- הוסף לסימניות
קשה לענות לכזו שאלה בפורום בלי לשמוע ולהכיר את היכולות והצרכים, ובפרט כאשר אין לי מושג על הידע האישי שלך.יש לי 5 שנים
שווה להיות אמיצה?
אפשר גם לעשות תמהילים שונים של מניות/אג''ח שמקטינים את התנודתיות.
קשה לענות לכזו שאלה בפורום בלי לשמוע ולהכיר את היכולות והצרכים, ובפרט כאשר אין לי מושג על הידע האישי שלך.יש לי 5 שנים
שווה להיות אמיצה?
הספיק לרדת לרק 6 אחוז...נכון לעכשיו (אפריל 2025), מדד ה-S&P 500 ירד בכ-12% מתחילת השנה,
5 שנים זה טווח זמן קצר מדי,יש לי 5 שנים
שווה להיות אמיצה?
לא הייתי אומר כך למשתמש אנונימי שאינך מכיר. תמיד יש סיכונים, השאלה היא האם הסיכון שאתה מציג הוא הגיוני לחשוש אליו. הרבה אנשים משקיעים במניות גם לטווח קצר.5 שנים זה טווח זמן קצר מדי,
טווח ארוך להשקעה מתחיל מ-15 שנים.
מה תעשי אם בתום החמש שנים השוק יחתך ב-50%?
קשה לענות לכזו שאלה בפורום בלי לשמוע ולהכיר את היכולות והצרכים, ובפרט כאשר אין לי מושג על הידע האישי שלך.
אפשר גם לעשות תמהילים שונים של מניות/אג''ח שמקטינים את התנודתיות.
5 שנים זה טווח זמן קצר מדי,
לא הייתי אומר כך למשתמש אנונימי שאינך מכיר. תמיד יש סיכונים, השאלה היא האם הסיכון שאתה מציג הוא הגיוני לחשוש אליו. הרבה אנשים משקיעים במניות גם לטווח קצר.
5 שנים היא טווח לא רע, ובסופו של דבר זה מאוד מאוד תלוי במצב האישי של האדם
נכון שיש הסתברות של 90 אחוז כמעט שהיא לא תפסיד,לא הייתי אומר כך למשתמש אנונימי שאינך מכיר. תמיד יש סיכונים, השאלה היא האם הסיכון שאתה מציג הוא הגיוני לחשוש אליו. הרבה אנשים משקיעים במניות גם לטווח קצר.
אז תחשבי כמה כסף זה, כמה סיכון זה אם ירד בכמה אחוזים ולפי זה תוכלי לקבל החלטה.אני מדברת על חיסכון לכל ילד מביטוח הלאומי
כדאי שתדבר במספרים, כשאין דוגמה קונקרטית זה דיבורים בסיסמאות.נכון שיש הסתברות של 90 אחוז כמעט שהיא לא תפסיד,
אבל אם היא תידרש לכסף באופן קריטי בעוד 5 שנים זה סיכון שלא הייתי לוקח.
משקיעים בשוק ההון רק כשיש קרן ביטחון שמכסה את כל הצרכים האישיים.
יש לי 5 שנים
שווה להיות אמיצה?
5 שנים זה טווח זמן קצר מדי,
הצדק איתם.לא הייתי אומר כך למשתמש אנונימי שאינך מכיר. תמיד יש סיכונים, השאלה היא האם הסיכון שאתה מציג הוא הגיוני לחשוש אליו. הרבה אנשים משקיעים במניות גם לטווח קצר.
על תאוריית השוק היעיל שמעת?מי שדוחף להתחיל השקעה פאסיבית על מדדים עם מכפילי 30, שכוללים גם חברות כמו קוסקו ווולמרט עם מכפילי 30 ו-50...וכו' הוא שרלטן ונוכל.
אני הייתי מחכה לתמחור סביר או מתחיל עם שווקים זולים כדוגמת סין, אנגליה וישראל.
מילים קצת קשות לומר על מי שאתה לא מסכים איתו.הוא שרלטן ונוכל.
1. תקרא לזה תזמון-רחמנא ליצלן או כל מילה אחרת.על תאוריית השוק היעיל שמעת?
לדעתך יש סיבה לתמחור גבוה או נמוך או שזה בטעות?
אם יש סיבה לתמחורים שונים אז אולי מוצדק שיהיה לארה"ב תמחור גבוה משל סין ?
מה שאתה רוצה לעשות נקרא "תזמון שוק" ומחקרים מראים באופן ברור שלא תצליח לתזמן אותו ולדעת מתי להיכנס יותר מאשר עם תטיל בקוביה ועל פיה תחליט מתי להיכנס.
חוץ מזה שיש היבטי מיסוי שמשפיעים לרעה על מי שכל כמה שנים מחליף מדדים.
מילים קצת קשות לומר על מי שאתה לא מסכים איתו.
מה זה שווקים זולים לתפיסתך?2. אני לא מעוניין להחליף מדדים כל כמה שנים, אלא לקנות שווקים זולים ולהחזיק בהם עשרות שנים, וכשהשוק האמריקאי יחזור לנורמה להתחיל לקנות גם אותו.
מה זה שווקים זולים לתפיסתך?
גם אז היית קונה באופן "פאסיבי" כביכול רק כדי לא לתזמן את השוק חלילה?
זה פשוט הבדל בגישה.בדיוק!
גם אז הייתי קונה..
מניות שלא מחלקות דיבידנד זה מניות צמיחה - שחושבות שעדיף שישקיעו את הכסף בהתרחבות כדי שהרווח העתידי יהיה גדול עוד יותר. בסוף כל חברה מתבגרת מתישהו וכבר אין לה כל כך מה לעשות עם תזרים המזומנים והיא מחלקת דיבידנדיםאותו אחד שהולך אחרי הסברא שיעמוד מול המראה וישיב לעצמו איך הוא מבין את ההגיון של מניות בחברה שלא מחלקת דיבידנד הרי לעולם הוא לא ירוויח ממנו (אא"כ הוא בעל מניות רבות מאוד)
אגב, מה זה אומר שהוא יושב על סכום כזה במזומן?וורן באפט יושב כבר יותר משנה על הר של למעלה מ-300 מיליארד דולר במזומן,
ובצדק, השוק האמריקאי בשנה וחצי האחרונות איבד פורפורציות ותומחר במחיר לא הוגן.
ולכן ראינו ונמשיך לראות את הירידות האלה, ההיסטוריה הוכיחה כשהמכפילים גבוהים השוק תמיד נופל בסוף.
מי שדוחף להתחיל השקעה פאסיבית על מדדים עם מכפילי 30, שכוללים גם חברות כמו קוסקו ווולמרט עם מכפילי 30 ו-50...וכו' הוא שרלטן ונוכל.

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מוקיר רבנן, MELY❤️, אופקים 1 ועוד 12 משתמשים15 //