דרוש מידע מה הסיפור עם מכירת רב קו נטען בסכום מוזל?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא אמרתי שזה הסיפור האמתי, רק שאלתי אם מישהו יודע ממקור מוסמך או רק משמועות כמו שאני שמעתי...
וכן ייתכן שיש מספר מקורות שונים לכרטיסים (זה שרצה למכור לבעלי הבטיח לו שאף פעם לא נמחק אצל הקליינטים שלו..)

• הוסף לסימניות
אם תשקיעו את המאמץ העצום שלכם בלחסוך כמה שקלים
במאמץ להרוויח עוד כמה שקלים
בשורה התחתונה תרוויחו הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
לפני כחצי שנה אחת הישיבות המקומיות פרסמה מכירת רב-קוים מוטענים במחיר מוזל.
קנינו שתיים, כל אחד ב-400 ש"ח.
אחד עבד עד לפני כחודש. הטענתי לבן שלי חופשי יומי ושלחתי אותו לבד ברכבת והוא התקשר אלי אח"כ ואמר שזה עבד בהלוך אבל בחזור זה היה חסום. איכשהו הוא הצליח להגיע הביתה (קנה אנונימי) וכשבדקתי את זה בבית, המחשב כתב שזה "אינו רב-קו."
השני עובד עד היום. או לפחות עד אתמול.
אין לי מושג מה הסיפור שם.

• הוסף לסימניות
אני מכיר רב חשוב וידוע מבני ברק שסובר שזה חובת השתדלות
לעומת זאת יש רבנים שסוברים שאסור
ויש דיין ידוע שסובר שמותר לגנוב מהמדינה רק כמה שהיא לקחה ממך ( לא יודע איך מחשבים)
יש גם מימד של חינוך של הילדים וגם שלנו שמתרגלים לגנוב בהתחלה רק נמנעים מלשלם ואח"כ גונבים מהמדינה ואח"כ גונבים מחברת ביטוח וכן הלאה והלאה

• הוסף לסימניות
4אככככככככ
אני מכיר רב חשוב וידוע מבני ברק שסובר שזה חובת השתדלות
לעומת זאת יש רבנים שסוברים שאסור
ויש דיין ידוע שסובר שמותר לגנוב מהמדינה רק כמה שהיא לקחה ממך ( לא יודע איך מחשבים)
יש גם מימד של חינוך של הילדים וגם שלנו שמתרגלים לגנוב בהתחלה רק נמנעים מלשלם ואח"כ גונבים מהמדינה ואח"כ גונבים מחברת ביטוח וכן הלאה והלאה
בעיני אלה שכל הזמן מחפשים איך לתחמן ולגנוב לא משנה ממי - זה עצוב
מאבדים את הרגש וחושבים שהכל מגיע להם, אח"כ גם רואים אותם בכל החלוקות למינהם ( הרי תמיד הם עומדים בכל הקריטריונים ) ואז גם הילדים שלהם חוזרים הביתה בשמחת תורה עם 10 שקיות יותר ( על חשבון ילדי השכנים העדינים שלא מעידים לחטוף ) ועוד ועוד
ואלה שעושים את זה לשם מצווה בכלל מתעלים על עצמם
רק תחשבו מה תענו לשאלה נשאת ונתת באמונה- האם רב קו שיודעים שהוא גנוב יכול לענות בחיוב לשאלה כזו, ושם למעלה אין תירוצים של היה רב שהתיר, הכל גלוי וידוע

• הוסף לסימניות
לכל ה"פוסקים" - במענה לשאלה הזאת ענו הגאונים ר' עמרם פריד ור' מרדכי גרוס שליט"א שאין כל בעיה להשתמש בכרטיסים אלו
היות שאני מבקש ממכם לא להאמין לי אלא לבדוק ולשאול אותם בעצמם לכן לא אביא את כל השו"ת...

• הוסף לסימניות
1676544573134.png

• הוסף לסימניות
לכל הדעות כאן באשכול, בין לאומרים שזה כרטיסי אשראי גנובים, בין האומרים שזה פירצה במערכת ההטענה, בין האומרים שזו קומבינת מס כל שהיא, בין האומרים מותר ובין האומרים אסור, לדעת הכל זה לא דבר ישר.
מי שהוא אדם ישר, שיברח מזה.
מי שלא, שיעשה כהבנתו.
גם נבל ברשות התורה הוא נבל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה