דיון מה זה שווארמה???

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
לאחרונה בעקבות אשכול השווארמה הזה והמתכון המטורף של @שריתאליז והטויסט עם הקולה של @ארבע [שמוסיף המוווון] התחלתי לקנות שווארמה נקבה ולהכין בבית עם הלאפות המדהימות של @רוחי בלבוחי כאן!

המחיר של שווארמה נקבה יקר אין ספק.
אבל בשווארמיה הוא יקר הרבה יותר ובריא הרבה פחות, לכן מצאתי את עצמי קונה שווארמה נקבה במחירים 70 - 65 ₪ לקילו.
בדרך כלל אין את החלק הזה בסופר, יש בשר אדום, יש חזה הודו, וכמובן שוקיים ענקיות כאלה...

אפרופו המילה שווארמה, מחיפושי ברשת הסתבר שהיא מילה טורקית שמשמעותה סיבוב/מסתובב שנודבה על ידי העותומאנים לשפת העברית המתחדשת של מיסטר בן יהודה, כשאת התרנגול עצמו השאירו לנו הבריטים ירושה ברוב נדיבותם...
עד כאן המידע שדליתי אודות השווארמה.

ושאלותי הן:
מה זה בדיוק החלק של השווארמה?
מה ההבדל בינו לבין בשר אדום של הודו?
ולמה דווקא הוא טוב להכנת השווארמה???

נ.ב. כאן נשאלה שאלה דומה, ענו שם תשובות אבל ללא מקור כלשהו, אשמח למידע מבוסס בעניין.

• הוסף לסימניות
והטויסט עם הקולה של @ארבע [שמוסיף המוווון]

כיף לשמוע! אבל חשוב לי לציין שהמקור הוא הבלוג 'בצק אלים', זה לא רעיון שלי ואל לי להתהדר בנוצות לא לי :eek:

אשר לשאלתכם - אין לי מושג, אני לא קרניבורית ותאורטיקנית בשר דגולה.

• הוסף לסימניות
מישהו בפורום הדגול כן יוכל להחכים אותנו?

• הוסף לסימניות
שווארמה היא שם כולל מאד למאכל רחוב מבשר שהכנתו המסורתית היא על שיפוד מסתובב בשכבות בשר ושומן שמחומם על ידי מבער (היום בד"כ באינפרא אדום)
המקור הוא טורקי אבל המאכל התפשט לכלל ארצות המזרח התיכון ובמשך השנים נוצרו כמה וריאציות:
שווארמה עגל / כבש
שווארמה עוף
שווארמה בקר
שווארמה הודו- כשההמלצה היא על ירך הודו נקבה כיון שבשרה רך ועסיסי יותר.

• הוסף לסימניות
שווארמה היא שם כולל מאד למאכל רחוב מבשר שהכנתו המסורתית היא על שיפוד מסתובב בשכבות בשר ושומן שמחומם על ידי מבער (היום בד"כ באינפרא אדום)
המקור הוא טורקי אבל המאכל התפשט לכלל ארצות המזרח התיכון ובמשך השנים נוצרו כמה וריאציות:
שווארמה עגל / כבש
שווארמה עוף
שווארמה בקר
שווארמה הודו- כשההמלצה היא על ירך הודו נקבה כיון שבשרה רך ועסיסי יותר.
אז כשאומרים שווארמה נקבה הכוונה לירך?
מדוע מחירו כה יקר ביחס לחלקים האחרים?

אולי בגלל הביקוש הרב במסעדות,מנהל מחלקת בשר באחד הסופרים הגדולים אמר לי שהוא בכלל לא מקבל שווארמה נקבה כי זה הולך ישר למסעדות.
אז איך אפשר לדעת אם זו שווארמה נקבה, או זכר?
ושאלה אחרונה [בלי נדר כמובן;)] האם שוקיים שזולות הרבה יותר יכולות להוות בשר שווארמה טוב,אם נפלט אותם כך נרוויח שווארמה טובה וזולה??

• הוסף לסימניות
אז איך אפשר לדעת אם זו שווארמה נקבה, או זכר?
עד כמה שאני יודעת זה חלק שמשיגים רק בקניה מקצב ומסתמא שסומכים עליו שהוא מוכר לנו מה שבקשנו.
ושאלה אחרונה [בלי נדר כמובן;)] האם שוקיים שזולות הרבה יותר יכולות להוות בשר שווארמה טוב,אם נפלט אותם כך נרוויח שווארמה טובה וזולה??
שוקי עוף? יש להן טעם שונה כמובן.

• הוסף לסימניות
שוקי עוף? יש להן טעם שונה כמובן.
מה פתאום.
התכוונתי לשוקי הודו שנמכרים בכל סופר כמעט, אמור להיות הבדל בין השוק לירך?
עד היום חשבתי משום מה שהשווארמה זה חלק אחר, סך הכל הודו הוא עוף ענק, אבל אם זה ירך אולי גם שוק ילך ובזול?

• הוסף לסימניות
זה יהיה טעים.
העניין הוא העבודה: לשוק יש גידים מעצבנים, קחי בחשבון שתצטרכי לפלט אותם וזה די נאכס..
מה פתאום.
עד היום חשבתי משום מה שהשווארמה זה חלק אחר, סך הכל הודו הוא עוף ענק, אבל אם זה ירך אולי גם שוק ילך ובזול?

• הוסף לסימניות
מה פתאום.
אולי.
האמת היא שאני אישית לא משתמשת בהודו ושווארמה הכנתי מהודו נקבה לפני הרבה שנים אז אין לי תשובה מוחלטת וברת נסיון לשאלה הזו.

• הוסף לסימניות
כזה טוב לך?

אם כן זה עשוי מחזה הודו. השריה, ציפוי תבלינים, קרור חיתוך לפרוסות דקות ואז לרצועות דקות. הקפצה עם בצל מטוגן (שהגיע למצב של מקורמל) ותבלין שווארמה.

קבצים מצורפים

• P1080509.JPG
    P1080509.JPG
    KB 96.5 · צפיות: 116

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה