- הוסף לסימניות
אני לא רוטנת.זה חלק משמעותי מהפואנטה
הרבה נשים חרדיות עובדות ימים מלאים ולא מנצלות ימי מחלה כשיש להן אופציה לעבודה היברידית
היום בקלות ניתן לאפשר עבודה היברידית, ולא לרטון על כח עבודה לא יעיל ולא מתפקד.
גם עובדים רבים עם וואצאפ יעדיפו לא לענות מחוץ לשעות העבודה, ויתעצבנו מאד שגוזלים להם את השעות שמחוץ לשעות העבודה
ועוד לא נמצאה העובדת החרדית שאין לה טלפון-יתכבד המעסיק הנכבד להרים טלפון במידה וזה דחוף מאד מאד
ואם זה לא דחוף והוא חושש שהוא ישכח עד מחר מה רצה-הוא מוזמן לשלוח הודעת מייל שתטופל למחרת בשעות העבודה
אני אמא בעצמי (ואם הייתי המעסיק- הייתי רוצה ראשית כל להרוויח כדי לפרנס את המשפחה שלי)
ויודעת שכשנותנים לי לעבוד מהבית עם ילד חולה- זה רבע תפוקה במקרה הטוב.
בכנות.
אם לא - למה אני איתו?
שוב, לא אני קבעתי את הכללים שאין עבודה מהבית, זה לא עסק שלי.
ולא אכפת לי לאשר עבודה מהבית- כי זה לא יוצא מהכיס שלי.
זה בדיוק הבעיתיות בגישה הזו.הסברת מאוד יפה איך זה עובד אבל כעסתי על הסיומת שלך שכך היית נוהגת עם נשים חרדיות,
אני כבר חשבתי מזמן שאם אני אעסיק עובדים אני אקח רק חרדים ואשלם להם משכורת מכובדת (מכובדת למשפחה חרדית ברוכת ילדים, לא רק טיפה יותר מהמקובל כדי להרגיע את המצפון) ולא כמה פרוטות כנהוג לשלם לציבור שלנו.
מעסיק אינו עמותה.
אין לו מטרה לפרנס 'אמא למשפחה ברוכה' אמא למשפחה ברוכה צריכה לחשוב איך לפרנס את המשפחה שלה
ולבחור מקצוע שבו יש תנאים מתאימים לאמא+ שכר הולם להקף העבודה והתנאים הרואיים.
לא סתם חרדיות רצות לתכנות- כי זה תחום שמאד מקובל בו עבודה היברידית, השכר מכובד פלוס פלוס ועוד ועוד דברים שמאד מתאימים לאשה חרדית.
אני עצמי מעריכה את המעסיק שלי שנותן לי שכר הולם ומכבד, ומקבל את זה שאני יוצאת לחל"ד לעתים קרובות בשוויון נפש. אני גם יודעת שהעובדה שגם הוא אינו משלם מכיסו (כי זה חברה גדלה מאד) מקל עליו לעשות את זה.
לא דברתי על לשלם פרוטות, אלא להבין שאכן עובדת חרדית נותנת פחות תפוקה. מסיבות מצוינות! אבל המעסיק אינו משרד הרווחה.
זה שלמדינה טוב שיש לנו הרבה ילדים, למשל- תתכבד המדינה ותשלם קצבאות, תגדיל את נקודות הזיכוי ועוד. למה מעסיק פרטי צריך לספוג מכיסו את העלויות האלו?
האם חשבת פעם שכשאת מקבלת 100 שח לשעה את עולה למעסיק שלך כ-150 שח לשעה? כנראה שלא.
בדוח הנל צוין גם שמרבת השכירים מועסקים בעסקים קטנים (92% אאלט, הדוח לא מולי, קראתי אותו לפני יומיים) זה אומר שמרבית המעסיקים אינם קופות ציבוריות או מפלצות תאבות ממון אלא אנשים כמוני כמוך שגם הם רוצים להשתכר, וזה לא קל להיות עסק קטן במדינה שלנו, ועלויות ההעסקה הן גבוהות באופן מטורף, זה לא שהמעסיקים עושקים את העובדים- הם פשוט רוצים להרוויח בעצמם.
זה מאד נחמד הבעיה שבהמון המון עבודות אי אפשר לעבוד היברידי.נשמע שמודל התעסוקה אצלכן הוא מאד נוקשה
אני כמעסיק הייתי מאפשר עבודה מהבית כמובן תלוי באיזה תחום
ודאי שאם הייתי רגולטור והייתי מעוניין בתעסוקת חרדיות
הייתי יוצר תמריצים לתעסוקה היברידית
לא כל עבודה היא תכנות, תראה מה הסברתי למעלה.
הנושאים החמים