דיון מה מכינים לשבת בבוקר?

• הוסף לסימניות
אנחנו לא אוכלים דגים במנה ראשונה, אז מתקשקשים...
בד"כ כבד על שלל צורותיו. אבל בא לי לגוון מידי פעם.
פעם השגתי טורטיה בד"ץ ומלאתי בחזה מבושל עם פלפלים ובצל וכו - יצא מושלם! - לא משיגה יותר טורטיה בד"ץ
לעיתים אני עושה סלט עוף קר, מצוין.
יש עוד רעיונות?? בא לי לגוון קצת.

• הוסף לסימניות
אני הכנתי אגרולים מבלינצ'עס או מלאווח ממולא בעוף/ירקות/בשר...

• הוסף לסימניות
פשטידת הרועים- תפוחי אדמה ובשר טחון.
כבד.
בורקס ממולא בשר טחון.
בשר טחון עם בצלים מטוגנים על מצע של חומוס

• הוסף לסימניות
אנחנו לא אוכלים דגים במנה ראשונה, אז מתקשקשים...
בד"כ כבד על שלל צורותיו. אבל בא לי לגוון מידי פעם.
פעם השגתי טורטיה בד"ץ ומלאתי בחזה מבושל עם פלפלים ובצל וכו - יצא מושלם! - לא משיגה יותר טורטיה בד"ץ
לעיתים אני עושה סלט עוף קר, מצוין.
יש עוד רעיונות?? בא לי לגוון קצת.

שימי לב, שהטורטיות של הרב לנדא נמצאות במקפיא.

• הוסף לסימניות
איך את מכינה אגרול מבלינצעס
מגרדת דק מלאי של ירקות, גזר, קישואים, פלפל, נבטים, כרוב, פטריות, בצל, שום. מטגנת עם תיבול בד"כ מלח, פלפל, גבישי שום וכמון, אחרי שמטוגן ומוכן לאכילה ממלאת בבלינצ'עס ומטגנת עד שנהיה זהוב וקשה מבפנים, מחממת בשבת בבוקר (בצורה שמותרת הלכתית) מגישה על עלה של חסה עם זיגוג של רוטב צ'ילי מתוק מלמעלה, מעדן לפע ולעיניים.

• הוסף לסימניות
פשטידת רועים.
בורקס פילו בשר עם רוטב פטריות (ולא מאבקה).
פרגיות בתנור לצד אנטי פסטי ואורז.

• הוסף לסימניות
קציצות בשר בתנור.
אמא שלי עושה קורקבנים טעימים ממש.
סטייקים / שניצלים עם סלט ביצים.
מעורב ירושלמי.
חומוס בשר.

אם לא בוער לך בשרי, לאחרונה יצא לי להגיש סביח עם הסלטים, ומייד אח"כ צ'ונט.

• הוסף לסימניות
את לא חייבת טורטיה אפשר אם עלי סיגר זה לא טורטיה אבל היא לא פחות טעימה
וקל להתעסק איתה ממלאים (מוצלח עם כמעט כל סוגי המילואים) מקפלים מגלגלים ומטגנים/אופים(מורחים שמן מלמעלה ומפזרים שומשום טעים ומכובד!

• הוסף לסימניות
שמנו לב שרוב מאפי הבצק כדוגמת הבלינצ'עס והטורטיות לא יוצאים משהו אחרי החימום של שבת
לכן אם אין כבד מכינים סלט ביצים ולצידו חומוס בשר או חומוס פטריות-תוספות אלו כן טובות בחימום וכך יש גם משהו חם וטעים ו'יותר' מסלט ביצים רגיל

• הוסף לסימניות
קרואסון במילוי חזה בקר, עם רוטב שום, חסה, נבטים ועגבניות שרי. 20200205_224628.jpg

• הוסף לסימניות
שמנו לב שרוב מאפי הבצק כדוגמת הבלינצ'עס והטורטיות לא יוצאים משהו אחרי החימום של שבת
לכן אם אין כבד מכינים סלט ביצים ולצידו חומוס בשר או חומוס פטריות-תוספות אלו כן טובות בחימום וכך יש גם משהו חם וטעים ו'יותר' מסלט ביצים רגיל
אני מכינה את המילוי של הטורטיות בנפרד, מחממת אותו בשבת בבוקר (הוא כמובן בלי נוזלים) ורק אז ממלאה - ככה זה יוצא מושלםםם. הלוואי שאני ישיג טורטיות בד"ץ להשבת :) בא לי להתפנק קצת.

• הוסף לסימניות
אנחנו לא אוכלים דגים בכלל, המנה הראשונה שלנו מתחלפת:

פאי רועים,
שיפודים,
בורקס בשר, (אפשר לחמם רוטב פטריות בתוך שקית בתוך כלי עם מים חמים. יוצא חמים ולא חם)
שניצלונים על מצע עלי חסה ורוטב חרדל (מנה טעימה ויפה!!!! השניצלונים מתחממים בתבנית על תבנית על הפלטה, והרוטב לא צריך חימום)
כבד עם בצל מטוגן וקוביות תפוחי אדמה (המצאה טעימה של חמותי)

זה מה שאני זוכרת כרגע.

• הוסף לסימניות
יש ברשת מתכונים ממש קלים של טורטיה ביתית.
אם יהיה לי משהו נגיש אני יעלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה