מה יורתר משתלם בתלוש או בעוסק?

• הוסף לסימניות
פתחתי עוסק פטור במקביל יש מקום שמוכנים לשלם לי בתלוש, מה יותר שווה לי?<

• הוסף לסימניות
תלוש
ככה המיסים נופלים עליהם
עצמאי משלם ביטוח לאומי ומס הכנסה מאד גבוהים
ככה שזה ינגוס לך מהמשכורת
בנוסף פיצויים והפרשה לפנסיה וזכויות עובד שונות יש לך דווקא בתור שכיר

• הוסף לסימניות
העוסק פטור שלי הוא מעבר לעבודתי כשכירה כך שאני לא משלמת עליו ביטוח לאומי כי זה לא מגיע לסכום , הם ישלמו לי את אותו סכום בכל מצב

• הוסף לסימניות
הם יהיו חייבים בהפרשות לפנסיה

• הוסף לסימניות
העוסק פטור שלי הוא מעבר לעבודתי כשכירה כך שאני לא משלמת עליו ביטוח לאומי כי זה לא מגיע לסכום , הם ישלמו לי את אותו סכום בכל מצב
בתלוש מפרישים לך פנסיה ופיצויי פיטורים שזה 12.5 אחוז מעבר לברוטו.
משלמים נסיעות, דמי הבראה, ימי חופש וימי מחלה
ודאי שתלוש הרבה יותר משתלם.

בד"כ בעבודה כעוסק מקובל לבקש תשלום גבוה יותר.
לדוג' אם כשכיר מקבלים 50 ש"ח לשעה
בתור עוסק מבקשים תשלום של 70 ש"ח כדי לקזז

• הוסף לסימניות
עצמאי משלם ביטוח לאומי ומס הכנסה מאד גבוהים
ביטוח לאומי כעצמאי גבוה. ואם אתה לא משלם כעצמאי אז אתה גם לא מבוטח כעצמאי. כך דלא תמיד זה משתלם.
מס הכנסה - לא נכון. אותם אחוזים בדיוק

בתלוש יש לך הטבות נוספות - ימי חופשה ומחלה, הבראה.
כעיקרון, אם מדובר באותו סכום - עדיף כתלוש.
אם הסכום כעצמאי גבוה יותר יש לבדוק ולבחון כל מקרה לגופו. תלוי בגורמים נוספים כמו מצב מפחתי וכו'

• הוסף לסימניות
פתחתי עוסק פטור במקביל יש מקום שמוכנים לשלם לי בתלוש, מה יותר שווה לי?<
אני יוסיף על דברי קודמיי
שיש גם את עניין ההתעסקות והדיווחים שיש בחשבונית ואין בתלוש

בהצלחה

• הוסף לסימניות
בתלוש יש גם את העניין של יחסי עובד מעביד, לא ניתן לפטר אותך/להתפטר ביום בהיר, אלא לפי הותק - מתן הודעה מראש,
מה שאין בעצמאי - שם ניתן להפסיק איתך את ההתקשרות בכל רגע נתון (אלא א"כ ישנו חוזה המגבה את העניין)

• הוסף לסימניות
בתלוש יש גם את העניין של יחסי עובד מעביד, לא ניתן לפטר אותך/להתפטר ביום בהיר, אלא לפי הותק - מתן הודעה מראש,
מה שאין בעצמאי - שם ניתן להפסיק איתך את ההתקשרות בכל רגע נתון (אלא א"כ ישנו חוזה המגבה את העניין)
ניתן להפסיק יחסי עבודה רציפים מול עצמאית.
גם בעקבות חופשת לידה?

• הוסף לסימניות
על-פי פסיקת בתי-הדין לעבודה, גם פרילנסר או עצמאי, אשר אינו מקבל תלוש שכר אלא שכרו משולם כנגד קבלה או חשבונית, יכול להחשב כעובד לכל דבר ועניין עם יחסי עובד מעביד, והוא עשוי להיות זכאי לזכויות סוציאליות כמו של עובד, ובין-היתר לפיצויי-פיטורים.
יש לבחון את המקרה, אבל מדובר במקרים בהם יש קשר של שנים בין נותן השירות למקבל השירות. ולא שפעם ב מקבלים ממך שירות.

• הוסף לסימניות
ואיך מחשבים תועלת במקרה של הסכמה לשלם בתלוש - אך כל העלויות עלי? (פנסיה, ביטו"ל)

• הוסף לסימניות
ואיך מחשבים תועלת במקרה של הסכמה לשלם בתלוש - אך כל העלויות עלי? (פנסיה, ביטו"ל)
זה חישוב אינדיבידואלי לפי נתונים של כל אחד ואחד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה