כל הטוענים ״לחפותו״ של המעצב...
מתבססים על ההנחה שהוא קנה לוגו שרשיון השימוש שלו לא מאפשר גם לעסקים אחרים לקנות אותו,
האם ההנחה הזו בכלל נבדקה והוכחה????
כי אם היא לא נכונה...
אז... יש לי מקרה מאד דומה ותשפטו אתם....
(הכל כמובן וכמובן פרי דמיונו של מוחי הקודח... אבל ההשוואה היא ברורה...

)
לפני כחצי שנה נתבקשתי ע״י עמותת ״יד בנציון (במלעיל) וחדוה״ לעצב לוגו לעמותת החסד פעולותיה חובקי עולם. עיצבתי להם לוגו נדיר מאד ביחודיותו ובעל בידול חזק בתחום... של יד חובקת גלובוס בצבעי כחול וזהב.
האדון בנציון התרגש מאד מהלוגו היחודי שאין דומה לו ושילם לי בשמחה את מלא הסכום שביקשתי + כולל טיפ למלצרים ונערי השרות... (הקטנים שצרחו ברקע והוו את ההשראה לעיצוב...)
לפני כחודש פנו אלי ״מהקרן לעזרה וסיוע ע״ש יוסל וגולדה קונצזיכלשטוק״ לשם עיצוב לוגו (יחודי כמובן גם הוא שישדר נכונה את ״ערכי המותג היחודיים של הקרן״...) ואני נענתי בשמחה לאתגר.
לאחר ״ניתוח הבריף״ החלטתי שאין שום סיבה שהזוג הנכבד קונצזיכלשטוק, לא יחלקו איתי קצת מהמלירדים ששוכנים לבטח בכיסם רק בשל העובדה שהקרן נושאת את ״נשיאותם הכבודה״, אך מכיון שלא מצאתי דרך ל-ש-כ-נ-ע אותם לחלוק איתי את כספם, החלטתי ״לעשות להם קונץ״ (בהשראת שמם כמובן...)
הקמתי את ״הקרן למיחזור בקבוקים לוגואים ושאר ירקות....״ ותוך מספר שעות הוגשה להם בהדרת כבוד ״סקיצה נפלאה ללוגו״ של יד החובקת גלובוס בצבעי כחול-זהב, כששמם מתנוסס לתפארה תחת הסמל.
הזוג התפעם מאד מהלוגו האומנותי, והיד החובקת סימלה בעינהם בצורה מושלמת את ״ערכי המותג״-תוך העלאת דמעות של התרגשות בעיניהם עת שנזכרו בידו של המטפל פיליפיני החובקת אותם במסירות מעת לעת.
(ותוך כדי נכנסת בהחבא לכיסם ושולפת משם אי אלו ניירות בעלי ערך פעוט..ששש אל תגלו...)
הזוג שילם לי על הלוגו, אך ויתר על הטיפ מפאת הכלל הידוע המנחה את בעלי ההון, שהחולק את הונו עם אחרים, מהר מאד לא יהיה ״בעל הון״...
ולהלוגו המתנוסס לתפארה על ניירות הקרן, בצבעי כחול וזהב מכובדים.
לי וללוגו הכפול... שלום.
----
נוכל להמשיך לדמיין את צוותי הנט״ן שהובהל אל הבית כאשר הגברת הכבודה גולדה העלתה מתיבת הדואר פרוספק בעל צבעי כחול וזהב כאשר תחת הלוגו המפואר וה-מר-גש, מתנוססים בגאוה ״בנציון (במלעיל) וחדוה״ ואת צווחות ויפחות השבר של קונצזיכלשטוק הקשיש כשראה את ״מפעל חייו״ קורס מול עיניו...
אך לא זה הנושא....
----
האם נהגתי כשורה?
הרי מיתגתי את שתיהם בצורה שממש תאמה את ערכי המותג היחודיים...
מה רע פה בעצם??????????
---
ועכשיו ברצינות גמורה.
אם הלוגו שנקנה הוא אכן בעל רשיון שימוש לעסק אחד בלבד, יש מה להמשיך ולדון בצורת העבודה הנכונה או לא בשם הרע שהגרפיקאי צובר לעצמו בדרך הזו ועוד ועוד וזה נושא ל״מחלוקת״...
אך אם מדובר בלוגו שניתן לקניה של עסקים נוספים...
אז...
היו כאן שכינו זאת: ״כשר אבל...״
ואני טענת שזה בוודאי לא כשר, אז בוודאי שזה ״אבל...״
כך לענ״ד,
וסליחה שהטרחתי בקריאת גיבובי המילים שלי...