מידע שימושי מה למדתי/השתניתי מהקורונה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
א, הכי הרגשתי בתקופה,,כמה מהר אנחנו מתרגלים למציאות חיים,לטוב ולרע..מפחיד קצת,,לא?!
ב, שלאלוקים יש דרכים משלו להביא לך כסף,מה שמגיע,מגיע!!!
ג, שיש גבול/איסור, ברור וחזק,אף אחד לא מנסה לעקוף,,(,כשהילדים ידעו שאין מצב לצאת,לא זימזמו,,,קיבלו באהבה אפילו)
אך ברגע שניתן פתח קטנטן,כבר התחילו הלחצים,וכבר הרגישו כמה קשה כל היום בבית,מדהים לגמרי..
ד, כמה שלוות הנפש יש כשאנחנו בתוך הבית פנימה,בלי להראות ובלי לראות.בלי מעטפת יצוגית כלשהי..הנקודה הזו שבעצם אנחנו חיים כרגע בתוך בועה סגורה (קרי,בבית בלבד)עשתה באיזשהו מקום הרבה טוב,אם נגדיר את זה ככה, בעצם הצמצום המרחבי /הסביבתי ,יצר חופשיות רבה.
ה,
בטוחה שהרבה הורים גילו ילדים שמחים ורגועים יותר בלי העול והלחץ הלימודי,גם לנו היה רגוע יותר,באמת!
אבל בואו נודה,שעם כל התובנות האלו,,אנחנו מעדיפים להפיק לקחים בלי ה'כתר' הזה

• הוסף לסימניות
אשכול חשוב,
כי מדהים כמה קל לשכוח.
היינו בטוחים שהקורונה כאן כדי להישאר המון המון זמן,
ודיברנו על העידן שהיה, ואיך כל העולם התשנה...

והנה פתאום, כולה כמה שבועות, וכבר כמעט שכחנו שפעם היה קורונה..
השם יעזור שככה ישאר!

• הוסף לסימניות
1. שהילדים לא צריכים את העומס המטורף שיש להם בחיידרים ובבתי ספר,
הם היו הרבה יותר רגועים נפשית בתקופה הזאת,
נכון שצריכים לימודים, ונכון שחופש זה לא פיתרון, אבל הלוואי שהיה משהו ביניים.

2. שהעולם יכול להשתנות בלי לשאול אותנו קודם, אפילו שינויים דרמטיים.
(למרות שבינתיים איך שזה נראה הכל חוזר למסלול...)

3. אהבת ישראל, כמה מדהים ויפה היה לראות את עם ישראל כולו, שרובו בכלל לא בקבוצות סיכון,
נזהר, לא יוצא מהבית, מוותר על כל שיגרת החיים, בשביל אלה שזה מסוכן להם.

4. האחדות של מניני המרפסות, ואווו, כולם כאחד, ספרדים אשכנזים ליטאים וחסידים, הלוואי שהיינו לומדים מזה משהו.

5. רבות דובר על חתונות הקורונה, זה יכול להיות ממש הצלת נפשות אם יצא מזה משהו, לו יהי!

6. הכח של פרוג- נראה לי שאלה שהכי שמעו להנחיות בקפדנות, הם תושבי פרוג.. :)

• הוסף לסימניות
למדתי שיכול להיות דברים גם לא הגיוני
ושלא צפוי זה הצפוי
ושעם ישראל חזק ובכול מצב ימצה דרך איך לקיים את המצות

מה הכי ריגש הקורונה
אותי ליל שבעי של פסח חצות לשמוע את כול השכנים שרים ביחד אז ישיר

• הוסף לסימניות
איך זה שעדיין לא יצא שום ספר על הקורונה?

(רק מהאשכולות שהיו כאן בחודשיים האחרונים, אפשר לכתוב כמה וכמה ספרים עבי כרס).
אולי לכן כי כולם קראו את זה כבר בפרוג

• הוסף לסימניות
אולי לא ממש מתאים, אבל קבלה שקיבלתי ע"ע בלי נדר למשך לפחת שנה:
שלא להוציא את הנייד מתחילת התפילה עד סופה.
(בלי קשר למה שחתמו הרבנים לכבות ניידים)
ותאמינו לי שזה משהו בסדר גודל ענק אצלי.
נראה לי דבר חשוב דוקה בגלל קרונה
קיבלת שבכול דיון תגיד דיברי תורה

• הוסף לסימניות
-שהקב"ה מתכן לנו את החיים, והתוכניות שלנו לא כלולות בתוכנית המדויקת שלו. אז חבל על האנרגיות. צריך רק להרפות ולסמוך עליו בתמימות.

- גיליתי שאחים שלי דווקא נחמדים.
;);)

• הוסף לסימניות
-שהקב"ה מתכן לנו את החיים, והתוכניות שלנו לא כלולות בתוכנית המדויקת שלו. אז חבל על האנרגיות. צריך רק להרפות ולסמוך עליו בתמימות.

- גיליתי שאחים שלי דווקא נחמדים.
;);)
כול מילה כמה שזה אמת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה