כללי מה המחיר של לוגו מהסופרמרקט?

• הוסף לסימניות
השאלה היא, האם זה אכן נקרא מיתוג של הלקוח.
זה נקרא שהם הצליחו לספק לוגו, אבל מיתוג חייב להיות ייחודי
באותו מידה יכול השכן לקחת את אותו לוגו בדיוק, ואין לאף אחד זכויות יוצרים על כך.
אא"כ הדבר דומה בדיוק אך שונה במעט.

• הוסף לסימניות
לוגו שנרכש באיזה שהוא מקום, מוריד את הרמה של הלוגו. (ראה ערך עלית, ועוד)
לוגו שהוא לא ייחודי ללקוח, שווה הרבה פחות מלוגו ייחודי.
הסברא אומרת שכל לקוח שמוכן לשלם עבור לוגו סכום גבוה מעוניין בלוגו ייחודי ובלוגו שעוצב לצורך העסק שלו.

למעשה, הלקוח יכול לטעון שהוא לא מעוניין בלוגו הזה בגלל הטענות שהעלו, ולבקש לוגו חדש לחלוטין.
אם בכל אופן הלקוח ירצה להשתמש בזה לענ"ד הוא יהיה חייב לשלם את כל הסכום.

• הוסף לסימניות
מזכירם פה עלית עלית, מה הסיפור עם עלית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;1632070:
אין מי צודק בקטע. הם צודקים שעשה עליהם סיבוב. הוא צודק שמגיע לו על העבודה כפי שסיכמו. על זה נאמר: כשר אבל מסריח.

המעצב הזה טיפש, כי אם כבר הוא היה יכול גם למכור להם את הפונט שהוא השתמש בו כפונט תאגיד ולהרוויח הרבה יותר. הרי גם את הפונט הוא קנה.

• הוסף לסימניות
חבר'ה תרגיעו.

הדיונים כאן גולשים, ל-האם הלוגו יחודי ללקוח.

כמי שמכיר את התחום, אני יכול להזמין אתכם לבדוק באתרים המדוברים, שיש מחיר לזכות שימוש בלוגו - כמו תמונה בשאטר. ויש מחיר אחר, גבוה יותר, ללוגו שכל הזכויות שייכות ללקוח, והיוצר כבר לא יוכל למכור את המוצר הזה לאחרים - משמע, לוגו יחודי ללקוח.

• הוסף לסימניות
האם המעצב היה מגלה את כוונתו לחפש לוגו בסטוק בסגירת החוזה עם הלקוח?
או שהיה מסתיר?
ואם הלקוח היה שואל אותו אם יש לו כוונות כאלה - האם היה אומר שכן, או אומר שלא, ומעצב משהו חדש ומקורי?

אני מתארת לעצמי שהמעצב היה מסתיר את הפרט הזה,
ואם אני צודקת אז הגרפיקאי הונה את לקוחו.

ושמואל, ביננו,
באמת מה זה לקחת לוגו מוכן ולשנות את ה"lorem ipsum" לשם החברה הרלוונטי (כן,כן, כולל בחירת פונט וגודל :)).

• הוסף לסימניות
יש לי סטודיו לעיצוב, ואני מעסיק 18 מעצבים וביצועיסטים בסטודיו שלי. (לא באמת, תדמיינו).

כשקיבלתי את עבודת המיתוג למפעל המתכת, הטלתי את העבודה על צורי, והוא ביצע אותה למופת. שכחתי לציין, שצורי גם עובד באופן פרטי, (באישורי, כמובן, אבל זה לא העניין).

אחרי יומיים, הגיע אלי הלקוח - בעל מפעל המתכות, ובפיו תלונות ותוכחות. העיקרון הוא, אני שקרן ורמאי וגנב ועוד כמה נאצות. וכל זה למה, כי החוזה בינינו עמד על סכום של מאה אלף ש"ח (במספרים: אחד עם 5 אפסים), ומתברר לו שצורי הוא זה שביצע את העבודה בפועל, ואילו הוא היה מגיע אליו באופן אישי, הוא היה משלם כ-5000 ש"ח בלבד. !!!.

• הוסף לסימניות
זה לא אותו דבר.
אם הלוגו המוכן נקנה כולל כל הזכויות בו זה באמת לא ענינו של הלקוח.
אם לא זה בעייתי מאוד, עכשיו השאלה היא כמה אחוזים מהלוגו הסופי הם באמת אייקון מוכן הניתן לקניה חופשית.

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין...
אם זה לוגו מוכן שאפשר לרכוש ב199 $
למה הם לא רוכשים אותו בעצמם ואומרים למעצב הדגול בי בי..?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1634582:
לא מצליחה להבין...
אם זה לוגו מוכן שאפשר לרכוש ב199 $
למה הם לא רוכשים אותו בעצמם ואומרים למעצב הדגול בי בי..?

כי בחוזה בינהם מן הסתם כתוב שבמקרה של ביטול צריכים לשלם לפי אחוזי העבודה שנעשתה...
כך שהם יצטרכו לשלם גם 100% מהתשלום לו, וגם לקנות בעצמם.
כך שהם לא הרויחו כלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1634568:
יש לי סטודיו לעיצוב, ואני מעסיק 18 מעצבים וביצועיסטים בסטודיו שלי. (לא באמת, תדמיינו).

כשקיבלתי את עבודת המיתוג למפעל המתכת, הטלתי את העבודה על צורי, והוא ביצע אותה למופת. שכחתי לציין, שצורי גם עובד באופן פרטי, (באישורי, כמובן, אבל זה לא העניין).

אחרי יומיים, הגיע אלי הלקוח - בעל מפעל המתכות, ובפיו תלונות ותוכחות. העיקרון הוא, אני שקרן ורמאי וגנב ועוד כמה נאצות. וכל זה למה, כי החוזה בינינו עמד על סכום של מאה אלף ש"ח (במספרים: אחד עם 5 אפסים), ומתברר לו שצורי הוא זה שביצע את העבודה בפועל, ואילו הוא היה מגיע אליו באופן אישי, הוא היה משלם כ-5000 ש"ח בלבד. !!!.
תתאר לך שהיית מוכר את המיתוג הזה לחברת מתכות מתחרה, היית חוטף תביעה משפטית.
מיתוג יקר אמור להיות משהו ייחודי ולא משהו שקונים בשוק

• הוסף לסימניות
אולי יש כאן משהו לדיון בבי"ד
אבל מבחינת הגרפיקאי הוא הוריד פה את הרמה שלו
הלוגו אמור להיות עבודה אישית פרטית עדינה (לא דבק מאולץ)

וחוץ מזה עצם זה שניתן לראותולקנות את הלוגו באתר של לוגואים, זה פוגע בלקוח ברמה מסויימת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1634588:
תתאר לך שהיית מוכר את המיתוג הזה לחברת מתכות מתחרה, היית חוטף תביעה משפטית.
מיתוג יקר אמור להיות משהו ייחודי ולא משהו שקונים בשוק

משהו יחודי, כן.

איסור לקנות בשוק?!
מאיפה הבאת את זה?

על פייבר שמעת? יותר זול מ-199$. יותר שוק מכל אתר מכירות אחר. ולגיטימי בהחלט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1632340:
זה באמת נושא לדין תורה.

אגב, מה דעתכם על משרד פרסום שלוקח על כל תמונה משאטרסטוק 150 ש"ח, בהנחה שממילא יש להם מנוי וזה עולה להם בקושי דולר?
כאן בטח פחות תקפצו. יש דברים מקובלים :rolleyes:
זה לא הופך אותם למוסריים :cool:

אני מנסה להבין את זה: כמה פעמים חפרתם שעות בשאטרסטוק כדי למצוא תמונה? גם על זה צריך לשלם.
נכון שלפעמים מוצאים בדקה, ולפעמים לא. אז הם הולכים על מחיר גלובלי הכי יקר כדי שלא יפסידו אפילו פעם אחת ותהיה להם הכי סבלנות שבעולם לחפש את התמונה הכי מתאימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1634595:
משהו יחודי, כן.

איסור לקנות בשוק?!
מאיפה הבאת את זה?

על פייבר שמעת? יותר זול מ-199$. יותר שוק מכל אתר מכירות אחר. ולגיטימי בהחלט.
אולי לא אסור אבל זה ברור שעל המחיר שמשלמים לבעל המלאכה
הוא צריך להשקיע זמן ומחשבה
והם לא רוצים כנראה שהלוגו שלהם יהיה כזה שאפשר לקנות ולהעביר לעוד עסקים

• הוסף לסימניות
רגע, כל מי שאומר שהמעצב בסדר גמור, ועשה דבר לגמרי תקין ומקצועי -
אתם באמת ובתמים לא מבינים את ההבדל בין לקנות לוגו מוכן לבין לעצב אותו לבד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1634609:

תלוי.
תלוי מה הוא קנה מוכן ותלוי כמה זה משמעותי בלוגו.

גם את הרי משתמשת בפונט קנוי לעיצוב לוגו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1634619:
תלוי.
תלוי מה הוא קנה מוכן ותלוי כמה זה משמעותי בלוגו.

גם את הרי משתמשת בפונט קנוי לעיצוב לוגו.

הם כתבו למעלה שהם מצאו אותו.
משמע בדיוק אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1634609:

לא מבין את ההבדל:
בין - עיצוב לוגו על ידי
לבין - קניית אותו לוגו מוכן.

ונראה לי שהנקודה הזו, לא כל כך מובנת, ולכן אתם נזעקים כל כך.

אתם יוצאים מנקודת הנחה, שהמוצר שמתקבל על ידי עבודה פיזית של המעצב על העבודה הספציפית הזו, יהיה שונה במהותו ובאיכותו ממוצר שעוצב לצורך מכירתו באתר מכירות.

וזו נקודת הנחה שגויה. כי כאשר יש לנו בריף מסודר, וקונספט עסקי, המעצב יודע בדיוק מהו המיתוג שיאפיין את הלקוח. ויש בפניו כמה אפשרויות כיצד להביא את הלוגו / המיתוג מהרעיון ללקוח.

זה יכול להיות עובד בסטודיו, קשר עם ביצועיסט הודי, פייבר, או אתר למכירת לוגואים.

טבעי ביותר, שהמעצב יבחר באפשרות הזמינה, הנוחה והזולה ביותר. זה טוב לו, וטוב גם ללקוח.

נ.ב.
נראה לי שאני חייב להדגיש כאן, כי אני באופן אישי, מעולם לא עשיתי זאת. ועם כל זאת, איני רואה כל פסול ופגם בהתנהלות כזו. אולי משום, שאם הייתי עושה זאת, הייתי שוקל לשתף את הלקוח. שקיפות תמיד הייתה הדגל שלי.

עכשיו כשאני כותב את זה, אני נזכר שכן עשיתי פעם משהו מעין זה.
עיצבתי ללקוח לוח שנה משפחתי באתר יודי. גביתי על כך מחיר מלא. אולם כיון שהלקוח רצה לוח בתוך כמה שעות, והדפסה בתוך יום, זו הייתה האפשרות היחידה. ויידעתי את הלקוח מראש, שאם הדד ליין כל כך צפוף, זו האופציה הריאלית ביותר. ולמרות זאת, המחיר שלי נשאר כפי שהיה. לא הורדתי שקל.

ולמרות האמור לעיל, אני יודע שלא כולם נוהגים בשקיפות זו, וזה לגיטימי. כל אחד עם ההתנהלות העסקית שלו, וקהל הלקוחות שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1634609:

כשאתה יושב בכיתה ומתאמן על כלי הציפורן ועל פטפינדר ותוך כדי שומע מהמרצה על בן אדם שגר בין גדרה לחדרה שהביא לעלית אובייקט מוכן משאטרסטוק אז אתה באמת ובתמים לא מבין וורצה להוציא כל העצבים על אותו איש שמבזה המקצוע בעשרה קבין של ביזיון

אבל כשאתה מסיים ללמוד התוכנות ולאט ולאט מבין שלוגו היא לא מוצר שמורכב מ5 שעות עבודה בתוכנה גרפית + 5 שעות תיקונים רק בא להציג מסר מסוים שהחברה/עסק בחר להציג כערך מוסף לחברה /עסק כתוצאה מתהליך של מיתוג, ואפיון, ומחק,ר אז לא משנה אם המוצר הסופי עוצב בקפידות על ידי תוכנה גרפית, או נקנה מבנק תמונות כל שהוא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה