר לדעת תורה או משהו, לא על זה אני מדבר)

אני רק מקוה שאתם לא מניחים קודם כל שאין מצב לפנות למשטרה בכל מקרה, וגם הרב שיורה על כך ׳יחטוף׳ על ענייני השקפה.. וד״ל

אני כותב מתוך כאב, כאב שלצערי הרב כל כך נעדר ממחוזות החינוך בחלק מהמקומות, ולא נפתח פה את הנושא, רק אדגיש לכל מי שרומז או אומר במפורש (למרבה הזוועה) שזה בסדר להכות תלמיד וכו׳ - מחנך שנזקק למכות - הוא נכשל! והוא צריך לחפש עבודה אחרת. וזה ממש לא משנה מי התלמיד.

שמעתי פעם משפט באיזשהוא פאנל של מחנכים (אינני זוכר בשם מי)
נגר שטועה - דורך על חתיכות נסורת
זגג ששוגה - דורך על חתיכות זכוכית
מחנך שטועה - דורך על חתיכות של נשמות!

קל להיתפס לגילגולי עיניים, להמעיט בחומרת העניין ולחפש ציטוטים
ילד שהוכה - שום דבר לא יחזיר אותו לאחור!
וזה לא פחות חמור ממה שהתקשורת תגיד עלינו... לא ממש נראה שאכפת לנו ממה שחושבים עלינו בהתנהלויות אחרות שלנו... אז בואו לא ניתמם רבותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1470225:
........

אני כותב מתוך כאב, כאב שלצערי הרב כל כך נעדר ממחוזות החינוך בחלק מהמקומות, ולא נפתח פה את הנושא, רק אדגיש לכל מי שרומז או אומר במפורש (למרבה הזוועה) שזה בסדר להכות תלמיד וכו׳ - מחנך שנזקק למכות - הוא נכשל! והוא צריך לחפש עבודה אחרת. וזה ממש לא משנה מי התלמיד.

שמעתי פעם משפט באיזשהוא פאנל של מחנכים (אינני זוכר בשם מי)
נגר שטועה - דורך על חתיכות נסורת
זגג ששוגה - דורך על חתיכות זכוכית
מחנך שטועה - דורך על חתיכות של נשמות!

קל להיתפס לגילגולי עיניים, להמעיט בחומרת העניין ולחפש ציטוטים
ילד שהוכה - שום דבר לא יחזיר אותו לאחור!
וזה לא פחות חמור ממה שהתקשורת תגיד עלינו... לא ממש נראה שאכפת לנו ממה שחושבים עלינו בהתנהלויות אחרות שלנו... אז בואו לא ניתמם רבותי.

אלף צלצולים!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם, העניין בבירור מול החידר, ונקווה שלפחות בחידר הזה יושם קץ לתופעה המזעזעת.
(ולמי ששאלה - לא מדובר בדמיונות של הילד, מדובר בילד גדול, והרב'ה אכן נוהג כך לעתים קרובות).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י batcheni;1470166:
רק אני חושבת ש"חוסך שבטו שונא בנו" שייך גם לרב'ה ??
כמובן כשזה לא מוגזם, לא במידה ולא בעוצמה. ועל מנת לחנך, ולא כשק חבטות של רב'ה מתוסכל
אבל ילדים (בנים ! ) זקוקים לפעמים לפאצ'....

מלמד תורה לכתחילה לא צריך לתת מכות, אדם שלומדים ממנו תורה ונותן מכות, התורה לא נכנסת בילד, וכמו כן קשה לקבל ממנו אח"כ יראת שמים ודברי מוסר,
מאבא ואמא זה משהו אחר כי הילד יודע שההורים אוהבים אותו אפי' כשכועסים ואפי' שצריכים לתת מכה.

• הוסף לסימניות
קודם כל צריך לברר מה קרה..
ומה הילד עשה..
וגם באיזו סטירה מדובר, יש סטירה ביד ויש בפנים..

אם הייתם שומעים את הסיפורים של בעלי מהחיידר.. צלפו בהם בחגורות :) - אבל אולי זה דור אחר.
דוקא גדלו נורמלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יענקלה לולו;1470067:
אני לא בטוח שלפי ההלכה מותר לפנות למשטרה

ולפי ההלכה מותר להרוס נפש ילד ולהחטיף לו סטירה?????????????????????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1470274:
ולפי ההלכה מותר להרוס נפש ילד ולהחטיף לו סטירה?????????????????????????
נו. ואם זה אסור מצד ההלכה זה מתיר לעשות צעדים כנגד ההלכה.
אף אחד לא אמר שלא צריך לעשות כלום, רק צריך שזה יהיה במסגרת ההלכה!

• הוסף לסימניות
נוצר כאן רושם כאילו 'להרביץ' הוא הדבר הפוצע ביותר את נפש הילד.
ולהתעלל בו מילולית?
ולהשפיל אותו קבל כל הכיתה?
זה פגיעה בנפש עם השלכות ארוכות טווח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י kinly;1470247:
מלמד תורה לכתחילה לא צריך לתת מכות, אדם שלומדים ממנו תורה ונותן מכות, התורה לא נכנסת בילד, וכמו כן קשה לקבל ממנו אח"כ יראת שמים ודברי מוסר,
מאבא ואמא זה משהו אחר כי הילד יודע שההורים אוהבים אותו אפי' כשכועסים ואפי' שצריכים לתת מכה.
גדול המורים חושב אחרת
מַכְנִיסִין אֶת הַתִּינוֹקוֹת לְהִתְלַמֵּד כְּבֶן שֵׁשׁ כְּבֶן שֶׁבַע לְפִי כֹּחַ הַבֵּן וּבִנְיַן גּוּפוֹ. וּפָחוֹת מִבֶּן שֵׁשׁ אֵין מַכְנִיסִים אוֹתוֹ. וּמַכֶּה אוֹתָן הַמְלַמֵּד לְהַטִּיל עֲלֵיהֶם אֵימָה. וְאֵינוֹ מַכֶּה אוֹתָם מַכַּת אוֹיֵב מַכַּת אַכְזָרִי. לְפִיכָךְ לֹא יַכֶּה אוֹתָם בְּשׁוֹטִים וְלֹא בְּמַקְלוֹת אֶלָּא בִּרְצוּעָה קְטַנָּה.
אולי הדברים השתנו, אבל לכתוב בצורה גורפת ש"התורה לא נכנסת"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1470302:
גדול המורים חושב אחרת

אולי הדברים השתנו, אבל לכתוב בצורה גורפת ש"התורה לא נכנסת"...

אם כל מה שגדול המורים פוסק וכותב איך שמלמד צריך להתנהג במשך כל היום, יקיים המלמד, הוא יוכל לקיים גם את זה.

• הוסף לסימניות
להרביץ זה אכן לא הדבר הכי פוצע אבל זה קו אדום וברור שאותו אין לעבור בשום פנים . פגיעה בצורה אחרת לרוב קשה יותר לתפוס.. ויש הרבה וזה ברור. אני יכולה להעיד אישית על מלמד שרצח נפש של אדם קרוב אלי. ואני בטוחה שמן השמיים הוא יתן את הדין על כך. לכן אני מסכימה עם מה שצוין פה קודם שחייב להתעורר ולמחות ולפעול כנגד זה למען הילדים הבאים שלא יפגעו חלילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1470272:
אם הייתם שומעים את הסיפורים של בעלי מהחיידר.. צלפו בהם בחגורות :) - אבל אולי זה דור אחר.
דוקא גדלו נורמלים.

לפני שלושים שנה שהיו מצליפים בהם בחגורה היו כיתות שלמות שירדו מהדרך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה