כללי מה יתרון ב'תג' ב-2015...?!

• הוסף לסימניות
כהיום שיש כמה סקריפטים של In-Tolls.com, לספרי קודש, חלונות, כיוון שני טורים, וכו', והקסקריפט החדש של אריאל להערות באינדיזיין בשתי טורים או בטור אחד, מה יתרון ב'תג' על אינדיזיין, לא מדבר ב'רב טקסט' ?

כמעמד חדש היודע את אינדיזיין, יש צורך כהיום ב'תג' ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גראפיקאי;1732683:
כהיום שיש כמה סקריפטים של In-Tolls.com, לספרי קודש, חלונות, כיוון שני טורים, וכו', והקסקריפט החדש של אריאל להערות באינדיזיין בשתי טורים או בטור אחד, מה יתרון ב'תג' על אינדיזיין, לא מדבר ב'רב טקסט' ?

כמעמד חדש היודע את אינדיזיין, יש צורך כהיום ב'תג' ?

פה יענו לך שאתה צודק, אבל תעלה את השאלה בפורום תג, שם כבר יסבירו לך...

• הוסף לסימניות
אין אני חבר באשכול תג.
ואין לי דרך לשאול שם...

מה עושים...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גראפיקאי;1732772:
אין אני חבר באשכול תג.
ואין לי דרך לשאול שם...

מה עושים...?

אעלה כעת קישור של האשכול הזה - שם. בל"נ.

• הוסף לסימניות
אני עובד עם שניהם לספרים תורניים התג בהרבה יותר טוב

• הוסף לסימניות
עם כל הסקריפטים כהיום לאינדיזיין, מה היתרון... ?

כמעמד מתחיל היודע את אינדיזיין, זה נוגע לי למעשה, אם שוה לי לקנות וללמוד את תג.

• הוסף לסימניות
תג מהיר בהרבה מהאינדיזיין.

• הוסף לסימניות
ודאי שווה

• הוסף לסימניות
אני מכיר אינדיזיין רק קצת, ממה שראיתי השליטה בתג בזמן חלוקת העמודים לעימוד סופי הוא מעולה, בפרט אם מוסיפים סקריפטים של DMD.

• הוסף לסימניות
ממליצה על שילוב בין התוכנות שנותן מוצר מושלם!

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר את תג, אבל אני מכיר את משבצת.
ספר שייקח לך באינדיזיין יומיים אחרי כל הסקריפטים במשבצת עם עימוד אוטומטי של משבצת ייקח לך שעה ועם עימוד רגיל 6 שעות מקסימום, וכנ"ל בתג.

השליטה על יישור טורים
ההושבה של האותיות והמילים הרבה יותר טובה ואיכותית.
בקיצור יש עוד הרבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1732995:
אני לא מכיר את תג, אבל אני מכיר את משבצת.
ספר שייקח לך באינדיזיין יומיים אחרי כל הסקריפטים במשבצת עם עימוד אוטומטי של משבצת ייקח לך שעה ועם עימוד רגיל 6 שעות מקסימום, וכנ"ל בתג.

השליטה על יישור טורים
בקיצור יש עוד הרבה

תודה רב על התגובה, אבל...

'השליטה על יישור טורים' - ייש לזה סקריפט באינדיזיין.
'ההושבה של האותיות והמילים הרבה יותר טובה ואיכותית' - מה הכוונה בזה?
בקיצור יש עוד הרבה - איזה 'הרבה' ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1732995:

ההיפך הוא הנכון!

• הוסף לסימניות
ישנם הרבה מעלות ויתרונות בתג שנדמה לי באינדזיין אין את זה, כגון;
בתג יש שליטה מליאה על ה"עמוד" וטקסט לא יכול לגלוש מעמוד לעמוד באופן אוטומטי אפילו אם מוסיפים או מוחקים טקסט,
כמו"כ הרווחים בין הפסקאות יותר קל להגדיר באופן קבוע לפי סגנון, ואין צורך להפעיל סקריפטים שיסדרם כשמוסיפים טקסט וכדומה.
וכן ישנם הרבה אפשריות של שליפות בכותרות,
וכן בניקוד יש אפשרות להזיז באופן מדוייק נקודות לפי הצורך,

כל זה בתג פשוט, ברב טקסט אין בכלל שאלה.

• הוסף לסימניות
תנסה לעשות מקראות גדולות באינדיזיין
יצא לך עשן מהאוזניים עד שתצליח ואולי!!!

הקיצר הכלל הוא כזה

התג מובנה לדברים הללו, האינדזיין צריך תוספות כדי לעשות את זה

• הוסף לסימניות
המעלה של תג היא בצורה שהיא מתמודדת עם ריבוי טקסטים בעמוד, באינדיזיין כל הטקסטים נמצאים פיזית באותו קובץ, הערות שוליים צריכות להיות מקושרות אונליין לטקסט הראשי, או אם מדובר ביותר משני טקסטים צריך לשרשר את כל הטקסטים במסגרות בעמוד, ובכל שינוי קטן אינדיזיין מרנדרת מחדש את כל הקובץ, וזה גורם עומס עצום על התוכנה.
לעומתה תג בנויה בצורה חכמה שתמיד היא צריכה לרנדר את המינימום ההכרחי לאותה נקודה בקובץ. כל טקסט נמצא בקובץ נפרד, והתוכנה עובדת אופליין, כך כל שינוי משפיע על השורה או העמוד הספציפיים בלבד. וגם כשעושים חלוקה לעמודים תג מדביקה שורות מכל טקסט על העמוד הורטואלי, כך שהיא לא צריכה לחשב את כל הקובץ מתחילתו לסופו את רק את מספר השורות הנצרך, ולכן היא יודעת להתמודד עם ספרים של מאות עמודים עם 15 טקסטים ויותר.
עוד מעלה עיקרית היא בקישורים, כשמעמדים באינדיזיין שני טקסטים או יותר מחולקים לכתבות נפרדות באותו עמוד, המעמד צריך להתרכז גם בתוכן הטקסט, חוץ מהמראה הויזואלי של העמוד. בתג יש קישורים ומחוונים שמשאירים את המעמד חופשי להתרכז בויזואל.
גם הסקריפטים לא פותרים את הבעיה הראשונה, כי בשביל לפתור אותה צריך לתכנת את אינדיזיין מחדש, ובאשר לבעיה השניה, בנתיים יש סקריפט רק לשני טקסטים, אין אפשרות ליותר מזה.

• הוסף לסימניות
במשבצת (וכנראה גם בתג) באפשרותך לצופף טקסט (ואין צורך ידנית בהגדרות פיסקה - הגם שזה אפשרי), דבר לפעמים נצרך בשורות מסויימות..

ובנוגע להושבה של האוטיות בעמוד, ראה את ש"ס עוז והדר, טור שירת דבורה, וכדו'. ולא מבחינת הרב טקסט, פשוט האותיות זורמות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1733420:
במשבצת (וכנראה גם בתג) באפשרותך לצופף טקסט (ואין צורך ידנית בהגדרות פיסקה - הגם שזה אפשרי), דבר לפעמים נצרך בשורות מסויימות..

מה אתה מתכוון לצופף שורות? אם כוונתך להקטין את הרווח בין המילים או בין האותיות, באינדיזיין זה יותר קל

נכתב ע"י גלאט;1733420:
ובנוגע להושבה של האוטיות בעמוד, ראה את ש"ס עוז והדר, טור שירת דבורה, וכדו'. ולא מבחינת הרב טקסט, פשוט האותיות זורמות...

האותיות זורמות כי מעצב הפונט עשה אותם זורמות, מה זה שייך לתוכנה? להיפך, התוכנות המיושנות כמו תג ומשבצת לא תומכות בטבלאות אופן טייפ, ואתה צריך לעשות את זה בעצמך

נכתב ע"י A.Y.K;1733298:
כמו"כ הרווחים בין הפסקאות יותר קל להגדיר באופן קבוע לפי סגנון, ואין צורך להפעיל סקריפטים שיסדרם כשמוסיפים טקסט וכדומה.

גם באינדיזיין אפשר להגדיר את זה בסגנון פסקה

נכתב ע"י A.Y.K;1733298:
וכן בניקוד יש אפשרות להזיז באופן מדוייק נקודות לפי הצורך,

גם באינדיזיין אפשר להזיז ניקוד מקומי, ובדרך כלל אין בזה צורך כי הפונט מכיל מיקום ניקוד אוטומטי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה