מה יוצא יותר משתלם מענק עבודה שלילי או מענק דמי לידה? בעסק פטור..

• הוסף לסימניות
ברמת הרעיון:)
מה יוצא שווה יותר
להרויח פחות ולקבל מענק עבודה(:
או להרויח הרבה אך לשלם מקדמות גבוהות (עצמאי +שכירה ) ולקבל דמי לידה גבוהים יותר.שכמובן גם מקזזים מהם.
חשבתם על זה?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי את החישוב ויצא לי הכי משתלם 4,800 . קיבלתי מענק עבודה מקסימלי.
לפי החישבו של הביטוח לאומי+פנסיה +קנס למי שלא מפריש ויש לו הכנסה גבוהה, כך החלטתי ולא התחרטתי.

• הוסף לסימניות
השאלה מאד כללית, כמובן שמי שיכולה להרוויח 10,000 בחודש ותרוויח 5000 כדי לקבל מענק עבודה, זה לא שווה...
השאלה כמה ההבדל, אם ההבדל הוא של כמה שקלים לא שווה.
תקחו בחשבון שכל הכנסה חודשית שתגדילו מעלה ב100% את הדמי לידה, לעומת אחוזים בודדים במענק עבודה.

• הוסף לסימניות
השאלה מאד כללית, כמובן שמי שיכולה להרוויח 10,000 בחודש ותרוויח 5000 כדי לקבל מענק עבודה, זה לא שווה...
השאלה כמה ההבדל, אם ההבדל הוא של כמה שקלים לא שווה.
תקחו בחשבון שכל הכנסה חודשית שתגדילו מעלה ב100% את הדמי לידה, לעומת אחוזים בודדים במענק עבודה.
תראי 10000 לא..כי זה כבר פוגע בהנחות בארנונה..
אבל התכונתי בין 7000 ל5000, מה עדיף?
מה שמרגיז מאד במענק עבודה שמחשב על מחזור ההכנסות ולא על הרוח בפועל (כלומר לא מתחשב בכלל בהפסדים)
עוד שאלה
המקדמות הגבוהות שיוצאות בעצמאי בגלל היותו שכיר זה רק בחודשים שעבד כשכיר?
או שביטוח לאומי מעדכן את זה בתיק ואם אני כבר לא שכירה עלי לעדכן אותם?

• הוסף לסימניות
לפי החישבו של הביטוח לאומי+פנסיה +קנס למי שלא מפריש ויש לו הכנסה גבוהה, כך החלטתי ולא התחרטתי.
מהו המחיר המקסמילי?

• הוסף לסימניות
פתחתי עסק ב-2/20,
יוצאת לחלד בעז"ה ב10/20
ביטוח לאומי כותבים לי
1595927819545.png

מה יכול להיות?

• הוסף לסימניות
פנסיה לא הייתי מחשבת כי זה לא נכון בסופו של דבר הפנסיה היא בשבילך ואת תקבלי את הכסף בסוף זה סוג של חיסכון..
אני התכונתי למקדמות שמשלמים לביטוח לאומי שברגיל זה כ5% ואם גם שכירה זה קופץ ל18% , לפי זה רציתי לדעת מה יותר משתלם..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
פתחתי עסק ב-2/20,
יוצאת לחלד בעז"ה ב10/20
ביטוח לאומי כותבים לי
צפה בקובץ המצורף 699597
מה יכול להיות?
כמה אתם דיווחתם שאתם מרוויחים? כמה שעות דיווחתם שאתם עובדים?
יש מינימום שמתחתיו זה מוגדר כעצמאי שאינו עונה וכו', ואז אכן לא זכאים לכלום.

יש אפשרות לעדכן עכשיו שעבדתם יותר והרווחתם יותר.
בכל מקרה אם אין לכם רצף מספיק של חודשי עבודה כעצמאי (חישוב נפרד משכיר) אז לא תקבלו בכלל חל"ד.

• הוסף לסימניות
פתחתי עסק ב-2/20,
יוצאת לחלד בעז"ה ב10/20
ביטוח לאומי כותבים לי
צפה בקובץ המצורף 699597
מה יכול להיות?
את מוגדרת כלא עונה להגדרה, ז"א שפתחת את התיק בביטוח לאומי הגדרת שהוורחים שלך נמוכים (לא יודעת מה התקרה) ומספר השעות הם פחות מ12 שעות שבועיות, מי שלא עונה להגדרה לא מקבל דמי לידה בתיק העצמאי .

יש לך אפשרות לשנות את ההגדרה, רק את תשלמי יותר מקדמות כל חודש, ובמקביל תיהיה זכאית לדמי לידה (לא יודעת אם בשלב הזה את יכולה לשנות, תשאלי בפורום דין וחשבוןhttps://www.prog.co.il/forums/פורום-דין-וחשבון.29/)

• הוסף לסימניות
כמה אתם דיווחתם שאתם מרוויחים? כמה שעות דיווחתם שאתם עובדים?
יש מינימום שמתחתיו זה מוגדר כעצמאי שאינו עונה וכו', ואז אכן לא זכאים לכלום.

יש אפשרות לעדכן עכשיו שעבדתם יותר והרווחתם יותר.
בכל מקרה אם אין לכם רצף מספיק של חודשי עבודה כעצמאי (חישוב נפרד משכיר) אז לא תקבלו בכלל חל"ד.
דיווחתי 5000 ש"ח בחודש
אבל באמת בטעות דיווחתי בין שעה ל-12 בשבוע

יעזור לי לשנות עכשיו?
וגם אם פתחתי רק ב-2/20 בכל מקרה לא אקבל על חלד ב-10/20
או שיש חישוב חלקי?

• הוסף לסימניות
אפשר לשנות שעות רטרואקטיבי (ייתכן וידרשו כספים נוספים כתשלום דמי ביטוח), https://www.btl.gov.il/טפסים ואישורים/forms/insurance_forms/Pages/6101 - דין וחשבון רב שנתי.aspx
לגבי רצף עבודה תהיו זכאים לחצי חל"ד, כלומר תשלום של השכר ל8 שבועות במקום 16.

סליחה שאני מקפיצה את ההודעה הזו
אשמח אם תוכלי לומר לי איפה רשום שניתן לעדכן רטרואקטיבי
ניסיתי לעדכן את הביטוח לאומי על שינוי מלפני כמה חודשים ולא אישרו לי
אשמח אם יש איזה מקור בו הם כותבים שניתן לעדכן אחורנית שאוכל להתווכח איתם
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה