דרוש מידע מה עושים עם ילד בגמילה שמתאפק ומתאפק ולא מצליח לשחרר???

• הוסף לסימניות
אני עם אותה שאלה
ילד בן שנתיים ושמונה
הולך יפה לשרותים קלט את הקטע לא מפספס בכלל רטוב
יודע לשמור על עצמו אולי אפילו מידי חזק
הבעיה היא שבמלוכלך הוא אומר שהוא צריך ואז נכנס לסוג של פחד ובורח מהשרותיים " אני לא צריך "וכו
ואחרי התאפקות של 3 ימים ובכיות הוא כן מוציא (ניסנו להחזיר טיטול רק למלוכלך וגם בטיטול הוא לא מוציא )
ועוד בעיה הוא לא כ"כ מסכים לעשות במקומות אחרים כמו בגן קיטנה וכדו
אם למישהי יש רעיון איך להסביר לו להוציא אני אשמח
אז אני מבין שהציבור מנצל את החופשה הכפויה לגמילה...

גם אצלנו אותו סרט במדויק עכשיו
רטוב פרפקט, ופחד והימנעות מצרכים גדולים
הבנתי שזה פחד מוכר לגיל זה

צמצמנו חלק מהפחד במשחק בבובה שהולכת לשירותים
הבובה מפחדת והרגענו אותה החזקנו לה את היד ואמרנו לה מילים מעודדות ומרגיעות
הילדה הניחה את הבובה על האסלה (בהתחלה אפילו מזה היא פחדה)
ואז שמנו ביסלי בתוך האסלה כאילו היא עשתה והילדה ניגבה את הבובה
בקיצור, זה היה משחק א ר ו ך
אנחנו גם מתכננים להבטיח לה משהו שהיא מאוד רוצה -
זה מאוד מעודד להתגבר על הפחד

• הוסף לסימניות
לגבי אלו שפוחדים- הייתה לי ילדה שנגמלה מהרטבה בגיל שלוש בתוך יום, אך מעבר לזה היא כבר רעדה מפחד והסכימה לעשות רק בטיטול. זה נמשך כך עד גיל ארבע פלוס!! יום אחד כשהיא התחננה לטיטול כי הייתה צריכה הדבקתי את הטיטול עם דבק סלוטייפ פתוח על הקרש של הישבנון. היא ישבה על השירותים אבל עם טיטול פתוח שקלט את מה שעשתה בלי החור השחור המפחיד מלמטה.. יומיים שלושה בשיטה הזאת והפחד הסתיים!!

• הוסף לסימניות
מתי זה השתנה?
כמה זמן הוא היה 'גמול' (זה לא ממש גמול אבל ניחא) וכשהוא היה גמול הוא הלך תמיד לבד והסתדר מצוין?
במשך שבועיים הוא הרטיב בקושי פעמיים
ופתאום הוא מרטיב לפחות פעמיים ביום
כל היום בוכה שאין לו כח ללכת לשירותים
ואין על מה לדבר על יציאות מלוכלכות הוא חרד מזה ברמות

• הוסף לסימניות
במשך שבועיים הוא הרטיב בקושי פעמיים
ופתאום הוא מרטיב לפחות פעמיים ביום
כל היום בוכה שאין לו כח ללכת לשירותים
ואין על מה לדבר על יציאות מלוכלכות הוא חרד מזה ברמות
אם הוא עוד לא חודש בגמילה אז זה נורמלי נסיגה, במיוחד שיש עכשיו מלחמה שזה לכשעצמו גורם לנסיגה גם אצל כאלה שגמולים שנה.
ממליצה לך להיעזר בסבלנות ולקחת נשימה עמוקה, בע"ה גם זה יעבור.
ותשתדלי לשים לו תחתון שאת יכולה לזרוק ישר ואולי אפילו מכנסיים פשוטות שלא תרגישי רע לזרוק בעת הצורך.
(ולדעתי לתת לילד קטן להסתדר לבד עם פספוסים לפעמים עוזר לטווח הקרוב אבל לטווח הרחוק- יצא שכרו בהפסדו)
תנסי לתווך לו את המצב במילים פשוטות ורוגע.

• הוסף לסימניות
ילד בן שנתיים שעקב לידת האח חזר לפספס.
להחזיר טיטול????

• הוסף לסימניות
אולי זה פשוט רגשי?
יש דרך הקופות חולים סבסוד
אפשר לפתור את זה בתהליך קצר שמיטיב לילד ומונע בעיות גדולות יותר בעתיד..
ילד שהיה גמול לגמרי במשך 3 חודשים וחזר לפספס- זה נקרא רגרסיה וטיפול לא יזיק בכלל.
בעצם הילד לא מסוגל להתמודד עם ההתמודדות הנוכחית ולכן הוא חוזר להתמודדות שכבר צלח אותה כאילו להרגיע את עצמו אבל הוא לא מצליח בגלל החרדה והחרדה מתגברת. חרדה לא מדובר דווקא על חרדות וטראומות אלא זה קונפילקט.
כדאי לטפל בדברים האלו בגיל צעיר, לעיתים התסמין עובר ופורץ במקום אחר בהמשך החיים..
הכי טוב לטפל בבעיות כשהן קטנות, כשהילד גדל הבעיה גדלה ומשתרשת ...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ילד בן שנתיים שעקב לידת האח חזר לפספס.
להחזיר טיטול????
לאאאא!
חבל.
אם זה ברור לך שהוא יכול ומסוגל, זה יהיה ברור גם לו.
לא להתיאש, הוא קצת בודק ונבהל מהמצב החדש, אבל אמון מלא יתן לו כח להמשיך ולהצליח.....

• הוסף לסימניות
הרבה ילדים, אפילו כאלה שגמולים כבר שנה חווים רגרסיה בתקופה הזו בעקבות המלחמה.
זה נורמלי, וזה יעבור בעזרת השם.
ההמלצה שלי- לא להבהל מזה, למרות שזה ממש מתסכל…:(

• הוסף לסימניות
אני עם אותה שאלה
ילד בן שנתיים ושמונה
הולך יפה לשרותים קלט את הקטע לא מפספס בכלל רטוב
יודע לשמור על עצמו אולי אפילו מידי חזק
הבעיה היא שבמלוכלך הוא אומר שהוא צריך ואז נכנס לסוג של פחד ובורח מהשרותיים " אני לא צריך "וכו
ואחרי התאפקות של 3 ימים ובכיות הוא כן מוציא (ניסנו להחזיר טיטול רק למלוכלך וגם בטיטול הוא לא מוציא )
ועוד בעיה הוא לא כ"כ מסכים לעשות במקומות אחרים כמו בגן קיטנה וכדו
אם למישהי יש רעיון איך להסביר לו להוציא אני אשמח
תסבירי לו מאוד ברור
שכדי שהגוף יהיה בריא וירגיש טוב הוא צריך לעשות כל יום
בלי הלחצות רק תדברי בשפה פשוטה אני יודעת שזה עזר לאנשים, כשילדים התאפקו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה