מה עדיף? משתנה לשנתיים, או פריים מינוס חצי?

• הוסף לסימניות
אשמח לעצתכם.
עומד לפני מחזור של חלק הפריים במשכנתא גדולה - 1,600,000.
כיום זה פריים פלוס חצי.
יש לי 2 אופציות בבנק:
1. פריים מינוס חצי, סה”כ כרגע 5.5.
2. משתנה לשנתיים בריבית 5.2.

מה עדיף, בהתחשב בכך שכנראה בחודשים הקרובים יש צפי לירידת ריבית?

ובאם אלך על המשתנה לשנתים, ועוד שנתיים תהיה ריבית נמוכה, נניח פריים באזור 4, אוכל לקבל גם אז פריים מינוס חצי, או שזה רק עכשיו, וא”כ עדיף אופציה 1?

ממש תודה רבה!

• הוסף לסימניות
לא ציינתי שזה בנק מרכנתיל. מחזור פנימי.
יש עוד 800,000 בקלצ של 4 אחוז.
(ויש משכנתא שניה לשיפוץ של 550,000 קלצ ומלצ, הכל סביבות 5).

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
מציע לנסות אם יש מפיק הכנסות למחזא חיצוני לפועלים.. ואז לחזור עם ההצעה למרכנתיל.

• הוסף לסימניות
אשמח לעצתכם.
כיום זה פריים פלוס חצי.
יש לי 2 אופציות בבנק:

ובאם אלך על המשתנה לשנתים, ועוד שנתיים תהיה ריבית נמוכה, נניח פריים באזור 4, אוכל לקבל גם אז פריים מינוס חצי, או שזה רק עכשיו, וא”כ עדיף אופציה 1?

ממש תודה רבה!
אין באמת תשובה מה עדיף בשתי הצדדים יש הגיון אני יכול לעזור לחדד את הצדדים
אני מבין שמדובר על 800 אלף, האפרש בין הצדדים הוא 3 עשיריות האחוז מ800 אלף למשך שנתיים סך הכל 4800 ש”ח אם הפריים לא ירד כלל בשנתיים הללו חסכת 4800, אם ירד תלוי לאיפה ומתי, אי אפשר לדעת באמת מה יהיה אולי לא ירד בכלל או רק לקרת סוף השנתיים הללו לכן כל החלטה שתקבל היא הגיונית. אני היתי בוחר באפשרות השנייה ברי ושמא עדיף
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אשמח לעצתכם.
כיום זה פריים פלוס חצי.
יש לי 2 אופציות בבנק:

ממש תודה רבה!
חצי חצי

• הוסף לסימניות
אשמח לעצתכם.
כיום זה פריים פלוס חצי.
יש לי 2 אופציות בבנק:

ממש תודה רבה!
אם יש לך אפשרות לצאת לחיצוני ניתן להוזיל משמעותית

• הוסף לסימניות
אין באמת תשובה מה עדיף בשתי הצדדים יש הגיון אני יכול לעזור לחדד את הצדדים
אני מבין שמדובר על 800 אלף, האפרש בין הצדדים הוא 3 עשיריות האחוז מ800 אלף למשך שנתיים סך הכל 4800 ש”ח אם הפריים לא ירד כלל בשנתיים הללו חסכת 4800, אם ירד תלוי לאיפה ומתי, אי אפשר לדעת באמת מה יהיה אולי לא ירד בכלל או רק לקרת סוף השנתיים הללו לכן כל החלטה שתקבל היא הגיונית. אני היתי בוחר באפשרות השנייה ברי ושמא עדיף
בהצלחה
תודה על התשובה.
אולי לא כתבתי ברור, מדובר על 1,600,000. יש עוד 800,000 בקלצ. ועוד משכנתא (שיפוץ) של 550,000.
הכל בסכומים שנלקחו לפני 3 שנים.
רק מנסה להבין מה העדיפות של המשתנה, הרי לכאורה ברור שירד 1/4 אחוז ריבית נניח בטווח של חצי שנה, ומשם רק אוכל להרוויח, לא?

• הוסף לסימניות
אם יש לך אפשרות לצאת לחיצוני ניתן להוזיל משמעותית
תודה רבה.
כמה זה משמעותית? מדבר על כל חלקי המשכנתאות.
הבעיה שאני צריך להתארגן עם ההכנסות (לא הכל מדווח כעת).
אולי אוכל למחזר פנימי עכשיו, ולהתארגן, ועוד חצי שנה נניח למחזר חיצוני?

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
אולי לא כתבתי ברור, מדובר על 1,600,000. יש עוד 800,000 בקלצ. ועוד משכנתא (שיפוץ) של 550,000.
הכל בסכומים שנלקחו לפני 3 שנים.
רק מנסה להבין מה העדיפות של המשתנה, הרי לכאורה ברור שירד 1/4 אחוז ריבית נניח בטווח של חצי שנה, ומשם רק אוכל להרוויח, לא?
אם אתה חושב שהפריים ירד תלך על הפריים, אף אחד לא באמת יודע מה יהיה

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה