כללי מה המחיר של לוגו מהסופרמרקט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1634624:
לא מבין את ההבדל:
בין - עיצוב לוגו על ידי
לבין - קניית אותו לוגו מוכן.

ונראה לי שהנקודה הזו, לא כל כך מובנת, ולכן אתם נזעקים כל כך.

אתם יוצאים מנקודת הנחה, שהמוצר שמתקבל על ידי עבודה פיזית של המעצב על העבודה הספציפית הזו, יהיה שונה במהותו ובאיכותו ממוצר שעוצב לצורך מכירתו באתר מכירות.

וזו נקודת הנחה שגויה. כי כאשר יש לנו בריף מסודר, וקונספט עסקי, המעצב יודע בדיוק מהו המיתוג שיאפיין את הלקוח. ויש בפניו כמה אפשרויות כיצד להביא את הלוגו / המיתוג מהרעיון ללקוח.

זה יכול להיות עובד בסטודיו, קשר עם ביצועיסט הודי, פייבר, או אתר למכירת לוגואים.

טבעי ביותר, שהמעצב יבחר באפשרות הזמינה, הנוחה והזולה ביותר. זה טוב לו, וטוב גם ללקוח.

.

ההבדל שמחר יצוץ עסק עם אותו לוגו בדיוק. בשינוי קל של אותיות שונות.

ההבדל שהמעצב לא יידע אותם

מילים יפות שמכסות על רמייה פשוטה בעיני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1634662:
ההבדל שמחר יצוץ עסק עם אותו לוגו בדיוק. בשינוי קל של אותיות שונות.

ההבדל שהמעצב לא יידע אותם

מילים יפות שמכסות על רמייה פשוטה בעיני.

א. תקראי את כל האשכול, או לפחות את כל התגובות שלי. כי מחר או מחרתיים לא יצוץ עסק עם אותו לוגו.

ב. זו לא שאלה של ניסוח, אלא תוצאה של הבנת התחום.

ג. את מיידעת את הלקוחות שלך, שאת הרקע שלך בכלל מצאת ביד חדוה, ואת האביזרים שהם כל כך מתלהבים מהם, את אוספת מידי פעם בקרנות רחוב. את מיידעת אותם? (לא שאני באמת חושב כך, אבל, לו יצוייר. זה משנה משהו? הלקוח משלם על התוצאה. וזה מה שחשוב).

• הוסף לסימניות
אני באמת בהלם מכל התגובות פה, לקוח שיעיין באשכול הזה ידע לאיזה מעצב ללכת לפי התגובות.
לקחת לוגו מאתר סטוק זה חוסר אמינות!
ושלא יובן נכון, גם אני משתמשת בעזרים מאתרי סטוק, אבל הלקוח מקבל מוצר חדש ובשביל זה הוא בא אלי!
הרי אם הלקוח היה רוצה הוא היה הולך לבד לאתר סטוק וקונה לוגו
אבל לא, הוא הלך למעצב מקצועי ומנוסה שלוקח הרבה מאד כסף בשביל שיבנה לו לוגו קאסטם,
המעצב לא יידע אותו שהוא משתמש בלוגו סטוק כי אז אני מניחה שמראש הוא לא היה סוגר עיסקה
ואתם קוראים לזה מעשה ראוי???
זה רק מראה על האתיקה המקצועית שלכם וחבל!

ואות לי, הפוזיציה הזו שהלקוח רוצה את הלוגו מורידה את הסיכויים שלו להגיע לפשרה או לעיסקה הוגנת עם המעצב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;1634700:
הוא הלך למעצב מקצועי ומנוסה שלוקח הרבה מאד כסף בשביל שיבנה לו לוגו קאסטם,

זו הטעות.

הלקוח משלם את הכסף, בשביל לקבל מיתוג שעובד. למיתוג יש מטרה, יש קהל יעד, יש קונספט. בשביל זה הלקוח משלם.

זה נגזרת של מקצועיות, ניסיון וקו אישי של המעצב. על זה הלקוח משלם.

• הוסף לסימניות
סליחה, אתה מדבר מנקודת מבטו של מעצב.
יידעת את הלקוח שאתה 'מעצב' לו לוגו סטוק והוא הסכים - סבבה
לא שאלת אותו - זה גנבת דעת ורמייה.

ובשולי הדברים - -
יצא לי להשתמש בלוגואים מוכנים מאתרי סטוק עבור לקוחות, כמובן שיידעתי אותם בראשית התהליך והם גם קיבלו מחיר נמוך באופן משמעותי עקב כך
זו היתה בחירה שלהם לאחר שנתתי להם לבחור בין האפשרויות

• הוסף לסימניות
שמואל, במחילה,
לא הייתי הולכת לעצב אצלך לא לוגו ולא אתר.
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1634712:
זו הטעות.

הלקוח משלם את הכסף, בשביל לקבל מיתוג שעובד. למיתוג יש מטרה, יש קהל יעד, יש קונספט. בשביל זה הלקוח משלם.

אני חושבת שאם ככה - הכי נכון להעביר את תפקיד עיצוב הלוגו למשרד אסטרטגיה שמבין את הבריף והצרכים אפילו יותר טוב מהגרפיקאי.
אם בשביל עיצוב לוגו לא צריך לדעת לעצב, אלא צריך לדעת לבחור - אז לא צריך גרפיקאים.

• הוסף לסימניות
כל הטוענים ״לחפותו״ של המעצב...
מתבססים על ההנחה שהוא קנה לוגו שרשיון השימוש שלו לא מאפשר גם לעסקים אחרים לקנות אותו,
האם ההנחה הזו בכלל נבדקה והוכחה????
כי אם היא לא נכונה...

אז... יש לי מקרה מאד דומה ותשפטו אתם....
(הכל כמובן וכמובן פרי דמיונו של מוחי הקודח... אבל ההשוואה היא ברורה... :) )

לפני כחצי שנה נתבקשתי ע״י עמותת ״יד בנציון (במלעיל) וחדוה״ לעצב לוגו לעמותת החסד פעולותיה חובקי עולם. עיצבתי להם לוגו נדיר מאד ביחודיותו ובעל בידול חזק בתחום... של יד חובקת גלובוס בצבעי כחול וזהב.
האדון בנציון התרגש מאד מהלוגו היחודי שאין דומה לו ושילם לי בשמחה את מלא הסכום שביקשתי + כולל טיפ למלצרים ונערי השרות... (הקטנים שצרחו ברקע והוו את ההשראה לעיצוב...)

לפני כחודש פנו אלי ״מהקרן לעזרה וסיוע ע״ש יוסל וגולדה קונצזיכלשטוק״ לשם עיצוב לוגו (יחודי כמובן גם הוא שישדר נכונה את ״ערכי המותג היחודיים של הקרן״...) ואני נענתי בשמחה לאתגר.
לאחר ״ניתוח הבריף״ החלטתי שאין שום סיבה שהזוג הנכבד קונצזיכלשטוק, לא יחלקו איתי קצת מהמלירדים ששוכנים לבטח בכיסם רק בשל העובדה שהקרן נושאת את ״נשיאותם הכבודה״, אך מכיון שלא מצאתי דרך ל-ש-כ-נ-ע אותם לחלוק איתי את כספם, החלטתי ״לעשות להם קונץ״ (בהשראת שמם כמובן...)
הקמתי את ״הקרן למיחזור בקבוקים לוגואים ושאר ירקות....״ ותוך מספר שעות הוגשה להם בהדרת כבוד ״סקיצה נפלאה ללוגו״ של יד החובקת גלובוס בצבעי כחול-זהב, כששמם מתנוסס לתפארה תחת הסמל.
הזוג התפעם מאד מהלוגו האומנותי, והיד החובקת סימלה בעינהם בצורה מושלמת את ״ערכי המותג״-תוך העלאת דמעות של התרגשות בעיניהם עת שנזכרו בידו של המטפל פיליפיני החובקת אותם במסירות מעת לעת.
(ותוך כדי נכנסת בהחבא לכיסם ושולפת משם אי אלו ניירות בעלי ערך פעוט..ששש אל תגלו...)

הזוג שילם לי על הלוגו, אך ויתר על הטיפ מפאת הכלל הידוע המנחה את בעלי ההון, שהחולק את הונו עם אחרים, מהר מאד לא יהיה ״בעל הון״...
ולהלוגו המתנוסס לתפארה על ניירות הקרן, בצבעי כחול וזהב מכובדים.
לי וללוגו הכפול... שלום.
----

נוכל להמשיך לדמיין את צוותי הנט״ן שהובהל אל הבית כאשר הגברת הכבודה גולדה העלתה מתיבת הדואר פרוספק בעל צבעי כחול וזהב כאשר תחת הלוגו המפואר וה-מר-גש, מתנוססים בגאוה ״בנציון (במלעיל) וחדוה״ ואת צווחות ויפחות השבר של קונצזיכלשטוק הקשיש כשראה את ״מפעל חייו״ קורס מול עיניו...

אך לא זה הנושא....

----
האם נהגתי כשורה?
הרי מיתגתי את שתיהם בצורה שממש תאמה את ערכי המותג היחודיים...
מה רע פה בעצם??????????

---

ועכשיו ברצינות גמורה.
אם הלוגו שנקנה הוא אכן בעל רשיון שימוש לעסק אחד בלבד, יש מה להמשיך ולדון בצורת העבודה הנכונה או לא בשם הרע שהגרפיקאי צובר לעצמו בדרך הזו ועוד ועוד וזה נושא ל״מחלוקת״...

אך אם מדובר בלוגו שניתן לקניה של עסקים נוספים...
אז...
היו כאן שכינו זאת: ״כשר אבל...״
ואני טענת שזה בוודאי לא כשר, אז בוודאי שזה ״אבל...״

כך לענ״ד,
וסליחה שהטרחתי בקריאת גיבובי המילים שלי...

• הוסף לסימניות
שוב אותה טעות מאשכול "מעצבי העל" - לוגו הוא לא יצירת אומנות משיעור יצירה.
לוגו הוא הדבר הנכון במקום הנכון, לא שום דבר מעבר.

• הוסף לסימניות
לוגו הוא הדבר הנכון במקום הנכון, והרבה מעבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ronitg;1635313:
שוב אותה טעות מאשכול "מעצבי העל" - לוגו הוא לא יצירת אומנות משיעור יצירה.
לוגו הוא הדבר הנכון במקום הנכון, לא שום דבר מעבר.

לוגו חייב להיות הדבר הנכון!
איך הוא יכול להיות ״הדבר הנכון״ לעסק מסוים אם הוא לא יוצר לו בידול בתחום???
ואיך אלמנט מוכן שמשמש עוד עסקים נוספעם יכול ליצור בידול????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1635548:
לוגו חייב להיות הדבר הנכון!
איך הוא יכול להיות ״הדבר הנכון״ לעסק מסוים אם הוא לא יוצר לו בידול בתחום???
ואיך אלמנט מוכן שמשמש עוד עסקים נוספעם יכול ליצור בידול????

ואיך אותו קו שמשמש חברה אחרת יכול לשמש חברה נוספת? ואיך אותו ריבוע?
את יודעת שהפונט של הלוגו של מנגו (רשת אופנה ידועה) הוא פונט בסיסי שיש בכל וורד? ולדעתי אפילו לא שינו שם כלום.
כמובן כמו שכבר נאמר פה - יתכן מאוד שהלוגו נרכש בצורה שתשמור על הבלעדיות שלו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;1634582:
לא מצליחה להבין...
אם זה לוגו מוכן שאפשר לרכוש ב199 $
למה הם לא רוכשים אותו בעצמם ואומרים למעצב הדגול בי בי..?
..כי הם נתנו לו סכום גבוה דמי קדימה עבור העבודה, גבוה מדי לטעמי
אחרת הם היו זורקים אותו ואת הלוגו שלו לכל הרוחות, בלי להגיד אפילו בי בי..
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1634712:

ראשית הם לא חוששים שיום אחד הלוגו הזה יופיע אצל המתחרים מפני שכל הענף הזה בארץ ובעולם משתמש עם אותם מוטיבים בלוגו, גלגלי שיניים ממתכת..

מבלי להיכנס לעניין המוסרי והמקצועי על קניית לוגו מוכן
מבחינתם הבעיה היא אחת, לא לצאת פראייר.

כאשר אתה רואה על המסך 2 לוגואים כמעט זהים אחד ב 199$ ואחד בכמה אלפי שקלים זה משאיר לך כלקוח טעם מריר בפה..ולכן אני לא מבין את העקשנות לא להגיע לשום פשרה בשום אופן.

כפי שהבנתי מהם בשבוע הבא הם מגישים נגדו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות
מעניין יהיה לראות מה חושב שופט על העניין.

• הוסף לסימניות
הם בטוחים מאה אחוז שהוא רכש את זה דרך האתר ההוא
אולי במקרה הוא עיצב לוגו זהה??

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כלל התגובות, ועדיין:

ראשית כל, דרכו של המעצב הינה בלתי מקצועית בעליל, ואולי אף גרוע מכך.

מהיכרותי השטחית עם חנויות לממכר לוגואים ישנן שתי דרכים לרכישת הלוגו: רכישת זכויות שימוש בלוגו (ללא הקניין הרוחני) מתומחר בד"כ בין 100-200 דולר ללוגו (כולל מודיפיקציה עיצובית קלה). דרך זו נועדה לעסקים קטנים שאין באפשרותם לשלם הרבה ואין להם בעיה שהלוגו לא יהיה שייך להם ע"פ חוק ושהוא מופיע במקומות נוספים. בד"כ חברות משתמשות בלוגו שכזה כלוגו זמני.

הדרך השניה הינה רכישת הקניין הרוחני.. גם האופציה הזו אינה מומלצת אך היא לפחות תקפה מבחינה חוקית. מחיר של לוגו שכזה ינוע בין 300-500 דולר. לעתים אף יותר.

אלא ש... מרגע שלוגו נמכר באופציה הראשונה (הזולה, והנפוצה יותר), אפשרות הרכישה האקסלוסיבית (האופציה השניה) מתבטלת במקום מאחר והלוגו איננו יחידני עוד.

אני מניח (רק מניח) שהמעצב השתמש באופציה הראשונה (לפי המחיר שהקליינט ציין), במידה ואכן כך נעשה, אסור לו למעצב לשווק את הלוגו משל היה שלו. זה פשוט לא חוקי.

עכשיו ממ"נ, אם אכן זה מה שקרה, אני לא בטוח שראשית מעייניו של הלקוח צריכה להתפקס על האספקט הממוני (על אף חשיבותו) כי אם על האספקט החוקי.. האם הוא מעוניין למתג את החברה שלו עם לוגו מפוקפק שכזה?

אני משתדל להיות אובייקטיבי על אף שנגוע אני ועל פניו אינני מצדד בדעת הלקוח (בגרפיקה, הלקוח לא תמיד צודק). עם זאת, במקרה דנן בהחלט נראה שטענותיו של הלקוח מוצדקות לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1635743:
הם בטוחים מאה אחוז שהוא רכש את זה דרך האתר ההוא
אולי במקרה הוא עיצב לוגו זהה??
נראה לי שעל זה אין ויכוח
נכתב ע"י yair7733;1635751:
אני מניח (רק מניח) שהמעצב השתמש באופציה הראשונה (לפי המחיר שהקליינט ציין), במידה ואכן כך נעשה, אסור לו למעצב לשווק את הלוגו משל היה שלו. זה פשוט לא חוקי.
הוא לא אומר כרגע כלום, הוא רוצה לסיים את העבודה ולקבל את יתרת התשלום.
טענה נוספת ששמעתי היום שהוא אומר שהפונט שהוא השתמש בלוגו, מאוד מאוד יקר..

נראה לי שיהיה מעניין מאוד לראות מה תהיה התוצאה בבית המשפט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;1635767:
נראה לי שעל זה אין ויכוח
וגם הוא מודה שהוא לקח את זה מאתר.
או שכולם מודים שייצר מחדש

• הוסף לסימניות
אני מניח שלא נזכה להציץ בלוגו? אם הפונט לא עבר שינויים טיפוגרפיים מרחיקי לכת, יהיה די קל להתחקות אחר מקורו של הפונטץ

או אולי הצצה בפורטפוליו של המעצב? יכול להיות שזו רוטינה רפטטיבית אצלו..

הגיוני שמכתב רשמי חתום בידי נוטריון יגרום למעצב לחשוב פעמיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1635774:
וגם הוא מודה שהוא לקח את זה מאתר.
או שכולם מודים שייצר מחדש
הוא טוען את מה שכתב הניק אריאל וו בהודעה מספר #14
נכתב ע"י yair7733;1635780:
אני מניח שלא נזכה להציץ בלוגו? אם הפונט לא עבר שינויים טיפוגרפיים מרחיקי לכת, יהיה די קל להתחקות אחר מקורו של הפונטץ

או אולי הצצה בפורטפוליו של המעצב? יכול להיות שזו רוטינה רפטטיבית אצלו..

הגיוני שמכתב רשמי חתום בידי נוטריון יגרום למעצב לחשוב פעמיים.
הייתי מפרסם הכל, בכיף.
אני לא אוהב אנשים שנותנים להם סולם לרדת מהעץ והם נשארים להיות תקועים אי שם בצמרת.
מכיוון שהעניין אמור להגיע לבית משפט, ומכיוון שחלק מטענותיו המגוכחות שלו שהם פגעו בשמו הטוב נמתין בסבלנות להחלטת השופט.

• הוסף לסימניות
בהחלט מעניין
אל תשכח לעדכן תוצאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה