התייעצות מה לעשות אם אני חווה חרדה כשבעלי נוהג והבת שלי בת 5 נלחצת ממני

• הוסף לסימניות
למה להראות את החרדה לילדה?
ללכת לטיפול.
ולפני שיקפצו עלי אומר, חרדה ופחד הם כלי שהקב"ה טבע בנפשנו להגן עלינו מפני סכנות, במידה והם לא מתבטאים במקום ובזמן הנכון, צריך ללכת לטפל, נקודה.
אא"כ יש סיבה לחרדה ;) :p :p

• הוסף לסימניות
תשבי מאחורה ואת הבת תושיבי מקדימה, ותשתדלי לחוות ללא סאונד..
בשביל להפחית את החרדה קודם צריך לקבוע אם זה חרדה או חשש אמיתי, גם כשאני יושב ליד מישהו שלא נוהג כמוני או לוקח ריזיקות לא לטעמי אני מכניס לעצמי לראש את זה שזו הרי לא הנהיגה הראשונה שלו.. ולרוב מדובר על נהגים עם עשרות ומאות אלפי ק"מ מאחריהם ובתקווה שהסטטיסטיקה לא תאכזב. אם בעלך לא נהג מספיק וותיק יכול להיות שזו לא חרדה אלא פחד אמיתי וזה בעיה אחרת כי זה יכול להיות גם מסוכן. בשני המקרים אני מאמין שהידברות בעניין יכולה לעזור, (צעקות במהלך הנסיעה לא כלולות....) עדיף לפני הנסיעה ולא משהו שיכלול הטלת ספקות ביכולות הנהיגה שלו..

• הוסף לסימניות
יש בעיה כזו, והיא מוכרת. הבעיה של side driver, כלומר, הנהג שיושב ליד הנהג, אך לא באמת יכול לנהוג.
הבעיה היא שלמי שליד הנהג, אין שליטה על המצב, וזה מעורר פחדים.
הפתרון הפשוט (מלבד טיפול בחרדה, כמובן) הוא לשבת מאחר, או לעצום עיניים ולנוח, כך לא רואים ופחות מפחדים.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
יש בעיה כזו, והיא מוכרת. הבעיה של side driver, כלומר, הנהג שיושב ליד הנהג, אך לא באמת יכול לנהוג.
הבעיה היא שלמי שליד הנהג, אין שליטה על המצב, וזה מעורר פחדים.
הפתרון הפשוט (מלבד טיפול בחרדה, כמובן) הוא לשבת מאחר, או לעצום עיניים ולנוח, כך לא רואים ופחות מפחדים.
בהצלחה
באנגלית קוראים לזה backseat driver
מסתבר שגם מאחורה אפשר לשגע את הנהג

• הוסף לסימניות
תשבי מאחורה ואת הבת תושיבי מקדימה, ותשתדלי לחוות ללא סאונד..
בשביל להפחית את החרדה קודם צריך לקבוע אם זה חרדה או חשש אמיתי, גם כשאני יושב ליד מישהו שלא נוהג כמוני או לוקח ריזיקות לא לטעמי אני מכניס לעצמי לראש את זה שזו הרי לא הנהיגה הראשונה שלו.. ולרוב מדובר על נהגים עם עשרות ומאות אלפי ק"מ מאחריהם ובתקווה שהסטטיסטיקה לא תאכזב. אם בעלך לא נהג מספיק וותיק יכול להיות שזו לא חרדה אלא פחד אמיתי וזה בעיה אחרת כי זה יכול להיות גם מסוכן. בשני המקרים אני מאמין שהידברות בעניין יכולה לעזור, (צעקות במהלך הנסיעה לא כלולות....) עדיף לפני הנסיעה ולא משהו שיכלול הטלת ספקות ביכולות הנהיגה שלו..
בת 5 מקדימה?????

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות.
לי אין רשיון.
לבעלי יש רשיון כשנה, אציין שהוא בוגר ואחראי אבל נוהג עם שטיקים לדעתי- עוקף בשניה אחרונה וכולי.
אציין שעברנו תאונה שפגעו ברכב שלנו לפני חצי שנה, נהג עבר באדום במהירות ונכנס בנו וממש רסקו לנו את האוטו ב"ה יצאנו ללא פגע, וגם בתאונה בעלי האט את הרכב בצורה שקולה ועצר בצד.
אני לא צועקת, אני לפעמים אומרת- אני אשמח אם תוכל להאט קצת המהירות גורמת לי להרגיש לא בטוחה.
אבל גם כשאני לא אומרת כלום והלב שלי דופק הבת שלי אומרת " אמא את מפחידה אותי " היא כאילו מרגישה את הלב שלי וממש נחרדת.
לכל המייעצים טיפול, אשמח ליותר פרטים, למי ללכת (עדיף מנסיון) ואיזה סוג טיפול הוא ממוקד וספציפי.
האם באמת יעזור לי ללמוד נהיגה? אני ממש רוצה, אבל מפחדת מכל רכב שנוסע לידי כאילו הוא נכנס לי לנתיב והוא אפילו לא אותת.

• הוסף לסימניות
אם זה פחד (ברמה תקינה) אז כמה שיעורי נהיגה לכאורה יוכלו לעזור (מנסיון)
אם זה נראה 'חרדתי' (הפרעה/אובססיה) כדאי לטפל מקצועית
התאמת טיפול זה דבר מאוד אינדבדואלי וכדאי לחפש מישהו מקצועי, עם נסיון,
שדבר ראשון יאבחן האם זה באמת בגדר הפרעה חרדתית כ"ש

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות.
לי אין רשיון.
לבעלי יש רשיון כשנה, אציין שהוא בוגר ואחראי אבל נוהג עם שטיקים לדעתי- עוקף בשניה אחרונה וכולי.
אציין שעברנו תאונה שפגעו ברכב שלנו לפני חצי שנה, נהג עבר באדום במהירות ונכנס בנו וממש רסקו לנו את האוטו ב"ה יצאנו ללא פגע, וגם בתאונה בעלי האט את הרכב בצורה שקולה ועצר בצד.
אני לא צועקת, אני לפעמים אומרת- אני אשמח אם תוכל להאט קצת המהירות גורמת לי להרגיש לא בטוחה.
אבל גם כשאני לא אומרת כלום והלב שלי דופק הבת שלי אומרת " אמא את מפחידה אותי " היא כאילו מרגישה את הלב שלי וממש נחרדת.
לכל המייעצים טיפול, אשמח ליותר פרטים, למי ללכת (עדיף מנסיון) ואיזה סוג טיפול הוא ממוקד וספציפי.
האם באמת יעזור לי ללמוד נהיגה? אני ממש רוצה, אבל מפחדת מכל רכב שנוסע לידי כאילו הוא נכנס לי לנתיב והוא אפילו לא אותת.
אם עברתם תאונה ולא משנה אם זו הנהיגה שלו שגרמה לכך או של אחרים בכביש בסוף זה טבעי שיווצר אצלך פחד מנסיעה איתו.
השאלה האם שאחרים נוהגים אין לך את זה בכלל?

כדאי לך לעבור מס' שיעורי נהיגה גם אם לא לנהוג בפועל רק כדי להבין שאם נוסעים בזהירות הכביש לא כזה מפחיד.

לא נשמע שזה ברמה של טיפול, אם הבת מפחדת מאמירה רגועה של אמא דואגת אפשר לדבר איתה על ולהרגיע.

• הוסף לסימניות
מתוקה הבת שלך....
אני ממש לא ממליצה לעבור שיעורי נהיגה.... מניסיון, אחרי התחלתי ללמוד- החרדה שלי רק התגברה כשבעלי נוהג... (פתאום שמים לב לכל רכב שנכנס לנתיב וכו')
ממליצה להתרכז במשהו אחר ופשוט לא להתמקד בכביש- מוזיקה נינוחה, שיחה עם הבת שיושבת מאחורה, לעצום עיניים, לנוח, להתפלל.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לטפל. בשלושת המימדים תוצאות ממש טובות.
אחרי שעברתם תאונה זה גם סוג של טראומה.
הבת שלך קולטת נהדר את התחושות שלך וזה טבעי לגמרי ורק בשביל זה כדאי לטפל...
להושיב מקדימה מותר מגיל 14

• הוסף לסימניות
מצטרפת להמלצות ללמוד שיעורי נהיגה.
מהיכרות עם מלא נשים שלא נוהגות, גם כשאני נוהגת על 5 קמ"ש - הן יושבות קפוצות ומפוחדות.
ק"ו מי שנוהג מעל 100 קמ"ש בכביש בינעירוני.
כדאי ללמוד להחזיק הגה ולהבין שהנהג נוהג מצוין.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות.
לי אין רשיון.
שנה רישיון זה מעט בשביל שטיקים ביחוד אחרי תאונה
לי נשמע שיותר כדאי לדבר עם הבעל לראות איך אפשר לנהוג יותר בזהירות לפחות כשאת באזור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה