מה נחשב כהוצאה מוכרת?

• הוסף לסימניות
מחפשת עצה:
אני עושה שיעוריים פרטיים ומוכרת משחקי למידה..
כרגע ההכנסות נמוכות (כמתחילה)
פתחתי עוסק פטור..
רציתי לברר האם זה נכון שאין לי שום החזרי מעמ וכו' על העסק כי הוא עוסק פטור
היתרון היחיד שאני רשומה וזה רווח לדמי לידה???

אין לך החזרי מע"מ, כי את גם לא גובה מהלקוחות מע"מ.
וגם עוסק מורשה שגובה מע"מ ויכול לקזז את המע"מ ששילם, לא 'מקבל' שום דבר - רק נותן.

היתרון בלהיות רשומה זה להיות חוקית. הרישום לא נועד לתת רווח.

• הוסף לסימניות
אם קנית מחשב אז הוא רכוש קבוע גם אם הוא מתחת ל1,000 ש"ח.
כוונתי היתה יותר לציוד שהוא לא תמיד רכוש קבוע במובהק כי קונים כל הזמן בסכום הנמוך מ1,000 ש"ח או כי הוא מתחלף מהר ואותו אנחנו בפרקטיקה לא מכניסים לרכוש הקבוע. לפי החוק צריכים להכניס.
בוא נגיד שהכלל הזה יותר תקף מבחינתי לחברות/עוסקים מורשים גדולים שם סכומי האחזקה ורכישות הציוד הם בהיקפים גדולים יותר.

לגבי השאלה השניה זה משתנה מעסק לעסק. במשרד שלנו לא דורשים יותר מ20-25% מכלל ההוצאה.

גם אני עם עוסק פטור.
הרו"ח שלי, לא מבקש ממני שום מידע לגבי הוצאות ,
האם זה תקין? אמר לי שלעוסק פטור לא מדוחים הוצאות.

• הוסף לסימניות
גם אני עם עוסק פטור.
הרו"ח שלי, לא מבקש ממני שום מידע לגבי הוצאות ,
האם זה תקין? אמר לי שלעוסק פטור לא מדוחים הוצאות.
לא תקין בכלל :(
בהחלט ישנן הוצאות שאת אמורה לדרוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה