דיון מה יכולה להיות הסיבה?

• הוסף לסימניות
הכנתי לסוכות לשון עגל - יצא הכי טעים שיש, אבל ממש, כמו בשר שאני רגילה אבל הרבה יותר רך, מרקם ממש מושלם!.
אבל...
הקפאתי, הפשרתי והטעם...
אין ריח מקולקל, וגם אין טעם מקולקל יש רק מרקם ספוגי, רך מידי, כמו גל'י קצת.
ממש לא טוב, לקחתי ביס אחר והיה לי די.
אשמח שתעברי על הפירוט ושלבי ההכנה ותגידי לי מה נראה לך גרם לזה והאם מרקם זה מעיד על קלקול ודינו לפח - כי לבעלי המרקם לא הפריע, אבל אם זה מקולקל זה נושא אחר, ויש לי במקפיא עוד מהנתח.
בישלתי במים 4 שעות, קילפתי שכבה חיצונית .
ציננתי,
הכנסתי למקרר ללילה,
פרסתי,
בישלתי על בצל ופטריות +שמן עם תבלינים+ציר מהבישול הקודם למשך שעה וחצי בשלב הזה היה טעם ומרקם מושלמים ממש!!!
היה שלושה ימים במקרר,(זה הבעיה?)
הקפאתי בשקיות עם הבצל והרוטב וכך הפשרתי וחיממתי על הפלטה בתוך תבנית (בתוך השקית)

אני אוהבת את הנתח, חבל לי להמנע להבא מלהכין אותו, אבל זה מה שיקרה אם לא אדע את הסיבה.
תעזרו לי בבקשה.

• הוסף לסימניות
בצל מבושל מתקלקל אחרי 3-4 ימים במקרר, ובשר עצמו זה טוב רק לחמישה ימים
אז סביר להניח שזה שהקפאת בשלב כזה זה כבר לא היה טוב, ובשר בכללי טוב יותר להקפיא בנפרד מהרוטב.

• הוסף לסימניות
בצל מבושל מתקלקל אחרי 3-4 ימים במקרר, ובשר עצמו זה טוב רק לחמישה ימים
אז סביר להניח שזה שהקפאת בשלב כזה זה כבר לא היה טוב, ובשר בכללי טוב יותר להקפיא בנפרד מהרוטב.
תודה,
אבל אם אין ריח וטעם מקוקלים אז הז מעיד שזה לא באמת מקולקל,לא?
אולי הרוטב שהוקפא יחד עשה את זה?
אוףףףףף
נתח יקר.

• הוסף לסימניות
מנסיון הכי טוב להקפיא מיד אחרי שפרסת את הנתח ולא לתת לו להישאר במקרר, אגב אני מקפיאה בשקיות זיפלקס

• הוסף לסימניות
תודה,
אבל אם אין ריח וטעם מקוקלים אז הז מעיד שזה לא באמת מקולקל,לא?
אולי הרוטב שהוקפא יחד עשה את זה?
אוףףףףף
נתח יקר.
לא, בד"כ זה רק מתחיל את התהליך, יכול להיות שרגישים לטעם היו מרגישים שזה התחיל להחמיץ ויכול להיות שבכלל לא, אבל זה כבר התחיל את התהליך.
בצל מבושל עדיף לזרוק אחרי 4 ימים גם אם זה מריח וטועם טוב.

קראתי עכשיו שוב, יכול להיות שגם צורת ההפשרה גרמה לקלקול, כי מצד אחד יש חום מלמטה ומצד שני זה טמפרטורה של חדר, ההפשרה הכי טובה זה או במקרר ללילה או בתנור סגור על חום נמוך.
ויכול להיות גם ששילוב של הכל יחד גרם לזה.

פעם הבאה תקפיאי מיד אחרי הבישול (מקסימום יום אחרי אם את רוצה לחתוך את הנתח טוב), ותקפיאי אוטב ובשר בנפרד, תפשירי לילה במקרר ואז תחממי.

• הוסף לסימניות
בישלת פעמיים .ואח"כ 3 ימים במקרר זה הבעייה.
בשר צריך לבשל רק פעם אחת, לקרר ואז להקפיא .
לא תהליך כ"כ ארוך

• הוסף לסימניות
הבעיה זה ה3 ימים במקרר ולא מקפיא
בישול כפול לבשר
ובצל מוקפא- כמה שפחות לבשרי
עדיף במקום תמיד לטגן עם שמן ואז לאדות אותו עם כוס יין יבש לבן / אדום
לכל סוג של בשר

שינוי אדיר בטעם....
אני אישית יודעת שמטגנים את הלשון בקמח מ2 הצדדים במחבת עם מעט שמן, זה עושה "סגירה לבשר" ואז מעבירה לרטוב להמשך הבישול.

בתיאבון, חג שמח.

• הוסף לסימניות
שמחממים רוטב או מרק על פלטה הרוטב עלול להתקלקל (תלוי בכמות הרוטב וחוזק הפלטה)

• הוסף לסימניות
בישלת פעמיים .ואח"כ 3 ימים במקרר זה הבעייה.
בשר צריך לבשל רק פעם אחת, לקרר ואז להקפיא .
לא תהליך כ"כ ארוך
תעשי גוגל, זה ההוראות ללשון בקר.
לבשל, לקלף ולבשל שוב מתובל.
אולי התכוונת לשאר הנתחים.
תודה

• הוסף לסימניות
רק רוצה שלא תמנעי להבא מלהכין....
אני הכנתי לשון לראש השנה (ממש בערב החג) ונשאר, מיד במוצאי ראש השנה הקפאתי והשבת הכנסתי לטשולנט (ללא הפשרה, ישר מהמקפיא לבישול, ועם הרוטב, שהיה מבוסס ברובו על בצל מטוגן...) והיה מעולה ממש!!
כך שסביר להניח שמדובר באחת הבעיות שכתבו לך למעלה - בישול כפול, שהיה ארוכה במקרר לפני הקפאה (יכול להיות שהמקרר לא מספיק חזק... ) או תהליך הפשרה שגוי

ולגבי מה ששאלת על החלק של בישול הפרוסות - אז כן, בדר"כ ממליצים לעשות סמוך לאכילה, מה גם שבדר"כ הבשר כבר מוכן ורק צריך להתחמם עם הרוטב, לא ממש להתבשל.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הבעיה זה ה3 ימים במקרר ולא מקפיא
בישול כפול לבשר
ובצל מוקפא- כמה שפחות לבשרי
עדיף במקום תמיד לטגן עם שמן ואז לאדות אותו עם כוס יין יבש לבן / אדום
לכל סוג של בשר

שינוי אדיר בטעם....
אני אישית יודעת שמטגנים את הלשון בקמח מ2 הצדדים במחבת עם מעט שמן, זה עושה "סגירה לבשר" ואז מעבירה לרטוב להמשך הבישול.

בתיאבון, חג שמח.
לא הבנתי מתי שלב האידוי?והטיגון?
לא הבנתי עוד משהו,
הרבה מכן כתבתן לי פה על בישול כפול,
מדובר בהוראות מפורשות שראיתי בכל האתרים לבישול בשר ( - ספציפית ללשון!)
קודם מבשלים לצורך הפרדת העור הקשה (הקליפה...)
ואז פורסים ושוב מבשלים,
יש על כך חילוקי דעות?
מוזר שלפני הבישול לא ראיתי אפילו מתכון אחד שמורה אחרת....
תודה לכל המגיבות!!

• הוסף לסימניות
רק רוצה שלא תמנעי להבא מלהכין....
אני הכנתי לשון לראש השנה (ממש בערב החג) ונשאר, מיד במוצאי ראש השנה הקפאתי והשבת הכנסתי לטשולנט (ללא הפשרה, ישר מהמקפיא לבישול, ועם הרוטב, שהיה מבוסס ברובו על בצל מטוגן...) והיה מעולה ממש!!
כך שסביר להניח שמדובר באחת הבעיות שכתבו לך למעלה - בישול כפול, שהיה ארוכה במקרר לפני הקפאה (יכול להיות שהמקרר לא מספיק חזק... ) או תהליך הפשרה שגוי

ולגבי מה ששאלת על החלק של בישול הפרוסות - אז כן, בדר"כ ממליצים לעשות סמוך לאכילה, מה גם שבדר"כ הבשר כבר מוכן ורק צריך להתחמם עם הרוטב, לא ממש להתבשל.
בהצלחה!
אותך חיפשתי,
מישהי שהכינה.
תסבירי לי - לא עשית כך - בישלת, קילפת ובישלת שוב?
זה היה ההוראות שראיתי בכל אתר שבדקתי!! היו שינוים בתיבול, אבל לא בהוראות האלה!!!
פה אחד בהוראות-היה בישול ארוך, קילוף,צינון,פריסה ובישול קצר בתיבול!!
תסבירו לי...

• הוסף לסימניות
הבישול הכפול הכוונה שאם את מקפיאה אז את הבישול השני תעשי אחרי ההקפאה, לא לפני
כמובן שאם אוכלים מיד אז כן לבשל מיד את הפעם השניה
לשם הדוגמא כשאני מכינה בשר - כמעט כל נתח שהוא אבל בהחלט לשון, אני קודם מרככת אותו בתנור או בסיר, מכינה בנפרד את הרוטב, ורק בחג עצמו מחממת את הבשר בתוך הרוטב על הפלטה - הבשר כבר מוכן הוא לא צריך בישול, רק להתחמם עם הרוטב כדי לספוג טעמים

ולגבי מה ששאלת על איך מכינים את הלשון - את צודקת, קודם בישול ארוך, קילוף, ובמקביל הכנת הרוטב וחימום בו

אני מאמינה שהבעיה היתה באופן ההקפאה וההפשרה ולא בתהליך ההכנה (כמו שאמרתי הקפאתי בצל מטוגן ומבושל ולא היתה לי איתו כל בעיה בהפשרה)

• הוסף לסימניות
הבישול הכפול הכוונה שאם את מקפיאה אז את הבישול השני תעשי אחרי ההקפאה, לא לפני
כמובן שאם אוכלים מיד אז כן לבשל מיד את הפעם השניה
לשם הדוגמא כשאני מכינה בשר - כמעט כל נתח שהוא אבל בהחלט לשון, אני קודם מרככת אותו בתנור או בסיר, מכינה בנפרד את הרוטב, ורק בחג עצמו מחממת את הבשר בתוך הרוטב על הפלטה - הבשר כבר מוכן הוא לא צריך בישול, רק להתחמם עם הרוטב כדי לספוג טעמים

ולגבי מה ששאלת על איך מכינים את הלשון - את צודקת, קודם בישול ארוך, קילוף, ובמקביל הכנת הרוטב וחימום בו

אני מאמינה שהבעיה היתה באופן ההקפאה וההפשרה ולא בתהליך ההכנה (כמו שאמרתי הקפאתי בצל מטוגן ומבושל ולא היתה לי איתו כל בעיה בהפשרה)
הבנתי,
אז להבא לבשל פעם אחת, לקלף, לצנן, לפרוס , להקפיא, להפשיר ולבשל ברוטב שנית לפני האכילה.
הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
הבנתי,
אז להבא לבשל פעם אחת, לקלף, לצנן, לפרוס , להקפיא, להפשיר ולבשל ברוטב שנית לפני האכילה.
הבנתי נכון?
כן,
אני אסייג שאני לא מומחית גדולה במטבח, רק אומרת מהנסיון המועט שלי:)
בכל מקרה, גם אם את מכינה את הרוטב לפני ההקפאה - אל תשאירי שלושה ימים במקרר ורק אז תקפיאי.... הקפאה צריכה להיות כמה שיותר צמודה לבישול (כמובן אחרי קירור)
תשימי לב שזה היה לילה במקרר אחרי הבישול הראשון + שלושה ימים אחרי הבישול השני, לכל הדעות זה מאוחר להקפיא בשלב כזה...
בהצלחה ובתאבון!

• הוסף לסימניות
אני בישלתי לחג בשר לשון והקפאתי מיד כשהתקרר וגם בעלי לא אהב כי זה הרגיש מרקם מידי רך, כאילו אוכל לשון אמיתית, לי היה טעים מאד.
לא בטוח שהיה לך מקולקל, יתכן שזה רק מרקם רך וזה בסדר גמור.

• הוסף לסימניות
אני בישלתי לחג בשר לשון והקפאתי מיד כשהתקרר וגם בעלי לא אהב כי זה הרגיש מרקם מידי רך, כאילו אוכל לשון אמיתית, לי היה טעים מאד.
לא בטוח שהיה לך מקולקל, יתכן שזה רק מרקם רך וזה בסדר גמור.
מעניין,
מתלבטת מאוד אם לזרוק או לא.
נראה לי בסוף אזרוק כי לא אעז להגיש...
העניין הוא שלפני ההקפאה גם היה רך אבל לא ככה...
תודה לך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה