מה הייתם עושים מול רב'ה בחידר שנותן סטירות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1470225:
מחנך שנזקק למכות - הוא נכשל! והוא צריך לחפש עבודה אחרת. וזה ממש לא משנה מי התלמיד.

אחד המשפטים הכי נכונים באשכול

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יענקלה לולו;1470322:
לפני שלושים שנה שהיו מצליפים בהם בחגורה היו כיתות שלמות שירדו מהדרך

כיתות שלמות???
אם זה היה כך ,כמעט שלא היו היום חרדים, כי אנו בסה"כ דור שני מאותו דור...
וגם היום יש המון נושרים.
ואני לא בעד מכות, אבל זו קצת היסחפות

• הוסף לסימניות
אכן אולי לא כיתות שלמות אבל כמות הנושרים היתה גדולה פי כמה מהיום. אולי תלוי במגזרים וכו אבל זה מה שידוע לי בבירור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1470059:
אם זה היה הילד שלי- בלי משחקים, משטרה ודי!!

בוא נצא מתוך הנחה שפעולה זו היא נכונה. האם את לוקחת בחשבון גם את הנזקים החינוכיים שתגרמי לילד בעקיפין. גם אם לא תראי את זה עכשיו זה אמור להשפיע עליו בטווח הרחוק.

• הוסף לסימניות
אחרי מעבר על האשכול הזה אני מתחיל לחשוב שאולי אם הייתי נולד קצת יותר מאוחר הייתי חוטף קצת פחות סטירות ומקלות על אצבעות מקופלות (בכיתה א') וכל מיני מרעין בישין... ואני לא כזה מבוגר... נשמע לי קצת מוזר שתוך כמה שנים הדור השתנה כל כך שהיום כשהרבה נוגע בילד מזמינים משטרה מה קרה הילדים היום עשוים מפלסטלינה?
ועכשיו ברצינות לפני שאתם מזמינים משטרה תבדקו את עצמכם כשהילד שלכם בן ארבע רץ לכביש אתם נותנים לו מכה על היד או לא? מה ההבדל למה לכם מותר ולרבה לא?
אני כמובן לא מדבר על סטירות חזקות במיוחד אבל מכות סבירות אני לא חושב שצריך לעשות כזה טרררם
(גילוי נאות
עוד לא חויתי את זה מהכיוון של ההורה של ילד שחוזר מהחיידר עם לחי אדומה ככה שחסר לי משהו בתמונה המלאה של הדברים אבל מכיון שחויתי את זה מהצד של הילד אני מרשה לעצמי להביע דעה בענין)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודיק;1470335:
אחרי מעבר על האשכול הזה אני מתחיל לחשוב שאולי אם הייתי נולד קצת יותר מאוחר הייתי חוטף קצת פחות סטירות ומקלות על אצבעות מקופלות (בכיתה א') וכל מיני מרעין בישין... ואני לא כזה מבוגר... נשמע לי קצת מוזר שתוך כמה שנים הדור השתנה כל כך שהיום כשהרבה נוגע בילד מזמינים משטרה מה קרה הילדים היום עשוים מפלסטלינה?
ועכשיו ברצינות לפני שאתם מזמינים משטרה תבדקו את עצמכם כשהילד שלכם בן ארבע רצת לכביש אתם נותנים לו מכה על היד או לא? מה ההבדל למה לכם מותר ולרבה לא?
אני כמובן לא מדבר על סטירות חזקות במיוחד אבל מכות סבירות אני לא חושב שצריך לעשות כזה טרררם
(גילוי נאות
עוד לא חויתי את זה מהכיוון של ההורה של ילד שחוזר מהחיידר עם לחי אדומה ככה שחסר לי משהו בתמונה המלאה של הדברים אבל מכיון שחויתי את זה מהצד של הילד אני מרשה לעצמי להביע דעה בענין)

והיית נותן לבן יקיר שלך לעבור את מסכת העינויים שאתה עברת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקופלת;1470327:
כיתות שלמות???
אם זה היה כך ,כמעט שלא היו היום חרדים, כי אנו בסה"כ דור שני מאותו דור...
וגם היום יש המון נושרים.
ואני לא בעד מכות, אבל זו קצת היסחפות

תשאלו את מי שלמד בעץ חיים לפני 30-40 שנה, לא נשארו הרבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יענקלה לולו;1470322:
לפני שלושים שנה שהיו מצליפים בהם בחגורה היו כיתות שלמות שירדו מהדרך

לדאבוננו היום בלי מכות זה הרבה יותר גם באחוזים,
לכן לא חייב להיות שזה היה הבעיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1470338:
והיית נותן לבן יקיר שלך לעבור את מסכת העינויים שאתה עברת?
(בינתיים יש לי רק בנות להם באמת לא הייתי נותן...)
דבר ראשון לא עברתי שום מסכת עינוים בסך הכללי מדובר בשמונה שנים שבשקלול כולל מדובר בפעמים בודדות בשנה שרו הילדים ברוב החיידרים עברו אותם
לגבי הילדים שלו כבר כתבתי ברור שרגשי זה קשה ולא כיף לדעת שמישהו מרביץ לילד שלך אבל בשיקול חינוכי קר כל עוד שזה נעשה בפורפציות נכונות ועל דברים חמורים במיוחד אני חושב שיש יותר תועלת חינוכית מאשר נזק

• הוסף לסימניות
יענקלה לולו, אתה צודק. גם לי ידוע על כיתות שלמות ב"עץ חיים" שהתלמידים ירדו מהדרך, כך שמה שהיה פעם- זו לא הוכחה לצדקת הדרך.

• הוסף לסימניות
סטירה על הלחי היא לא עם פרופורציה כלל , זה לא רק מכה אלא גם השפלה. ובכלל.... אילו דברים חמורים לדעתך שמצדיקים מכות? חמור זה משהו ממממממש חמור ברמה שהוא קורה פעם ב. ולא כמו שפותחת האשכול כתבה . אני עד עכשיו לא קראתי ולו הסבר קצר במה מועילה מכה לחינוך מעבר לכעס והעלבון שמרגיש הילד? אדרבה, אולי תצליחו לשכנע.

• הוסף לסימניות
מה הקשר לפתוח אשכול פה על הנושא הזה?

שמעת מהילד סיפור? ביג דיל!

תבררי אם זה נכון, ואם זו השיטה בחיידר/בכיתה המסויימת וזה לא הולך להשתנות- תעבירי חיידר.

מה יעזור פה הדיונים? הדעה שלך היא לא בעד מכות- אז למה לחכות ולמה לפטפט. תוציאי את הילד שלך למקום יותר טוב.
חנוכה שמח!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1470351:
סטירה על הלחי היא לא עם פרופורציה כלל , זה לא רק מכה אלא גם השפלה. ובכלל.... אילו דברים חמורים לדעתך שמצדיקים מכות? חמור זה משהו ממממממש חמור ברמה שהוא קורה פעם ב. ולא כמו שפותחת האשכול כתבה . אני עד עכשיו לא קראתי ולו הסבר קצר במה מועילה מכה לחינוך מעבר לכעס והעלבון שמרגיש הילד? אדרבה, אולי תצליחו לשכנע.
את לא באמת רוצה שאני יספר למה קיבלתי סטירות :p:(
ולגבי האפקטיביות של המכות
גם אם לא נתייחס למאמר חז"ל של "חושך שבטו שונא בנו" ונגיד שהוא לא תקף היום ירידת הדורות וכו' וכו'
את המושג של המקל והגזר את מכירה? התפקיד של הגזר זה לקרב והתפקיד של המקל זה להחדיר שיש דברים שלא עושים!!! ותתפלאי לשמוע אבל זה חודר... זה הטבע אין מה לעשות
(וכובן שצריך להשמש בעיקר בגזר ובמקרים חריגים להשתמש במקל אבל לא לפסול אותו)

• הוסף לסימניות
דרך אגב מאותה סיבה שאמהות נותנות פליק לילד בן ארבע שרץ לכביש
רק שבכיתה וו פליק כבר לא תופס אז צריך לשדרג קצת את העניין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה