כללי מה יתרון ב'תג' ב-2015...?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1735038:
אפשר לתקן בקלות.
מסקרן אותי, איך עובדים עם ניקוד במשבצת, אפשר למקם ניקוד לפונט כמו בתג?

אכן יש קובץ, נ"ל שהעוסקים בתג קוראים לזה קובץ קרינג.

דרך אגב, בסיס הממשק בתג ומשבצת זה אמור להיות אותו דבר.
את הפיתוח התחילו שניהם ביחד, ובהמשך התפצלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1735143:
אכן יש קובץ, נ"ל שהעוסקים בתג קוראים לזה קובץ קרינג.

דרך אגב, בסיס הממשק בתג ומשבצת זה אמור להיות אותו דבר.
את הפיתוח התחילו שניהם ביחד, ובהמשך התפצלו.

ההבדל הוא שהממשק של תג התפתח (אם כי עדיין יש הרבה לשפר) והממשק של משבצת עדיין תקוע מאחור (לפי מה שהבנתי. בפועל לא ראיתי אף פעם את התוכנה הזו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1735267:
ההבדל הוא שהממשק של תג התפתח (אם כי עדיין יש הרבה לשפר) והממשק של משבצת עדיין תקוע מאחור (לפי מה שהבנתי. בפועל לא ראיתי אף פעם את התוכנה הזו)

נכון, זה עדיין עובד ובתצוגה של דוס.
מבחינת ממשק ונוחות משבצת מפגר בהמון אחרי תג.
ולכתוב מפגר זה לא נכון, כיון שמפגר זה אומר שאתה פועל בכיוון אלא שאתה עדיין מפגר. משבצת לעומת זאת בכלל לא בכיוון של להתקדם.

מבחינת יכולות וביצועים משבצת פי מיליון מהר וקל! הבעיה, שאתה צריך לדעת איך לעשות ואין לך שירות ותמיכה.

• הוסף לסימניות
איך אתה רואה את הענין שנקח בתור קבוצה את משבצת ונשקיע ביחד במשבצת
ונקח אחד שיכתוב לה ממשק במקום פקודות דוס ומי יודע מה הלאה...

• הוסף לסימניות
אני אשמח בשמחה, וכבר הציעו לי בעבר להציע את זה למתכנת.
עדיין לא הצעתי, כי אני לא יודע אם זה לעניין להציע כזה דבר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yhk;1736131:
איך אתה רואה את הענין שנקח בתור קבוצה את משבצת ונשקיע ביחד במשבצת
ונקח אחד שיכתוב לה ממשק במקום פקודות דוס ומי יודע מה הלאה...

ונמצא אנשים כמו דוד דבאח וזרח חוטר שיכתבו לנו סקריפטים, ואנשים כמו קובי ישורון שיכתבו לנו מדריכים, ויאיר שיכתוב לנו טיפים, ובסוף אולי נגיע לתג:)

• הוסף לסימניות
סתם מעניין לראות איך נראית התוכנה - אולי תעלה לנו כמה צילומי מסך של רב טקסט מתוך התוכנה וכדו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1736143:
ונמצא אנשים כמו דוד דבאח וזרח חוטר שיכתבו לנו סקריפטים, ואנשים כמו קובי ישורון שיכתבו לנו מדריכים, ויאיר שיכתוב לנו טיפים, ובסוף אולי נגיע לתג:)
אני מבין שאפשר להגיע הרבה יותר רחוק מתג גם בלי הסקריפטים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1736145:
סתם מעניין לראות איך נראית התוכנה - אולי תעלה לנו כמה צילומי מסך של רב טקסט מתוך התוכנה וכדו'?

תנסה להזכר איך היה נראה משחק פקמן לפני 25 שנה, כך תוכל לדעת איך נראית התוכנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1736140:
אני אשמח בשמחה, וכבר הציעו לי בעבר להציע את זה למתכנת.
עדיין לא הצעתי, כי אני לא יודע אם זה לעניין להציע כזה דבר...
בא נוריד את הכפפות ונגש לעבודה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י yhk;1736155:
תדבר עם אחד שעימד בזה ואז תבין

דיברת עם אחד כזה? כי אני דיברתי וזה הרושם שקיבלתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1736160:
דיברת עם אחד כזה? כי אני דיברתי וזה הרושם שקיבלתי
אני הבנתי שלפחות ברב טקסט
תג מפגרת בהרבה אחרי משבצת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yhk;1736170:

אשכול ישן מ 2008 בפורום תג

נכתב ע"י yhk;110634:
ראיתי כאן כתבה ישנה שמספרת על מעלותיה של "משבצת" שיש בה כביכול עימוד של רב טקסט בצורה אוטומטית, ושהרבה ספרים ידועים כמו שו"ע הבהיר וחלק מש"ס עוז והדר וכן מקראות גדולות המאור וכו' נעשו בה

האם יש כאן משהוא שמשתמש בה שיכול לאשר לי שאכן זה נעשה אוטומטי ויש מה לחפש בה אחרי תג ואם כבר איפה ניתן להשיג את התוכנה ומה מחירה

בתודה

נכתב ע"י RCpro;110669:
יש משו אוטומטי למחצה לשליש ולרביע.
מאחר והוא עושה כלמיני חישובים איך למלאות את העמוד, לפעמים הוא מפזר/מצופף טקסט מסויים בצורה מפרזת, לאחמ"כ צריך ממילא לעבור עמוד עמוד.
ואחר כך התיקונים זה עונש כי כל עמוד זה קובץ אחד.
האוטומטי זה לא שלו אלא של וינוגרד, ואני מכיר הרבה שמעדיפים ידנית מאשר אוטומטית.
(התוכנה של וינוגרד עובדת על הקבצים של המשבצת).
בקיצער, בעוז והדר עברו להשתמש בתג, ולא סתם.

אומרים שהשירות של דביר גרוע, אם הוא לא צריך אותך.

נכתב ע"י יאיר;111369:
על דבר אחד דלגו כאן, כיצד נראה החומר אחרי עימוד.
בתג מעמדים ברב טקטס כמה טקסטים שרוצים כל מפרש נמצא בקובץ נפרד ומקושר עם הקבצים האחרים ואין שום בעיה לפרק ולעמד מחדש.
במשבצת הדבר שונה, מכיון שהוא לא יכול לעבוד עם קבצים גדולים, כל עמוד או 2 עמודים זה קובץ בפני עצמו שכולל את כל המפרשים, ברגע שהוכנסו תיקונים בחומר אחרי עימוד ובא לך לעמד מחדש אתה בברוך רציני.
עם כל הכבוד למשבצת אף אחד לא נותן את מה ש"תג" נותנת, ואני מציע גם לאנשים מבוגרים שיעברו לתג, נקודה.
ול-RC רק אזכיר כמה עבודה השקעת בהמרת החומר של החבר הכי טוב שלך ממשבצת.
נכתב ע"י RCpro;111370:
יאיר?

המגבלה היא 32 ק"ב לקובץ. בד"כ בעמודים של גמרא וכדו' - עושים כל עמוד מפני עצמו.
אין אפשרות לעבוד על 2 קבצים בו זמנית. צורת העבודה מחייבת לעשות מכל הקבצים קובץ אחד גדול.

בנוגע לתזכורת שלך... זה עוד כלום. שם היה בקושי טקטסים מעורבים... אני מדבר איתך על 10 טקסטים בעורבבים יחד שיש פעם כן ופעם לא קודים לפני ואחרי. סיוט רציני.

• הוסף לסימניות
ואגב יש כלים עוצמתיים לזרח חוטר שעושים את העימוד חצי אוטומטי

• הוסף לסימניות
אני יודע ומכיר את הענין
והסיבה לזה היא בגלל שלא קדמו את התוכנה והיא נשארה מאחורה
משא"כ תג שבתחילת דרכה גם היתה (אולי נשארה) קטסטרופה ולאט לאט מתעדכנת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1736143:
ובסוף אולי נגיע לתג:)
מבחינת הממשק...

נכתב ע"י GOLDRING;1736145:
מה הפירוש של צילום מסך, מהתצוגה של העבודה....
תיקח קובץ HTML כך בערך זה נראה אבל בתצוגה של דוס... (אולי יש קודים במקום כל האריכות של הHTML...)
מבחינת התוצאה... ישנם ספרים רבים.

נכתב ע"י yhk;1736170:

א. לדוגמא.
חיבור על סדר השו"ע בסגנון משנ"ב כולל טקסט ראשי, 2 נספחים ו-1 תת נספח.
עימוד של מאות עמודים, העימוד והכל מתבצע אוטומטי כולל קישורים וכו', בסוף צריך לעבור ולבדוק פינישים וזהו....

עימוד רב טקסט מורכב לדוגמא:
עימוד רב טקסט סגנון של הרי"ף החדש של עוז והדר... כמה זמן לוקח בתג, ומה הפעולות הנדרשות?

נ.ב. יודגש שהנ"ל נעשה בתוכנת העימוד האוטומטי של משבצת...

נכתב ע"י yhk;1736151:
בא נוריד את הכפפות ונגש לעבודה
מקווה שדרך הטלפון המענה יהיה לי יותר מהר.
אשתדל בל"נ...

• הוסף לסימניות
על דבר אחד דלגו כאן, כיצד נראה החומר אחרי עימוד.
בתג מעמדים ברב טקטס כמה טקסטים שרוצים כל מפרש נמצא בקובץ נפרד ומקושר עם הקבצים האחרים ואין שום בעיה לפרק ולעמד מחדש.
במשבצת הדבר שונה, מכיון שהוא לא יכול לעבוד עם קבצים גדולים, כל עמוד או 2 עמודים זה קובץ בפני עצמו שכולל את כל המפרשים, ברגע שהוכנסו תיקונים בחומר אחרי עימוד ובא לך לעמד מחדש אתה בברוך רציני.
א. החומר המקורי נשאר בנפרד, והוא מאחד את כל המפרשים לעמוד אחד.
ב. בתג החומר שנשאר בנפרד, או שהוא דורס את הקובץ הבסיסי עם כל מה שהגדרת וכו'.
במשבצת הוא לא נוגע בחומר המקורי, כאמור.

ול-RC רק אזכיר כמה עבודה השקעת בהמרת החומר של החבר הכי טוב שלך ממשבצת.
---
בנוגע לתזכורת שלך... זה עוד כלום. שם היה בקושי טקטסים מעורבים... אני מדבר איתך על 10 טקסטים בעורבבים יחד שיש פעם כן ופעם לא קודים לפני ואחרי. סיוט רציני.
גם בתג עם הקובץ יהיה כל החומר ביחד יהיה מסובך.
הבעיה שלא נשאר לך הקבצים עם החומר המקורי.

המגבלה היא 32 ק"ב לקובץ. בד"כ בעמודים של גמרא וכדו' - עושים כל עמוד מפני עצמו.
לא ידוע לי שזה תלוי במשקל זה תלוי במגבלת תווים...
עם זאת הקבצים קלים מאוד...

האוטומטי זה לא שלו אלא של וינוגרד, ואני מכיר הרבה שמעדיפים ידנית מאשר אוטומטית.
אולי אנחנו לא מדברים על אותו אוטומטי..

אין אפשרות לעבוד על 2 קבצים בו זמנית. צורת העבודה מחייבת לעשות מכל הקבצים קובץ אחד גדול.
2 קבצים ניתן יותר מכך אי אפשר, וזה ברוֹך גדול...
גם העתק הדבק ובחירה קצת מעצבן.

(אם הוא יסכים לתת לנו לחטט בתוכנה, אולי נצליח לשפר גם את הפרטים הבעייתים הנובעים מכך שזה בנוי בדוס.)

• הוסף לסימניות
אתם חולמים
האוטומטיים שאתם מדברים עליהם, הם תוספים חיצוניים, מכיר מתכנת כזה שבאמצעותו עומדו ספרים רבים.
ויש לכם פה גם עדויות של מעמדים כבר עשרות שנים.
צריך יותר מזה?

וכלים חיצוניים יש בכל מקום
שלם לזרח כמה עשרות אלפ"ש ותספיק לשטוף הרבה מדרגות בשביל לשלם אותם, בזמן שהתוכנה מעמדת אוטו' 'בשביל שתוכל לשתות כפה'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה