כללי מה עושים כשלקוח מבקש בקשות מוזרות???

• הוסף לסימניות
יצא לי כמה פעמים לעבוד עם לקוחות שיש להם בקשות מוזרות.
לדוגמא: לשים את הלוגו שלו פעמיים במודעת פרסום... / לכתוב טקסט בנוסח מזעזע בלי אפשורת לשנות מילה... וכד'
ברור שהלקוח לא מבין בגרפיקה.
אבל שאלתי: מה לעשות כשלקוח מבקש בקשות כאלה???
הרי מצד אחד: בתור גרפיקאי אתה אמור לעשות עבודה מושלמת. לא משהו שיעלה גיחוך אם יראו את זה... וישאלו 'מי הגרפיקאי הזה...'
ומצד שני: אם הלקוח מבקש משהו, וגם משלם על זה, אז אנחנו צריכים לעשות מה שהוא מבקש....

נתקלתם פעם בכזו תופעה??
אשמח אם תאירו את עיני מה לעשות............

• הוסף לסימניות
כשנתקלתי בכאלו, עשיתי בדיוק מה שביקשו אבל בלי שום שינוי- בתור אופציה אחת.
ועוד אופציה שהיא נראית לי נורמלית
בד"כ הם הבינו לבד שכדאי להם לסמוך על הגרפיקאית.

• הוסף לסימניות
זה כמו שמישהו יזמין תזמורת מוצלחת לאירוע ויבקש שיזייפו קצת. אם הם מספיק מבוססים הם יכולים לומר זה לא הרמה שלנו ולהפנות אותו למי שיסכים. אם הם חייבים לקוחות עכשיו, הם יקחו ויתפללו שאנשים ישפטו אותם לפי שאר העבודות.

• הוסף לסימניות
בשונה מתזמורת כאן פשוט אפשר לא לחתום

• הוסף לסימניות
בד"כ זה התפקיד של הגרפיקאית לומר ללקוח זה לא מתאים וזה נראה רע מאד.
אבל הבעיה מתחילה כשהלקוח מתיחס לגרפיקאית כאל בעלת חסד (למשל האחינית שמעצבת לו) שאחראית על העניין הטכני בלבד - לשלב את התמונות עם הטקסט ולהכין את זה בקובץ pdf .
אם זה בגלל המחיר הזול שדורשים ממנו או בגלל חוסר ביטחון מקצועי שהגרפיקאי משדר

צריך להסביר ללקוח שהוא בא אלי כי הוא סומך עלי בתור בעל מקצוע ושאם הוא לא ישמע לי הוא בטוח יפסיד
ואם זה לא הולך עדיף לומר לו שכאן נפרדות דרכינו (כמובן למי שיכול להרשות לעצמו להפסיד את העבודה) וכשאין ברירה חובה להחתים אותו שהאחריות עליו ואם הוא יתחרט אח"כ (כי הוא התיעץ עם מישהו "שמבין") אז הוא ישלם תוספת
וכמובן שאין מצווה לשים את הטלפון שלך בצד

• הוסף לסימניות
תודה על כל העצות.
אז קודם כל בוודאי שאני מיידעת את הלקוח שהוא מבקש משהו ממש מוזר ולר מקובל. ורוב הפעמים בסוף הוא מקשיב ואני עושה את העבודה הכי טוב שאפשר. והוא גם מרוצה בסוף...
ואם קורה שהוא ממש מתעקש, אז בוודאי שאני לא שמה את החתימה שלי שם... מה השאלה...

השאלה שלי היא באמת כמה אנחנו צריכים להיות כמו 'בת יענה' (אמרו לך לעשות אז תעשי....) או להתעקש על המוסכמות שלנו כגרפיקאים .?

• הוסף לסימניות
אם מדובר בסתם מודעה נידחת, הבהירי את דעתך בעדינות, אך תזרמי עם הלקוח.
אם יש פוטנציה להתפרסם ממודעה זו, זהו המקום להפעיל את כוח הבינה, ולדבר מהיגיון אל היגיון תוך שימוש במיטב ההתנסחויות החלקלקות והטיעונים טעוני הניחוחות הפרופשיונאליים.
אגב, מחבט בייסבול תמיד יעיל.

• הוסף לסימניות
בתור אחת עם ניסיון מר בעניין - תנסי לשכנע כמה שיותר..
אם את רואה שאין מה לדבר,
תעשי לפי מה שאחד האנשים כאן בפורום ייעץ לי -
"כשהלקוח קשה, אני קל.."

• הוסף לסימניות
אני לא מתביישת להתווכח עם לקוחות. ואומרת להם שאם לא היה איכפת לי מהם [ואני משקיעה בד"כ את הלב עבור לקוחות] לא הייתי אומרת מילה, אבל שאני בתור גרפיקאית לא יכולה לראות טעויות בלי להגיד כלום. ואני מיידעת אותם שקשה לי ליצור עבורם דברים שהם שגויים ורק יגרמו להם להראות לא לענין.

בד"כ הם מקשיבים ואלה שלא.... מה לעשות. בסופו של דבר רצונו של האדם כבודו. אני יכולה רק להסביר ולנסות לשכנע וגם לתת להם דוגמא נורמלית שיבחרו בנכון.

• הוסף לסימניות
אני עושה מה שהוא רוצה ולא מוסיפה את שמי בצד כך שאף אחד לא יידע שאני עשיתי את העבודה המזופתת הזו................
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרידה;409812:
אני עושה מה שהוא רוצה ולא מוסיפה את שמי בצד כך שאף אחד לא יידע שאני עשיתי את העבודה המזופתת הזו................
בהצלחה!
כך היה אצלי.
ביקשו ממני לעצב שלט בגודל (בערך, זה היה מזמן..) 8מ' על 8מ', ועמדו על כך שיהיה בשלט שגיאות כתיב. באמת, לא צחוק. וזה מה שעשיתי, כי הלקוח תמיד צודק.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה