התייעצות מה יכולה להיות הבעיה עם האפייה?

• הוסף לסימניות
בתור רווקה הייתי אופה המון את אותו מתכון שנים- היה יוצא לי מושלם
אחרי החתונה כזו"צית לפני המיקסר הייתי לשה ביד (לא דומה ללישת מיקסר)- היה יוצא לי אבנים ובליסטראות רק לא חלות ולחמניות.
קניתי מיקסר קנווד והבעיה נעלמה כלא היתה מדגישה שהכל היה אותו דבר חוץ מהמיקסר!

כמובן להקפיד על דברים פשוטים כמו:
מלח שלא ידע בשמרים, לא להתפיח מידי הרבה זמן, בחורף צריך מעט יותר זמן תפיחה, ליצור צורות ולקלוע עם משטח וידיים משומנים קלות.

בהצלחה רבה רבה!
הבעיה היא לא המיקסר, אלא שלישה ביד נורא מתישה, ודאי למי שלא רגיל, ולכן בדרך כלל אנחנו אומרים לעצמנו, זהו, מוכן, הרבה לפני הזמן, אם היינו ממשיכים ללוש עוד כחמש דקות אחרי שאנחנו בטוחים שזה מוכן, זה היה יוצא טוב ממש כמו במיקסר, [מנסיון, בתקופה שהמיקסר שלנו החליט לצאת לחופשת מחלה, קרה לנו אותו דבר...]

• הוסף לסימניות
אחרי החתונה כזו"צית לפני המיקסר הייתי לשה ביד (לא דומה ללישת מיקסר)- היה יוצא לי אבנים ובליסטראות רק לא חלות ולחמניות
כמה דק' לשת את הבצק? לישה ביד צריכה להיות כרבע שעה- 20 דק' בעוד לישה במיקסר צריכה להיות 10-12 דק'.
גם אני מהאלה שלשות רק ביד, ויוצא חלות רכות ואווריריות שכל אחד שטועם את החלות/לחמניות שלי, מתלהב ומבקש מתכון.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
חלות/לחמניות שתמיד מצליחות... לשים ממש לפי הסדר:
לשים בקערת המיקסר:
חצי ק"ג קמח
כפית מלח
חצי ק"ג קמח
6 כפות סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
להתחיל להכניס כוסות מים פושרים - חמים
שמן - כחצי כוס...

ןהתפחה של שעה וחצי
(כל כמה זמן להוריד את מב שתפח פנימה...)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול לקבל עיצות לגבי חלות.
  החלות ממש נפתחות לי באפיה ויוצאות לא יפות בכלל .כן טעימות לפחות
קראתי טיפים - לקלוע רפוי, לתת התפחה נוספת לפני תנור, להכניס בחום נמוך בהתחלה, אך עדיין נפתח לצערי.
אשמח מאד לעצות

• הוסף לסימניות
קראתי טיפים - לקלוע רפוי, לתת התפחה נוספת לפני תנור, להכניס בחום נמוך בהתחלה, אך עדיין נפתח לצערי.
אשמח מאד לעצות
בדיוק קראתי בפוסט של רחלי קרוט על חלות
צריך לא להתפיח אותן יותר מדי לפני אחרי הקליעה לפני האפייה - החלות הקלועות לא אמורות להכפיל את נפחן
אם הן מדי תופחות בחוץ הן ממשיכות לתפוח בתנור וסופן...להתפוצץ 😵

• הוסף לסימניות
בדיוק קראתי בפוסט של רחלי קרוט על חלות
צריך לא להתפיח אותן יותר מדי לפני אחרי הקליעה לפני האפייה - החלות הקלועות לא אמורות להכפיל את נפחן
אם הן מדי תופחות בחוץ הן ממשיכות לתפוח בתנור וסופן...להתפוצץ 😵
תודה רבה
מעניין שיש טיפים סותרים לגבי זה
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון מה עושות
מתפיחות לפני או לא?
וכמובן שכל עיצה תתקבל בברכה

• הוסף לסימניות
אשמח מאד לעצות
ממליצה גם לך לקרוא את ההוראות של קרוטית, ולעשות פעם אחת בדיוק לפי ההנחיות שלה (בפעם הראשונות עשיתי את הבצק יחד עם ההוראות שלה שהדפסתי) ולראות אם זה עדיין קורה לך.

ממליצה לקרוא את זה, ואז לעשות בצק מהמתכון שלה ולעבוד לפי השלבים,
מהנסיון שלי זה הצליח גם לאופות חדשות בלי שום נסיון וגם במטבחים שונים.

ראיתי גם הבדלים בולטים בין קמחים של חברות שונות, אני הכי אוהבת את התוצאה עם כוסמין לבן של נפלאות.

• הוסף לסימניות
אשמח מאד לעצות
כמה מים את שמה? וכמה שמן? ביצים?

• הוסף לסימניות
תודה רבה
מעניין שיש טיפים סותרים לגבי זה
אשמח לשמוע מבעלות ניסיון מה עושות
מתפיחות לפני או לא?
וכמובן שכל עיצה תתקבל בברכה
אני מכינה חלות כל שבוע, וב'ה החלות יוצאות טעימות להפליא.
כמובן שאני מתפיחה את החלות לאחר האפייה, ב40 דק', זה טוב גם לגלוטן.
אחרי הקליעה- אני מיד מורחת בביצה+סילאן, וכך זה תופח 40 דק.
התפיחה השניה היא הכי חשובה!!

• הוסף לסימניות
חפ שתיה חמה
2 כוסות מים
מעט מעל חצי שמן
ללא ביצים
זה אומר מקסימום 480 מ"ל מים (וכנראה פחות)
זה מעט מאוד יחסית

תנסי לעבוד כך:
את השמן תשמרי לסוף ההתפחה
בבצק בהתחלה אל תשימי שמן בכלל ותוסיפי עוד שליש כוס מים, ואת יכולה לנסות להעלות בהדרגה עד 600 מ"ל מים.

בסוף ההתפחה תוסיפי את השמן. זה יוצר בצק הרבה יותר לח וסופח נוזלים טוב יותר

• הוסף לסימניות
זה מעט מאוד יחסית

תנסי לעבוד כך:
בבצק בהתחלה אל תשימי שמן בכלל ותוסיפי עוד שליש כוס מים, ואת יכולה לנסות להעלות בהדרגה עד 600 מ"ל מים.

בסוף ההתפחה תוסיפי את השמן. זה יוצר בצק הרבה יותר לח וסופח נוזלים טוב יותר
וזה אמור לפתור את הבעיה של פתיחת הקליעה באפייה?
כי בלחמניות במתכון הזה, הן יוצאות מעולה ממש, זה רק בחלות קורה לי שנפתחות

• הוסף לסימניות
זה מעט מאוד יחסית

תנסי לעבוד כך:

בסוף ההתפחה תוסיפי את השמן. זה יוצר בצק הרבה יותר לח וסופח נוזלים טוב
וואי מזה לא.. אני חושבת שבלי בצק בעירבול, זה פשוט לא בצק! (אם הבנתי נכון)
חלק מהבצק, והאיחוד- חייב שמן!
לגבי זה שזה נפתח באפייה, וברור שבחלות זה ייפתח ולא בלחמניות.. החלות הן הרבה יותר גבוהות,
תפוחות, וכו. אני בשביל שזה לא ייפתח- מיד אחרי שקולעת (לפני התפיחה השניה)
מורחת בביצה עם סילאן, כמובן שומשום, וכך זה לדעתי מצמיד את הרצועות אחת לשניה ופחות נפתח.
אך באמת כל אחת עם האפייה שלה, והתנור שלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה