- הוסף לסימניות
אויש קשה לדמיין את זה!!!תדמיינו את הפנים שלו כשהוא קורא את זה....
מסכן....
אויש קשה לדמיין את זה!!!תדמיינו את הפנים שלו כשהוא קורא את זה....
מסכן....
למה הכוונה "שכנה ברמת קרבה שתעירי אותה"? בהנחה שאין לך שכן רומני מבוגר שחי לבד עם כלבו, אז כל שכנה באה בחשבון, וכל אחת תעשה מה שצריך בחפץ לב. ודברים כאלו אפשר בהחלט לסכם מראש.1. ואם אין שכנה ברמת קרבה שתעירי אותה? תסכימי איתי שיש יוצאי דופן.
2. הוא נותן תמיכה רגשית מבחוץ? מעניין לשמוע איך
מבפנים.
למה מבחוץ?
אין עליך...למה הכוונה "שכנה ברמת קרבה שתעירי אותה"? בהנחה שאין לך שכן רומני מבוגר שחי לבד עם כלבו, אז כל שכנה באה בחשבון, וכל אחת תעשה מה שצריך בחפץ לב. ודברים כאלו אפשר בהחלט לסכם מראש.
לא מבינה איך אפשר לנסוע ללידה בלי הבעל, ולא מבינה למה את קוראת "מבחוץ" (כאילו, אם הוא לא עומד ממש לידך זה כבר נקרא בחוץ?).
ואם אני הולכת בלי אמא ובלי דולה? רק איתו?ז"א אם כל השכנות בבניין בין גיל 60-70 היית מעירה אחת מהן ב2 בלילה שתעלה אלייך לקומה אחרונה ותישן עם הילדים שלך כולל להכין בקבוק או להחליף מצעים רטובים או להרגיע ילד צורח שלא מספיק מכיר אותך? ועזבי את הבלגן בבית או דברים שאת לא רוצה שכל שכנה תראה.
לא כתבתי על עצמי כלל, כל הנ"ל מפוברק ואני בכלל לא מגיעה לסיטואציות דלעיל, אבל נראה לי מגוחך לרשום "כל שכנה באה בחשבון".
לגבי הבעל- כבר היה אשכול שרשמתי / רציתי לרשום על זה, רק פחדתי שמרוב שאני אכתוב אנטי זה יישמע שאני לא צריכה ורוצה את בעלי בלידות, וזה לא כך,
בעז"ה שיבוא איתי לכל הלידות ויהיה הכי קרוב. רק אני חושבת שצריך לקחת בפרופורציה לפעמים.
בסופו של דבר את היולדת ומי שעוזר לך היא המילדת, לפעמים גם אמא שלך או דולה.
אז ברור שהוא האבא והוא שותף והוא תומך וכו' וכו', אבל לי אישית היתה תחושה שנסחפו קצת.
ואם אני הולכת בלי אמא ובלי דולה? רק איתו?
אני גם גרה ללא קרובי משפחה סביבי
ומסכמת עם שכנה שאנחנו מעירות אחת ת'שניה
בלי לטלטל את הילדים
אבל לנסוע בלי הבעל לא נראה לי בחיים
גם אם בלידה הוא בחוץ עדיין אני צריכה תמיכה רגשית ורק הוא יכול לתת אותה
2. הוא נותן תמיכה רגשית מבחוץ? מעניין לשמוע איך
אז המילדת
הבעל פרטנר. לחלוטין. והוא אמור להיות שם.
אבל אם קורה מקרה יוצא דופן שאין מי שישמור על הילדים או שזה אמצע הלילה ואין שכן מתאים או אני לא יודעת מה, אז טכנית זה יכול לקרות. ולענין או לא לענין זה לא הנושא.
קיבלתי.אין בעיה. כתבתי שאני מבינה שיכולים להיות אילוצים.
מה שבאתי לחדד זה שאת כאשה לא "מחליטה שאת חייבת את הבעל כדי שיתמוך בך" או לחילופין "מבינה שיש אילוץ ולכן מסכימה שהוא יישאר בבית"
אלא שזו החלטה משותפת לגמרי של שני בני הזוג.
פשוט מכמה מהתגובות כאן היה נראה אחרת...
אחד התפקידים של בעלי בלידות הוא לעזור לי מול המילדת.אז המילדת
האמת בעלי מחובר לילדים יותר ממני.שהבעל לא יבוא ? ואח"כ מתלוננים שהוא לא מחובר לבית, שלא יודע להתמודד עם הילדים...
מנטרלים אותו, ואח"כ רוצים שיהיה מחובר.
גם אם הבעל נמצא מחוץ לחדר לידה בלידה עצמה, וגם אם לא יכול לתמוך פיזית באשתו, עדיין הוא בעלה, עדיין התינוק הוא שלו, עדיין הוא זה שמתפלל מבחוץ חזק יותר עם כל גניחה ששומע מאשתו. עדיין הוא יכול לקבל את התינוק מיד כשנולד וליצור את הקשר הראשוני שאין לו תחליף..
אחד התפקידים של בעלי בלידות הוא לעזור לי מול המילדת.
בשביל זה יש דולה.אחד התפקידים של בעלי בלידות הוא לעזור לי מול המילדת.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים